Strengari de Martie - Aprilie 2012 - 38
Raspunsuri - Pagina 9
dara76 spune:
Pentru depresie post-partum, daca o sa aiba nevoie cineva:
http://www.webmd.com/depression/news/20040405/bright-light-therapy-relieves-depression
si device-ul care face 10000 de lucsi
http://www.amazon.co.uk/LIGHT-THERAPY-SUNLIGHT-DISORDER-10000/dp/B0011D3606/ref=sr_1_3?s=lighting&ie=UTF8&qid=1330418261&sr=1-3
ma rog, mai sunt si altele mai scumpe, poate mai bune, se poate cauta dupa light therapy pe amazon
oricum sunt mai multe studii cu light therapy pentru depresie, dar pe-ala l-am gasit primul
33+ Miruna Sanziana
*MTHFR C677T homozigot; PAI polimorfism 675 4G heterozigot; mutatia factorului XIII (G102T) V34L heterozigot // Clexane injectie 0.4 seara, Aspenter 2/zi seara, B12 metilat, acid folic metilat, Magne B6, Folowise, Cetebe, L-arginina*
dara76 spune:
Ronina, sarumana, pompa mea electrica incepe cu modul manual. Ii setezi ritmul manual si apesi pe electric (un buton) numai cand vrei tu sa repete ce ai facut manual (adica sa copieze exact miscarea de la pompatul manual). Daca nu, poti s-o tii pe manual cat vrei tu. Adica dai la maneta aia fix ca la manuala (stiu exact pt. ca am si una manuala acasa, primita de la o prietena).
Eu cred ca rezist cel mai putin la durere, probabil, nu stiu, ca parca numai eu m-am plans de dureri pe-aici :)
LAter edit:
A, si daca vreau sa incetinesc, apas din nou pe maneta de manual si iese de pe automat/electric.
33+ Miruna Sanziana
*MTHFR C677T homozigot; PAI polimorfism 675 4G heterozigot; mutatia factorului XIII (G102T) V34L heterozigot // Clexane injectie 0.4 seara, Aspenter 2/zi seara, B12 metilat, acid folic metilat, Magne B6, Folowise, Cetebe, L-arginina*
dia_tm spune:
unghiute? noi le-am taiat - pentru ca altfel se zgaria pe fata; cum se zgaria cum le taiam (initial ma gandeam ca o data pe saptamana e suficient...dar de regula reusea sa se zgarie mai repede, asa ca ne decalam);
manusi am incercat dar nu-i placeau deloc si n-am insistat;
citisem ca e bine cand doarme bebe...n-am reusit pentru ca se misca in somn si mi-era frica sa nu o tai; dar in timp ca papa laptic puteai sa-i faci orice si statea cuminte si linistita... asa ca am gasit momentul ideal si pentru manichiura
Amy, fiecare face cum crede si cum poate - eu recunosc sincer ca atat timp cat si lucram mi-era tare greu sa tin pasul cu voi - chiar si numai sa citesc ceea ce scrie toata lumea...timp sa mai si povestesc...ufff! mi-ar fi placut sa fie mai mult dar era greu de gasit; in concediu e cu totul altfel
Poate sunt fete care o sa revina mai incolo, dupa ce se nasc bebeii...
Ronina, si cu mine i-au spus dr. mamei ca nu sunt in stare sa sug si sa-mi dea cu biberonul; apoi m-am obisnuit cu biberonul si mi-era lene sa sug...si s-a chinuit mama o vreme pana s-a suparat tata pe mine si mi-a dat un biberon gol... iar eu vazand ca nu vine laptic m-am pus sa sug...si cand m-a pus mama la san n-am mai facut nici un moft ...nu zic ca e solutia ideala, dar am facut trecerea de la biberon la san foarte rapid si fara proteste...
Sper si la voi sa reusiti sa faceti trecerea cat mai rapid si cat mai usor!
Emmaella, felciitari pentru vesti bune! sper sa stea bebelusa cuminte in burtica pana dupa 11 martie.
Chito, pana sa vina caldurile mari bebe o sa fie maricei; temperatura ideala e una, si intervalul de temperaturi ok, suportabile, e cu totul altceva (mult mai felxibil); in final bebelusii sunt oameni care au o capacitate de adaptare mult mai mare decat credem noi de multe ori; cred ca daca e tmeperatura ok pt voi va fi ok si pentru bebe - si daca nu, o sa vezi pe parcurs, daca transpira prea tare, daca ii prea cald, prea frig... mai adaptati din mers.
Noi n-avem aer conditionat (n-am avut nici in Romania, dar statea ma parte si nu prea batea soarele, asa ca era suportabil, rar trecea temlperatura de 27 de grade); iar in Belgia ...la ce veri sunt pe-aici aerul conditionat e chiar inutil.
Eu cu temperaturile ma ingrozesc gandindu-ma la maternitate. Ziceau sa-i duci la bebe pijama groasa...si eu ma intrebam de ce groasa? apoi mi-am amintit ca aici recomenda 17-18 grade pentru bebe... nu stiu de bebe, dar habar n-am cum o sa rezist eu sa dorm la asa temperaturi ...sper totusi sa se poata regla si la mai mult, macar la 20 de grade...chiar daca o sa ma certe tot personalul medical.
Deseara merg la a doua sesiune de informare la maternitate - despre bebe, sejur in maternitate, primele zile acasa... astept cu nerabdare
Diana - mami de Adriana(n.14.02.2006) si (DNP.12.04.2012)
buburuza1979 spune:
neata!
sunt chiauna! am dormit mai mult nu azinoapte! la 3 juma eram bagata toata in frigider si rascoleam dupa lapte ca m-au pocnit arsurile! asa imi truie daca ma apuca mancatu greu seara tarziu...
mami deSerban Alexandru 15.07.2009
35+ cu Mara Ioana
buburuza1979 spune:
chitosenia eu am nascut vara asa ca era musai aerul conditionat in casa ca muream incet si eu si copilul al 40 grade! eu il tineam si pe la 25 de grade dar il am montat pe hol si cum stau in apartament cu doua camere reuseste sa raceasca incet si fara "vajaiala" toata casa. nu am tinut copilul in bataia aerului... ala mergea pe hol si la noi in camera se racorea treptat si bine.
nu am avut probleme niciodata cu cel mic.
nu am avut termometru de camera asa ca niciodata nu am stiut cat am avut in casa...
35+ cu Mara Ioana
dara76 spune:
Chito, am uitat sa zic, daca decizi sa iei aer totusi, ai grija unde bate. E o smecherie cu pozitionarea. De obicei pe rece trebuie setat sa bata in sus, paralel cu tavanul cumva. De exemplu in dormitor la noi e pus la capul patului ca sa bata la picioare. La bebe in camera o sa-l pun sa bata spre geam sau spre usa, adica nu direct spre unde se sta.
Daca ai hol patrat, e util si cum are Buburuza, sa vina racoarea de-acolo. La mine holul e lung si ingust si n-ar mai fi ajuns in camere, plus ca nu avea iesire afara holul, ar fi trebuit sa plimb prin toata casa furtunul ala pana la device-ul de-afara.
Acu depinde si unde/cum stai, eu stau la un bulevard mai mic, trec masini toata ziua prin fata blocului, se incinge asfalt, bate soarele, nu mergea fara aer.
33+ Miruna Sanziana
buburuza1979 spune:
OMG acum imi dau seama ca am uitat un lucru important! nu am luat cercei pentru gargarita!
obisnuita cu baiatul, am uitat de accesoriul asta! ufff!
35+ cu Mara Ioana
SuperMami_1 spune:
Ronina, mi-e tare drag de voi parca mi te inchipui cum o tii pe Bianca pe piept ma bucur ca te simti mai bine cu operatia si ca ti-a venit lapticul si totul merge spre bine. Nu te ingrijora, ca va lua mai bine in greutate, mai ales ca urmati pasii corecti. ma bucur ca esti multumita de clinica unde ai nascut si esti tratata cum se cuvine.Apreciez foarte mult informatiile venite de la tine asa la cald
Emma, ce bebica maricica ai tu acolo! TInem pumnii sa mai aiba rabdare pana pe 11 martie
Bubu bine ai revenit, si imi pare rau pentru arsuri...si eu sunt cu aceeasi problema, mai nou ma doare gatultare cand inghit, si asta tot de la arsuri
Miha, mamica fericita de Rares si 33+ cu bebe Vlad, zis si "Nuca"
dara76 spune:
Bubu, eu am ceva de genul asta, daca te-ajuta:
http://www.shopmania.ro/bijuterii/p-bijuterii-aur-copii-nou-nascuti-cercei-ania-14411656
Am vrut sa fie rotunzi, sa faca doar cerculet.
33+ Miruna Sanziana
buburuza1979 spune:
pt Amy
Am si eu cateva intrebari care nu le-am lamurit:
1.Batista bebelusului trebuie neaparat montata la aspirator?
- doar cand sunt muci multi... altfel poti sa o atasezi si la gura.
2.Ce biberoane ati luat? Eu una trebuie sa iau unul de la Avent ca pompa e aceea si marca dar sunt altele mai bune ? Tetina latex , silicon?
- la baiat am avut Avent... acum am gasit in carrefour unele noi de la Primii Pasi de sticla la super pret (12 lei unu). am luat sa am in casa. am unul mic Avent pentru pompa... tetinele sunt din silicon.
3.Daca nu renunt la cafea si alaptez, as dori sa mulg laptele pana beau cafeaua. Stiti in cate ore se elimina efectul ei apoi sa nu-l deranjeze pe bebe?
- eu am baut o cafeluta cand alaptam... dar si in sarcini am baut cafea, asa ca bebe era obisnuit si nu a dat semne ca l-ar afecta in vreun fel... daca vezi ca nu ii prieste, poti sa alaptezi inainte de cafea si cred ca oricum in maxim 2 ore iese din sistem efectul ei (asta nu stiu sigur).
35+ cu Mara Ioana