Febra dupa antibiotic
Raspunsuri - Pagina 2
alex_andra spune:
sabina, multumesc.
Ma termina incertitudinea asta. De nu stiu incotro sa o iau. Ca nu stiu daca e normal sau nu.
Ca nu stiu ce sa fac. Ca unu imi spune : fa asa, iar altul imi spune: a, nu, fa pe dincolo. Si copilu cu 40 febra, intre timp. si voma si nemancat.
Nu-s o sperioasa de fire, dar ultimele luni, de cand am inceput gradinita m-au facut din om ne-om.
Sabina spune:
amigdalita se lasa cu voma, din pacate :((
Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil!
Cum mi-am alaptat copiii
Sabina's blog, Sofia Galagia si bb Gheo
alex_andra spune:
Sabina, nu voma ma sperie. Ma sperie ca nu stiu daca e doar amigdalita.
In seara asta am refuzat sa-i mai dau antitermic, desi sarise peste 39.
Am senzatia ca am dat in cealalta extrema. Inainte eram mai relaxata, acum parca intru prea tare in panica.
Pneumonia din iarna e de vina. Consider ca am neglijat boala (la debut am zis ca-s eu mai tare decat boala si am dat-o cu ceai de ceapa, ridichi negre si alte balarii....nu zic ca nu-s bune, dar nu intotdeauna) si din cauza mea s-a ajuns asa departe si acum am tendinta de a exagera.
In fine,ideea e ca nu am vrut sa-i dau antitermic pe stomacul gol, abia golit de voma si nici supozitor nu i-am dat.
I-am facut frectie cu carmol, comprese pe cap si...i-a trecut, din fericire.
Daca as putea sti sigur ca e doar amigdalita si ca mai are cateva zile de tras si apoi gata, m-as mai relaxa, dar mie mi-e teama ca ceva imi scapa si sa nu se agraveze.
E posibil sa exagerez, nu neg. Sunt nedormita si f stresata.
Si nici concedii medicale nu pot sa-mi iau la nesfarsit.
Dar nici nedormita nu ma pot duce. nu-mi pot permite sa fac greseli la serviciu.
annya74 spune:
Nu pre ma pricep, dar daca a facut pneumonie s-ar putea sa se repete.
2. Cred ca trebuie schimbat antibioticul.
Sanatate multa!
Bee spune:
Buna.
Sa incerc sa te ajut putin. Virusul nu-i chiar microb. Bacteriile sunt microbi. Dupa analize de sange si starea generala a copilului, doctorii isi dau seama daca-i infectie bacteriana sau virala. De exemplu: febra mare care cedeaza la antitermice, analize putin modificate poate fi o banala viroza (sau mai agresiva, dar tot viroza). Febra mare rebela (care urca repede, cedeaza greu si revine rapid)+ analize modificate (proteina C reactiva, leucocite), doctorii suspecteaza infectie bacteriana, chiar daca exudatul sau urocultura sunt sterile (fara microb), deci dau antibiotic. La ce spui tu, e cel mai probabil sa fie nevoie de antibiotic, iar daca microbu-i unul urat, se da cu greu batut, motiv pentru febra persistenta.
In cazul de fata, nici nu vreau sa-ti povestesc prin cate am trecut cu bacteriile. Ultima aventura? Doar gatul fetei a spus ca-i streptoccoc (exudatul evident), insa baietii cu exudatul steril crezi ca nu l-au avut? L-au avut evident. Iar ce-i mai grav e ca mijlociul l-a avut de mult si nu l-am tratat cum trebuie, de vreme ce avea PCR aproape 10 si ASLO 2000.
Sanatate.
softurela spune:
Citat: |
citat din mesajul lui alex_andra Multumesc. voi vb cu medicul nostru de familie, care e honeopat. BAZAR UMANITAR |
Daca practica homeopatia clasica, daca nu, din experienta mea personala homeopatia moderna e cam apa de ploaie.
Mami de fetite: Diana (15.dec.2007) si Bianca (15.iun.2010)
Nasterea unui Miracol: http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=134518
alex_andra spune:
Bee, multumesc:)
Dupa explicatiile tale, parca, parca reusesc sa inteleg si eu ceva.
Imi pare rau ca experientele cu copii te-au invatat lucrurile astea.
Aseara, in disperare de cauza, i-am dat metoclopramid. aveam in casa o sticla neinceputa, data tot de un doctor pediatru, nici nu mai stiu de cand. cred ca de un an si ceva. nu l-am folosit pana acum ca stiam eu ca nu se da asa, dupa ureche.
nu fac din astea de obicei, dar am retinut ca la internarea cu pneumonia, cand vomita la greu, i-au administrat.
Sunt cu ochii pe ea. Prin telefon, de la serviciu. Inrosesc linia :)
annya, multumesc. si voua la fel.
o sa incep sa ma documentez despre homeopatie.
dar mi se pare o loterie....trebuie sa gasesti un homeopat bun (care sunt criteriile, de unde le dibuiesc??), trebuie sa gasesti remediul potrivit....ok, cum fac asta? testand copilul?
sunt multe necunoscute...
alex_andra spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui softurela
Daca practica homeopatia clasica, daca nu, din experienta mea personala homeopatia moderna e cam apa de ploaie. Mami de fetite: Diana (15.dec.2007) si Bianca (15.iun.2010) Nasterea unui Miracol: http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=134518 |
pai, habar nu am ce practica, pentru ca nu am nici cea mai mica idee cu ce se mananca homeopatia clasica si cum e cea moderna.
deic nu pot sa merg decat pe incercate, nu?
asa mi se pare o mare porcarie sa nu mai poti avea incredere in oamenii de specialitate...
asa mi se pare aiurea sa ma apuc eu sa studiez chestii atat de complicate pentru mine, cand exista oameni care au facut scoala asta...
Eu am incredere in medici, in primul rand stiu infinit mai multe lucruri decat mine.
Dar nu inteleg inversunarea oamenilor de rand impotriva lor (nu ma refer la nimeni de la subiectul acesta, ci am observat, in general, ca parerile, medicatiile, prescriptiile doctorilor sunt tot mai contestate de oameni obisnuiti care sustin ca stiu mai bine decat doctorii).
Am vb cu dr noastra de familie.
Cica sa-i dau imunorezistan.
softurela spune:
citat din mesajul lui alex_andra o sa incep sa ma documentez despre homeopatie. dar mi se pare o loterie....trebuie sa gasesti un homeopat bun (care sunt criteriile, de unde le dibuiesc??), trebuie sa gasesti remediul potrivit....ok, cum fac asta? testand copilul? sunt multe necunoscute... BAZAR UMANITAR |
Si ce fac acum medicii nu e test ? Testam un antibiotic, testam pe al doilea ?
Remediu homeopat nu se da neaparat cand e copilul bolnav. Ale mele au primit remediu cand erau sanatoase si am putut urmari evolutia pana la prima raceala. In felul asta am stiut daca ma bazez sau nu pe el.
Remediu se da odata la 2 luni sau mai des (in functie de medic si de dilutie).
Un exemplu: cea mare facea crize de astm in somn daca peste zi manca proteine animale; tusea la efort ...etc. Dupa prima priza de remediu, astea s-au diminuat.
La o saptamana dupa remediu a luat o viroza. Deobicei in viroze se declansa astmul mult mai agresiv decat cel cotidian (ultima din octombrie a fost cu insuficienta respiratorie si astm grav ... a avut paznic toata noaptea in spital).
Ei bun, acum la viroza de dupa remediu nu s-a mai declansat nici un pui de astm in schimb a tusit de a rupt....si pentru prima data a facut febra mare. A urmat a doua si a treia viroza cu febra mare si tuse multa...
Dupa 2 luni, am repetat remediu (dilutie si mai inalta) si de atunci virozele sunt doar cu febra si muci.
Crizele in somn si la efort sunt istorie...alearga in ger si in aer rece si nu are nimic.
Ideea e ca pana la remediu, toate virozele au fost pneumonii (RAL-uri)...dar absolut toate. 20-25 cate au fost pana in octombrie 2011 m-au facut neom.
Te inteleg prin ce treci, nu am intervenit la prima pneumonie a fetitei tale pentru ca inca nu aveam rezultate depline. Cine are urechi de auzit aude. Cine vrea sa creada, crede. Mie homeopatia mi-a schimbat viata si nu am cuvinte.
Iar ccea mica avea o sinuzita etmoida care ii intretinea bronsiolitele. Asta inseamna ca in fiecare dimineata tusea productiv (chiar daca nu era racita). Dupa prima priza de remediu astea s-au diminuat si treptat au disparut. Asa m-am cnvins ca e remediu potrivit si ultima data l-am folosit intr-o situatie critica. A mers.
Multa sanatate!
Mami de fetite: Diana (15.dec.2007) si Bianca (15.iun.2010)
Nasterea unui Miracol: http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=134518
dana vio spune:
citat din mesajul lui alex_andra Bee, multumesc:) Dupa explicatiile tale, parca, parca reusesc sa inteleg si eu ceva. Imi pare rau ca experientele cu copii te-au invatat lucrurile astea. Aseara, in disperare de cauza, i-am dat metoclopramid. aveam in casa o sticla neinceputa, data tot de un doctor pediatru, nici nu mai stiu de cand. cred ca de un an si ceva. nu l-am folosit pana acum ca stiam eu ca nu se da asa, dupa ureche. nu fac din astea de obicei, dar am retinut ca la internarea cu pneumonia, cand vomita la greu, i-au administrat. Sunt cu ochii pe ea. Prin telefon, de la serviciu. Inrosesc linia :) annya, multumesc. si voua la fel. o sa incep sa ma documentez despre homeopatie. dar mi se pare o loterie....trebuie sa gasesti un homeopat bun (care sunt criteriile, de unde le dibuiesc??), trebuie sa gasesti remediul potrivit....ok, cum fac asta? testand copilul? sunt multe necunoscute... BAZAR UMANITAR |
Alexandra Maria
14.12.2007
Pai, nu-i asa si cu medicii astialalti? tot asa trebuie sa cauti un medic bun. Eu sincer am mai multa incredere in plante (ceaiuri, tincturi, extracte) decat in bulinutele alea. Cumnata mea le da copiilor asa ceva si are plase de medicamente. Ma ia ameteala cand le vad; non-stop ea le da ceva copiilor, cel putin o data/luna unul din doi este bolnav. Eu n-am vazut rezultate, nu numai la ea si la altii.