Febra dupa antibiotic

Febra dupa antibiotic | Autor: alex_andra

Link direct la acest mesaj

Este normal?
Fata e pe antibiotic de joi seara.
Miercuri am fost cu ea la spital, pentru ca facea la 3 ore febra 40 de grade.
I s-au facut analizele- hemoleucograma si exudat. Consultata, pipaita, ascultata peste tot.

Concluzia faringo-amigdalita, infectie (i-a iesit proteina C reactiva marita, plus alte cateva analize in afara normalului), dar la exudat a iesit ok.
Buun...tratament, evident antibiotic. Eu i-am spus dr care a vazut-o ca nu vreau internare si nu vreau nici antibiotic decat daca este absolut necesar.
Cica este, ca are infectie.
Asta e, luam antibiotic.

Dar are febra in continuare. In fiecare noapte o pazesc, ii pun comprese, etc.
A fost sotul aseara la spital sa intrebe, e cazul sa revin cu ea, schimbam antibioticul,etc?

Cica e normal, sa mai intampla sa faca febra 4 zile in timpul tratamentului.

Amigdalele tot ii mai sunt marite, dar nu ca zilele trecute, de tusit tot mai tuseste.

VI s-a intamplat asa ceva?

Edit:
pe mine m-a dus cu gandul la faptul ca antibioticul nu-si face efectul.
Motive?
Pai 1. NU e microb, deci nu are pe ce lucra.
2. Daca ar fi avut microb atunci poate nu era antibioticul bun.

Asta inainte sa aflu rezultatul la exudat.

Bun, nu e microb, dar infectie in organism exista totusi. Si atunci de ce continua cu febra? Nu o zi, deja e a treia zi plina.

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns theo_2004 spune:

Este vorba de un VIRUS cel mai probabil. Antibiotic DEGEABA. Doar ficat, stomac si imunitate afectate negativ.
Febra inca exista pt ca este reactia organismului la virus, lupta lui (a organismului) pt a produce anticorpi.
http://acest topic este si pe site-ul Desprecopii/Afectiuni-respiratorii-la-copii/tratamentul-febrei-la-copii_278

Eu tot nu pot sa inteleg de ce se administreaza antibiotic daca nu exista infectie bacteriana.

Si da, face febra pana reuseste organismul sa invinga virusul. Asta-i asa, o explicatie cu cuvinte simple.

"Cica este, ca are infectie.
Asta e, luam antibiotic."

Infectia poate fi virala si nu mai este valabila faza cu "aeste, luam antibiotic"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alex_andra spune:

theo, eu nu ma pricep la medicina. putinele informatii pe care le am sunt din mica mea experienta. am mai citit, dar multe lucruri nu le inteleg.
mi-a fost greu sa inteleg pana si diferenta intre virus si microb.

Dar, uite, cand a avut pneumonie si am stat cu ea in spital 9 zile, a avut infectie in organism, puternica, reiesita din sange.
Pentru cine cunoaste detalii medicale, Proteina reactiva C era 17, fata de 0,5 cat e limita maxima normala.

La exudat si analiza urinei nu i-a iesit nimic.
Cum era oare sa tratez plamanul afectat?
I s-a administrat doar antibiotic in spital. Fara drept de apel.

De aceea, eu, cu putinele mele informatii despre medicina am considerat (poate gresit) ca daca iese infectie din analizele din sange, dar nu iese microb la pipi sau exudat, poate fi infectie care se trateaza doar cu antibiotic.

Poate gresesc, de-aia si intreb.

Daca infectia poate fi virala, atunci cum se trateaza pneumonia, care are la baza doar infectie virala?

Sunt clar impotriva antibioticului, dar cand ma duc la spital cu copilul arzand si caruia nu-i trece sub nicio forma altfel, ce sa fac?
Cand mai are putin si da in convulsii?
Cand am alertat medicul de garda, asistentele toate si erau gramada peste mine in salon ca ajunsese aproape de 41 febra si nu-i trecea cu antitermice, dusuri si alte nebunii?

Asta s-a intamplat cand a avut pneumonie, nu acum

Mergi la inceput

Eu chiar m-as bucura daca poate cineva sa ma lamureasca la faza cu pneumonia. Unde poate fi gasit microbul, iar daca nu se gaseste clar microbul, ci doar infectie in analizele de sange, cum se poate trata altfel decat cu antibiotic.
(din momentul in care i-am dat antibioticul si-a revenit spectaculos, deci efect a avut totusi, chiar daca nu s-a gasit niciun microb in pipi si exudat)

Ma macina destul de tare problema asta, pentru ca chiar nu vreau sa-mi indop copilul aiurea cu medicamente, dar cine stabileste acest "aiurea"?

Ca eu, evident ca nu pot.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns softurela spune:

Citat:
citat din mesajul lui alex_andra

Eu chiar m-as bucura daca poate cineva sa ma lamureasca la faza cu pneumonia. Unde poate fi gasit microbul, iar daca nu se gaseste clar microbul, ci doar infectie in analizele de sange, cum se poate trata altfel decat cu antibiotic.
(din momentul in care i-am dat antibioticul si-a revenit spectaculos, deci efect a avut totusi, chiar daca nu s-a gasit niciun microb in pipi si exudat)

Ma macina destul de tare problema asta, pentru ca chiar nu vreau sa-mi indop copilul aiurea cu medicamente, dar cine stabileste acest "aiurea"?

Ca eu, evident ca nu pot.

BAZAR UMANITAR

Cu homeopate. Daca gasesti un medic bun care practica homeopatia clasica (unicista) si vezi ca remediu dat functioneaza la copilul tau, atunci il poti da si cand are infectie in organism. Homeopatia este clar peste alopatie ca eficienta.

Mami de fetite: Diana (15.dec.2007) si Bianca (15.iun.2010)

Nasterea unui Miracol: http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=134518

Mergi la inceput

Multumesc.
voi vb cu medicul nostru de familie, care e honeopat.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anasia spune:

alex andra, nu stiu daca este normal, asa mi s-a spus si mie, ca poate face incontinuare febra pana la 4-5 zile si totusi, in a 5-a zi am mers la camera de garda pt ca era apatica, dormea mai tot timpul si ne-a bagat imediat la radiografie, "pneumonie interstitiala"...asa ca, vedeti mai bine...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Sabina spune:

CRP 17 sigur e infectie, nici nu se discuta.
poate nu e antibioticul potrivit.

Burtica o doare?

Homeopatia nu e nicidecum peste medicina alpoata in toate cazurile, aveam si eu idei din astea pana cand m-am confruntat cu boala grea si reala.

Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil!

Cum mi-am alaptat copiii

Sabina's blog, Sofia Galagia si bb Gheo

Cea mai lungă cale este calea care duce de la urechi la inimă.

Mergi la inceput

nu toate amigdalitele sunt date de strep ca sa iasa ceva in gat la exsudat.
eu am avut aslo aproape 1000 dupa 2 amigdalite (tratate naturist....)
si exsudatul era limpede ca apa de izvor.

Cum mi-am alaptat copiii

Mergi la inceput

Sabina, ce e CRP?
Proteina C Reactiva? Daca da, 17 a avut cand a fost diagnosticata cu pneumonie.
Acum are 5(avea miercuri). si diverse alte valori mai mari sau mai mici.
De burta nu se plange ca o doare.

oricum maine ma duc iar cu ea la spital. nu mananca nimic, vomita tot.
si parca tuseste si mai tare.

Eu ii inteleg si pe cei care-s impotriva antibioticelor. stiu ca ataca organismul.
dar ce pot face?
primul pas - ii intrerup gradinita o perioada si o sa incep sa studiez medicina

Mergi la inceput

da, proteina c reactiva e.
si 5 e mare.

dar poate fi doar o supra infectie, caz in care pana isi face virusul de cap innebunesti (iar supra infectia e tratata prin antibiotic).

si ai mei au o viroza trenanata cu puseuri de febra mare si imi faceam probleme ca e pe fond psihic la ei.
eu insami am avut cea mai naspa amigdalita din ultimii 3 ani, ca aia care mi-a declansat hemoliza. Mie mi-a trecut insa in 48 de ore de la prima doza de antibiotic, am ramas doar cu tusea.
se pare ca circula niste chestii urate in perioada asta.
Sanatate tuturor!

Cum mi-am alaptat copiii

Mergi la inceput