Uniformele scolare,copii dvs. le poarta ?
Raspunsuri - Pagina 2
filofteia spune:
Citat: |
Dar ce te faci cand tinerii rad de un coleg ai carui parinti nu-si permit hainele de firma pe care ei le poarta, chiar daca respecta cine stie ce linie vestimentara impusa? |
Si ce te faci cand copilul tau nu are mobil, iar ceilalti au Iphone?
Toate scolile la noi au un regulament, care prevede si modul in care copii trebuie sa vina imbracati la scoala. De aici pana la o uniforma de genul celei din linkuri dupa parerea mea este cale lunga.
Pacat ca nu avem mai multa incredere in tinerii nostri.
eveline spune:
La scoala unde invata fata mea uniforma e obligatorie si la clasele mari. De fapt e o culoare a scolii si anume rosu inchis-visiniu; este o firma cu care se colaboreaza de ani buni si care creaza uniformele. Sunt mai multe modele pe culoare si se practica obiceiul ca intreaga clasa sa aiba la fel. In primele zile cand am facut sedinta am ales din mai multe modele croiul dorit (parintii fetelor ca la baieti e simplu: pantalon inchis, camasa alba, vesta si sacou visiniu/rosu inchis) si am comandat toata lumea in acelasi loc. Alte clase au ales alt model, asemanator oarecum si cu nuanta asemanatoare; adica nu toata scoala e batuta-n cuie, nu toti au aceleasi uniforme si clasele mici si cele mari, insa se cunoaste ca e uniforma si nu vine fiecare cu ce vrea....cand vezi un copilas din orice clasa recunosti imediat ca face parte din acea scoala.
Am observat la domnisoarele din clasele mai mari ca nu mai poarta sarafane ci fuste, camasi si veste...frumoase, mie-mi plac la nebunie.
Nu stiu cum va fi pentru fetita cand va creste, pe mine m-a marcat uniforma la vremea aia ca era oribila pt clasele v-vIII, albastru ala inchis, dreapta, apoi mai era obligativitatea bentitei si alte inchistari specifice regimului...cred ca un cumul de factori pana la urma m-au facut sa o urasc.
Acum strict din punctul meu de vedere ca si parinte de fata, ma bucura faptul ca e uniforma; timp sa probeze alte haine are slava domnului, mersul la scoala nu vreau sa-l asocieze cu "oare ce voi imbraca maine, vreau o bluza si mai si decat a lui x". Nu va zic ce usurare a fost cand am avut uniforma ca nu prea am avut haine s-o imbrac in primele saptamani pana a fost gata. Mi s-a parut firesc (nu ma intrebati de ce) ca fiind fata sa mearga-n fusta...si nu in una roz cu picatele ci un pic mai decenta, ca mergea la scoala...asa ca m-a enervat teribil alesul hainelor cat n-a fost uniforma. Hainele ei sunt cu imprimeuri in general, mai mult tricouri, rochii si blugi...
Acum problema e ca la scoala fetei tale nu e uniforma, gandeste-te cum se va simti ea, la o varsta destul de critica, sa apara zilnic la scoala in uniforma ca asa vrea mama. Daca toata scoala avea era o treaba, insa asa eu as zice pas.
Lala_D spune:
La "noi" este uniforma si la primar si la gimnaziu, obligatorie prin regulamentul intern.
La fete : pantalon ( blugi simpli negri sau albastru inchis)/fusta/sarafan negru cu bluza alba
La baieti : pantalon ( blugi simpli negri sau albastru inchis) cu vesta neagra si camasa alba.
Cravate galbene toata lumea.
Arata foarte bine.
zambitoare spune:
citat din mesajul lui eveline La scoala unde invata fata mea uniforma e obligatorie si la clasele mari. De fapt e o culoare a scolii si anume rosu inchis-visiniu; este o firma cu care se colaboreaza de ani buni si care creaza uniformele. Sunt mai multe modele pe culoare si se practica obiceiul ca intreaga clasa sa aiba la fel. In primele zile cand am facut sedinta am ales din mai multe modele croiul dorit (parintii fetelor ca la baieti e simplu: pantalon inchis, camasa alba, vesta si sacou visiniu/rosu inchis) si am comandat toata lumea in acelasi loc. Alte clase au ales alt model, asemanator oarecum si cu nuanta asemanatoare; adica nu toata scoala e batuta-n cuie, nu toti au aceleasi uniforme si clasele mici si cele mari, insa se cunoaste ca e uniforma si nu vine fiecare cu ce vrea....cand vezi un copilas din orice clasa recunosti imediat ca face parte din acea scoala. Am observat la domnisoarele din clasele mai mari ca nu mai poarta sarafane ci fuste, camasi si veste...frumoase, mie-mi plac la nebunie. Nu stiu cum va fi pentru fetita cand va creste, pe mine m-a marcat uniforma la vremea aia ca era oribila pt clasele v-vIII, albastru ala inchis, dreapta, apoi mai era obligativitatea bentitei si alte inchistari specifice regimului...cred ca un cumul de factori pana la urma m-au facut sa o urasc. Acum strict din punctul meu de vedere ca si parinte de fata, ma bucura faptul ca e uniforma; timp sa probeze alte haine are slava domnului, mersul la scoala nu vreau sa-l asocieze cu "oare ce voi imbraca maine, vreau o bluza si mai si decat a lui x". Nu va zic ce usurare a fost cand am avut uniforma ca nu prea am avut haine s-o imbrac in primele saptamani pana a fost gata. Mi s-a parut firesc (nu ma intrebati de ce) ca fiind fata sa mearga-n fusta...si nu in una roz cu picatele ci un pic mai decenta, ca mergea la scoala...asa ca m-a enervat teribil alesul hainelor cat n-a fost uniforma. Hainele ei sunt cu imprimeuri in general, mai mult tricouri, rochii si blugi... Acum problema e ca la scoala fetei tale nu e uniforma, gandeste-te cum se va simti ea, la o varsta destul de critica, sa apara zilnic la scoala in uniforma ca asa vrea mama. Daca toata scoala avea era o treaba, insa asa eu as zice pas. |
In afara de camasa alba de care am amintit ,la scoala s-a recomandat ca atat la baieti si la fete, pantalonii,fustele ,etc sa fie de culoare inchisa ,dar fara alte cerinte. Asa ca nu este practic o uniforma in sine,elevii tot cam pestriti vin imbracati.
Linkurile ce le-am postat,nu sunt batute in cuie ca model,sunt mai mult orientativ, bineinteles exista designuri si modele si mai dragute nu e vorba, si nu vad de ce un sarafan dragut si de buna calitate nu ar fi bun pana in clasa a VIII-a inclusiv ?
Eu zic ca merge chiar f.bine ! Asa cum dealtfel merge varianta cu vesta + fustita,purtata alternativ cu sarafanul. Si evident nu fuste scurte ....pana la genunchi sau peste,ar trebui sa fie lungimea standard,conducerea scolii ar trebui sa verifice aspectele astea,nu lasate la "interpretarea" elevelor,in special. Sper ca va ajunge la un liceu cu uniforme scolare ca la carte ,ca parinte ,si mai ales ca mama de fata, sunt 100% pentru asa ceva!
Porumbita spune:
citat din mesajul lui zambitoare Buna tuturor ! Sunt obligatorii in scoala unde invata copilul/copii dvs ? Si la cat se ridica o tinuta completa,la ce pret ? sunteti satisfacuti de calitate si model /design ? Am o fetita in clasa a 7-a si tare mi-as fi dorit sa aiba asa ceva ,dar in afara de o camasa alba obligatorie,altceva nu au stabilit prin regulament. As vrea sa ii cumpar totusi,ceva similar: www.cookieskids.com/cImages/Website_0/type_500/BJS01244_92.jpg" target="_blank">http://www.cookieskids.com/cImages/Website_0/type_500/BJS01244_92.jpg si eventual si ceva de genul jacheta + fustita: www.madotex.ro/img/produse2/Uniforme%20scolare//Uniforme%20scolare%20fete/_DSC9004_resize.JPG" target="_blank">http://www.madotex.ro/img/produse2/Uniforme%20scolare//Uniforme%20scolare%20fete/_DSC9004_resize.JPG ca sa nu mai mearga tot in blugi la scoala,si in general sa arate imbracata ca o eleva,asa mi se pare potrivit. De unde achizitionati uniformele (sunt de langa Buzau) inclusiv online va rog daca stiti siteuri ? multumesc mult ! |
cred ca ai vazut prea multe filme la Tv cu genul ala de uniforme...
mi se pare aiurea ca transpui asupra fetei ceea ce TU ti-ai dori..
in plus mi se pare asa nepractice uniformele din linkurile puse de tine
zambitoare spune:
Porumbita, sa nu imi spui ca blugii...ar fi mai "practici" ca deja fac alergie !! mi se pare exagerata si deplasata chestia asta numai cu pantaloni la fetele de varsta scolara,si in special BLUGI, nu mai este moda ,ci este ANTI-moda !
anya spune:
Fata ta ce ar alege? De fapt mie mi se pare foarte important sa ii lasam si pe ei sa se exprime. Eu am baieti mai mici (6 si 9 ani) si deja mergem impreuna sa alegem cu ce se imbraca. Ii invat sa intelega cat costa, cat ne este de necesar un anumit lucru, ii invat cum sa se asorteze...dar in gama de interes ii las sa-si aleaga singuri modelul...
Fetele sunt mult mai interesate de moda si cred ca si sufera mai mult cand sunt imbracate total diferit de grupul din care fac parte. Daca toate fetele din clasa vin in pantaloni e normal ca si ea sa vrea la fel. Daca acei pantaloni sunt blugi - si ea va vrea blugi. E normal!
Chiar daca tie nu iti plac, mie mi se pare mai important ce ii place ei.
Intrebarea este: daca acum ai lasa-o pe ea sa aleaga o tinuta cu care sa mearga maine la scoala, ce ar alege?
Anka74 spune:
Eu am baiat in clasa I. Merge la scoala in pantaloni (doc, blug,raiat) inchis la culoare, camasa alba/bleu si cam atat. Adica asa sta in clasa...Peste are un pulovaras bleumarin/vesta insa el e un calduros din fire si nu le tine pe el. In scoala e foarte foarte cald. Mi s-ar parea incomod sa il duc in pantaloni(adica cei de la costum) si camasa, eventual cravata/papion...La sport merge in pantaloni de trening si tricou alb...desi imi spune ca ceilalti copii vin in tricouri de toate culorile si ar vrea sie el...daca nu e regula...ok, mergem si in alte culori.
Porumbita spune:
citat din mesajul lui zambitoare Porumbita, sa nu imi spui ca blugii...ar fi mai "practici" ca deja fac alergie !! mi se pare exagerata si deplasata chestia asta numai cu pantaloni la fetele de varsta scolara,si in special BLUGI, nu mai este moda ,ci este ANTI-moda ! |
pai am zis eu de blugi ceva?
sau dc nu-s chestiile din link tr sa fie obligatoriu blugi?
zambitoare spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui Porumbita
pai am zis eu de blugi ceva? sau dc nu-s chestiile din link tr sa fie obligatoriu blugi? |
ok,ok,corect ,nu ai spus de blugi. Doar ca in general sa vorbeste cam mult despre pantaloni la fete,si evident blugi (ca nu prea vad eu pantaloni de stofa,de exemplu) .... OK,iarna cand e frig e normal sa ii poarte,dar in rest nu vad de ce un fusta sau sarafan nu ar fi mai potrivit?
Am fost recent intr-o vizita in Anglia si am observat mai toti elevii indiferent de varsta ,foarte decent imbracati in uniforme, nu asa haotic sa zic,cum e pe la noi ! Parerea mea ca Ministerul Educatiei a gresit in special in primii ani dupa '89 ,trebuia sa se reintroduca anumite reglementari in privinta tinutei elevilor,la nivel national,nu sa permita debandada care am vazut cum s-a rasfrant si indisciplina din salile de clasa !