Vecini deranjati de copil

Raspunsuri - Pagina 6

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns steluta25 spune:

Spunea cineva mai sus ca amandoua trebuie sa mergem la psiholog. Adevarat. Cel mai rau imi pare ca am gresit fata de copilul meu, ca am pus interesele altcuiva inaintea intereselor lui. Am procedat total gresit (dati cu rosii, poate imi mai vine mintea la cap). A fost o invatatura buna pt mine. Si toate astea din buna mea intentie de a nu supara. Eh, de acum schimbam placa. Cred ca omul te ia de prost daca esti politicos si amabil. Si nu e prima data cand patesc asa, dar asta chiar mi-a fost invatatura de minte. Dar deviez de la subiect.
Aseara a fost pace, ce-i drept am venit destul de tarziu acasa, bebe a fost cuminte. Sa vedem serile viitoare. Numai bine.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bird70 spune:

Daca recunosti ca e galagie si e deranjant de ce nu te straduiesti sa minimalizezi discomfortul vecinei? De ce trebuie ea sa suporte copilul tau alergand prin casa? De ce nu alearga copilul afara? Si eu am avut copil mic la bloc si nu alerga prin casa. O scoteam afara zilnic si seara era rupta de oboseala.

Health is a state of physical, mental and social wellbeing and not merely the absence of disease or infirmity . World Health Organisation
I'm not insane, my mother had me tested! Dr.Sheldon Cooper

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ina.click spune:

Citat:
citat din mesajul lui bird70

Daca recunosti ca e galagie si e deranjant de ce nu te straduiesti sa minimalizezi discomfortul vecinei? De ce trebuie ea sa suporte copilul tau alergand prin casa? De ce nu alearga copilul afara? Si eu am avut copil mic la bloc si nu alerga prin casa. O scoteam afara zilnic si seara era rupta de oboseala.

Health is a state of physical, mental and social wellbeing and not merely the absence of disease or infirmity . World Health Organisation
I'm not insane, my mother had me tested! Dr.Sheldon Cooper

Si daca totusi alearga prin casa ce fac, ii pun piedica?

Anyways.

Al meu nu alearga inca dar e foarte vocal. Are un tignal de mi se lichefiaza mie timpanele. Cand e vesel, cand e trist, cand e vioi cand e somnoros, goarna frate.
Asta plus unele concerte nocturne (dinti) ma fac sa ma gandesc ca nici noi nu suntem o companie f ok pt vecini.

Cei de deasupra mi-au zis ca din partea lor e np, numa sa fim atenti la aia de sub noi ca-s mega ciufuti.

Eu ma gandeam sa ma duc ca sol de pace cu-o cutie de bomboane in varf de bat si sa le multumesc pentru toleranta lalala yadda yadda, stiti, ca etc asta micu, imi cer scuze.

Dar acum citind threadul asta ma intreb daca nu cumva mi-as da singura foc la valiza. Se pare ca unii oameni sunt incurajati de o atitudine sincera apologetica. Ia mai bine sa raman eu aia uracioasa cu copil cu clanta mare, barbat incruntat si caine "rau".

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dana vio spune:

A mea alearga si nu in sosete, ca ar aluneca teribil, ci cu ceva papuci. Aseara si-a incaltat cizmulitele! si sare de sus de pe canapea in mijlocul camerei. Nu-i prea dau voie, dar de vreo 2-3 ori tot reuseste. Vorbeste tare, am inteles ca toti copii fac asta, canta, tipa efectiv. Cand e vreme de iesit afara e OK, dar acum ce sa fac?! Culmea e ca vecinii nu comenteaza! Cand ne-am mutat noi in bloc aveam probleme cu baiatul vecinului de sub noi ( stam la 4):punea muzica la maxim exact in orele de somn. Si n-auzeam decat basul! ma simteam ca-n Tom si Jerry ca o iau la plimbare cu patul prin camera. a zis ca nu-l intereseaza parerea mea! Si asta a durat pana a plecat la facultate! Apoi s-a nascut Alex si intr-o seara vecina de sub noi batea snitele si Alex plangea de la colici si a venit vecinul sa-si ceara scuze ca trebuie sa mai faca ceva zgomot, se pregateau si ei de un botez la nepotica.
Nu te certa cu ei, roaga vecina sa nu mai bata in teava ca sperie copilul si spune-i ca ai sa incerci sa faceti mai putina galagie. Chiar daca nu reusesti, macar ai lasat loc de intelegere.

Alexandra Maria
14.12.2007

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns emanouela spune:

si cum anume sa minimalizeze? sa-l lege? sau cum??? sa-l bage in colivie? ca pe mine ma depaseste. cine e cu capul e deranjat si de faptul ca respiri, nu doar de niste zgomote mai maricele. sunt persoane care la o anumita varsta ajung sa fie deranjate de tot ce misca, nu e vina lor, doar ca tre sa inteleaga ca si pana atunci se faceau zgomote, nu au inceput asa deodata peste noapte si nimeni nu face acele zgomote doar ca sa joace hora pe nervii lor. nu vb aici de dusuri facute in creierul noptii, de umblat cu toace pe gresie sau parchet in toiul noptii, zgomote facute de niste oameni cu care te poti intelege (nu intotdeauna), aici poti minimaliza, dar un copil?! sa nu crezi ca a ta nu a facut, cat de mult o scoteai tu afara (mi-e greu spre imposibil sa cred ca pe vreme ca asta stateai afara mai mult de 2 ore), faptul ca al de jos nu ti-a spart nervii cu atentionari nu ti-a atras atentia, dar toti copii fac.....asa se dezvolta, si aruncatul jucariilor e o forma de cunoastere....forma pe care si noi am practicat-o

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Luminel spune:

Am avut si eu un vecin (tanar, nu mos)care m-a terorizat anul trecut cu batutul in teava si venitul la usa, pentru ca-l deranja ca dansa fetita prin sufragerie;
si l-a apucat "nevroza" tot asa dintr-odata, culmea, dupa ce a plecat sotul la munca in Germania!
e adevarat ca pana atunci Cristiana mai sarea, mai dansa prin casa si pe a 11 seara...dar nu facuse nicio reclamatie, nu m-am gandit ca deranjeaza; ei, dupa plecarea sotului a inceput "teroarea": si daca pasea mai apasat, batea in teava sau venea la usa, chiar si ziua la 5-6 de ex. si ma ameninta cu politia;
trebuia sa stau numai cu gura pe ea sa nu sara, sa nu danseze, sa nu..sa nu..sa nu...; bineinteles ca ea se enerva si ori incepraea sa planga, ori ai abitir facea ce-i era interzis, si era scandal in fc zi;
nu m-am certat cu el niciodata, nici cand a venit la usa; am incercat sa-l faca sa inteleaga ca e un copil de 3 ani, care nu poate sta numai in pat
din fericire, am scapat de el, s-a mutat in acelasi bloc la ultimul etaj
acum sub noi este o familie cu doi copii mici, care au avut si ei la inceput probleme cu vecinul de sub ei, care le batea in teava la orice ora (si eu credeam ca ei ne bat noua, asa am si aflat ca nevroticu se mutase deja); dar intre timp s-a potolit.
e adevarat ca si Cristi s-a mai calmat dupa atata "tocat" la cap sa fie mai linistita!

bafta sa gasesti solutia cea mai buna de "impacare" cu vecina!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns steluta25 spune:

Pai tocmai, ca am incercat sa minimalizez saptamani la rand si am dat cu batzu-n balta. Am scris mai sus ce a iesit din minimalizarea mea. Deci, greseala imensa. Afara stam cat ne permite vremea si timpul nostru fizic. Oricum nu mai putin de 1-2 ore/zi.

Am ajuns in punctul in care ii atrageam atentia la fiecare zgomot pe care il facea, iar el se uita nedumerit la mine. Strigam la el sa nu mai fuga. Dar de ce totusi? Nu toti am fost copii? Oare asa stateau mamele tot cu vorba buna dupa noi?

Sa nu credeti ca nu avem activitati linistite, dar cat pot sa il tin in patut sau pe canapea? E copil, mai si alearga, mai si sare( asta a descoperit-o de curand0, impinge masinutele pe parchet. La care dintre activitatile astea sa il fac sa renunte? Si pentru ce? Pentru o vecina care a crescut la randul ei doua nepotele nu cu mult timp in urma, dar care acum tind sa cred ca a innebunit de tot.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Cristina_C spune:

Decat sa stresezi copilul, mai bine stresezi vecinul/vecina. La modul cel mai serios. Copilul nu trebuie timorat sau terorizat din cauza unei persoane neprietenoase si rau-voitoare (cine bate in tevi si pereti asa este).

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CorinaDani spune:

Citat:
citat din mesajul lui andacos

Total ,total off topic!!!

Alexandra,eu sunt una dintre acele persoane care"aud si furnicile-n gradina"!!!!

Si...cind le aud...m-am si trezit si ca sa readorm...imi trebuie cel putzin 1-2 ore si atunci pot spune ca am noroc...daca nu cumva suna ceasul!!!!

Deci daca esti o persoana cu somnul sensibil....se aude tooooootttttuuulll!!!!!!

Incearca sa ramii calm dupa citeva saptamini de...trezit ca sare pisica vecinei,sau merge incaltzata cu pantofi cu toc...sau...sau...sau...!!!!

Scuzatzi de of topic!

Dana

www.dropshots.com/andacos#" target="_blank">handarbeit

off-topic si eu : la fel sunt si eu in privinta somnului. ca sa pot adormi tre' sa fie liniste si intuneric deplin. m-am chinuit cativa ani buni, pana am descoperit dopurile pentru urechi. sa fie sanatos al de le-a inventat, ca asa pot si eu dormi cum trebuie, noaptea.

on-topic : steluta, poate baba se uita la vreo telenovela, stiri sau serial in intervalul 19-21:30 si nu poa' sa asimileze informatia.
teoretic, chiar daca vecina cheama politia, nu are ce sa ti se intample, atata timp cat respectati orele de liniste, iar galagia pe care o face bb dupa-amiaza/seara nu se incadreaza in cele mentionate in legea 61, art. 25 si 26.

citez aici cele doua articole :

"25) tulburarea, fara drept, a linistii locuitorilor prin producerea de zgomote cu orice aparat sau obiect ori prin strigate sau larma;

26) tulburarea linistii locatarilor intre orele 22,00-8,00 si 13,00-14,00 de catre orice persoana prin producerea de zgomote, larma sau prin folosirea oricarui aparat, obiect ori instrument muzical la intensitate mare in localurile sau in sediile persoanelor juridice, in locuintele persoanelor fizice sau in oricare alt loc din imobile cu destinatia de locuinte ori situat in imediata vecinatate a acestora;"

ar trebui sa iei in calcul si varianta de a cumpara o mocheta mai groasa sau un covor de joaca, astfel incat sa mai amortizeze din zgomotul produs de jucariile care cad sau sunt plimbate pe parchet.

cine stie ce s-o fi intamplat acum cateva saptamani, cand a inceput vecina sa fie deranjata de galagie. cert este ca acum vecina ta e intr-un cerc vicios, simturile i s-au ascutit, si orice zgomot care in trecut ar fi trecut neobservat, acum i se pare mult mai intens, se enerveaza instantaneu. o fi schimbat tratamentul medicamentos, o avea probleme de sanatate, nu poate dormi noaptea si simte nevoia de liniste si in timpul zilei, e posibil orice.

nu are rost sa va sicanati reciproc, pentru ca nu ajungeti la nici-un rezultat si copilul deja a fost afectat. incearca sa mai discuti inca o data cu vecina de dedesubt, spune-i ca incerci sa gasesti o solutie astfel incat zgomotul sa fie diminuat (mocheta sau covor), si roag-o sa nu mai bata in tevi, pentru ca iti terorizeaza copilul si in plus ii deranjeaza si pe alti vecini, sa nu se trezeasca ea cu reclamatie din partea altora...

editez, pentru a adauga : zgomotul produs de vecina cand bate in tevi este mai mare decat cel produs de copilul tau, cu siguranta ii deranjeaza si pe altii si, in plus, se "incadreaza" in cele doua articole de lege sus-mentionate. asa ca atunci cand te mai ameninta cu politia, da-i sa citeasca textul legii 61...

legat de ce povestiti voi despre zgomotele auzite din vecini: in general se aude in blocurile construite cu pereti despartitori din BCA. si da, in linistea noptii, un pisu urmat de tragerea apei sau un dus facute dupa ora 12:00, cand se potoleste si traficul de pe strada, se aud foarte clar. nu mai zic de alte activitati mai zgomotoase, se aud si acestea.

chiar imi povestea fratele meu, si-a pus termopane de calitate pentru ca era terorizat noptile de latratul cainilor comunitari, iar acum se plange ca nu mai aude cainii latrand afara, noaptea, ci aude zgomote de la vecini, in dormitor, pe la priza.

mi se pare ca in elvetia sau olanda, este interzis prin lege sa tragi apa la toaleta dupa ora 22, daca locuiesti la bloc sau intr-un ansamblu de locuinte etajate.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dana vio spune:

Spune-i ca daca mai bate in teava o reclami ca terorizeaza copilul, sa vedeti cine are mai mult castig de cauza! Poate se sperie si termina! Vecina.

Alexandra Maria
14.12.2007

Mergi la inceput