Vecini deranjati de copil
Raspunsuri - Pagina 4
qicoletta spune:
Si eu am o vecina cu 3 copii deasupra foarte galagiosi indiferent de ora si au obiceiul sa se culce la 12-1 noaptea.
Ma culc si eu cu muzica (baiatul doarme indiferent de zgomote) si m-am programat mental sa ma invata cu galagia.....nu pot sa ii spun: tanti leaga-ti copii de calorifer. Drept e ca ma mai enerveaza ,dar nu mi-as permite in veci sa ma duc sa ii spun sa ii linisteasca,mai ales ca stiu ca nu se poate .
Ilinca_M. spune:
Citat: |
citat din mesajul lui alex_andra ramiris, am inteles cu tv-ul :) Inteleg si cu tropait, alergat,mers cu tocuri prin casa, mutat mobila&co. Dar, tot nu inteleg cu dusul Adica, da, eu aud cand face barbati-miu dus, sau trage apa, dar nu ma deranjeaza. De ce l-ar deranja pe vecinul de sub mine/deasupra mea? Se aude mai tare decat in propria casa? BAZAR UMANITAR |
Nu deranjeaza pe nimeni ca cineva face dush:)))) Era chestia de dushul facut NOAPTEA, asa, pe la 12-1-2, cand toate pasariiile dooorm, doar vecinu' n-areee somn...Ca face dush si pocneste cu el p'acolo, prin cada, poate fi la fel de deranjant ca si cum ar lua un ciocan si ar incepe sa bata prin tevi. Ca omul are un motiv sa faca dush la ora aia (si-a dat seama brusc ca pute, a venit beat si a vomat pe el, i s-a p...shat motanul pe cap) e una; ideea e ca la fel te trezeste si-ti distruge somnul si-ti trezeste bebelusul si un zgomot facut cu motiv (din punctul de vedere al vecinului) si un zgomot aiurea (explodeaza o sticla de must in camara:))). Diferenta e ca unele zgomote, cu putin bun-simt, se pot evita (va rog sa ma credeti ca io cand ma scapa shushu noaptea il fac absolut silentios- probabil toti cei carora nu le face placere sa stie tot blocul cand urineaza stiu ca zgomotul depinde de o anumita directionare a jetului spre vasul de wc, scuzati amanuntele:))- iar apa nu o trag ci torn apa cat pot de silentios, cu un vas)- in schimb vecina se p...sha ca o vaca, scuzati expresia, asa, din suflet, cu entuziasm, eliberator- si-mi doresc si eu sa fi fost mai fudula de urechi:))
Sa ne intelegem, vorbesc de zgomotele facute noaptea. In restu' zilei, nu ma deranjeaza, indiferent de ora (adica da, imi vine sa plang cand vecinul da muzica la maximum exact cand doarme fiica-mea de pranz, dar strang din dinti si ma bucur ca e un copil adaptabil:))
I'm wearing my heart like a crown/ Pretending that you're still around.
Lali spune:
Se aude dusul noaptea foarte bine in anumite cazuri.
Cand stateam la bloc, aveam baia in continuarea dormitorului si in oglinda la fel si vecinii. Patul era pus cu capataiul chiar in dreptul baii. Vecinul nostru facea sus sapte zile din sapte la 22:30 seara. Fiind deja liniste, tevile si bateriile vechi aveau un suierat foarte puternic. Noi, in cele mai multe cazuri eram in pat, cu sonorul TV-ului dat destul de incet ca dormea copilul in camera de langa noi. Invariabil trebuia sa dam mai tare sonorul pentru ca nu mai auzeam nimic la TV cand incepea vecinul dusul.
Toate geamurile apartamentului dadeau spre o intersectie aglomerata si cu tramvaie, astfel incat eram obisnuiti cu zgomotele, claxoanele, ambulantele, motocicletele, etc.
Cand ne-am mutat la casa, paradoxal nu am mai putut dormi de prea multa ... liniste. Daca pana atunci orice zgomot auzeam era de la vecini sau de afara, acum orice zgomot era de la noi. Si umblam noaptea prin casa ca huhurezii si eu si sotul sa controlam mobila care scartia, frigiderul care cupla, hota care suiera sau usa ce se trantea ca era curent undeva. A fost horor vreo 2 luni pana ne-am obisnuit cu linistea.
Si on topic, eu cred ca ai fost prea blanda cu vecina si te-ai scuzat inutil. Acum are pretentii nejustificate. Ia-o mai usor, ignor-o daca poti.
alex_andra spune:
Si eu vin iar si intreb si pe bune ca intreb ca nu stiu: daca eu fac pipi noaptea, vecinul de sub mine, care doarme, se poate trezi de la zgomotul jetului meu de pipi?
Sincer, nu mi-am pus niciodata problema asta, dar e un inceput pentru toate:)
Fi-mea face pipi in fiecare noapte, pe la 4. La wc.
Noi facem dus cand ne culcam. Pe la 12-1 noaptea.
MI se intampla sa spal rufe la masina si pe la 10 seara.
Recunosc ca nu m-am gandit niciodata ca pot deranja vecinii.
Cristina_C spune:
citat din mesajul lui alex_andra Dar, tot nu inteleg cu dusul Adica, da, eu aud cand face barbati-miu dus, sau trage apa, dar nu ma deranjeaza. De ce l-ar deranja pe vecinul de sub mine/deasupra mea? Se aude mai tare decat in propria casa? BAZAR UMANITAR |
E clar ca pe vecinii sensibili nu-i deranjeaza propriile zgomote care sunt uneori mai mari decat ce se aude prin pereti. Dar macar le fac ei.
Ilinca_M. spune:
citat din mesajul lui alex_andra Si eu vin iar si intreb si pe bune ca intreb ca nu stiu: daca eu fac pipi noaptea, vecinul de sub mine, care doarme, se poate trezi de la zgomotul jetului meu de pipi? Sincer, nu mi-am pus niciodata problema asta, dar e un inceput pentru toate:) Fi-mea face pipi in fiecare noapte, pe la 4. La wc. Noi facem dus cand ne culcam. Pe la 12-1 noaptea. MI se intampla sa spal rufe la masina si pe la 10 seara. Recunosc ca nu m-am gandit niciodata ca pot deranja vecinii. BAZAR UMANITAR |
- da, daca lansezi pe orbita shushu fara amortizarea zgomotului, se aude "fabulos" la vecini:))
- masina de spalat nu am auzit-o niciodata, abia de o auzim pe a noastra
- dar daca ati face dusul pe la 20-21, v-ati murdari pana la culcare? intreb si eu, vorba ta:))
Asta mi se pare un pic nedrept pentru fetita ta, ca incercati sa-i temperati activitatea in casa, ziua, cu gandul sa nu deranjeze vecinii, dar voi, adultii, nu va ganditi la vecini cand faceti dush la 1 noaptea...vorba ta, e un inceput in toate;)
I'm wearing my heart like a crown/ Pretending that you're still around.
alex_andra spune:
Ilinca, recunosc ca intre duduitul fie-mii de 17 kg prin casa, in timpul zilei si folositul wc-ului noaptea, nu m-as fi gandit niciodata ca e mai deranjant pipi-ul meu.
Daca m-as fi gandit ca e deranjant zgomotul jetului de pipi, as fi "lucrat" mai atenta.
Voi reflecta la asta.
Facem dusul la 12, din obisnuinta, inanite de a ne baga in pat.
La ora 21 sunt in plina activitate, abia culc fata la ora aia si apoi ma apuc de diverse activitati pe care nu le pot face cu ea: curatenie, spalat vase, aerobic, chestii...
Cristina_C spune:
Ilinca , ce vecina mai ai si tu! Se vede ca se hidrateaza bine. O fi vrand sa scape de grasimea de pe burta sau de celulita.
Motive de facut dus noaptea ar mai fi - de exemplu inainte sau dupa . Scuzati!
Si ce te faci cu paturile care scartaie tot atunci? Sau alte zgomote derivate? Penibil de-a dreptul! Asa vecini i-ar trebui unei persoane deranjate de un copil.
alex_andra spune:
citat din mesajul lui Cristina_C Motive de facut dus noaptea ar mai fi - de exemplu inainte sau dupa . Scuzati! |
intra la capitolul "chestii"
alex_andra spune:
Am stat si-am cugetat si-am concluzionat ca e mai deranjanta duduiala copilului prin casa decat zgomotul produs de pipi noaptea ;-)
Si pana la urma, alergatul se cam face afara, in parc, in mod normal.
Avand in vedere ca discutam totusi de copii de cativa ani care nu prea inteleg ei cu ce se mananca regulile astea de convietuire in bloc, suntem mai toleranti si mai ingaduim un fotbal prin casa, dar pipi nu se face decat la wc.
Pe mine nu m-a trezit pana acum niciun pipi al vecinului si niciun dus.
Muzica da, plans de copil, da.
N-am zis nimic, evident, le-am tratat cu ignore.
a fost o data, intr-o seara, cand vecinii de sub noi se certau atat de tare incat parca erau cu noi in casa. Ce m-a scos din minti era ca bietul lor copil plangea pe langa ei, iar ei il ignorau, ca erau prea preocupati sa se certe.
Atunci da, mi-a venit sa chem politia. Norocul lor ca s-au oprit pana sa ma hotarasc eu.