Tuse copilas
Raspunsuri - Pagina 2
miha_iv spune:
annya74, siropurile de tuse nu se dau dupa spusele colegelor de forum.
Copilul trebuie dus la medic si consultat la plamani. Medicul e cel care iti spune etiologia tusei.
Din ce am citit aici, mamicile fac grave greseli in administratea siropurilor....ori dau 2-3 expectorante in acelasi timp, ori un expectorant si un antitusiv in acelasi timp.
Ziceai ca ai in casa Humex si Acc....ambele sunt expectorante, nu le combini, unul contine carbocisteina, iar celalalt contine acetilcisteina. Eurespal se da tot pentru expectoratie, atentie...diluat in putina apa, altfel provoaca spasme.
Nu le combini niciodata cu Stodal, care opreste tusea si inhiba secretiile bronsice.
Am mai citit aici despre Prospan, nu se da la inceput de bronsita sau cand copilul e plin de puroi in nas, cu amigdalele pline de secretii.
Ketof se da in astm si in diferite tipuri de alergii, nu e pt tusea productiva.
Atentie, la copiii mici, siropurile se dau in general diluate in putina apa.
Fugi la medic, nu astepta o bronsita suprainfectata.
belleane spune:
annya74:Este bine ca siropurile de tuse sa nu fie amestecate. Daca ii dai acc nu-i mai dai erdomed care este puternic. Erdomed se da in cazuri de tuse puternic expectoranta. Erdomed ni s-a prescris de ex in caz de pneumonie.
Fetitei mele care are cam aceeasi varsta i s-a recomandat jumate de plic de acc100 de doua ori pe zi.
Pentru tuse seaca nu prea e bun acc, nici erdomed. Eurespalul ca medicament merge la tuse seaca dar poti incerca ceva homeopat sau din plante.
Angie.C spune:
Sau mai poti incerca inhalatie dupa reteta de pe urmatorul blog. Cauta mai in josul paginii. E scris cu majuscule http://www.cristelageorgescu.ro/rationalitate/03/2011/#comment-1368
Iti spun sincer ca da roade, eu asa l-am tratat pe baiatelul meu, care e mult mai mic decat al tau , fara medicamente, fara siropuri.
Eu ii faceam inhalatia inainte de culcare si nu aveam probleme cu tusea sau nas infundat.
annya74 spune:
Multumesc pentru sfaturi si timpul acordat.
Stiu ca nu se combina cele pentru tuse uscata cu cele de expectoratie.
Etiologia tusei? Pai ma intreaba pe mine e uscata sau expectoranta?
Nu expectoreaza, dar se aud muci grosi si atunci ne da eurespal si humex expectorant care nu prea a avut efect si ne-a schimbat pe erdomed.
Care are efecte mai rapide erdomed sau ACC?
Deci cum e tusea? Expectoranta sau uscata in cazul asta?
Nu dau dupa ureche.Merg pe tratamentul vechi penru ca tusea la el se manifesta la fel de fiecare data. Eurespalul nu l-am diluat niciodata si nu am avut nici un fel de probleme.
Am incercat in schimb, mierea cu scortisoara, care nu i-a luat tusea, dar parca i-a mai scazut in intensitate.
Maine o sa-l duc la un ORL mai degraba, pentru ca mai are si episoade de sforait.
Inca ceva, niciodata nu aplic sfaturile date de mamici pana nu vorbesc si cu medicul, daca ele nu sunt naturiste, dar macar mai aflu cate ceva. Spre exemplu, am s-o intreb despre prednison? Este un medic foarte comunicativ in care avem incredere. Dar de multe ori si tu ca parinte e bine sa fi informat si despre alta medicatie decat cea care o da medicul in mod obisnuit.
O zi usoara si prospera si astept sfaturile voastre in continuare.
annya74 spune:
Draga belleane, ai dreptate. Acelasi lucru ne-a spus si medicul cu privire la Acc si erdomed. Am gresit pentru ca am ascultat de o farmacista care mi-a spus ca expectorantele se pot combina in loc sa ascult de medic. De multe ori nu sti ce sa iei de bun, dar uite ca mai sunt si oameni care te aduc pe calea ce buna. Mltumesc.