Gravidute cu tromobofilie -cap 14-

Raspunsuri - Pagina 20

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns MeAlex spune:

Brigit, Balanta, de acord, am bagat si eu cand eram mica: ceai de ceapa, sirop de ridiche neagra si ceai de muguri de pin, chiar au efect.
Asa e, solutia salina de la farmacie e mult mai potrivita pentru nas.
Brigit, multumesc, incerc sa fiu tare ca nu am de ales, consider ca trebuie sa rezolv trebusoara asta cu trombofilia, cred ca e taskul meu in aceasta viata!
LE: Cred ca incep sa imi apara varice, de vreo 6 luni am o vena mai grosuta pronuntata care doare cand apas. Initial, am crezut ca e o vanataie, dar nu e. Am sanse sa il mostenesc pe tata, el are.

Gena MTHFR - mutatie C677T heterozigot, Gena PAI - mutatie 675 4G/4G homozigot
3 sarcini oprite in evolutie la 7 s, 9s, 9 s (a 3-a sub tratament cu Clexane)
Tratament pregatitor sarcina: Aspenter 1/zi, Femibion1 1/zi, CETEBE 1 g/zi, MagneB6 1/zi,
Acid folic 1/zi, Vitamina E 1/zi (primele 10 zile ale cm)
pentru sanatos!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Brigit spune:

a, si pt raceala e f bun usturoiul, care mai e si un anticoagulant natural, deci f bun pt noi

Alex, o sa rezolvi taskul, mai ales ca esti si f motivata; nici eu nu cred in " ia o pauza, contrentreza-te pe altceva si se rezolva de la sine". bine, in cazul nostru aveam si sanse 0 sa concepem natural, deci chiar ca nu puteam sa cred ca o sa se rezolve ceva fara interventie. tot la fel de adevarat e ca organismul iti dicteaza ritmul, uneori simti ca e momentul sa te opresti si sa ai grija si de sufletul tau, sa traiesti clipa fara sa faci planuri de viitor. orice ai simti, acorda-ti intelegere si nu uita ca prietenul cel mai bun iti esti doar tu, nu te invinovati, nu te tortura sufleteste , construieste-ti increderea si vei reusi

"Most of the important things in the world have been accomplished by people who have kept on trying when there seemed to be no chance at all." Dale Carnegie

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns balanta_tm spune:

alex, brigit, multumesc mult pt sugestiile legate de raceala. spray cu apa de mare am permanent si folosesc, fiindca am rinita alergica.
ceaiul ala de ceapa....aoleu, mi-l amintesc si eu din copilarie - tare rau era la gust , dar eficient. saculetul de sare grunjoasa il foloseam cand ma durea urechea, dar o sa il pun pe piept.
stiu ca uneori imi facea mama pasat de malai cu lapte si ulei si ma punea sa il beau fierbinte. si imi mai lega gatul cu o carpa in care punea cartofi rasi stropiti cu spirt si ma punea sa dorm asa.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns vali79 spune:

Draga balanta, pentru ca aveam contractii dese inca de pe la 4 luni si jumatate si mi se intarea burta cre' ca 90% din timp, am luat gynipral zilnic, dimineata si seara, dar cat sunt io de rezistenta la multe, ma termina pastila aia vreo ora... Tremuram, palpitatii, etc...Si colul se tot scurta...
In privinta injectiilor, eu mi le faceam in picior, chiar daca nu sunt cele mai eficiente. In burta nu ma lasa un pitic de pe creier, iar in mana nu mi le puteam face singura. Eram plina de vanatai de diverse culori de la galben pana la negru, umflaturi, aratam oribil pe picioare...

Pentru pete, sangerari, si eu am luat tarosin prescris de dr. U.

Va pup, dragi fete!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sper spune:

Alex multumesc pt raspuns

Sucul de ridichie nu-i bun dc aveti pb cu tiroida, contine goitrogeni (subst care o inhiba).
Si eu ma simt bine cu voi (chiar dc nu sunt graviduta), pe vremuri nici nu puteam deschide odiseea.

Speranta

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns balanta_tm spune:

vali79, daca gynipralul iti dadea reactiile alea, inseamna ca isi facea efectul. am inteles ca este un medicament destul de agresiv si ca daca nu da palpitatii in primul rand, de fapt nu actioneaza cum trebuie.
oricum, ai dus sarcina mult, avand in vedere prin cate ai trecut si tu.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns valy27 spune:

eu fac hematom la fiecare intepatura.in ultimul timp imi fac numai in picioare.
dr U mi-a spus doar de lioton gel-cu care ma dau cam de 3 ori/zi si pe picioare imi pun comprese cu gheata.pe burtica nu mai pun.eu sunt fericita ca de 2 saptamani nu m-am mai inrosit si nu m-au mai mancat ca era horror de la mancarimi.

Citat:
citat din mesajul lui sper

Raluca eu o sa ma intep de 2 ori pe zi, data trecuta tot de 2 ori dar din zi 3 de la ET si ma umplusem de vanatai. Nu mai aveam loc si am trecut la picioare.
Va recomandat dr hematolog tarosin la careva?

Speranta

_
fiv 1 reusit-promed, tratament sarcina:cetebe2/zi,femibion,acid folic,magneB6,fraxiparina0.4.utrogestan200mg 3/zi.
MTHFR A1289C-HETROZIGOT,PAI 1 -HETROZIGOT.
+17 sapt, doamne ajuta in continuare.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sper spune:

Valy tu iei aspenter? Imi pare rau ca te invinetesti

Ati auzit de dr Konstantinos Giatras (Director general Athena Hospital Timisoara) ? Raspunde pe SOS Infertilitatea si ii spune unei paciente ".....in orice noua sarcina pe care o veti obtine trebuie luat zilnic Clexane in care doza va fi fixata facind o thromboelastograma" Pt prima data aud de thromboelastograma Care e aia?

Speranta

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns trombofilia spune:

va invit la capitolul 15

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dara76 spune:

Asa am inteles si eu c-ar trebui ciorapi compresivi la stat in pat, inclusiv dupa cezariana, dar nici eu nu-i prea suport. Adica nici pe aia pana la genunchi nu i-am suportat (am si bufeuri si imi frig rau talpile, mai ales noaptea), am mai incercat cu unii pana la pulpa, dres n-am incercat.
Da, trebuie pe marimi.

Am tot facut numai hematoame de 3-4 cm pe burtica, trec f. greu, tot cam intr-o luna, greu cu locurile de injectare. La un moment dat, cu tot cu aspenter, nu prea am mai facut, mi-o fi crescut coagularea.

La raceala eu m-am luat dupa medicamentele permise in sarcina in SUA, o fata de la odisee avea lista de la midwife. Bine, oricum stiu ca paracetamolul este permis oricum, in plus mai erau Robitussin pentru tuse (si mi-a trecut rapid tusea cu el) si Rinoxin pentru nas, tot f. putin am folosit. La fel, Trachisept cu miere si lamaie (nu cu propolis si nu cu zmeur).

Suzie, pe fetita lui Toni o cheama Ilinca Stefania.

34+ Miruna Sanziana

*MTHFR C677T homozigot; PAI polimorfism 675 4G heterozigot; mutatia factorului XIII (G102T) V34L heterozigot // Clexane injectie 0.6 seara, Insulina, B12 metilat, acid folic metilat, Magne B6, Folowise, Cetebe, *

Mergi la inceput