Gravidute cu tromobofilie -cap 14-

Raspunsuri - Pagina 15

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns balanta_tm spune:

LA MULTI ANI!, fetelor.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns MeAlex spune:

La multi ani fetelor!
si !

Gena MTHFR - mutatie C677T heterozigot, Gena PAI - mutatie 675 4G/4G homozigot
3 sarcini oprite in evolutie la 7 s, 9s, 9 s (a 3-a sub tratament cu Clexane)
Tratament pregatitor sarcina: Aspenter 1/zi, Femibion1 1/zi, CETEBE 1 g/zi, MagneB6 1/zi,
Acid folic 1/zi, Vitamina E 1/zi (primele 10 zile ale cm)
pentru sanatos!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns raluca.c spune:

La multi ani fetelor, mamicilor si viitoarelor mamici!!!
La fel ca Musette am avut hemoragie la 6 saptamani, de am crezut ca am pierdut sarcina, am stat internata cu sangerari 2 saptamani, mi-a fost scos aspenterul, plus am avut si menstra peste sarcina.

25+ cu fetita

Raluca.c - mutatia genei MTHFR heterozigot A1298C, 2 sarcini oprite in ev. la 6 saptamani, ultima in iunie 2011, Amh 0.4, Rh negativ

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns MeAlex spune:

Pentru ca e cam liniste pe aici, vreau sa revigorez putin atmosfera.
Fetelor, va rog sa alegeti cu ce bautura va delectati azi...stiu ca e mult alcool, ca nu e voie...dar poate gasiti ceva sa va placa:
Meniu bauturi
acum fug, sa nu ma loveasca rosiile pe care le aruncati in mine...desi, as putea face un suc de rosii foarte bun.
Va pup cu drag pe toate!

Gena MTHFR - mutatie C677T heterozigot, Gena PAI - mutatie 675 4G/4G homozigot
3 sarcini oprite in evolutie la 7 s, 9s, 9 s (a 3-a sub tratament cu Clexane)
Tratament pregatitor sarcina: Aspenter 1/zi, Femibion1 1/zi, CETEBE 1 g/zi, MagneB6 1/zi,
Acid folic 1/zi, Vitamina E 1/zi (primele 10 zile ale cm)
pentru sanatos!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns carpediem spune:

La multi, ani, sa fiti iubite, dragelor!!

Dara, asa cum ti-au zis fetele, asa am facut si eu, din 2 seringi de 0.4 am facut 0.6, restul am aruncat.

"Homo sum, humani nihil a me alienum puto!"

MTHFR C677T - heterozigot, A1298C - heterozigot, Gena PAI - 675 4G/5G - heterozigot, O sarcina oprita in evolutie la 15 sapt.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iube spune:

Buna fetele,
Nu sunt o graviduta cu trombofilie, ci sunt o fosta graviduta cu trombofilie, fara sa fi stiut asta. Va citesc de ceva vreme, de cand am pierdut o sarcina la 17s , dar de-abia acum mi-am facut curaj sa scriu si sa va intreb cate ceva.
Vreau intai sa va povestesc cum a decurs sarcina mea. Am facut FIV la clinica Promed in oct 2011 cu dr Bolintineanu, in nov aveam beta mare si am fost ff fericiti. Cam prin s5-s6 de sarcina mi-a aparut o sangerare, la eco dr a spus ca ar fi vorba despre un hematom si in acel moment am oprit Aspenterul (pana atunci luam 1/zi) si am marit doza de Utrogestan 200mg la 4/zi + Duphaston 2/zi. Aspenterul nu l-am mai reluat deloc, iar Utrogestanul a scazut treptat din sapt 12. Tratamentul meu continea: Femibion1 1/zi, Vitamina E 1/zi, Magne B6 2/zi, Acid folic 5 mg 1/zi. Sangerarea s-a oprit prin s9 si in s7 se vazuse deja un bebe la ecograf si cum ii batea inimioara. A fost cea mai fericita zi din viata noastra.

Mergeam alternativ pt urmarirea sarcinii la 2 dr, la dr Bolintineanu de la clinica (pt ca imi imaginam ca ea stie cel mai bine ce e de facut) + dr Tarig de la spit Ilfov. La eco facute de dr Tarig, bebe iesea mereu mai mic decat varsta gestationala, dar nu cu mai mult de o sapt si nu mi-a spus niciodata ca asta ar fi o pb. La eco de 12 sapt (cand am facut si dublu test) la dr Bolintineanu, totul era in regula, bebe era mai mic cu 1 zi decat ar fi trebuit, dar toate masuratorile erau in limite. La dublu test riscul combinat (varsta, sange, eco) a iesit scazut, dar valoarea markerului din sange papp-a a iesit f scazuta. Am tot cautat pe net info despre papp-a, am gasit ca e produs de trofoblast/placenta, m-am tot gandit ca ar fi o pb cu placenta, dar dr la eco nu mi-au spus asa ceva, desi i-am tot intrebat de placenta.

In s14, am fost la dr Tarig pt o eco, mi-a spus ca totul e ok, eu citind pe eco am vazut mai tarziu ca bebe era cu 4 zile mai mic decat ar fi trebuit, dar din moment ce nu mi-a zis nimic, nu mi-am facut mari pb. In S15 am fost la dr Bolintineanu, unde am facut alta eco si de aceasta data surpriza, bebe era mai mic cu 10 zile fata de cat trebuia, iar placenta nu arata deloc bine, avea lacuri vasculare. Dr a spus ca nu e bine deloc, a pus diagnosticul de restrictie de crestere intrauterina precoce, iar la intrebarea de la ce se intampla asta a spus ca ar putea fi urm motive: anomalie cromozomiala sau pb de vascularizare. Ea recomada amniocenteza. Eu nu prea vroiam sa fac si am insistat sa-mi spuna mai multe si despre cealalta posibila cauza: vascularizare proasta. Facusem analizele obisnuite de coagulare, iesisera toate in limite, asa ca mi-a spus ca avand in vedere asta, ea nu mi-ar recomanda sa fac acum alte analize de trombofilie ci ar trebui intai eliminata suspiciunea de anomalie cromozomiala. Eu am insistat sa mi le spuna totusi si sa-mi dea Clexane (citisem cate ceva, dar nu prea mult, cum ca se face Clexane cand sunt pb de vascularizare). A ramas sa fac Clexane de 0,4 o saptamana si apoi sa revin la eco. Am plecat de acolo disperati, am plans toata noaptea. In ziua urm am zis sa incercam sa mergem si la alt ecografist, pt o alta parere. Cu chiu cu vai am reusit sa ne programam in ziua urmatoare la dr Albu Dragos, la Medlife, unde inainte sa-mi faca eco, acesta a spus, uitandu-se pe eco din ziua precedenta ca si el recomanda amniocenteza. Si cand credeam ca nu se poate mai rau, la ecografie el chiar ne gaseste semne de nu stiu ce triploidie, semne cum ar fi semnul lamaii la cap si intestine hipoecogene. Intr-un final ne spune ca cel mai probabil este anomalie cromozomiala si trebuie facuta amniocenteza. Am plecat de acolo si mai disperati decat in seara precedenta, nu ne venea sa credem ca ni se intampla noua asa ceva. In ziua urmatoare am incercat sa ma linistesc, ca sa nu-I fac mai rau lu bebe si ne-am hotarat sa facem amniocenteza. Faceam si Clexane de 0,4. Nu cred insa ca l-am facut prea bine, nu l-am facut la dist de mai mult 5 cm de buric + ca am mai pierdeam cate o picatura din seringa.

Dupa aprox o sapt am mers din nou la eco la dr Bolintineanu (aveam 16s3z) si bebe era tot in urma, de data asta cu 14 zile, iar lichidul amniotic era in cantitate mai redusa, placenta arata cam la fel. Iar a recomandat amniocenteza, cu care am fost de acord. Asa ca ne-am programat sapt urm la amniocenteza, cand as fi avut 17s. Am continuat sa fac Clexane, l-am oprit cu 3 zile inainte la recomandarea dr pt ca imi aparuse o sangerare. A venit si ziua amniocentezei, au luat 7 ml de lichid, care avea o culoare galben-verzuie. Mi s-a spus ca dupa 2 zile vin rezultatele la testul rapid si in vreo 3 sapt cariotipul. Am incercat sa stau linistita dupa. Nu am reluat Clexane. Au venit rez la testul rapid si erau ok. Tot citind pe net ma hotarasem sa merg la dr Uscatescu, desi nu aveam analizele de trombofilie ereditara, dar nu am mai avut de ce. M-am dus la sf sapt pt verificare dupa amniocenteza si acolo am aflat ca bebe se oprise din evolutie. Arata de 14s3z, desi avea 17s5z, iar la placenta scria Granum3, lichid amniotic cea mai mare punga<1cmcub.

Intr-un final cariotipul a iesit normal, iar la analizele mele de trombofilie a iesit gena MTHFR – mutatia C667T genotip homozigot, homocisteina sub limita inferioara si PAI 1 – polimorfism 4G/5G – genotip heterozigot. Asta dupa ce fetita noastra nu mai era.

Am cateva intrebari pt voi, daca sunteti dragute sa-mi raspundeti
1. Am tot citit ca trombofilia poate da un retard de crestere intrauterina. Dar la mine si placenta arata rau, asta este o consecinta tot a trombofiliei? Si la un moment dat si lichidul ramanea din ce in ce mai putin, poate fi asta tot din cauza trombofiliei? Sau pot exista si alte cauze pt ce s-a intamplat?
2. De la ce saptamana s-a vazut la voi placenta la eco? De la ce sapt ar trebui sa se vada? Pt ca mie mi s-a parut f suspect ca in s14 nu mi-a zis nimic si deodata in s15 placenta arata asa de rau (e drept ca ecografiile din s14 si 15 au fost facute de dr diferiti)
3. Aveti cumva idee daca exista vreo leg intre valoarea markerului papp-a si starea placentei?
4. In S14 am luat augmentin pt o infectie cu Streptococ aparuta in cultura col. Poate avea cumva legatura cu felul in care a evaluat placenta sau bebe?

Imi cer scuze pt cat am scris, dar sunt in perioada in care incerc sa aflu raspunsuri la intrebarea de ce s-a intamplat asta si m-am gandit ca cel mai bine intreb aici (am vazut ca unele fete au avut pierderi de sarcina la varste inaintata). O sa intreb oricum si la doctori, dar am tot avut impresia ca se acopera unii pe altii.

Va doresc multa sanatate tuturor si bebei sanatosi.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns balanta_tm spune:

alex , multumim de tratatie . ce "bauturi" bune!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns norma36 spune:

@Irina 21
Iti spun eu cum sa procedezi cu reteta de clexane ca tocmai am descalcit si eu problema: cu recomandarea/scrisoarea medicala de la hematolog te duci la ginecolog; el iti da prima reteta gratuita si iti scrie pe scrisoarea medicala de la hematolog ca prima reteta a eliberat-o ginecologul si urmatoarele medicul de familie; si m-am dus cu scrisorica la medicul de familie care a zis ca da imi va elibera el de luna urmatoare retele care urmeaza.

_
3 FIV-uri si un FET in Debrecen cu dl doctor Bodnar nereusite, FIV 4 tot la Debrecen, cu dl Bodnar ianuarie 2012 - betaHCG 246 in ziua 14, 1285 in ziua 18, acum pregnant in 9 saptamani - Doamne ajuta in continuare !
MTHFR C677T in forma heterozigota, mutatia factor XIII Val34Leu heterozigot, tiroidita hashimoto

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns amary09 spune:

La multi ani tuturor fetelor!

Amary 24+ de +

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sper spune:

Mare incalceala cu medicii astea, eu in trecut ma duceam cu scrisoarea medicala data de dr U direct la med de familie, ginecologul meu nu lucreaza cu Casa de Sanatate.

Speranta

Mergi la inceput