Gravidute cu tromobofilie -cap 14-
Raspunsuri - Pagina 13
mart_apr2012 spune:
Bebeta, ma bucur sa auzim de tine, si eu stiam ca aspirina ajuta mult la rezistente, daca nu are persoana contraindicatii. Eu am scos aspenter la 34 si azi cred ca erau bunicele rezistentele (uterina aia cu probleme 0,62), nu stiu la toate, ca mi s-a facut rau la eco, cica sindrom de vena cava (bine, cartile avertizeaza ca asa se intampla cand stai pe spate) si n-a mai apucat sa masoare si pe stanga, a trebuit sa ma ridice, ca deja incepeam sa nu mai vad si de respirat era jale.
Valy, tin pumnii!!
Nic, bebica mea a avut de vreo 2 ori burtica mai dezvoltata, o data tot, o data doar burtica, dar la mine se pune pe seama faptului ca nu stau glicemiile in intervalele de aici http://www.perinatology.com/Reference/Reference%20Ranges/Glucose,%20fasting.htm
Sau macar sa fie aia de dimineata sub 92 maxim. Sau cele de dupa mese trebuie sa fie cam sub 130. La astea stau bine.
Musette, felicitari maxime pentru trimestrul III!!! Oleee!!!
Bebica are 2577 g (+/- 376 g) si doctora era fericita c-a pierdut avansul de crestere, si ca e la 58% ca medie (bine, e ok intre 10% si 95%, dar data trecuta cam saream de 95% si cica uneori cei cu avans mare, macrosomie, LGA, mai repede se poarta ca niste prematuri). Oricum pe parti nu conteaza asa mult, mai mult media totala. Ca nu cresc toate deodata.
Dr. mi-a zis ca bebica lu' Toni a trecut de 2200 si ca-i bine. Mie mi-a fost jena s-o caut asa netam, nesam, plus ca mi s-a mai facut inca o data rau pe hol, dupa eco, de se intuneca totul.
Danezza, multumiri ca esti inca alaturi de noi!!!
dara76 spune:
Scuze, mai sus eu eram, Dara.
34+ Miruna Sanziana
*MTHFR C677T homozigot; PAI polimorfism 675 4G heterozigot; mutatia factorului XIII (G102T) V34L heterozigot // Clexane injectie 0.4 seara, Insulina, B12 metilat, acid folic metilat, Magne B6, Folowise, Cetebe, *
Musette_1982 spune:
Danezza, merci mult. Bun de stiut. O sa il mai descos pe medic. Poate schimba ritmul sau schema. Practic ar trebui sa-mi faca 30s, 31s, 32s sau mai mult de 3 doze ca sa ajungem pana la 34s, nu? Adica inca una, apoi sunt safe... Oare ii e teama sa facem mai mult de 3 doze? Nici nu stiu...
Dar ce se intampla, dupa ce trece saptamana cu pricina plamanii lui bebe revin la starea initiala sau cum? De curiozitate intreb.
MTHFR C677T - homozigot si PAI 4G/5G - heterozigot.
2 avorturi spontane - 5s in 2010 si 4s in 2011
Tratament: Fragmin 5000 (seara) + Fragmin 2500(dimineata),
3 NoSpa forte, 3 Magne B6, Femibion 2 alternat cu Medyn forte, acid folic 5 mg, Vitamina C 1000, Aspenter
in 27+ cu Marin Constantin
suzieq spune:
Salut si eu mutantele, citesc zilnic dar nu apuc nicicum sa scriu, de doua saptamani am ramas fara ajutor la bucatarie si in casa si imi e destul de greu sa le fac pe toate.
Balanta, sa fie bine bebeii, sa ai grija de tine cat si de ei, stiu cazuri care au stat de la inceputul sarcinii in pat si au fost ok si mamica si puiutii.
Valy, tinem pumnii pentru amnio, o sa fie bine totul, ai grija de tine si nu te stresa ca ii faci rau si lui bebe.
Musette, mai ai putin si prin cate ai trecut .
Paulici, Dara nastere usoara ca am impresia ca voi urmati. De Gabrielanu stiti nimic?
danezza spune:
Nu stiu cate doza sunt safe (aici poate ne mai ajuta si Paula)
mie mi-a zis sa fc 3 doze, in 3 sapt (parca 32, 33,34 daca nu ma insel - din sapt 35 nu prea se mai justifica, respira singurei)
Nu stiu ce se intampla dupa ce trece efectul, asa citisem undeva niste indicatii ref la dexa si am facut legatura ca-mi zisese si dr meu sa fac una pe saptamana.
Citat: |
citat din mesajul lui Musette_1982 Danezza, merci mult. Bun de stiut. O sa il mai descos pe medic. Poate schimba ritmul sau schema. Practic ar trebui sa-mi faca 30s, 31s, 32s sau mai mult de 3 doze ca sa ajungem pana la 34s, nu? Adica inca una, apoi sunt safe... Oare ii e teama sa facem mai mult de 3 doze? Nici nu stiu... Dar ce se intampla, dupa ce trece saptamana cu pricina plamanii lui bebe revin la starea initiala sau cum? De curiozitate intreb. MTHFR C677T - homozigot si PAI 4G/5G - heterozigot. 2 avorturi spontane - 5s in 2010 si 4s in 2011 Tratament: Fragmin 5000 (seara) + Fragmin 2500(dimineata), 3 NoSpa forte, 3 Magne B6, Femibion 2 alternat cu Medyn forte, acid folic 5 mg, Vitamina C 1000, Aspenter in 27+ cu Marin Constantin |
danezza spune:
Suzie, nu ma pot abtine sa nu ma amuz cand ma uit la semnaturile noastre - :) difera doar numele bebeilor
edit: nici eu nu am mai fost la Fundeni si nici nu ced ca ma mai duc. Nu m-am dus eu gravida fiind .. acum, nici atat
niccostea spune:
Dragelor, va multumesc pentru raspunsuri.
Tot uitandu-ma pe eco, am vazut ca are si diametrul bi-parietal cu vreo sapt mai mare, deci n-ar fi asa 'rahitic' (in creierul meu s-a format imaginea unui copil cu dimensiuni normale, insa cu ditamai burtoiul, ca rahiticii ).
Ma ingrijorase circumferinta abdominala pt ca procentual e la 91.4% si stiu ca la 95% deja se trimite la medici de specialitate pt investigatii mai amanuntite. Pe de alta parte, m-am uitat si pe restul ecografiilor noastre si am obs ca la majoritatea burtica e cea mai mare: la eco de 16 si de 13 sapt aveam avans de 1 sapt la AC (84.9% - 86.7%), deci poate e cum ziceti voi, un BB mai burtos si atat (nu ca n-ar avea cu cine sa semene ).
Dara, am glicemia 78.3 deocamdata, dar dupa sapt 24 mi-a spus dr ca ma va trimite sa fac testul de toleranta la glucoza. Oricum, tre' sa ajung si la un nutritionist pt ca deja am luat 15+ kg.
Vroiam sa va mai intreb de maine, la Fundeni: dna Uscatescu zicea sa fac maine analizele si sa ne vedem luni dupa-amiaza sa le discutam. Asta inseamna ca maine o sa ma vad doar cu asistentele? Cate sunt? Va intreb pt ca, fiind 8 martie, as lua niste flori - dar nu stiu exact cate si pt cine
Multumesc!
21+
MTHFR - A1298C heterozigot (Metafolin, DHA-250, Lecithin, Prenatal Caps, utrogestan, probiotce)
valy27 spune:
musette-felicitari ca te-ai mai linistit.
eu sunt cu nervii in pioneze.stiu ca trebuie sa gandesc pozitiv-dar mi-e tare greu.
ce-o vrea dumnezeu.
_
fiv 1 reusit-promed, tratament sarcina:cetebe2/zi,femibion,acid folic,magneB6,fraxiparina0.4.utrogestan200mg 3/zi.
MTHFR A1289C-HETROZIGOT,PAI 1 -HETROZIGOT.
+17 sapt, doamne ajuta in continuare.
dara76 spune:
In afara de ce-am zis mai sus, am reusit sa iau legatura cu dr Manolache, sa-i spun ca am oprit Aspenter la 34 si sa intreb daca cresc Clexane de la 0,4 la 0,6, data fiind si greutatea mea uriasa. A zis ca da. Maine ma duc sa iau scrisoare medicala. Acu' sa vad cum fac ca am o tona de seringi cu 0,4, nu stiu daca mai capat altele pe luna asta, de 0,6, ma gandesc cum sa fac cu astea sa ma intep o singura data, oare merge sa bag cate 0,2 in cate-o seringa. Sa o tin 24 de ore la frigider sau ceva pe aia desfacuta?
34+ Miruna Sanziana
*MTHFR C677T homozigot; PAI polimorfism 675 4G heterozigot; mutatia factorului XIII (G102T) V34L heterozigot // Clexane injectie 0.4 seara, Insulina, B12 metilat, acid folic metilat, Magne B6, Folowise, Cetebe, *
irina21 spune:
Buna fetelor!
Saptamana asta am fost si eu la hematologul din oras..mi-a facut in spital tot bilantul de coagulare...toate sunt in regula momentan...inclusiv d-dimerii..dumnealui a zis ca pe baza acestora vom mai regla tratamentul...el zice ca nu prea are sens sa fac Anti Fxa...dar eu mai atsept putin si-l fac....
Momentan dumnealui mi-a dat sa optez intre 2 scheme de clexane: ori 0,3/zi, ori 0,2 si mentin thromboass-ul de 100 mg....cea de a doua varianta e cea recomandata si de dna Uscatscu pentru inceput pana la ecografia cu bcf..
Eu am ales cea de a doua varianta deoarece tot aud pareri ca e important thromboass-ul..
Eu momentan am cca. 65 kg...mi se pare cam putin clexane avand in vedere istoricul..dar parca cu doua pareri specializate nu am curaj sa fac de capul meu...merg pe mana lor...
Hematologul a zis ca el nu-mi poate da reteta de clexane..mi-a dat o scrisorica cu care sa merg la ginecoloaga...oare medicul de familie poate da compensat clexanul? Stiu ca s-a mai discutat pe aici candva aspectul asta dar nu ma simt f bine si nu ma mai apuc de cautat de prin urma...incerc si eu sa depun cat mai putin efort...
Cu tot tratamentul, inclusiv cele 600 mg de utrogestan zilnic...pe mine tot ma mai doare burtica, in special in cea de a doua parte a zilei..cu precadere pe partea dreapta...oricum totul e legat de efort ca sa zic asa..desi stau mai mult in pat...dar simt ca dimineata sunt ca noua si spre seara incepe sa ma ia durerile...Oare de la ce or fi?
_
FVL-heterozigot, MTHFR (A1298)-heterozigot, antitrombina III - deficit
3 sarcini oprite in evolutie: 13 s, 6 s, 9 s
Tratament pregatitor recomandat: Thrombo Ass de 100 mg - 1/zi, Magne B6 3/zi, Femibion 1 - 1/zi, Vitamina C 200 mg/zi, Ulei de peste cu vitamina D - 1/zi, Metformin - 1/zi