Fluturasi si floricele de Mai-Iunie 2012 (32)

Raspunsuri - Pagina 8

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Andra_C spune:

Da, Anitta, ea cu tine si cu fiicamea

-----------------------------------------------------------------------------------------------------
Andra, mami fericita de fetita Amana (1 an si 10 luni) si viitoare mami de baietel Victor 25s+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Shoshonik spune:

Ma bucur ca am putut fi de ajutor, Ellyshor. A fost chiar distractiv sa o fac pe detectivul .
Enona, eu intrebam de cursuri. Multumesc de informatii. Si noi vom merge, asteptam sa se formeze o noua clasa...
Pe mine ma cam doare burtica, jos, e deja a treia zi si nu cedeaza cu no-spa. Nu doare extraordinar de tare insa la orice miscare (a mea, nu a bebelushului) apare si durerea. Vedem maine ce se intampla. Burtica a crescut si ea, m-a masurat mami si am 95cm( in dreptul buricului a pus metrul de croitorie), iar la bazin am 100. Am crescut repede si cam brusc.
la toti fluturasii si la floricele.

Mihaela26+ cu Edward-Flavius

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns virgiL spune:

DIANA,nu vreau sa te dezamagesc cu dexametazona,dar din ce stiu pentru a fi eficienta,ar trebui administrata cu 24 pana la 48 ore inainte de nastere.Exista o schema e administrare a ei(4 prize de 6mg la 12 ore...),iar nasterea ar trebui sa survina in maxim 7 zile de la prima administrare.Si mai stiu ca exista femei care fac din alte considerente(hormonale...cele care au testosteronul parca peste limite
)dexametazona cam toata sarcina ,o doza la o saptamana si doua pauza.Cel mai sigur oricum te va lamuri medicul care va decide momentul nasterii,ca doar de asta esti sub supravegherea lor.Doamne ajuta sa va apropiati cat mai mult de termen!
STEFULICI,multa bafta si sanatate si tie ,si bebelushului!Stai cumintica in pat ,sper ca ti-au legat bine ”pungutza cu doi bani”(eu asa rad cu dritza cand ma duc la controlul colului...o intreb daca-i bine inchisa pungutza:-)))).
Felicitari fetelor care au schimbat prefixul(30+) si celor cu aniversare de 25...de saptamani!DEEA,ma bucur sa te vad asa tonica si optimista...pan la final o sa ajungi sa ne incurajezi tu pe noi!
ELLY,TZUCKY,sa va bucurati de noile achizitii impreuna cu micii locatari!Doamne ce perioada frumoasa!Parca primim cadouri de Craciun...sau mai bine zis de Iepuras!
Eu cred ça voi face vaccinul antitetanos(asta teoretic ar trebui ”reimprospatat” la fiecare 10 ani...si cum au trecut 9 ani si ceva de cand am nascut ultima data...atunci am facut vaccinul)...La cel antigripal,nu-i mai vad rostul....
BLANCA,ce frumos povestesti tu de intalnirea cu finii....Si eu am tot 4perechi de fini de cununie si doar unul botezat(cu cel mic tinem legatura cel mai strans).Finele mele au intrat pe rand in depresie postnatala si n-au mai iesit....Ca de anul trecut din ianuarie tot au nascut vreo 3 dintre ele...si tot asa rand pe rand nu ne-am mai vazut...Una singura are copil mai mare ,dar aceea nu e in tara.Acu urmez eu cu depresia....Cred ca nici macar n-o sa ne mai auzim,daramite sa ne mai vedem
ANITTA,sa ai spor in noua saptamana!Si noi tot asa am debutat..plati facturi,comanda draperii,cumparaturi bagaj spital,spalat rufe...in cursul diminetzii..iar de la pranz,servici tata!.Din ciclul de poezii ”Munca l-a facut pe om,neom....!”maine continuam in aceeasi nota optimista.Doamne ,bine ca azi nu mi-a mai fost asa somn...!
Noapte buna si o saptamana usoara tuturor!

Virginia 29+ cu ,mami de Ioana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns diana85 spune:

Stefulici, prin cate ai trecut si inca nu s-a terminat ! Stai cuminte ca si pana acum si sa speram ca totul va decurge normal, puiutul va creste mare si voinic si pana pe la 36+ nu va vedeti.

Anitta, ai dreptate ca se face usor mobila si singur. Am facut si noi fara probleme acum vreo 4 ani o etajera mare si doua birouri, singurei si cu unelte minime. A fost chiar fain. Totusi, la chestii cu sertare, sine, etc. parca nu m-as baga .

Relativ la externare... au continuat sa imi spuna ca "daca vreau" ei ma externeaza si vin doar de doua ori pe saptamana la ecografii. Daca nu am unde sta... vorbesc cu serviciile sociale sa incerce sa gaseasca o solutie. Azi le-am explicat (si medicului de garda la vizita de dimineata si cardioloagei) ca daca ma externeaza, s-a terminat, eu trebuie sa plec. Cred ca as reusi sa raman aici, insistand, insa... ar insemna sa mai stau pe langa luna asta deja trecuta inca una cel putin daca nu chiar doua pana la nastere, ca apoi sa mai stau si cu Mirciulica inca una la neonatologie + cardiologie, cel putin. E mult, foarte mult si mi-e teama sa nu intind prea mult coarda cu asigurarea.

Cardioloaga mi-a spus ca are un coleg la Lisabona in care are incredere, stie ca e bun. O sa ia legatura cu el cat mai repede sa vedem daca vrea/poate sa ne preia, ori sa ne recomande altcuiva. Ea mi-a zis ca teoretic s-ar putea ocupa si aia de noi, ca perioada ce va urma dupa nastere imediat va fi foarte dificila pentru noi (cumva, pana acum, aveam impresia ca sa ajungem cu bine la 36+ si apoi...gata!) si ar fi bine sa avem o oarecare stabilitate si sa nu ne mai streseze si problema locuintei, sentimentul de "a nimanui", etc. Oarecum am decis cate un pic toti trei (eu, sotul meu si cardioloaga) ca nu ar fi o idee proasta sa ne transferam. SPER, sper din tot sufletul ca nu se va intampla ceva rau si nu-mi voi regreta decizia. Ca asta e singurul lucru cu care nu as putea trai. Sa stiu ca datorita mie si deciziei mele s-a intamplat o tragedie.
A spus ca are oarecare emotii relativ la zbor, dar cum el e stabil de mai mult de o saptamana si dureaza doar o ora si jumatate... nu crede sa fie mare pericol.

Virgi, nu stiu ce sa zic, dar sper ca astia stiu ce fac. Ei mi-au facut cate o doza de cortizon doua zile la rand (nu mi-au zis numele medicamentului), in ideea ca poate nasc urmatoarele 3 saptamani. Acum pot sa-mi mai faca o tura ca cele 3 saptamani au trecut. Dar o amanam cateva zile ca oricum pana la 34 nu au de gand sa nasc daca ramanem tot stabili, asa incat... sa mai "lungim" efectul cat se poate.

Diana 30+ cu Mirciulica

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tigruta spune:

Buna dimineata..poftiti la cafea

Nu m-am simtit prea bine ieri, sunt infundata, ma doare capul am asa o stare generala proasta si Luca la fel, nu mai spun ca azi nopate iar avea febra si am impresia ca e putin ragusit..cum m-am trezit am incercat sa fac gargara cu apa cu sare de era sa vomit.

Mamitta trimite-mi si mie putina energie si tare fain e planul tau de concediu..

Elly sa stapaniti sanatosi patutul, cred ca stiu ce sentimente te incearca, noi am luat patutul cu vreo luna inainte, de lemn si cum era deja montat asa l-am tinut pana s-a nascut Luca si eram asa de emotionata numai cat vedeam patutul

Astero ce petrecere frumoasa ati avut voi..sigur vor iesi ok analizele peste 3 luni..

Deea eu nu as investi atat in salteaua lui bebe pt inceput, pt ca nu stii cat doarme in patut..eu am din cocos si sunt multumita de amandoua si au fot putin peste 100 ron, ca difera dimensiunea lor..una e pt patutul de lemn care e mai ingust decat cel pliant..acum doarme in cel pliant..sotul a fost plecat de joi si bineinteles ca adormit cu mine

Gyan eu nu as face nici antigripal si nici antitetanos in sarcina..

Shosonik e tare bine daca ai de unde primi lucrusoare pt bebe..bafta la eco, cred ca a fost tare emotionata mama ta..e 9 si cred ca ai incheiat deja multumim de vestile despre mami vreau..frumos din partea ta..

Tzuky super sunt toate..cum am zis e tare bine sa primesti..inventiva jucarie ai avut nu am ce sa zic

Andreea nici nu putea fi altfel la munte nu oricum tare frumosi sunteti tu si sotul tau..

Blanca ma bucur ca Eva e mai bine ce program de relaxare ti-ai facut..

Stefulici imi pare rau de situatie dar ce bine ca erai la spital cand s0a intamplat..stai cumintica si bebe va sta si el la caldurica ca nu are ce face

enona cate sapt ai tu ca nu ti-ai trecut semnatura..dar sunt curioasa ce plan de nastere aveti

Diana mierea e controversata in sarcina?? eu n-am nici o problema ca o folosesc la greu la ceaiuri

Anitta ai sa razi dar noi ne-am chinuit o zi intreaga sa asamblam un cuier asa ca pt sigur e tare complicat

Virgi ai toata admiratia mea

Diana,Doamne ajuta sa gasiti cea mai buna solutie pt voi si Mirciulica

M-am intins nu gluma, s-a trezit si Luca..
Va doresc o zi frumoasa

Elena mami fericita de Luca (22.06.2010) si 29+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns blanca000 spune:

Citat:
citat din mesajul lui Anitta_O
[Blanca, esti nascuta pe 31 martie sau am ramas eu cu ideea asta de prin alte capitole?

Anitta, mama lui M - 7 ani si bb 24+

Dap, atunci e ziua mea..sunt o berbeaca adevarata..eu, tu si Amana mica

-------------------------------------------
Mami de Eva Ilinca 25.07.09 si 25s+ Clara
"Bratele mamei sunt facute din tandrete. Acolo copiii dorm in siguranta." Victor Hugo

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aever spune:

Multumesc fetelor pentru complimente, m-ati tot facut sa rosesc! Cand fac rost de pozele "profesioniste" poate mai pun poze, eventual atunci pun si pe Picassa pentru cine nu are cont pe Facebook.

Stefulici, ce m-ai socat cu vestile de la tine! Nu ma asteptam sa patesti asa ceva, evident ca m-ai pus pe ganduri si am deja emotii pentru urmatorul meu control. Bine ca ai fost la spital si s-a rezolvat fara probleme pentru tine, cred ca acum sunteti in afara pericolului, doar sa stati cat mai linistiti in pat.

Am descoperit ca am o gramada de treaba ce implica destul de multa alergatura, sa vad cum o sa le rezolv, asa una cate una. Cea mai nasoala problema a mea acum e ca trebuie sa imi schimb buletinul si surpriza, contractul nostru de vanzare-cumparare al casutei noastre noi nu are adresa in forma strada si numar, ci contine la adresa doar un numar de cadastru si un numar de lot...Sper sa rezolvam repede ca sa apuc sa termin si eu cu toate actele in primavara asta, pana imi vine sorocul.

Andreea, 24+ cu BebeLUnu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns blanca000 spune:

neatza, si noi la apel.

Deci maine e ultima zi oficiala de iarna..iuhuu..sa vina primavara, luna martie, luna mea, sa vad martisoare, flori, si putin soare chiar daca o sa mai fie ceva frig macar calendaristic stim ca iarna a trecut.

Ca tot vorbeati de mobila, eu vreau s aii mobilez camera Evei acum de la zero, am renuntat de ceva vreme la patut si acum doarme pe o canapea extensibila care e spatioasa, tare si dreapta ins aocupa mai toata camera, plus ca inca are comode cu sertare si ar cam fi cazul de sifonier. Asa ca am chemat mobilarul, i-am spus ce vreau (dulap 2 usi glisante, dulap pe colt, pat d eo persoana si corpuri suspendate + un corp schelet pentru lazile de jucarii)..mi-a zis 4200 lei daca aleg usi din pal si vreo 5000 lei daca aleg usi din plexiglas ..am ramas socata..eu ma asteptam la 3000 lei asa..wow..enorm..si trebuie sa ii fac, am mai intrebat la un alt altelier de mobila si cam tot pe acolo cu banii..asa scump e?

Altfel, aseara am simtit bebica cu niste miscari ca niciodata, se misca burta dreapta-stanga la greu iar de dimineata m-am chinuit sa ma incalt cu niste cizme cu ceva toc dar grusut si atat am impins de credeam ca nasc ..inconstienta..am luat un no -spa dupa....si acum ma dor picioarele si m-as descalta..pfiu!..

-------------------------------------------
Mami de Eva Ilinca 25.07.09 si 25s+ Clara
"Bratele mamei sunt facute din tandrete. Acolo copiii dorm in siguranta." Victor Hugo

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns diana85 spune:

Buna dimineata burticutelor!

Tigruta, sa stii sa ca si eu am folosit miere multa mai ales la inceputul sarcinii, insa Virgi spunea ca mai bine nu in timpul sarcinii si pana face bebe un an. Eu am cumparat-o mereu din magazin, am fost atenta sa fie "de incredere" si din cate stiu parca aia din magazin e pasteurizata (oarecum o prostie pentru ca se cam pierde tot ce-i bun in ea... insa, macar stii ca e "sigura"). In plus, daca albinele au fost tratate cu antibiotic acesta se poate regasi in miere si tu sa "iei" antibiotice fara sa stii... Poate te lamureste Virgi mai bine.

Andreea, da' tu pentru ce alergi atat? Pentru lucru ori treburile tale personale? Eu zic sa o lasi mai incet. Zilele astea, pregatindu-ma oarecum pentrun un prematur am inceput sa citesc forumul DC despre prematuri. Mult mamici au nascut prematur de la efort (ce ele nu-l considerau cine stie ce efort), stres, suparare. Altele din cauze necunoscute... Nu vreau sa te sperii, dar sa stii ca pentru mine a fost un semnal de alarma si am sa ma menajez mai mult. Adica, daca ma externau as fi avut aceleasi activitati ca inainte. Ei, acum am sa ma feresc tare.
Relativ la adresa...fa-o unde-ti e mai usor. Eu am pastrat adresa alor mei si sotul meu e cu cea din Brasov , pentru ca asa-mi era mai usor si dupa nunta nu am avut timp sa merg acolo sa-mi schimb buletinul. Si n-am avut niciodata nicio problema.

Blanca, scumpa tare mobila aia. Nu stiu de ce, dar sigur in provincie gasesti mai ieftina, mult mai ieftina (Brasov, Ploiesti, etc.). Doar ca... te complici tare. Ikea nu-ti poate ajuta deloc in situatia asta, ori vrei ceva anume ce nu gasesti acolo?

Diana 30+ cu Mirciulica

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Deea_Deeutza spune:

Neata!

Tigruta si eu am zis la fel. Nu merita investitia cu salteaua aia.
Ma orientez si eu catre cea din cocos. Cumnata mea are una din iarba de mare parca, sper sa nu fi zis o tampenie si nu e multumita. Acum, dupa 2 ani de folosire are numai goluri si guguloaie.

Fetelor, ma speriati cu mierea asta. Eu auzisem ceva ca mierea nu e buna in sarcina, dar mi-a zis dr sa consum cu incredere. Ca sa nu va mai spun ca eu am mancat kg de miere nepasteurizata. Are tata pe cineva la o fabricuta si mi-o aducea pura, pana in procesare, ca cica e mai sanatoasa asa. Virgi, help cu povestea mierii!!!

Blanca si eu am acelasi soc ca si tine in privinta preturilor la mobila. Am fost la 2 producatori, cu poza mobilei care mi-o doream, e o mobila ptr living. Primul pret a fost 6400 ron, la al 2 lea producator 4000 ron si acum am gasit exact ce vroiam in Ikea cu 2780 ron(pal de 18mm si usile din mdf lucios). Incearca si tu in Ikea. Iti poti configura singura modelul, culoarea si materialele folosite.
Azi merg sa o cumpar si nu mai pot de nerabdare

Deea 25+ cu dolofanel

Mergi la inceput