Fluturasi si floricele de Mai-Iunie 2012 (32)
Raspunsuri - Pagina 7
Shoshonik spune:
Ma gandeam la Mami_vreau, stiam ca e internata insa nu mai aflasem vesti noi insa...m-am straduit putin si iata: "Buna, da, este internata, colul scurtat sub 2, dar deja este in s30 si va ramane acolo pana naste. Este foarte bine cu psihicul, bebe evolueaza bine, doar ca trebuie sa stea acolo. A fct deja dexametazona, sa speram ca va tine sarcina cat mai mult. Bafta multa si tie si intregii odeisei!"
Mihaela26+ cu Edward-Flavius
Mmamita spune:
Neata dragutelor!
In primul rand, o cupa de sampanie..sau un tap de bere pentru cele care schimbam saptamana azi - Deea, Diana, si nush daca mai este careva (Elena parca?)...si desigur pt toate cele care poftiti.
Mi-a iesit planul de activitati ieri, ba am mai facut si o supica dulce, m-am culcat super multumita! Azi am venit la munca cu ditamai plasoiul de mancare, fructe, deserturi si l-am pitit repede sa nu vada nimeni ce cantitati bag in mine.
Sa ma laud si eu cu Linea Nigra - la mine se observa clar, eu de fapt mai aveam o urma de la sarcina trecuta, acum s-a mai inchis doar.
Stefulici, imi pare rau de situatie, bine ca s-a mai putut face cerclaj (stiu ca exista o anumita limita de varsta a sarcinii pt asta, tu cate sapt ai?)...multa rabdare in continuare, apuca-te de vazut filmele de Oscar daca te plicti si..daca esti amatoare.
Aever, ai fost super-frumoasa la nunta, o miresuca draguta de numa'. Ma bucur ca ai avut un weekend relaxant, ma si imaginam in locul tau la un moment dat..nu ca aici n-ar fi frig destul sau n-am avea munti de zapada..dar relaxarea aia dulceeeeeeeeeeeee...
Eu mi-am facut planurile de concediu, daca totul merge cum am stabilit..11 mai va fi ultima mea zi de lucru si dupa..acasuca cu Ilinca...asa, vreo 2-3 saptamani, in maxim 1-2 iunie nasc, zic eu. Abia astept, visez cu ochii deschisi la diminetile cu soare CALD! cand ma voi trezi langa iubita mea printesa, vom lua micul dejun impreuna, ne vom juca acasuca si in parc..ce frumos va fi!
Va pupacesc, merg sa mai muncesc cate ceva, aveti grija de piticii din burtici!
Cori, mami de Bubulina 1+ si acum Dalia Maya ... in luna a 6a (25+) :)
stefulici spune:
mamita, ce sa-ti zic... eram un pic peste varsta la care se face cerclaj, tocmai de asta a fost asa grav,avram 22 s 2z. \sunt inca i ngrijorata...
http://lmtm.lilypie.com/p1DRp3.png?Nr8NoC0w
2 sarcini pierdute la 5 s si 7 s, mutatie MTHFR ( A1298C) genotip heterozigot.
Andra_C spune:
Alma, prietena mea nu are copii, dar asta nu e un motiv sa se fi purtat asa cu mine...am suferit foarte mult, nici nu vreau sa-mi mai amintesc...De aceea ne-am si hotarat sa-i facem Amanei un fratior (o surioara), pentru ca prietenii vin si pleaca, pe cand sangele apa nu se face. Sper sa am dreptate si sa se ajute mult in viata unul pe celalalt!
Parca pe 1 martie mergi la eco, nu? Va fi bine, vei vedea!!!
Elisor, felicitari pentru schimbarea prefixului, gata, mai ai un pic! Si felicitari sipentru patut :)
Alina, si prietena mea s-a maritat in Grecia, avea un baietel, acum a nascut si fetita, i-a pus numele Athina, sper sa apuc sa ma mai vad si eu cu ea, ca de cand ne-am pus pe facut copii e mai greu :))
Si eu simt miscarile lui bebe mai puternice decat la prima sarcina, dar ma gandesc ca o fi si din cauza uterului care e mai elastic acum :D
Gyan, eu nu voi face vaccinurile.
Shosho, felicitari pentru patut Bafta maine la eco!
Diana, uite cum v-ati facut si voi mari, Doamne ajuta!
Irina, uite vesti despre BIa: 24.02.2012 - Rebeca Elena de Bia_Mi, 2500 gr, xx cm, ora xx, 38+, cez
Deea, felicitari pentru 25s!
Blanca, voi cu fini multi ca si noi, mi-am amintit
Stefulici, imi pare tare rau pentru experienta prin care treci, dar daca stai cumintica acolo la caldurica va fi totul bine!!! Ma rog la Doamne Doamne pentru voi!
-----------------------------------------------------------------------------------------------------
Andra, mami fericita de fetita Amana (1 an si 10 luni) si viitoare mami de baietel Victor 25s+
Ellyshor spune:
Citat: |
citat din mesajul lui stefulici mamita, ce sa-ti zic... eram un pic peste varsta la care se face cerclaj, tocmai de asta a fost asa grav,avram 22 s 2z. \sunt inca i ngrijorata... http://lmtm.lilypie.com/p1DRp3.png?Nr8NoC0w 2 sarcini pierdute la 5 s si 7 s, mutatie MTHFR ( A1298C) genotip heterozigot. |
Iubita, eu stiu ca cerclajul se face pana la 24 de saptamani. Imi pare rau ca a fost necesara interventia, dar pe de alta parte bine ca erai la spital si acum poti sa stai mai linistita stiind ca ai un plus de siguranta.
Citeste, odihneste-te, fa planuri pt pui, uita-te la seriale. Eu asta fac zi de zi, de 6 luni incoace :)
Pupam burticuta!
Felicitari fetelor care astazi schimba semnatura!
Si multumim si noi pt urarile vis-a-vis de patutul lui babyboom.
Shosho ms pt ajutorul cu listuta, o sa mai lucrez la ea zilele astea. Bafta maine la control!
Legat de vaccinul antigripal, eu stiu ca nu e bine sa-l faci in sarcina. Sau cel putin in primul trimestru. Eu nu l-as face oricum, ca iarna a trecut, mai bine suplimentez aportul de vitamina C.
Despre cel antitetanos nu stiu nimic.
Saltea eu vreau sa-i iau lui bebe cu fibra de cocos, tip sandvici: un strat fibra de cocos, un strat burete, un strat fibra de cocos.
120x60 cm si grosime de 8 cm, costa 100 de lei.
Am citit ca e ff buna. E antialergenica, ferma ca sa-i protejeze coloana lui bebe si previne transpiratia.
Elly 30+ cu Babyboom
AMR 9+ saptamani!
gyan spune:
Deea_Deeutza,nu stiam ca avem acelasi nr de sapt.Si eu tot 25 azi.Tocmai am inceput sa mai citesc postarile din urma si am vazut cum ti s-a spus ca sarcina s-a oprit in evolutie si uite ca acum mai e putin pana la nastere.Si eu am Rh negativ dar mie mi-au facut imunoglobulina anti D din cauza sangerarilor inca din primul trimestru.Acum mai trebuie repetata la 28 sapt.Ai dreptate ca trece timpul greu,ce mi se pare mai ciudat e ca eu nu prea am sentimente de mama inca,uneori ma mai gandesc la ce va fi dupa si ma cam apuca teama.Imi plac copiii dar asa de la distanta,cum o fi sa ai grija de unu' non stop?!!
stefulici pumnii stransi,iti doresc sa fiti bine!!!! O sa te inveti repede si cu scrisul din pat la laptop de nici nu-ti mai vine sa te duci la scaun
diana daca te hotarasti sa folosesti patutul tau ar trebui vopsit cu ceva timp inainte sa nu fie vopseaua proaspata dar probabil ca stii asta deja.
Vaccinul antigripal clar nu-l fac.Nu l-am facut niciodata,nici nu m-am imbolnavit de la altii desi am avut contact din plin cu toti racitii dar stateam pe ganduri in legatura cu antitetanosul. Nu-mi amintesc cand l-am facut ultima data,cand eram in sc.generala poate.Din ce stiu e cam dureros si ar oferi protectie copilului doar in luna 1-2 de viata impotriva tetanosului.Tetanos de unde nu stiu pt ca nu cred ca se pune problema de instrumente nesterilizate in spital. Aaa, si dupa nastere mi s-a spus ca parintii trebuie sa primeasca si antipertussis.Cam multe totusi
enona3006 spune:
Buna fetelor,
Nu v-am mai scris de mai mult de o saptamana, dar v-am urmarit din umbra. Of of, multe fete cu mici sau mai mari probleme si griji, dar va tin tuturor pumnii sa fie totul bine pana la sfarsit cu puiutii vostri.
Ca vorbeati de prenatal, eu am hotarat sa mai vin pana la inceputul lui aprilie la serviciu, chiar daca as fi putut sa intru in prenatal de pe la inceputul lui martie, pe de-o parte ca sa ma mentin cat de cat activa, iar pe de alta din motive etice :)) ca trebuie sa o trainuiesc pe persoana care va ramane in locul meu.
In plus, am inceput sa mergem la cursuri prenatale. Ma intreba Shoshonik (daca nu ma insel) cum mi s-a parut. Pana acuma am fost la doua sedinte. La prima a fost o introducere a subiectelor pe care le vom discuta, iar a doua sedinta a fost despre travaliu: pentru fiecare etapa durata si frecventa contractiilor , ce se intampla cu mama, cu hormonii, ce rotatii face copilul. Fetele ne dau multe exemple, ne arata diverse cazuri, ne raspund la tot felul de intrebari. Daca vreti sa detaliez vre-unul dintre subiecte sa-mi ziceti. Desi am fost un pic sceptici la inceput (mai ales ca suntem doar doua cupluri la curs, intru-cat este duminica) suntem foarte multumiti pana acuma, m-a lamurit cu multe necunoscute si mai ales stiu ce vreau sa discut cu doctorita cand vom discuta despre nastere...chiar daca gandindu-ma cu sotul cum ar fi sa ma duc la ea cu planul de nastere ne-a pufnit rasul pe amandoi (cred ca ea se va prapadi de ras), dar cred (sper) ca abordata corespunzator, mai prin invaluire, o sa obtin ce vreau de la ea.
Asa ca acuma astept cu interes ecografia de pe 7 martie pentru a vedea in ce stare mai e bebe (de altfel foarte activ mai ales la 5 dimineata), si placenta (sper sa se fi ridicat).
Mmamita spune:
Citat: |
citat din mesajul lui gyan Deea_Deeutza,nu stiam ca avem acelasi nr de sapt.Si eu tot 25 azi. |
Wooow, si eu tot 25 implinesc azi..nu stiam ca suntem asa de multe!
Cori, mami de Bubulina 1+ si acum Dalia Maya ... in luna a 6a (25+) :)
Deea_Deeutza spune:
Deci 3 bucatici de mamici cu burtici a 25 de saptamani bucata
Sa ne fie de bine, pana la termen fetelor!
Gyan, asa este, tare mi-a fost teama la inceput, dar acum m-am linistit si incerc sa ma bucur de sarcina si de joaca lui bebe cat mai mult.
Eu am facut imunoglobulina pe 5 ianuarie, cand am facut amniocenteza. Saptamana trecuta mi-a zis dr sa merg saptamana asta la institutul de hematologie sa recoltez. Tu cand mai recoltezi?
Deea 25+ cu dolofanel
Anitta_O spune:
Stefulici, sanatate multa! SI mai ales sa fii increzatoare iti doresc!
Diana, cum mai e Mirciulica azi? Dr mai zice ceva de externare?
Eu am inceput saptamana in forta, am o multime de treburi, dar le termin eu cu bine, sa ma ajute Dumnezeu sa ma simt bine, in rest, pot face orice.
Tzuky, foarte frumos patutul! Asa ceva a avut si fratele meu, insa pe cand copilul a implinit vreo 6 luni a trebuit sa-l schimbe, ca nu mai incapea. Poate al vostru e mai marisor. De asemenea imi place mult si masa de infasat cu sertare. Mi se pare foarte practica, poate o sa facem si noi. Sotul meu se pricepe. Nici nu e mare smecherie. Mergi la un atelier cu coala de material, ei ti-o taie exact la dimensiunile pe care le vrei, apoi acasa asamblezi mobila ca aia de la IKEA. Mai trebuie sa o cantuiesti. E usor si asta. Exista canturi de cumparat, pe care le lipesti de material cu fierul de calcat. Sau poti sa ii rogi pe cei de la atelier sa dea santuri pe mijlcul materialului si pui canturi din plastic mai rezistente si care se imbina in acele santuri. Numai un pic de timp iti trebuie ca sa faci treaba asta, vreo doua zile. Sotul meu a facut masa in bucatarie si scaune, foarte bune, la dimensiunea pe care am vrut-o noi.
Felicitari burticilor care au schimbat prefixul!
Blanca, esti nascuta pe 31 martie sau am ramas eu cu ideea asta de prin alte capitole?
Anitta, mama lui M - 7 ani si bb 24+