Fluturasi si floricele de Mai-Iunie 2012 (32)

Raspunsuri - Pagina 5

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns gyan spune:

Revin si eu dupa o lunga absenta.Multe pt toti si mamele lor cu probleme.Eu una m-am saturat de-atatea.Dar cind ma gandesc doar la diana de ex...cat este de curajoasa si bebele ei ma apuca rusinea. Noroc ca mai exista si persoane bine dispuse pe aici,imi face placere sa va citesc si parca mai uiti de ale tale.

elena-gd am vazut ca te lupti cu infectia urinara.Poti incerca sa bei zilnic 2 cani de ceai de merisor sau daca ai de unde 100% cranberry juice ,in paralel cu tratamentul si chiar dupa ce termini,pe o perioada mai lunga,este f.bun si de ajutor.Plus lichide multe,cam 2l/zi.

Tzuky nu-ti face griji din cauza edemelor de la picioare,mai ales ca analizele sint bune,dupa nastere vor reveni la forma initiala si vei putea sa porti incaltarile preferate.Imi spunea o prietena ca le avea ca butucii,nu putea incalta decat o pereche de papuci si dupa ce a nascut au revenit la forma initiala.Si mie au inceput sa mi se umfle cand stau prea mult in picioare.O mai fi cineva cu edeme pe-aici? Iar daca umblu mai mult intr-o zi simt presiune de parca ma apasa ceva destul de jos.

Ellyshor,patutul e dragut si eu m-am gandit la varianta asta dar doar temporar cit e bebe f mic.Este bun ca poate fi mutat cu usurinta in orice loc doresti.

Referitor la linia neagra,atunci cand exista ... am citit intr-o carte ca daca este doar pana la buric ar fi fata,daca se continua pana sus la apendicele xifoid ar fi baiat.Nu stiu daca e valabil in toate cazurile dar la mine asa e.

Vin si eu cu o intrebare:saptamana trecuta mi s-a propus sa fac vaccin antigripal(desi a cam trecut sezonul) si antitetanos(DT de fapt-nu prea ii vad rostul).Voi ce parere aveti in legatura cu vaccinarea asta?

PS. Nu stiu cum am facut de am incurcat borcanele :postasem la sfarsitul cap.trecut,habar n-am cum,insa am rezolvat-o.Nu prea pricep totusi de ce numai 20 de pagini,o fi asta regulamentul forumului dar care e logica?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Shoshonik spune:

Buna dimineata. Va invit o cafeluta sau lapte cald.
M-am trezit repede si acum astept sa vina socrul la mine, azi imi aduce PATUTUL si sunt nerabdatoare sa il vad. Initial aveam alte planuri cu privire la patut, insa au socrii prieteni in Germania care aveau unul aproape nou, cu tot cu saltea. Am acceptat imediat, chiar daca nu e nou, mai economisim banuti..
In rest, eu sunt bine, maine la ora 8 merg la dr sa vedem fluturasul, impreuna cu mama. Cezar lucreaza si nu poate sa ajunga, e prima data cand va lipsi, insa va fi prima data si pt mami cand isi va vedea nepotul( imi doream foarte mult sa mearga si ea) iar acum are ocazia.
Pupici, merg sa ma imbrac repejor.

Mihaela26+ cu Edward-Flavius

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tigruta spune:

Buna dimineatza..
Shosonik merci de cafea..

Eu m-am trezit de la 7 ca nu mai aveam somn..ma doare gatul si o masea si cred ca ma paste raceala mi-am facut gargara cu apa calda si sare dar tare scarbos mai e.

VA mai servesc si eu cu o cafea

Elena mami fericita de Luca (22.06.2010) si 29+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns SS-Tzuky spune:

Buna dimineata! Eu va invit la un nechezol cu mult lapte

gyan saru'mina ca m-ai mai linistit cu edemele, medicul meu e un
panicos, care vrea ca de data asta sa nu se mai intimple nimic rau - de asta l-am si ales - desi ma streseaza uneori cu scenariile lui, mai bine unul panicos decit unul caruia sa nu-i pese. Partea buna e ca mi-a dat concediu de risc maternal si acum stau acasuca, nu mai stau 7 ore in picioare la casa, in uniforma aia strimta si aplecindu-ma de j'de mii de ori pe zi - tare-i sunt recunoscatiare ca m-a inteles pina la urma ca nu din lene mi-am dorit sa stau acasa.

In legatura cu vaccinul, eu una nu as face, mama mea a facut antigripal si s-a procosit cu o gripa nasoala...Tre sa ne gindim ca in sarcina sistemul imunitar este slabit si nu stii cum reactioneaza la vaccin - daca se apuca sa produca anticorpi sau Doamne ferestepreia boala.

Capitolele se reinnoiesc cam dupa 20 de pagini din considerentul ca ar fi dificil de urmarit o discutie care a avut loc la cap. cutare, cind capitolul ar avea 50 de pagini - cel putin mie asa mi s-a explicat.

shoshonik, in primul rind multa bafta maine; sper sa primesti patutul pe care ti-l doresti, sa stii ca aici in Germania se practica pe scara larga cu mobilierul pentru copii second hand, se organizeaza bazare cu lucruri pentru bebelusi. Tot de la un bazar de asta am luat si noi patutul (cu tot cu salteluta - 25 de euro) si arata cam asa:

www.bellabunt.de/pic/09-201001-004p.jpg" target="_blank">http://www.bellabunt.de/pic/09-201001-004p.jpg

Apoi am primit (gratis) de la niste amici, o comoda de infasat, de care sunt foarte mindra si arata cam asa:

http://megashop.brotz.de/pub_res/produkte/xxl_39a3285a4ebc4d417ac588d94704b417.jpg

Lucrurile astea ar costa de noi cam 150-200 de euro, si noi nu suntem asa sa ne permitem cheltuieli din astea.

Hainutele am vrut sa le cumpar de noi, deja le-am spalat si calcat, la fel si cu jucariile pe care le baga in gurita, nu am vrut second hand si chiar daca erau noi, le-am bagat la masina
Am cumparat si un activity center (asa se cheama aici), ca sa aiba ocupatie din cind in cind:

http://imgc.classistatic.com/cps/blnc/120127/123r1/9262b6h_23.jpeg

plus mobile pentru patut:
http://media.neckermann.de/image/102/480/8/08/108/102_417108.jpg

Al meu spune ca sunt tzicnita, cred ca vreau sa ii ofer tot ce n-am avut eu cind eram copil...eu ma jucam cu o lingura de lemn infasata intr-o cirpisoara, cu ochi desenati cu carioca

Hai ca iar m-am intins...

Sa aveti o zi frumoasa si o saptamina buna!

29+ cu Stefan Doamne ajuta!

Mergi la inceput

SS-Tzuky, ma bucur pentru ca stai acasa, mereu m-am gandit la tine stiind ca si tu esti casiera. Eu nu am reusit sa mai lucrez din decem brie deloc, era foarte aglomerat si nici la baie nu puteam sa merg. De atunci sunt in medical mereu. E foarte greu sa ridici baxuri, sa stai mereu in picioare...etc. Sotul meu mereu spunea ca nu-i mare lucru sa fii casier, pana cand l-au pus sefii si pe el la case . A stat doar 4 ore prima data si era terminat, ce bucuroasa am fost . A vazut si el cum e.Multa sanatate iti doresc si sarcina usoara in continuare. E frumos tot ce ai pregatit pentru bebelus.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aever spune:

Tzuki, super frumoase lucrusoarele ce le-ai luat pentru prichindel! M-am indragostit de patut! Nu mai zic de suportul de infasat care pare foarte practic si robust.

Noi am ajuns ieri dup-amiaza in Bucuresti. A fost frumos la munte, mai mult am lenevit. Sambata a batut vantul foarte tare si nu au mers instalatiile asa ca sotul n-a putut sa schieze si nici eu n-am putut sa urc sa ma bucur de soare sus la 2000m(asa cum planuisem), dar a fost super ca am stat impreuna si am inotat la piscina. Mi-am facut de cap cu piscina, ma tenta si masajul insa cei de la spa spuneau ca sunt programari facute pe toata ziua. A fost relaxant. Acum trebuie sa ma mobilizez si sa vad ce am de rezolvat, ca stiu ca am o gramada. Ar cam trebui sa mai ies si eu cu masina ca as avea nevoie sa fac niste drumuri dar inca mai sunt probleme cu locurile de parcare prin Bucuresti si recunosc ca nu-s experta. Plus ca sunt si cam buimaca, nu azi in mod special, de vreo cateva saptamani incoace cel putin.

Trebuia sa schimb intai semnatura, dar fac asta pe urma ca nu vreau sa pierd mesajul asta.

Andreea, 23+ cu BebeLUnu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns diana85 spune:

Buna dimineata burticutelor!

Astazi schimbam si noi prefixul!!! Nici nu-mi vine sa cred.

Cori, m-ai ucis cu oale umplute si laptele de pasare... Ma bucur pentru valul de energie si-ti urez sa te tina mult si bine.

Elly, felicitari pentru patut! Sa doarma mult si sanatos si linistit in el. Parca-ncepe sa arate si la voi a casa cu copii, nu?

Elena, multumesc pentru detaliile referitoare la steroizi. Cred ca am scapat cu bine...

Deea, eu nu stiu ce fac saltelele alea speciale (asa ca poate spun prostii), dar mie mi se pare o jecmaneala pretul pentru salteluta aia. Profita de faptul ca parintii vor ce e mai bun pentru copiii lor si unii nu se mai uita la bani.

Gyan, ma faci sa rosesc . Sa stii ca puterea si resursele interioare le descoperi doar la nevoie, nu stii niciodata ca sunt acolo. Cred ca ceea ce ma ajuta cel mai mult este ca Stiu ca puiul meu o sa fie bine si sanatos. Pare o prostie, dar eu Stiu. Il vad la o luna, un an, la 4 ani, la 20 de ani. Deja-l intuiesc in trasaturi si comportament.
Relativ la vaccinuri - eu nu prea-s prietena cu ele, iar in sarcina nu as face decat daca ar fi o chestiune de viata si de moarte. Daca ai grija sa te odihnesti suficient, sa te hranesti corespunzator si sa nu stai chiar nas in nas cu alti bolnavi, eu cred ca ai sanse mari sa scapi fara probleme. In afara de mici raceli si inflamatii ale gatului/nasului, eu cred ca nu am mai avut probleme de ani de zile.
Irina facuse tetanosul cum cateva saptamani, la recomandarea medicului.

Tzuky, patutul este absolut adorabil! Iar comoda imi pare foarte practica, am pastrat poza ca sa-i dau modelul tatalui meu sa ne-o faca pana sosim. Mi se pare exact de ce ai nevoie. Daca mi-ai zice si ce inaltime are (restul le calculez eu dupa poza), ar fi perfect .

Poate te ajuta la edeme eliminarea sarii din meniu si sa stai cat mai mult cu picioarele ridicate (cand stai in pat pune o perna ori o patura facuta sul sub picioare - eventual si cand dormi).

Elena, of, iar o luati de la capat cu racelile? Stiu ca e scarboasa gargara aia sarata (nu o data am varsat de la ea) insa iti garantez ca e foarte eficienta. Ai putea sa incerci si ceva picaturi nazale (eu am avut o solutie de apa marina ieftina si foarte eficienta) ca sa nu urce inflamatia spre nas. Si stii poezia cu ceaiuri si lamaie si miere (asta era cam controversata in sarcina). Ideal e sa o opresti cat inca nu si-a facut de cap prea mult, e mai simplu.

Andreea, bine ai revenit. Ma bucur ca v-ati odihnit si ati petrecut impreuna.

Diana 30+ cu Mirciulica

Mergi la inceput

Despre vaccin...eu am facut 3 ani consecutiv, pana anul trecut( cel anti-gripal) si de fiecare data raceam la 2-3 saptamani. Asistenta mi-a explicat ca dupa vaccinare, in decurs de o luna, e posibil sa racesc si ca e normal asa. Nu mereu se intampla insa exista acest risc. Acum nu l-am mai facut...n-am vrut sa risc. Insa, tot asistenta mi-a spus ca acest vaccin se face 3 ani si abia apoi poti spune ca ai imunitate. Cine stie...eu am racit de curand, (contaminata de iuby ), totusi...
Ellyshor, foarte dragut patutul vostru, iar verdele si movul sunt culorile mele preferate. Si eu vreau lenjerie pt patut verde .

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mirina5 spune:

buna dimi!!
gyan, anti-gripalul eu nu l-as face...mai ales ca, nu de mult timp, a fost acel scandal cu retragerea lui de pe piata...Cat despre antitetanos, l-am facut chiar sapt trecuta, nu auzisem de asa ceva, dar cand m-am dus la medicul de familie, m-a lamurit. Se pare ca il protejeaza pe bebita de toate infectiile pe care le-ar putea contacta la nastere (obiecte nesterilizate din spital), apoi cumnata mea si-a amintit ca si ea l-a facut, asa ca m-am linistit.E putin mai dureros, dar l-am facut pt bebita...Nu mi-a spus nimeni de efecte adverse, asa ca, neavand nici un risc, l-am facut preventiv.Si sunt mai linistita acum, stiind ca bebita nu va fi infectat cu nimic la nastere.Am incredere in spitalul unde voi naste, dar tot mi-am luat masuri de siguranta.
Felicitari burticilor pt noile achizitii (patuturi, saltele, jucarii).Eu mai trebuie sa cumpar o perdea noua si un covor, dar pana nu nasc, nu pot.Vreau sa-i cumpar ori ceva cu printese, ori cu masini, in functie de ce va fi bebita.Mobila e cumparata de mult, patutul, leaganul si cadita de baie le-am primit, camera e zugravita de cand aveam 3 luni, am primit o multime de plusuri (am mai cumparat si noi), hainute are f multe, i-am cumparat si pampers si servetele umede, mai avem de cumparat uleiuri, lotiuni, creme, sampon, etc, dar astea le rezolv imediat.
Am inceput sa-mi rezolv si cu bagajul de spital...de acum incolo, ma astept la orice.

Fetelor, am vazut ca vb de Bia, a nascut??

Bebita meu ma loveste f tare, simt ca-mi muta burta din loc, eu vroiam sa mearga la balet, dar cred ca prefera karate S-a trezit f matinal, pe la 5:30 (o data cu tati) si acum cred ca face nani. Parca Titi (sau Deea, nu mai stiu) spunea ca bebita al ei misca, iar cand pune tati lui mana pe burta, se opreste. Exact asa face si smecherul/smechera mea. Cand pune tati mana,adopta o pozitie de drepti.Imi este atat de drag!!

Elly, de 2 zile, bebita meu sughite mereu...incepusem sa-mi fac griji, poate a patit ceva...dar se pare ca nu sunt singura...

pupici, ca nu mai stiu ce vroiam sa mai zic..

Irina 30+ cu Kinder surprise
AMR 10 saptamani!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns SS-Tzuky spune:

diana comoda are 90cm inaltime (de la podea). Este bine sa aiba macar 80-85 cm inaltime, ca sa nu stai aplecata la infasat, schimbat, dat cu crema. Lungime 95 cm (adica partea din fata). Latime (adica de la perete pina la tine) 70 cm:40 cm comoda propriu zisa + 30 cm pt.rafturile din spate.

Sper ca se inteleg dimensiunile, ca nu prea le am cu mobila.
Este super fain ca ai pe cineva care se pricepe la mobila, noi daca nu primeam nush ce faceam, ca aici sunt in jur de 250 de euro. Sa o folositi sanatosi!

29+ cu Stefan Doamne ajuta!

Mergi la inceput