Ne rugam pt VICTORIA - M&M mai-iunie 2008 (211)
Raspunsuri - Pagina 12
Victoria_mami spune:
_
Mami Nadia si Daddy lupta impotriva leucemiei, impreuna cu Printesa Victoria Isabella 22.05.2008
VICTORIA
www.facebook.com/pages/Acute-Lymphoblastic-Leukemia/178051842277685" target="_blank">Acute Lymphoblastic Leukemia
Luminel spune:
hello!
ce bine sa ai prietene in Canada! te trezesti cu cafeaua gata facuta
multumim Nadia
Laura, ma bucur cand mai scrii! mai pune si tu ceva poze proaspete, mi-e dor sa o mai vad pe Ilinca!
Vrei sa pleci din tara?! acum cand va luarati casa! (apropo, nu ne-o arati si noua? )
si noi tot pe la 2.5-3 mil / sapt. ne invartim; dar ne omoara si chiria asta
tineti-i pumnii lui Florin azi, va rooog! e la olimpiada faza pe Bucuresti la istorie! daca ia o nota buna (Doamne ajuta!) merge la faza nationala
un week-end frumos sa aveti!
Lorich spune:
Florin, bafta multa, multa!!!!!! Tinem pumnii!!!
Nadia multam de cofi!
Laura chiar voiam sa intreb de tine, dar te simt nitelus cam suparici - te pup cu drag mami frumos!
Victoria_mami spune:
Florin, mult succes si multa bafta!
_
Mami Nadia si Daddy lupta impotriva leucemiei, impreuna cu Printesa Victoria Isabella 22.05.2008
VICTORIA
www.facebook.com/pages/Acute-Lymphoblastic-Leukemia/178051842277685" target="_blank">Acute Lymphoblastic Leukemia
Nicole1980 spune:
Va salutam si noi dupa o saptamana de cosmar…
Sotul a fost plecat 3 zile ca i-a decedat bunicul, iar eu am ramas mama viteaza cu 2 copii acasa… Mi-a fost extraordinar de greu. David mi-a facut febra, eu am facut febra si am fost racita, iar Antonia a avut program de urlete si plansete.
Mi-a scazut si productia de lapte, ceea ce m-a debusolat complet.
Joi , din nou sotul a fost anuntat ca a decedat un unchi si iar e plecat pentru 3 zile. De data asta l-am expediat pe David la ai mei, iar eu sunt singura cu Antonia. Este mult mai bine asa, imi fac programul doar dupa ea.
Ma gandesc cu groaza cate weekenduri va fi plecat sotul de acum inainte pentru parastase. La ei se fac din 3 in 3 saptamani, pana la 9 saptamani si cum au fos 2 decese la o saptamana distanta ..cam 6 weekenduri…. Off , o sa imi fie tare greu…
M-am bucurat tare mult pentru David ca a plecat la ai mei. Am noroc cu parintii mei, k desi sunt la 100 km distanta ma ajuta foarte mult si ne iubesc la fel de mult.
A venit mama si l-a luat vineri pe David. A fost atat de incantat, i-am facut bagajele si a plecat in vacant.a Se pare ca este extaziat si k i-a zis mamei mele ca vrea sa mai stea inca 2 zile la ei…Ma bucur ca i-am mai schimbat aerul si ca se obisnuieste cu notiunea de vacanta…. Ce baiat mare are mama… in curand o sa plece singur si in tabara….
Luminel- inca o data felicitari pentru baiatul destept, mamico ! Iti tin pumnii si ma rog sa aibe bafta si noroc astazi ! Si noi, cheltuim 4-5 mil pe sapatamana, acum cand stau eu acasa…. Eu ma astept la facura de gaze de regularizare de 20 mil….deh toate camerele si etajele incalzite….
Piggy- eu din ianuarie, jumatate din timp l-am tinut acasa pe David. SI acum inca are mucisori…dar merge la gradi…Si eu mi-am pus intrebari legate de imunitate…
Alish - poze...poze... vreau sa ma inspir pentru botezul nostru, dar bineinteles sa va vad si pe voi
Nicole1980 spune:
Lumi- cum e tigaia dry cooker ? Vreau si eu sa primesc cadou de 8 martie una si sa cer o parere inainte.... Daca tot stau acasa, ma apuc de gateala...
Abia astept sa fac mucenici moldovenesti . Nu am facut niciodata, dar am sa iau reteta de pe net...
aldaesme spune:
Neatza,
Sa povestim despre laptele de pasare Eu habar nu am de ce ii zice asa in Romania, sau daca ii zice asa in toata Romania. In vest desertul ala e cunoscut sub numele : "œufs à la neige" sau "île flottante". In maghiara ii spune "Madár tej" care in traduecre libera e lapte de pasare. Noua mereu ne spuneau ca a venit pasarea cu laptele, mama ei de pasare venea bugat de rar si de cate ori o cautam noi nu o gaseam...iar cand se zvonea ca vine degeaba o asteptam ca venea fix ca mosii sau iepurele in asa fel incat noi sa nu vedem nimic. Cand eram in clasa intai ne facusem un plan cum sa prindem pasarea si cum sa o crestem cu ce sa o hranim...evident planul s-a dus pe apa sambetei fiindca noi am prins pe balcon un porumbel care nu dadea lapte deloc insa a facut dulapul de pantofi situat pe balcon si folosit de noi drept refugiu pentru pasarea (pasaroi in acest caz) datatoare de lapte, VARZA defapt KK, iar noi ne-am ales cu o sfanta ...nu-i mai zic ce.
Nu e mare filozofie doar o tzar de atentie la adaugatul galbenusurilor in laptele cald.
1 l lapte, 5 oua, zahar - dupa bunul gust, sa zicem 150g sau mai putin, vanilie (daca aveti adevarata e perfect).
Laptele se pune la fiert cu o parte din zahar (80g?) si vanilia.
4 oua se separa, albusurile se bat spuma, cand e spuma tare se adauga o lingura (20g) de zahar fin (nu pudra) si se bate pana e tare - ca piatra iute ca....
galbenusurile plus oul ramas si restul de zahar se amesteca. Se pun cateva linguri din laptele cald si se amesteca in continuare.
Cand fierbe laptele se da focul incet si se fac din albusuri "galusti" cu ajutorul unei linguri, acestea se fierb in lapte max 1 min, se intorc pe ambele parti, se scot din lapte intr-o strecuratoare.
dupa ce terminati operatiunea albusuri adaugati in lapte compozitia cu galbenusuri amestecand continuu!!! Mai tineti pe foc, la foc mic pana cand compozitia e prinsa...sau inveleste bine o lingura de metal fara sa se mai scurga de pe ea, sau pe o lingura de lemn daca trageti o linie ...bla bla...in principiu inca vreo 2-3 minute sau pana laptele are 70-80C.
Scurgeti laptele printr-o sita fina, sau sita cu sifon.
Puneti-l intr-un castron, deasupra puneti galustile din albus si voila...Daca vreti puteti face si niste caramel sa tunrati peste, sau sa va puneti in "supica de pasarica" niste fructe proaspete de padure.
Treaba e ca Lorelei acu in fiecare zi ma intreaba de pasarea aia...si pana uikendul viitor nu o mai aduc in vizita ca am doar trei tarte in frigider plus niste praline si trufe produse astazi...
noapte buna,
Esme
Alex@Sara spune:
Esmeee,ce imi poti face tu cu laptele asta de pasare .Nu am mai mancat de vreo 9-10 ani.Si cat de simplu se face,si cat de buunn e .Voi face saptamana care vine,sper sa le placa si teroristilor mei,mai ales ca am laptic si oua bio de bio .
Asta era un dulce pe care il preparam in generala la orele de atelier.Am avut o profesoara super faina.Ne-a invatat sa tricotam,sa croim,sa brodam,sa facem mancare si dulciuri.In timp ce noi facem treaba,croseta si ea,si ne povestea din romanele citite de ea-mai si inflorea o gramada dar noi o ascultam fascinate....ufff,ce viata,nene ;-))Erau cele mai asteptate ore,orele de atelier cu Pricopita
Am vazut ca ai blog,te rooogg,te roggg mult incearca sa postezi tot ceea ce faci,ca bine le mai stii face.Si sunt sigura ca ai o gramada de retete unguresti faine,mai ales dulciuri.Cel putin pe la noi pe la Reghin,unguroaicele sunt neintrecute la prajitureli,la ocazii fac si cate 20 de feluri diferite de prajituri
Luminita,mami de 3 nazdravani:
tero Stefan-Alexandru 02.09.2005
shoricica Sara-Maria 30.05.2008
trompetzica Daria-Ioana 03 08 2009
Merita sa bagati un ochi ....
Reallaura spune:
Lumi succes la olimpiada! Esti f draguta, trebuie sa-mi fac timp zilele astea sa pun poze cu Ili si poate si cu casa. Nuu, nu neaparat vom pleca, dar uneori ma tenteaza, poate dc as gasi ceva f interesant m- as baga.
Lori nu, feti, nu sunt supa, as mai foruma si eu ca pe vremuri, dar nu ma lasa puii astia, e greu. Dar va citesc cu mare dor si cu mare placere.
Esme ce gustos! Daca as face cate dulciuri faci as avea 100 kg. La mine dulciurile nu rezista de pe o zi pe alta...