Strengari de Martie - Aprilie 2012 -37 Hai Bia_Mi!

Raspunsuri - Pagina 18

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns dia_tm spune:

Bine ai revenit buburuzica! - esti oricum de-a noastra si esti binevenita oricand ; sper sa treci cu bine de inca vreo cateva saptamani, sa ramana bebelusa cuminte in burtica pana cat mai aproape de termen si sa fie totul ok!

Ronina, o sa va descurcati foarte bine! Adculta cu atentie de sfaturi primesti, incearc sa le urmezi (pe cele care ti se par ca merita urmate) si in rest lasa instinctul sa te ghideze!. Eu prima data m-am uitat la strumfina si nu stiam cum sa fac, cum sa o tin etc. , si dupa cateva secunde de nedumerire mi-am spus ca sunt nebuna, ca e copilul meu si e complet anormal sa am astfel de retineri, cand de fapt imi doresc din tot sufletul sa o tin in brate si sa am grija de ea...si a trecut

Meg, felicitati si multi ani fericiti impreuna si de-acum inainte!

Dara, legat de alaptat eu sunt de parere ca cele 2 semne de care spui tu sunt complet irelevante.
Daca sunt sanii foarte tari e oricum o indicatie strict de moment, si nu de cat lapte se poate produce, ci mai degraba ceva de genul ca ar fi deja ora mesei (daca e deranjant, o solutie este sa pui bebe la san din proprie initiativa chiar daca nu cere inca... s-ar putea sa-i placa ideea) - mie mi se pare o chestie super, in sensul ca daca te iei cu alte treburi si/sau poate esti departe de bebe, organismul tau iti spune singur cand ar fi cazul sa mergi sa verifici daca nu i-o fi cumva foame la bebe.
Cat despre biberon cu supliment... suntem deja adulti si ni se intampla si noua sa mai mancam din alte motive nu doar de foame, iar la copii asta se intampla si mai usor, si mai frecvent...si nu cred ca e o idee buna; personal sunt inca traumatizata de conceptul "copilul trebuie sa manance" si de ideea de indopat non-stop, cu care am avut de-a face cat eram copil. Dar sunt diverse situatii...una e cand dupa ce a terminat de supt bebe plange si da semne ca i-ar fi inca foame (cand un supliment poate fi o solutie ok), si e cu totul altceva cand bebe se opreste pentru ca a mancat destul si e foarte ok asa, dar parintele incearca sa-i mai indese pe gat un supliment cu biberonul (chestie care mi se pare riscanta si cu efecte negative pentru bebe).

Bia, asteptam vesti vesti si speram ca sunteti bine!

Diana - mami de Adriana(n.14.02.2006) si (DNP.12.04.2012)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns buburuza1979 spune:

neataaa!!!

multumesc de primire!

ce vorbiti voi acolo de ... eu nu mai stiu ce e ala de aproape 9 luni . dupa ce am aflat ca sunt gravi am incercat si a doua zi am avut sangerari si am zis pas in primul trimestru, apoi nu am mai avut chef absolut deloc, acum mi-a venit chefut dar fiind colul asa cum e imi e frica sa nu fac vreo prostie...
si la prima sarcina am avut interzis toata sarcina, asa ca suntem caliti (eu si sotul). noroc ca intelege si el (aparent) si ma incurajeaza ca nu mai e mult si ne revenim noi ...

mami deSerban Alexandru 15.07.2009
35+ cu Mara Ioana

Mergi la inceput

cu statul la pat, habar n-am daca e placebo sau nu, dar cand doctorul mi-a zis sa stau potolita asa am facut de frica sa nu nasc mai devreme.
chestia e ca am ajuns la termen si la prima sarcina unde am petrecut ultimile 2 luni in pat, si sper si acum.

ceea ce e cert in cazul meu e ca de cand m-am linistit si am luat pozitia de "balena esuata" la patuc au inceput contractiile (are erau dureroase de dinainte de craciun) sa se imputineze considerabil, iar durerile de spate ca la CM, intepaturile in col si agitatia piticei s-au cam dus si ele... asa ca ii dau inainte cu drag si spor la leneveala, desi ma doare sufletul ca nu ma mai pot ocupa cum mi-as dori de cel mic...
eh, mai e putin... suportam si sper ca rezultatul sa fie unul bun!

35+ cu Mara Ioana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns happylica spune:

Miha, eu ma pozez (rar) ca sa am motivatie dupa ce nasc sa ma desumflu
bine, eu slaba nu am fost de ani buni.. dar parca nici chiar asa.. bine, nici gravi n-am fost

AMR < 2 saptamani

varsta bebelusei Alexia

Mergi la inceput

Ronina, ce fain pove tu acolo de primele zile cu piticimea! am un deja-vue!
ai incredere ca (,) culmea, cand ajungi acasa sa vezi ce iti intri in mana de te vei surprinde si pe tine...
eu cum am ajuns acasa parca m-am calmat de tot si totul a venit natural...

cred ca la mine era o chestie psihologica... in spital imi era totul peste mana si pentru ca era "urmarita" de doctori si imi era s anu fac ceva "aiurea" si sa "stric" copilul din pct lor de vedere...

acasa unde nu mai era nimeni cu ochii pe mine m-am lasat in voia lui (a copilului) si el m-a invatat si cum sa il tin, si cum sa il schimb si cum sa il spal...etc.

faza tare a fost prima baita... in spital nu mi-au dat "lectii" si nici cursuri nu am facut inainte. asa ca a venit ora de baita in prima zi acasa, am dezbracat cupilul si si eu si sotul stateam si ne uitam la el ca nu stiam cum sa il apucam sa il tinem in cadita
desi teoretic stiam, practic ne era frica s ail apucam cum trebuie (mai ales ca era foarte mic si "alunecos") sa nu cumva sa ii rupem ceva
a durat ceva mai mult prima baie, apoi ne-am intrat in mana... oricum daca ne vedea careva , eram de pus pe net...

si momente din astea mai vin, important e sa le iei cu amuzament si nu cu panica si trec frumos si repede...

35+ cu Mara Ioana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lady_X spune:

ronina multe felicitari pentru fetita. Ne dai sperante cand imediat dupa cezariana stai pe net si zilele urmatoare reusesti sa intri pe aici. Poate n-o fi asa mare bau bau cezariana asta. 2 zile de stat in plus in maternitate nu-i asa mult, trec repede si in curand o sa fiti acasa cu totii.

Asteptam vesti bune si de la celelalte doua proaspete mamici

Eu am o dilema. Ce diferenta e intre suzetele de noapte si cele de zi?
Am vrut sa iau si eu sa am in casa un set, sa fie, si am ramas uimita la farmacie sa vad ca is diferite de noapte si de zi. In afara de niste desene pe ele ar mai fi ceva diferit?

33+

Mergi la inceput

si apropos de pozitia de eructat... am copil de 2 ani jumate si niciodata nu am reusit sa il tin in celebra pozitie pe umar la ragait...
asa se incovoia si imi era peste mana ca dupa cateva incercari bune am renuntat!
dupa supt il puneam cu burtica pe burta mea si eu statea asa mai la 45 grade si ii masam incet spatele si iesea aerul... a functionat chestia asta la noi!

asa ca idee...

35+ cu Mara Ioana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns strumfy_12 spune:

Salutare!!!
Desi ieri n-am facut mare lucru am dormit neintoarsa... imi era dor sa dorm o noapte intreaga...
Eu deja incep sa ma simt stresata... vreau sa se declanseze nasterea ca sa nu fie nevoie de declansare sau cezariana... offf parca as opri timpul in loc sa ma mai bucur de lovituri de picioruse si manute... dar pe de alta parte abia astept sa imi tin puiuta in brate.
Va pupik pe toate ... sa aveti o saptamana faina...

Mami fericita de Strumfita si 39+ cu Motzata
AMR < 14 zile

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns megbeng spune:

cam slabuta activitatea pe aici...sunteti prinse cu pregatiri, presupun.

eu vad ca pied din dop..incet si constant..e fara firisoare de sange, mai intai a fost un mucus cenusiu, acu e o gelatina transparenta..in nici un caz nu e imensitatea aceea de pe youtube...

oricum, AMR 9 zile pana la cezariana...

meg,dematei(9.02.2007) si cu 37+

"Mami, te iubesc dintotdeauna!" (Matei)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aredwynn spune:

Dara, foarte misto articolele! Le-am citit si imi dau seama ca, desi mi-am propus sa adopt stilul asta de ap, va trebui sa ma educ in primul rand pe mine. Ai mei mereu au considerat ca , copiii trebuie sa respecte parintii, sa nu se bage in gura oamenilor mari, ca trebuie sa invete bine, ca doar alte probleme n-au, etc., poate ca stiti la ce ma refer. Si acum am avut, bineinteles, discutii cu mama, ca nu e bine ca va dormi cu noi in camera, chiar si in patutul ei, ca asa se obisnuieste, ca rasfat, bla bla. Sper sa fi inteles ca eu voi incerca sa fac multe lucruri altfel decat le-a facut ea si sa accepte, ca sa nu mai avem show-uri. Bine, noi mai avem discutii cu parintii si legat de stilul alimentar, discutii care au culminat cu "iti infometezi copilul, e subnutrit" (asta dupa faza cu estimarea ecografului a greutatii), de am inceput sa plang si sa ma simt ca cea mai denaturata mama de pe pamant. I-am explicat ca am luat aproape 14 kg deja si oricum n-are nicio importanta nr de kg pe care le acumuleaza mama cu greutatea bebelusului la nastere. Deci, Dia, sunt intru totul de acord cu ceea ce zici, atat referitor la alaptare (chiar daca inca nu am experienta) cat si la indopat.
Ronina, acum imi dau seama ca teoria ca teoria, dar cand o sa trebuiasca sa pun in practica o sa fie cam greu... Dar vorba lui Happy, n-a stricat nimeni copilul
Meg, La multi ani de casnicie fericita! Te admir pentru cat esti de activa, ca eu am ramas cu teama aia ca sa nu nasc prematur :))
Buburuza, bine ai revenit!
Miha, salata de fructe... toata ziua o sa-mi stea gandul numai la asta acum... si la salata de cruditati de primavara... Vreau sa vina primavara!!!!!!!

Anca, 39+ cu Natalia

Mergi la inceput