Strengari de Martie - Aprilie 2012 -37 Hai Bia_Mi!
Raspunsuri - Pagina 16
dana_cp spune:
Va pup, gagici!
Dupa un weekend de leneveala nesimtita am deschis si eu forumul sa va salut.
Multumesc mult tuturor fetelor ce mi-au raspuns la intrebari
Dorinutza, si de la mine La multi ani chiar asa tarziu
Buburuza, bine ca ne-ai scris si esti si activa din ce am vazut. Ma bucur
Ce-o fi cu Bia? As vrea sa ne dea un semn macar prin intermediari... Sper sa fie totul ok.
Pup restul fetelor si ma bag iar la lenevit. Revin maine in forta, cand o sa fac si niste poze cu patutul sa vi-l arat
cu Gaza, DPN 30 Martie
monna3 spune:
Happy pai eu am zis ca esti serioasa in poze :). Nu ca in general ai fi neserioasa :D.
Bubu cu placere, pup.
Dana deci ai avut program de leneveala, bravo. Asteptam pozici cu patutul lui Gaza :).
Maine va pun si eu poze cu camera piticului nostru ca am terminat-o
Monica, fericita 36+ cu Cezar-Andrei
AMR: 4 saptamani
ronina spune:
Buna fetele, v am citit intr o pauza de muls. Ufff, nu credeam ca doare asa rau sper sa trec peste noaptea asta fara angorjari sa scap de furia laptelui.
Tala frumos patut, sa l folositi cu placere.
Happy, dragute poze, te prinde freza noua.
Buburuza, bine ai revenit!
Eu constat ca lucruri care in teorie par simple, in practica ma depasesc. Azi nu am stiut sa-mi tin bebica sa eructeze, se indoia toata si nu i placea pozitia mi a aratat asistenta alta pozitie care parea simpla si mi s a parut ca pricep, dar dupa ce a plecat si am incercat o mai tarziu la mine arata de zici ca chinuiam copilul, iar in 10 min am si obosit si m a luat durerea de spate. Apoi a incercat si sotul si arata saraca bianca si mai chinuit. Off, ca radeam apoi amandoi ce parinti habarnisti suntem, chinuim bebe in ultimul hal cred ca prima zi acasa va fi ca la balamuc
Mamica fericita de bianca maria
happylica spune:
ronina, nu intra in panica!!!! va veti descurca minunat cu Bianca. o sa dureze putin sa va obisnuiti cu ea si cu ce aveti de facut, apoi totul va parea a fi rutina.
cred ca e normal sa para greu.. nu aveti experienta. si eu ma gandesc de multe ori la asta. dar.. cu rabdare cu curaj... vom reusi. n-a stricat nimeni kupilul (sa citez pe cineva )
mi-am amintit de o faza pe care mi-o povestea dr mea. spune ca a avut o pacienta care a nascut si a plecat cu bebe acasa de la spital. totul bun si frumos.. pt cateva ore. apoi.. a inceput sa o sune pt te miri ce intrebari. si a terorizat-o asa.. alte cateva ore. si le-a zis dr 'auziti.. mai bine luati bebe si mi-l aduceti mie.. decat sa ma sunati de 1000 ori' si s-au potolit. au iesit din starea de panica
AMR < 2 saptamani
varsta bebelusei Alexia
megbeng spune:
va salut si eu dupa un WE plin..practic ne-am reamenajat TOATA casa..adica cele 3 camere plus camara si balconul...pe scurt...la matei totul nou, adaptat pentru copilasi mai mari...ce era la matei mobila a trecut la bb2, plus diverse maruntisuri noi...dormitorul nostru a devenit camera fetitei, ce era la noi in dormitor a trecut in sufragerie (canapeaua), ce era in sufragerie a plecat din casa cu totul ..in sufragerie mai erau jucariile lui matei, acum e totul in camera lui..in fine..a fost totul vraiste, dar acum e totul ok..
ba chiar aseara, asa rupti cum eram, am zis ca e momentul bun, daca matei tot e la bunici ...sa ... (ieri am facut fix 7 ani de casnicie)..apoi sa......nu stiu daca o fi vreo legatura, dar aseara, dupa mult timp nu am mai avut in timpul noptii durerile alea groaznice de simfiza, senzatia ca ma desfac in doua cand ma intorc de pe o parte pe alta.
cand ma gandesc ca de miercuri intr-o saptamana imi cunosc si eu bebelina, nu-mi vine a crede!!
BIA_MI, cum sunteti??
dorinutza, cu intarziere, ca nu am mai trecut pe aici: la multi si fericiti ani!!
ronina, curaj, sunteti pe calea cea buna! sa faceti multe poze in perioada asta, da? pupici multi, multi de tot!!
studiez chestia asta cu AP..si imi dau seama ca la matei cam metoda asta am aplicat-o in mare parte, da nu stiam ca se cheama in vreun fel..pe de-o parte a venit instinctiv, pe de alta am fost influentata de cartile citite cat eram gravida cu el sau cat era el bb mic
meg,dematei(9.02.2007) si cu 37+
"Mami, te iubesc dintotdeauna!" (Matei)
dara76 spune:
Ronina, eu m-astept sa fiu groaznica la inceput. Cel putin vreo 10 zile asa de cand ajung acasa :P
Meg, sunteti tari cu atatea miscari de trupe, pe mine m-ar fi depasit, eu abia mai ajung la baie de dureri sub burta, alea inghinale sunt suportabile, dar astea de sub burta, jale mare. Si tu esti mult mai avansata ca sarcina, jos palaria!
32+ Miruna Sanziana
*MTHFR C677T homozigot; PAI polimorfism 675 4G heterozigot; mutatia factorului XIII (G102T) V34L heterozigot // Clexane injectie 0.4 seara, Aspenter 2/zi seara, B12 metilat, acid folic metilat, Magne B6, Folowise, Cetebe, L-arginina*
megbeng spune:
dara, mie imi zicea ginecologul acu 2 saptamani ca tre sa stau IN PAT ca sa nu vina bebitza mai repede..eu personal NU CRED in statul in pat si iata ca vineri de ex am urcat si coborat de 4 ori scarile ( si stau la 4 din 4 , fara lift!), apoi sambata am dereticat toata ziua, am facut si sex, azi am fost la cumparaturi..nu am stat deloc...si ma simt f bine asa activa, nu am mai mult de cateva contractii BH/zi, etc...acum ca s-a incalzit am trecut la niste ghete pe care le incalt usor, cu fermoar, nu mai stau in genunchi sa leg sireturi, deci e tot mai bine; e drept ca la mers ma doare simfiza rau de tot, dar incerc sa o ignor si sa ma dau balerina
dara76 spune:
Meg, pai nici dr. mea nu crede in bedrest si din ce vazusem eu in studii, nu s-a dovedit c-ar functiona (ci rezultatele depindeau de alte alea, istoric de sangerari si nu mai stiu ce alti factori). Dar ma gandesc ca-i placebo. Cu durerile de simfiza si unde simt ca ma desfac, ma descurc, astea de burta cum ar veni pe linia cezarienei ma rup in doua. Cica daca treci de un anumit nivel al relaxinei, se slabesc si ligamentele uterului, sunt tipe care merg in carje sau in scaun cu rotile la SPD. Dar pentru cine ajunge la nivel 3.
32+ Miruna Sanziana
*MTHFR C677T homozigot; PAI polimorfism 675 4G heterozigot; mutatia factorului XIII (G102T) V34L heterozigot // Clexane injectie 0.4 seara, Aspenter 2/zi seara, B12 metilat, acid folic metilat, Magne B6, Folowise, Cetebe, L-arginina*
megbeng spune:
ce inseamna SPD?
da, exact asta stiu si eu ;), ca nu sunt studii pentru bedrest..acu, ce sa zic, daca eram departe de termen nu cred ca riscam totusi, dar fiind safe de acum, cu bb de 2800g la 36 sapt mi-a dat mana sa ma simt bine
dara76 spune:
Pentru cine-i interesat de AP, cate ceva mai jos (nu acopera tot, cautam ceva si am dat peste astea).
http://drbenkim.com/articles-attachment-parenting.html
http://www.edfac.unimelb.edu.au/research/resources/student_res/postscriptfiles/vol8/Liane_Brown.pdf
(1) At the very heart of the model was assumed a loving, compassionate, warm, kind, parent-child relationship. ‘Lovingkindness’ was selected as the term to be used in the program, to encapsulate this quality of the parent-child connection.
(2) A basic understanding of parents, children and parent-child relationships is helpful for caregivers to view their parenting thoughts, feelings and behaviours. For example, when mothers and fathers understand aspects of their personal past experiences of being parented, they can begin to see how these have affected their
own parenting patterns now that they are the adults.
(3) From the time children are born, routines based on infants’ body clocks (e.g. feeding, sleeping) are necessary.
Later, this ‘organisational structure’ comes to include other things such as rules for children.
(4) Next was the encouragement of independence and interdependence in children so that they can grow to be capable, functioning adults in our society.
(5) As children are learning to be independent and interdependent, they require parental availability in times of need; hence the encapsulation of emotional sensitivity.
Alongside attending to one’s own needs, children learn to consider the needs of others through goal-corrected behaviour. This led to the next two components:
(6)parental assertiveness and (7) problem solving. The implementation of these essential ingredients will vary a little depending on the developmental stages of the children being considered. For children in middle childhood, for example, there is not as great a need for proximity to parent as there would be in early childhood.
TEoP should not be confused with the movement known as ’attachment parenting’, which was popularised by William and Martha Sears. Attachment parenting promotes birth bonding, breastfeeding on demand, babywearing in which the infant is carried in a sling of natural fibres close to the parent’s body, and co-sleeping with children until
they are ready to sleep in their own beds. Many attached parents choose homebirthing, home-schooling and the eating of organic foods for their children. There is a high emphasis on the parent’s physical contact with the child. In TEoP, the emphasis is on the emotional connection with the child, alongside parental assertiveness and
the encouragement of independence and interdependence.
32+ Miruna Sanziana