Strengari de Martie - Aprilie 2012 -37 Hai Bia_Mi!

Raspunsuri - Pagina 13

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns strumfy_12 spune:

Salutare!!!
La multi ani Dorinutza!!!
Sunt prezenta si pe fuga... n-am dormit noaptea trecuta decat vre-o 2 ore si alea pe bucati... asa ca azi sper sa recuperez macar o parte din somnul pierdut.
Nush daca din cauza ca n-am dormit sau ca am facut un pic mai multa treaba/miscare dar azi am avut multe contractii... nedureroase... dar mi-am facut curaj si am facut bagajul... maine aleg hainutele cu care scot fata din spital... si sunt gata.
Va pupik si ma bag la nani

Mami fericita de strumfita si 38+ cu Motzata

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dara76 spune:

Merci, Monna, abia pe 7 martie. Seamana foarte tare simptomele cu cele de la disfunctia simfizei pubiene (Pubic Symphysis Dysfunction), cica in afara de articulatii, se inmoaie prea rau si ligamentele si daca mi s-or fi inmuiat asa tare, de-aici senzatia asta de greutate si ca nu se sustine burta brusc. E f. dureros, am inteles ca si Sovi simte cam la fel, dar din cate pricep, n-ar insemna ca nasti mai repede (sper). Doar ca a devenit un mare chin sa ma misc in orice fel sau sa ma duc pana la toaleta.
Ce sper eu e ca macar dupa nastere sa nu raman cu probleme prea mult timp la capitolul asta.

32+ Miruna Sanziana

*MTHFR C677T homozigot; PAI polimorfism 675 4G heterozigot; mutatia factorului XIII (G102T) V34L heterozigot // Clexane injectie 0.4 seara, Aspenter 2/zi seara, B12 metilat, acid folic metilat, Magne B6, Folowise, Cetebe, L-arginina*

Mergi la inceput

Merci, Anca, am inteles. Aveam asa si pana acum, dar acum s-a inrautatit. Oricum sper sa fie asta cu ligamentele care nu mai sustin ca se inmoaie si ele prea tare, in afara de aia cu simfiza care a luat-o pe carari.

32+ Miruna Sanziana

*MTHFR C677T homozigot; PAI polimorfism 675 4G heterozigot; mutatia factorului XIII (G102T) V34L heterozigot // Clexane injectie 0.4 seara, Aspenter 2/zi seara, B12 metilat, acid folic metilat, Magne B6, Folowise, Cetebe, L-arginina*

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns happylica spune:

buna dimineata la ora...3.30.
am ajuns de vreo ora si ma tot sucesc.. asa ca am pus 3 poze pe picassa si acum ma bag la somn. sper sa-mi si iasa

AMR < 2 saptamani

varsta bebelusei Alexia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns titi143 spune:

Buna dimineata fetelor.
Va servesc cu o cacao fierbinte sau un ceai.
Ieri am fost la un botez si am dansat putin, nu mult ca aveam automat contractii. Dar cel mai important e ca Edi sa distrat de minune. A dansat tot timpul si a fost prieten cu toata lumea.
Eu in schimb ma simpt ingrozitor. Sunt asa de racita ca abia mai am voce.
Nu stie nimeni nimic de Bia?

Ramona mamica fericita a lui Eduard (09.10.09) si 30+ Robert Aaron
AMR 10 SAPTAMANI

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kovacsc spune:

Ronina asa ma bucur cand ne mai dai vesti! Este atat de scumpa Bianca !. Dupa ce ai nascut tu, ii tot spuneam sotului din 5 in 5 minute ca abia astept sa o vad pe fetita noastra. Cred ca o sa mi se para ireal sa o vad, sa o tin in brate. Ce sentiment minunat!
Aveti grija de voi!

Cristina 32+ Karina, fetita noastra draga

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dia_tm spune:

Salutari! ...ieri am avut soare si peste 10 grade, asa ca am iesit afara la plimbare ...din pacate ma resimt repede dupa orice fel de efort, inclusiv o plimbare cat de mica ... si eu ma gandesc sa ma duc iar la servici daca ma lasa dr. ...dincolo de permisiunea dr. incep sa ma intreb si daca mai sunt in stare, fizic... ...mi-ar fi penibil sa merg la job 1-2 zile si-apoi sa ma ytrezesc cu probleme si complicatii si sa revin in concediu cu viteza fulgerului.

BIA, asteptam vesti! sper ca totul a fost ok si sunteti bine amandoua!

Ronina, recuperare usoara!!!

Dorinutza, LA MULTI ANI !

Titi, imi pare rau de contractiile dureroase...sper sa le poti tine sub control si sa mai stea bebe in burtica pana cat mai aproape de termen.

Dana, complicat cu atatea intrebari...dar nu poti sa discuti cu ele, intr-o vizita ad-hoc, sau o sesiune personalizata, individuala de informare?
Intrebarile sunt bune...acuma ce pot sa zic, eventual sa iti ofer o parere personala...
1) baie inainte sa cada buricul - da, noi i-am facut, dar in apa putina (evident pana sub buric) si evitand ca buricul sa ajunga in contact cu apa.
2) cum e cel mai bine sa ingrijim buricul - hmmm...in principiu te lamuresc ei si-n maternitate, mai ales ca primele zile esti acolo si poti sa intrebi, ai cu cine sa discuti; cred ca noi am folosit fasa cu alcool, pentru sters buricul, nu pentru prins fasa...nici vorba de entura (dar na, depinde si cum evolueaza, ...daca nu se vindeca ok, daca sangereaza etc. presupun ca se schimba treaba)
3) pudra - noi nu
4) decalotam sau nu ...aici las mamicile de baieti sa-si dea cu parerea
5) citisem ca bebele se imbraca fix ca noi - asa stiam si eu si instinctiv cam asa imi si venea sa aplic regula. Caciulita...nu non-stop - dar mai des decat adultii - mai ales dupa baie, mai ales afara, chiar daca e caldut, in cazul in care mai bate si vantul etc. (primele saptamani); apoi mai depinde si de bebe, ca daca se face cald si transpira rapid cu caciulita poate e mai sanatos fara.
6) cand iese din spital, in masina - de regula e un drum scurt si nu conteaaza asa de tare; acuma la voi e drumul ceva mai lung; ... eu as pune climatizare dar nu ventilatie foarte puternica, si poate nu climatizare tot timpul, ci mai intermitent; la capitolul batiste / fulare / panze puse pe fata eu sunt 100% impotriva - niciodata n-am suportat ideea asta si nu cred ca m-ar putea convinge careva ca e o idee buna.
7) Cat de repede il scot afara - depinde...exista anumite recomadari, stiu parinti care au scos bebe afara deja din prima zi ajunsi acasa, stiu altii mult mai precauti ... depinde probabil si de vreme, de bebe, ...de multi alti factori; ca principiu nu-l scoti afara din prima cateva ore, ci mai treptat sa vezi cum reactioneaza, dar in afara de asta cred ca e foarte flexibil; cu Adri n-am iesit afara 2 saptamani...dar e februarie si frig rau de tot; cand am prins o zi mai ok si mai cu soare am iesit rapid la o plimbare in jurul casei
8) vara cat de gros il imbrac - pai aplicand principiul cam ca si pe tine ... la 40 de grade nu cred ca-i sanatos sa-l scoti afara, ci doar mai de dimineata si mai pe seara, cand e temperatura mai ok; body nu e obligatoriu ...dar din nou depinde si de bebe...nu e ok nici sa transpire si sa fie in pielea goala, sa se evapore traspiratia si sa riste sa raceasca...
9) pozitii somn - ...aici e mai complicat; dar din nou, vei fi cateva zile in maternitate, timp suficient sa intrebi, sa vezi ce se recomanda...apoi mai poti discuta cu pediatrul...
10) ce sunt colicii - nici mie nu mi-e clar; pediatra ne spunea ca sunt ceva inevitabil, ca intestinele trebuie sa se "populeze"cu bacterii tipice si acest procedeu e dureros si n-ai ce-i face; doar ca unii bebe suporta procesul multmai usor, iar altii mult mai greu, mai sunt factori care favorizeaza colicii si factori care atenueaza impactul lor, dar de scapat total nu poate fi vorba... e un proces natural, ca si cresterea dintilor, care are o anumita durata si-apoi trece.

Diana - mami de Adriana(n.14.02.2006) si (DNP.12.04.2012)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns SuperMami_1 spune:

Dorina, cu scuzele de rigoare pt intarziere : La multi ani fericiti alaturi de familie si cei dragi! Sanatate maxima si numai realizari!
Tala, foarte fain patulul Matildei! felicitarile mele!
Ronina, imi place ca ne tii la curent cu tot ceea ce se intampla cu voi. Va pup si va imbratisez
Happy, foarte bine arati, iar noua freza te prinde foarte fain!
Asteptam vesti si de la Bia si Ruxandra.

Miha, mamica fericita de Rares si 33+ cu bebe Vlad, zis si "Nuca"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns R.Cata spune:

Nu stiu dc s-a discutat sau nu, dar pentru fetele care vor sa nasca natural si sunt in ultimul trimestru, se recomanda ceai din frunze de zmeur. Este pentru col (se inmoaie) si pregatirea uterului pt nastere.

www.mirunailinca.blogspot.com/" target="_blank">Miruna-Ilinca www.eticker.co.za/tickers/0d3lbs4fa7l4py2f.png" target="_blank">28.04.2010
36+ Cezar-Stefan

Mergi la inceput

Fetele, mai am si eu 2 dileme cu alaptarea, ma uitam la bulgarasi ca fetele evalueaza cat lapte au dupa taria/umflarea sanului, iar eu am inteles ca dupa ce se instaleaza ca lumea lactatia, nu mai e relevant ca nu e sanul pepenoi, poti sa ai lapte suficient si daca nu se intareste/nu e umflat, asa e?

Si a doua dilema, la fel, fetele evalueaza daca lui bebe ii e foame dupa faptul ca accepta sau nu biberon cu supliment, dar oare bebe nu ar putea accepta biberon cu supliment si de foaie verde asa, chiar daca nu-i mai e foame, ca-i place sa suga? Sau invers, sa nu accepte, ca nu-i place bibe sau formula, chiar daca ii e foame?

Adica va rog sa-mi ziceti daca am inteles corect, ca astea 2 repere nu-s repere corecte/exclusive adica - mai ales dupa o luna, sa zic.

32+ Miruna Sanziana

Mergi la inceput