Bobocei de Sept-Oct 2012 (4)

Raspunsuri - Pagina 10

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns anda82 spune:

In primul rand vreau sa-mi salut cititoarea fidela Luisa P.(colega mea), care nu mai poate de grija altora si se informeaza ca sa aiba ce raporta.Oricum stiu ca viata ta e plictisitoare asa ca te inteleg...

Iar acum sa trecem la lucruri importante(sa ma scuzati fetelor):

Nu_mai _stiu imi pare rau ca esti suparata, dar lasa ca dupa nori vine si soare..se mai intampla din pacate.

Bob_pixel nu trebuie sa-ti faci nicio grija daca Ig G este pozitiv.

Corinuk nu mai stiu dc ti-am spus, insa e bine sa pui mai mult de 9 s arefam, pana functioneaza placenta pe delin.

Eu fetelor am dureri de spate, care se accentueaza cand o ridic pe micuta mea...sper sa nu-l afecteze pe bb mic.

Am fost astazi la eco si vin cu vesti bune.BB acolo, misca, ii bate inimioara si cicatricea spune dr ca er fi ok.Deci vesti bune...Nu mi-a dat sa fac nicio analiza din grupa Torch, spune ea ca le-am facut la prima sarcina si am imunitate...sper sa aiba dreptate.Abia in jur de 20 martie il mai vad pe bebe la morfologia de 12 saptamani.
E posibil sa am infectie urinara si mi-a dat pana fac urocultura si preventiv urisan.

toate fetele si sper sa fim toate bine pana la sfarsit.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns stella87 spune:

Anda82, e posibil sa avem deja dureri de spate de la sarcina? :)) Ca si eu am stat sambata numai in pat, ma durea mijlocul, noada, si nici vorba sa ma aplec, ca ma sageta... Dar am presupus ca durerea e de la faptul ca oi fi dormit dezvelita, am si dormit acasa la mama soacra, deci am schimbat patul..

fericita 12+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anda82 spune:

Steala si pe mine ma doare uneori spatele.Am spus in seara asta dr si mi-a zis ca nu e de la sarcina.Mi-a zis sa iau nospa, doar cand ma doare burta.Deci...nu stiu ce sa zic...si pe mine ma doare ...pana acum luam imediat nospa.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns _Irene_ spune:

Si eu stiam ca in sarcina se administreaza vaginal, citisem si pe prospect, din cauza asta eram nedumerita. O sa intreb dr la prima consultatie, poate ma lamureste.
Nu stiu insa cum o sa procedez cand va trebui sa-mi recolteze secretii pentru culturi, ca atunci ar trebui sa intrerup administrarea vaginala cu 48 ore inainte si sa le iau pe cale orala, or astazi m-am convins ca o sa-mi fie imposibil sa le tolerez; inainte sa citesc raspunsurile voastre am zis sa mai incerc inca o data, poate a fost o intamplare starea de rau de data trecuta, dar e clar ca a fost de la utrogestan.
Oare o sa pot lua in perioada aia duphaston, ca pe asta l-am tolerat cand a trebuit sa iau anul trecut.
Oricum o sa discut si cu dr subiectul asta, dar pana atunci eram curioasa cum ati procedat voi.
Stiam si eu de remediul cu ceai de nuci pentru tuse, ne facea mama cand eram mici. In schimb miezul de nuca uscat din contra, provoaca tusea.
Eu reusesc sa ma tin departe de raceala cu portocale si pomelo, consumate zilnic, iar cand simt ca ma incearca raceala si beau ceai fierbinte cu multa miere si lamaie.

_
in asteptarea primei ecografii

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lalu85 spune:

Va salut dragele mele
Eu inca ma lupt cu durerile de cap si de mijloc
stella ma bucur enorm sa stiu ca esti fericita pt ca de bebita stiam ca este bine sanatos si ma bucur ca ai vazut ce mare a crescut si ce nazdravan este inteleg perfect prin ce stari ai trecut cand l-ai vazut si ce bucurie ti-a adus. Sa stii ca si eu am probleme cu spatele cam de pe la 11 saptamani
Va pup pe maine...

lalu85 14+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns stella87 spune:

Lalu85 Esti o draguta. Acum chiar m-am linistit. Cand am vazut cum ne face cu manutele la ecografie, mi s-au umezit ochii de bucurie. Nu cred ca am mai fost vreodata asa fericita. Si viitorul tatic a zis ca a ramas marcat de imagini :))) si i se pare incredibil ca la 12 saptamani avem un bebe in miniatura in burtica, care are deja de toate, trebuie doar sa mai creasca, sa se faca puternic Mai ales acum ca s-au dus si starile de rau nu pot decat sa ma bucur de tot

Legat de durerile de spate si mie mi-a zis medicul ca nu-i de la sarcina si nu mi-a indicat sa iau vreun medicament. Cred ca trec de la sine.

fericita 12+

Mergi la inceput

Tocmai mi-am dat seama ca am cam facut si am platit degeaba o parte din analizele recomandate de dr. Ma refer la IgG si IgM pentru rubeola si pentru citomegalovirus, pentru care aveam anticorpi si profilul de trombofilie, pe care de asemenea il aveam facut; eu am avut impresia ca profilul de trombofilie include alte investigatii fata de cele facute deja de mine (ca sunt mai multe tipuri de profile),plus ca initial am crezut ca sunt incluse in abonament si am zis ca nu conteaza daca le mai fac inca o data; dar dr. caruia i-am aratat ce analize am facut si care chiar a subliniat ca nu ar mai fi necesar sa le repet pe cele la care am anticorpi, ce-o fi fost in capul lui? Oricum la dr asta m-am dus la intamplare pt ca aveam nevoie de trimitere pentru ecografie, ca sa fie suportata din abonament si daca tot m-am dus am zis ca nu strica sa-mi fac si analizele, ca pe astea or sti toti sa le recomande.
Si mi se pare foarte suspect ca rezultatele la trombofilii au fost gata in 4 zile caledaristice desi mi-au zis ca dureaza 11 zile lucratoare (ca le trimit in Germania), iar cele pentru profilul Torch nu sunt gata inca si ar fi trebuit sa fie in 5 zile lucratoare.
Nu stiu daca am voie sa dau nume de clinici, dar eram curioasa ce experiente aveti voi legat de cea la care merg eu. O sa spun doar initialele, ca sa nu fac vreo gafa si cred ca o sa va dati seama despre ce e vorba. Eu de cand mi-am facut primele analize la RM am avut ceva dubii in legatura cu rezultatele pentru ca imi ieseau toate perfecte, in conditiile in care pana atunci erau anumite analize care-mi ieseau mereu in afara limitelor normale.

_

Mergi la inceput

Va place poza mea de profil? Am remarcat ca sunt singura ca nu are poza de profil, asa ca am intrat si eu in randul lumii. E si o piesa de teatru care se numeste asa, cred ca ar fi momentul cel mai potrivit sa o revad.

_

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns g_rainbow spune:

Citat:
citat din mesajul lui _Irene_

Tocmai mi-am dat seama ca am cam facut si am platit degeaba o parte din analizele recomandate de dr. Ma refer la IgG si IgM pentru rubeola si pentru citomegalovirus, pentru care aveam anticorpi si profilul de trombofilie, pe care de asemenea il aveam facut; eu am avut impresia ca profilul de trombofilie include alte investigatii fata de cele facute deja de mine (ca sunt mai multe tipuri de profile),plus ca initial am crezut ca sunt incluse in abonament si am zis ca nu conteaza daca le mai fac inca o data; dar dr. caruia i-am aratat ce analize am facut si care chiar a subliniat ca nu ar mai fi necesar sa le repet pe cele la care am anticorpi, ce-o fi fost in capul lui? Oricum la dr asta m-am dus la intamplare pt ca aveam nevoie de trimitere pentru ecografie, ca sa fie suportata din abonament si daca tot m-am dus am zis ca nu strica sa-mi fac si analizele, ca pe astea or sti toti sa le recomande.
Si mi se pare foarte suspect ca rezultatele la trombofilii au fost gata in 4 zile caledaristice desi mi-au zis ca dureaza 11 zile lucratoare (ca le trimit in Germania), iar cele pentru profilul Torch nu sunt gata inca si ar fi trebuit sa fie in 5 zile lucratoare.
Nu stiu daca am voie sa dau nume de clinici, dar eram curioasa ce experiente aveti voi legat de cea la care merg eu. O sa spun doar initialele, ca sa nu fac vreo gafa si cred ca o sa va dati seama despre ce e vorba. Eu de cand mi-am facut primele analize la RM am avut ceva dubii in legatura cu rezultatele pentru ca imi ieseau toate perfecte, in conditiile in care pana atunci erau anumite analize care-mi ieseau mereu in afara limitelor normale.

_

Irene, cu cuprindea profilul de trombofilie pe care l-ai facut u? eu cand am fost in octombrie in romania, am vrut sa-mi fac gena PAI si factorul XIII la RM in constanta, cunosc pe cineva acolo si mi-a spus tipa aia care lucreaza la recoltari sa le fac tot la synevo pt ca au reactivi mult mai buni decat ei. eu la synevo mi-am facut profilul 2 de trombofilie si intr-adevar,au trimis mostrele in germania. au trecut 3 saptamani pana mi-au venit rezultatetele si am platit numai pt profil 690 de lei
ti-am mai scris un post zilele trecute, dar cred ca l-ai sarit. oricum mutatiile sunt cele mai importante la trombofilie, eu asa consider

Gabrielle, mami de Lucas (14.10.2010) si 12+

2 ingerasi in ceruri, opriti din evolutie la 12 si 16 saptamani
mutatia MTHFR C677T heterozigota si mutatia MTHFR A1298C heterozigota

Mergi la inceput

g_rainbow: am vazut ce ai scris zilele trecute legat de trombofilie si mi-am imaginat ca ai facut alt profil daca ai platit mult mai mult. Eu am facut profil trombofilie screening, care cuprinde doar 4 analize (cel putin din rezultatele primite: antitrombina 3, proteina C, proteina S, rezistenta la proteina C activata), pe care le mai facusem in urma cu un an, alaturi de altele, dar eu imi amintesc ca pe fisa de acum mai erau inca vreo 2 incluse in profilul asta. Poate urmeaza sa mai primesc si alte rezultate, desi nu mai apar altele in lucru.
Dr. a zis ca in functie de rezultatele pentru profilul asta vedem daca e cazul sa facem si alt profil. Deci nu am facut mutatiile, dar nici nu am avut cazuri de avort spontan sau de sarcina oprita in evolutie si am inteles ca atunci ar exista suspiciuni de mutatii.

_

Mergi la inceput