E bine sa il ducem pe bebe la salina Turda?
Buna
Locuim aproape de Turda si ne-am gandit sa facem o serie de vizite la salina Turda cu bebele. E bine sa il ducem la varsta de 3 luni? Medicul de famile si un pediatru ne-au asigurat ca nu e nici o problema daca diferenta de temperatura de afara/inauntru nu e mare. Cum in interiorul salinei e de 10-12 grade ma gandesc ca ar fi un moment bun in curand sa facem asta. Ne-am gandit sa stam aproximativ o jumatate de ora in fiecare zi. Noua ne-a facut foarte bine chiar daca am mers ocazional. Cand am mers am vazut multi bebei acolo dar, nu am dat prea multa atentie acestui aspect in acel moment.
Lasati-va de fumat, renuntati la alcool, treceti la o dieta sanatoasa, nu mancati seara tarziu si in doua saptamani o sa pierdeti 14 zile!
Raspunsuri
szivarvany spune:
noi mergeam la Praid, acolo erau bebici mici in carucioare :-)
eu nu as rata sa am posibilitatea sa merg.
_
Rufus spune:
Pai...la salina se merge asa, de placere, preventiv, sau la nevoie? Ca eu nu stiu.
Rufus, Tora si iadele www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=80cd684043d64e6bf268f6&skin_id=701&utm_source=otm&utm_medium=email br / " target="_blank"> Retrospectiva 2008 www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=a1ed73f473ea25944e234a" target="_blank">Retrospectiva 2009 www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=d39f778033dd7597d12ac9&source=category&category_id=all" target="_blank">Retrospectiva 2010
AkaManah spune:
Buna intrebare Rufus. La Turda merita sa mergi de placere pentru ca arata senzational. Cred ca aerosolii de acolo pot reprezenta o preventie echivalenta cu mersul la mare, de exemplu. Noi am mers de cateva ori, eu si Delia, si chiar respiri mai usor dupa o vizita de cateva ore in salina. Si efectul l-am simtit destul timp. Cred ca merita. Eu intrebam , parintii cu experienta, daca e ok sa il ducem pe bebica atat de mic acolo.
Lasati-va de fumat, renuntati la alcool, treceti la o dieta sanatoasa, nu mancati seara tarziu si in doua saptamani o sa pierdeti 14 zile!
Laura25 spune:
Rufus, oricare din situatii. Poti sa mergi de placere, pt ca toate salinele deschise turismului au amenajate zone de agrement. Poti merge preventiv pt ca aerosolii aia fac bine sau poti merge de nevoie, cure zilnice timp de minim 10 zile, atunci cand bolile aparatului rspirator sunt foarte dese si te-ai saturat de antibiotic dupa antibiotic.
Aka, eu nu stiu cum e la Turda, cred ca un pic conteaza la ce adancime e salina, daca e presiune mai mare in interior. Stiu ca la unele saline scrie la intrare ca nu e recomandat gravidelor pt ca poate duce la cresterea tensiunii. Nu stiu cum e la bebici. Dar din punct de vedere a diferentelor de temperatura, asa stiu si eu, ca primavara si toamna e ideal mersul la salina.
Am marfa la bazar umanitar DC
Laura, mami de shtrumphi gemeni: Bianca Andreea si Rares Mihai (13.06.2005)
Cugetari gemene, Poveste cu shtrumphi
'Cos what I feel is the only truth for me
BraveGirl spune:
Mie doctorul mi-a spus sa evit salina pt ca daca nimeresti in acelasi timp cu persoane bolnave, risti sa ia bebele ceva microbi. Adica tu il duci preventiv, pt cura de aerosoli, si te intorci cu o boala. E mai bine sa mai astepti.
AkaManah spune:
Noi nu o sa intram la adancime. Pana la mina principala este un tunel lung de cateva sute de metri orizontal. Vom parcurge doar acest segment pana la intrarea in mina-clopot care are o adancime de 112 metri. Chiar si asa, sunt doua niveluri: primul e aproximativ la 50-70 de metri. Pai chiar ar fi cazul sa dam o tura pe acolo cand mai veniti la noi. Copiii se vor simti exact ca pe Enterprise: lift din sticla, tobogan, roata inalta de cativa metri, cinema, teren de tenis, lac, barcute, mini golf etc (desi e cam spaimos sa mergi cu barca la adancimea de 112 metri si mai este si un ecou ireal acolo). Ce trebuie luat in seama este sa ai mancare si apa la tine. Te loveste o sete si o foame de iti vine sa manaci sare.
AkaManah spune:
Citat: |
citat din mesajul lui BraveGirl Mie doctorul mi-a spus sa evit salina pt ca daca nimeresti in acelasi timp cu persoane bolnave, risti sa ia bebele ceva microbi. Adica tu il duci preventiv, pt cura de aerosoli, si te intorci cu o boala. E mai bine sa mai astepti. |
Comparativ cu supermaketul, mijloacele de transport in comun, spitalul,...cred ca riscul este acceptabil.
Rufus spune:
Aka, am fost la Turda. Parca am facut si baie in ceva strand cu ape sarate? Nu mai stiu. E ceva mai demult, dar stiu ca-i frumos.
Eu credeam ca la salina merg oamenii in nevoie (ca si plimbarea pe faleza la ore matinale).
In plus, fata mijlocie, cu ceva probleme respiratorii mai mucta fiind, reactiona rau la aparatul ala, Salin (cu rame cu sare). Asa ca am ramas cu impresia ca nu e pentru oricine.
Se poate sa ma insel.
Rufus, Tora si iadele www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=80cd684043d64e6bf268f6&skin_id=701&utm_source=otm&utm_medium=email br / " target="_blank"> Retrospectiva 2008 www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=a1ed73f473ea25944e234a" target="_blank">Retrospectiva 2009 www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=d39f778033dd7597d12ac9&source=category&category_id=all" target="_blank">Retrospectiva 2010
AkaManah spune:
Daca ai o sensibilitate la nivelul cailor respiratorii e clar ca nu ai ce cauta in salina. Poate fi destul de neplacut.
Laura25 spune:
Hai, mai Rufus, adica toti romanticii ce vor sa prinda rasaritul pe malul marii sunt 'oameni in nevoie' ?!
Sigur ca poti merge si asa, de placere, ca nu e vorba de tratament propriu-zis. Ca aerosolii ajuta, e adevarat, dar nu e musai vorba de cura pt bolnavi doar.
Am marfa la bazar umanitar DC
Laura, mami de shtrumphi gemeni: Bianca Andreea si Rares Mihai (13.06.2005)
Cugetari gemene, Poveste cu shtrumphi
'Cos what I feel is the only truth for me