Delfinasi jucausi de iulie-august 2010 (52)

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns paula_m spune:

Vreau azi sa facem infuzia asta :

PENRU NAS INFUNDAT SI RACELI USOARE

1. Sfanta si minunata INHALATIE cu uleiuri volatile si saruri.
Ingrediente: 5 -6 litri apa, 1 ceapa, 1 pumn de sare grunjoasa (neiodata!!), 1 mana de flori de musetel (daca nu, orice alta planta medicinala: galbenele, soc, tei, coada soricelului, cimbru, sunatoare etc), 10 picaturi de ulei de menta sau 5 de eucalipt (e mai tare decat cel de menta si sa nu il irite). Stau la baia asta de abur cu el 10 minute. De 2 ori pe zi daca e grav, daca nu 1 data pe zi, seara. Daca o fac ziua, nu il scot afara vreo 2-3 ore.

Cum? Intr-o oala mare fierb apa. Cand clocoteste adaug musetelul (nu pliculete, flori, se gasesc la Plafar), sarea, ceapa intreaga. Las 2 min fix sa clocoteasca (cu capac), iau de pe foc, adaug cateva picaturi de ulei esential de menta, brad sau eucalipt, pun capacul la loc pana ma pregatesc cu el de inhalatie. Il dezbrac la piele in partea de sus (nu e neaparat, dar se va uda de la abur), la fel si eu, il iau in brate, cu spatele lui pe burtica mea. Cu mana dreapta ii cuprind bratele, cu mana stanga piciorusele, fara sa il strang, ca si cand l-as alinta, cu dragoste si blandete. El oricum va incepe sa tipe si sa se miste (Pavel urla si urla si acum, pentru ca nu ii place sa stea pe loc sau sa fie tinut). Nu te speria daca tipa, e bine, pentru ca asa inhaleaza nu numai pe nas, ci si pe gat. Pun oala pe podea, scot capacul cu grija ca aburul sa nu vina in jet puternic pe fata si sa produca arsuri, ne asezam pe scaun si ne aplecam peste oala, la distanta cam de 1 metru. Mereu atentie sa nu va opariti. Ne acoperim cu un prosop urias sau cu un cearsaf+o patura, asa incat aburul sa nu iasa de sub ele. Stiu suna greu, nu e usor, mai ales ca ei se zbat, dar e f eficient si noi am aplicat-o cu rezultate deosebite si la mari, si la mici . Daca ti se pare mai usor, il poti tine pe el doar cu o mana peste brate si cu cealalta mana tii o umbrela, peste care pui prosopul. Daca nu, faci asa cu umbrela, doar daca voi, cei mari veti avea nevoie de inhalatie la un mom dat. Il scot, il sterg bine prin frictionare cu un prosop si il hidratez intens.

E de pe blogul Cristelei. Va spun maine daca a avut vreun efect. Acum l-am trimis pe Cosmin la Plafar dupa ingrediente.

Paula, mamica Raul Ionut, nascut la 24.07.2010
Am implinit un anisor!!!

MI 2

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns saddie spune:

Ha, ha Paula fix asta vreau sa fac si eu in seara asta . Poate ii porneste odata robinetul de muci! Facem maine schimb de pareri.

Deci copilul meu a batut azi recordul absolut de somn: 4 ore jumate. Clar au imbatat-o siropelele

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns baby78 spune:

Belu
Vrem detalii...Cum e viata cu 2 printese si un cavaler?

Eu l-am intarcat pe Tudor la 1 an si 3 luni....Seara ii dadeam LP la culcare iar usor am inlocuit si masa de dimineata cu LP si am trecut usor....la laptic....Plus ca ziua nu i-am mai dat deloc tzitzi.....
Cel mai important este sa accepte lapticul in biberon si este ca si intarcat

Nici eu nu sunt adepta lasarii copilului la bunici si a intarcatului fortat.....Cred ca trebuie sa se incheie la fel de frumos asa cum a si fost alaptarea


Al meu copil si acum saliveaza dupa tzitzi ...si intr-o zi, cam acum o luna... m-a luat pe nepregatite mi-a ridicat bluza si a inceput sa suga .........Eu credeam ca dispare gestul suptului dupa 2 saptamani de la intarcare dar uite ca al meu tzatzofan ce este...nu a uitat

Iuliana mami fericita de nazdravan Tudor
14+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Victo spune:

ha ha..odeta, al fel si al meu. m-am speriat si la 17, 40 am intrat la el, ca el tot dormea.isi refac puterile prin somn.( daca nu ii dereanjeaza vreo tuse, muci ceva).
si apoi s=a marait maxim.
i-am pregatit eu diverse mancaruri de regim..n-a vrut sa manance absolut nimic decat din farfurie de la frate-su- orez cu lapte..

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns beluistef spune:

Am revenit.

Deci...cum sa va zic...al meu flacau NU ACCEPTA biberon cu lapte, nici din canitza speciala nu-l bea doar din cana cu pai sau direct cu cana singurel si nu tot timpul doreste lapte. II dau mai des ceai dar bea doar cand are chef si pe ala.Tzitzi papa iar ff des si ziua...o perioada papa doar la culcarea de amiza,dimineata cand se trezea si seara+noaptea, dar acum si-a introdus-o din nou in meniu, iar daca nu ii dau(ptr ca ii mai zic ca nu ii dau , incepe sa planga si nu se mai potoleste pana nu cedez si il pun iar la tzitzik), dar noaptea ESTE LITERA DE LEGE ca atunci cand l-am nascut si avea cateva zile, la fel face si acum la aproape 1 an si 8 luni...din ora in ora ,uneori si la jum. de ora.
Victoprobabil acea prietena a dat ata de mult sa suga pentru ca ii dormea noapte si probabil nu mergea la lucru...ca si eu credeti-ma ca daca mi-ar dormi noaptea legat macar 4-5 ore nu l-as intarca, i-as mai da, si apoi trebuie sa fiu in garda cu job-ul daca ma cheama astia mai repede,atunci ce va face in cresa...ca acolo va ajunge...cred ca va URLA dupa "nana" lui.

Asa deci nu as vrea sa-l intarc ca mi-e mila de el cum face, dar nici eu nu mai pot de oboseala...aprox.2 ani de nesomn legat macar 3 ore noaptea...nu mai rezist ...plus ziua cu fetele, cu temele, mancare, curatenie...k altfel al meu sotz ma ia la impins vagoane...ma mir ca inca mai sunt intreaga ...

Si acum sa va zic despre noi ca papam singuri cam de o luna si am observat ca papa mai bine de cand manuieste el linguritza si furculitza...de la mine din farfurie...dar este ambitios tare, a mers de la 10 luni,vorbeste aproape de toate...nu in propozitii ci doar cuvintele, le repeta pe toate...si cel mai tare imi place cand vrea clementine zice asa: "mami...tutaaaaa...(adica cutitul)...pata-pataaaa...(clementina)" , avem toti dintisorii si maselutzele pentru aceasta varsta, dar nu stim cate kg mai are ca nu l-am mai cantarit de aproape 1 an , iar cand vrea tzitzi ma ia de mana , ma duce la pat, se urca in el si incepeee: "aaaaaaa(adica plange)..naniiiiiii, nanaaaaaaa...(adica vrea sa suga).

Cam atat momentan despre noi, lucruri mai importante...va pup pe toate inca odata si sper sa intru mai des pe aici.


****************************************
Elena, mamica fericita de Yanis Stefan(08.07.2010)
si de Luisa ( 23.07.2005) & Beatrice ( 02.06.2003)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ilinca79 spune:

Deci asa mult dureaza reparatiile prin service , buna incurajare pt. mine ca tocmai m-a busit unul ieri in spate. Si era si masina din Spania, am inteles ca dureaza luni de zile pana se deconteaza banii de pe RCA-ul lui. Noroc ca am casco si o fac asa ca altfel cred ca trebuia sa pun bani de la mine, pe care nu se stie cand ii recuperam.

Saddie, Paula abia astept sa ziceti cum au decurs inhalatiile Mie mi se pare greu sa reziste copilul atata in brate sub cearsaf.

Mycya bravo pentru mersul la sala. Ce frumos ca exista si program pentru Andra, se vede ca traiesti in alta lume.

Ilinca, mama lui Victor (09.07.2010)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns paula_m spune:

Elena.
Macar o data pe sapt, pe luna sa mai intri. Si pune poze.
Mai fetele, sa stiti ca infuzia a fost un esec total. Nu am reusit sa-l tin pe Raul mai mult de 3 minute. Eu m-am speriat ca face crize de isterie. Urla tare, tare si se incorda. Eu nu mai repet chestia asta nici moarta. Decat daca imi dati voi vreo idee mai buna, de cum sa-l tin sub patura. Poate e claustrofob.

Elena din C-ta unde umblati? Ce face Raducu?

Paula, mamica Raul Ionut, nascut la 24.07.2010
Am implinit un anisor!!!

MI 2

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns beluistef spune:

Eu cand mi-a fost cu muci si a tusit, i-am facut aerosol cu ser efedrinat si ser fiziologic si acum aproape am scapat de ei.M-ai curg dar nu cum curgeau.
A avut o perioada in care erau copti si cand i-am facut aerosolul a doua zi deja curgeau de numa, i-am tras odata cu batista bebelusului si am continuat cu aerosolul cam 1 saptaman de 3 ori pe zi cate 10-13 min...cat dura pana se termina tot ce ii puneam in capacelul respectiv.Eu am aparat de aerosoli MIKO.

Reteta era 2ml ser efedrinat 0.5% la 8ml ser fiziologic.

Mai aveti contul pe yahoo pentru poze, sau trebuie sa-mi fac eu un album.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns saddie spune:

Paula chiar asta intrasem sa-ti scriu sa nu mai faci ca e groaznic dar vad ca deja ai experimentat. Fug sa fac lapte si revin

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ilinca79 spune:

Bumblebee buna ideea cu lista de preparate vegetariene. Te oferi tu sa o faci/actualizezi?

Eu am momentan urmatoarele idei:

1. hummus la lipie (am gasit o reteta de lipii, sa vad daca am timp sa le fac) + salata de varza alba si rosie.

2. hamburgheri din soia

3. drob de cartofi dupa reteta www.cristelageorgescu.ro/despre-oprelisti-si-noi-retete-i/01/2011/" target="_blank">asta

4. cartofi copti in coaja cu maioneza de pleurotus dupa reteta www.cristelageorgescu.ro/meniul-zilei-3/?month=dec&yr=2011" target="_blank">asta (tii cursorul mouse-ului pe "mama si tata" din data de 18 dec)

Ilinca, mama lui Victor (09.07.2010)

Mergi la inceput