Pedepse gradinita

Raspunsuri - Pagina 7

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns S_Elena spune:

Este perfect ce spui Laura si exact ce spuneam si eu. Asta este diferenta intre cei cei ce lucreaza si cei care doar isi dau cu parerea.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns emanouela spune:

ce-i ce-s dau cu parerea au copii. asta 1, 2....tu nu spui exact ce spune Laura si ca sa te convingi, reciteste ce-ai postat.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Cristina_C spune:

Bulinele, fetele triste sau alte simboluri asemanatoare nu reprezinta decat un mod de contorizare a abaterilor unui copil. Un fel de note la purtare. La un anumit numar de abateri se iau masuri. Cand copilul meu era in clasa I, invatatoarea a pus pe un perete o lista cu numele fiecaruia alaturi de o gura cu dinti albi. Fiecare greseala, incalcare a regulamentului, insemna un dinte negru. O fapta deosebit de buna putea sterge un dinte negru sau putea colora un alt dinte intr-o culoare vesela, pozitiva. Absolut toti parintii au fost de acord cu metoda iar pe copii nu i-a deranjat aceasta expunere. Nimeni n-o lua in tragic pentru ca nu era nimic tragic, iti asumi comportamentul, incerci sa ti-l corectezi si gata, ai devenit mai bun.

Adultii gresesc si ei si sunt sanctionati in diverse moduri. Uneori vinovatii mai si scapa si este regretabil. Iar linkul Neliei este de-a dreptul tulburator

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nelia spune:

Citat:
citat din mesajul lui S_Elena

Este perfect ce spui Laura si exact ce spuneam si eu. Asta este diferenta intre cei cei ce lucreaza si cei care doar isi dau cu parerea.

Nu numai ca au n copii, dar poate ca si lucreaza cu copii...

Eu nu cred ca ceea ce ai spus tu este echivalent cu ceea ce a spus Laura.

Cornelia

Ce n'est pas en regardant la lumière qu'on devient lumineux, mais en plongeant dans son obscurité.
Mais ce travail est souvent désagréable, donc impopulaire. (Carl Gustav Jung)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nelia spune:

Citat:
citat din mesajul lui Cristina_C

Bulinele, fetele triste sau alte simboluri asemanatoare nu reprezinta decat un mod de contorizare a abaterilor unui copil. Un fel de note la purtare. La un anumit numar de abateri se iau masuri. Cand copilul meu era in clasa I, invatatoarea a pus pe un perete o lista cu numele fiecaruia alaturi de o gura cu dinti albi. Fiecare greseala, incalcare a regulamentului, insemna un dinte negru. O fapta deosebit de buna putea sterge un dinte negru sau putea colora un alt dinte intr-o culoare vesela, pozitiva. Absolut toti parintii au fost de acord cu metoda iar pe copii nu i-a deranjat aceasta expunere. Nimeni n-o lua in tragic pentru ca nu era nimic tragic, iti asumi comportamentul, incerci sa ti-l corectezi si gata, ai devenit mai bun.

Adultii gresesc si ei si sunt sanctionati in diverse moduri. Uneori vinovatii mai si scapa si este regretabil. Iar linkul Neliei este de-a dreptul tulburator

Cristina, eu una daca as fi copil si as fi mai zburdalnica asa (de fapt, am si fost asa si ai mei sint la fel), as avea cosmaruri cu dintii toti negri.

Pe bune acum, scrii ca toti parintii au fost de acord, chiar au fost toti? Nu s-a revoltat niciunul impotriva pedepsei pe motiv ca ei acasa nu-si pedepsesc copiii? Cum se simte copilasul mai agitat, care intelege mai greu ceea ce se cere de la el (vorbim totusi de gradinita) cind vede numele lui (ei cunosc numele lor scris foarte devreme la gradinita) alaturi de o gura cu un dinte sau mai multi negri, in timp ce toti ceilalti ii au frumos colorati?

Inainte de a pune un dinte negru sau o bulina neagra sau la colt sau chiar pe scaunel, dar cu spatele la copii, departe de ei, in alta camera, la usa, incercati sa vorbiti cu ei. Asezati-va la inaltimea lor, luati-i de minute, uitati-va in ochisorii aia ai lor (veti vedea ca stiu deja ca au gresit), spuneti-le ca ii intelegeti, dar explicati-le de ce nu e bine sa loveasca, sa faca rau unui altui copilas... sau alte lucruri care nu sint bune. Cu exemple, cu cuvinte simple pe masura virstei si intelegerii lor, cu rabdare, mai ales cu rabdare...

Numai sa fie lucruri care il ajuta sa creasca frumos, nu ca nu vrea sa coloreze sau sa asculte pretentiile absurde ale unei educatoare care vrea ca in clasa ei, toti copiii de 3-5 ani sa coloreze fara sa depaseasca sau pus si simplu sa coloreze (sint copii care urasc sa coloreze, li se pare cel mai plictisitor lucru din lume, insa le plac zeci de alte lucruri), sa stea cuminti pe scaunel, in liniste si sa stie cifre, litere, luni, anotimpuri, ceasul... ca sa iasa ea bine la inspectie.

Eu va garantez ca orice copil luat asa, va raspunde pe masura. Nu imediat, dar in timp, veti avea satisfactie de pe urma rabdarii si intelegerii voastre.

Cornelia

Ce n'est pas en regardant la lumière qu'on devient lumineux, mais en plongeant dans son obscurité.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roxy spune:

buna, am sa scriu ceva putin offtopic , dar totusi legat de subiect.Baiatul meu cel mare a facut un an de gradinita in tara si apoi ne-am mutat in germanica , unde l-am inscris la gradinita .Aici toti sunt amestecati , grupele se fac la numarul de copii , nu in functie de varsta, motivatia este ca asa se invata ei sa fie empatici cei mari cu cei mici iar cei mici invata multe lucruri de la cei mai mari...un fel de autoajutorare .Ce le-a mirat pe educatoarele de aici nu a fost ca al meu nu intelegea ce are de facut nestiind limba, ca sunt obisnuite cu strainii ci ca era singurul care cauta un scaunel sa se aseze si astepta sa i se dea activitati de facut.Ceilalti alergau, se jucau faceau ce le trecea prin cap , al meu astepta cuminte la masuta sa i se dea tema de lucru.Nu mai spun ca aici nu a invatat o poezie , in schimb stie o multime de cantece si jocuri.E diferita abordarea, totul aici se face in joaca, de la invatat culorile, pana la stiut pozitia astrelor pe cer, totul e desenat si jucat .Fiecare copil alege la ce grup vrea sa se asocieze in functie de ce atractie are la acel moment si poate desena, dansa sau canta fara frica ca deranjeaza pe cineva.Iar cu pedepsele, sunt si ele, ca altfel nu se poate, dar de regula sunt din cele din care chiar inveti ceva.Si nu fizice...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Cristina_C spune:

Citat:
citat din mesajul lui nelia

Citat:
citat din mesajul lui Cristina_C

Cristina, eu una daca as fi copil si as fi mai zburdalnica asa (de fapt, am si fost asa si ai mei sint la fel), as avea cosmaruri cu dintii toti negri.

Pe bune acum, scrii ca toti parintii au fost de acord, chiar au fost toti? Nu s-a revoltat niciunul impotriva pedepsei pe motiv ca ei acasa nu-si pedepsesc copiii? Cum se simte copilasul mai agitat, care intelege mai greu ceea ce se cere de la el (vorbim totusi de gradinita) cind vede numele lui (ei cunosc numele lor scris foarte devreme la gradinita) alaturi de o gura cu un dinte sau mai multi negri, in timp ce toti ceilalti ii au frumos colorati?

Inainte de a pune un dinte negru sau o bulina neagra sau la colt sau chiar pe scaunel, dar cu spatele la copii, departe de ei, in alta camera, la usa, incercati sa vorbiti cu ei. Asezati-va la inaltimea lor, luati-i de minute, uitati-va in ochisorii aia ai lor (veti vedea ca stiu deja ca au gresit), spuneti-le ca ii intelegeti, dar explicati-le de ce nu e bine sa loveasca, sa faca rau unui altui copilas... sau alte lucruri care nu sint bune. Cu exemple, cu cuvinte simple pe masura virstei si intelegerii lor, cu rabdare, mai ales cu rabdare...

Numai sa fie lucruri care il ajuta sa creasca frumos, nu ca nu vrea sa coloreze sau sa asculte pretentiile absurde ale unei educatoare care vrea ca in clasa ei, toti copiii de 3-5 ani sa coloreze fara sa depaseasca sau pus si simplu sa coloreze (sint copii care urasc sa coloreze, li se pare cel mai plictisitor lucru din lume, insa le plac zeci de alte lucruri), sa stea cuminti pe scaunel, in liniste si sa stie cifre, litere, luni, anotimpuri, ceasul... ca sa iasa ea bine la inspectie.

Eu va garantez ca orice copil luat asa, va raspunde pe masura. Nu imediat, dar in timp, veti avea satisfactie de pe urma rabdarii si intelegerii voastre.

Cornelia

Da, chiar toti au fost de acord, nu li s-a parut nimic "horror" nici parintilor, nici copiilor si doar in clasa I a fost asa, nu si la gradinita. Incepand cu clasa a II-a am explicat ce metode se aplica (copiii scriu despre faptele lor). La scoala exista reguli si toti copiii trebuie sa le respecte, altfel sunt consecinte. Regulile le sunt explicate si ras-explicate si este imposibil sa nu le inteleaga. Nu sunt absurde, dar absolut necesare in colectivitate. Acasa e alta treaba. Eu pe-al meu nu-l pedepsesc deloc, discut mereu cu el si nu avem probleme. La scoala este un copil linistit, a avut doar un ddinte negru in toata clasa I.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns eumada spune:

Facut scandal cat casa..o asemenea individa nu are ce cauta la o gradinita..eu as reclama-o peste tot,inclusiv in presa....i-as spune in fata si directoarei ca le fac belele cat casa.

Madalina si Eva-Maria
https://picasaweb.google.com/lhmadalina/Dezastrul?authkey=Gv1sRgCIKAmOzUz-zXAw#5640047175923810098

TE IUBESC MINUNEA MEA ...ESTI ALFA SI OMEGA PENTRU MINE,RATIUNEA MEA DE A TRAI.....TE IUBESC.....

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anya spune:

Laura, am o mica intrebare. Ce se intampla daca copilul, chiar daca intelege ca a gresit, refuza sa ceara iertare. Unul din baietii mei este asa. Cuvantul "iarta-ma" sau orice sinonim refuza sa le pronumte. Acum e mare, dar cand era copil a fost pus in time-out acasa "pana vine si imi spune ca-si da seama ca a gresit si cere iertare". Ei bine, din 5 in 5 minute mergeam eu la el si il intrebam daca s-a mai gandit. Imi zicea ca s-a gandit, a grsit, dar nu cere iertare. Mi s-a intamplat sa-l gasesc dormind in fund cu capul pe perete...de atata gandire. Ce faceti cu incapatanatii care refuza sa ceara iertare?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Laura25 spune:

Anya, noi avem un amic (are 6 ani acum, scena de mai jos s-a intamplat cand avea vreoi 5 ani) care e pus sa isi ceara iertare mereu, ceva de genul, trebuie sa spui 'scuza-ma' indiferent daca intelegi sau nu, daca accepti sau nu ca ai gresit. Pustiului i-a intrat in reflex sa spuna "iarta-ma" (a sta la colt si a fost pedepsit daca nu o facea) si spune ca un robotel, fara sa creada, fara ca constientizeze ca chiar a gresit. Spune din obligatie si ca sa scape pur si simplu. Am asistat la o scena cand se juca cu ai mei si se certa cu baiatul meu de la o jucarie. I-a zis un 'prostule!' baiatului meu, apoi m-a vazut cu coada ochiului ca sunt pe acolo, uitandu-se la mine a spus 'scuza-ma', apoi imediat, cand i s-a parut ca nu ma uit la ei si nu ii vad, i-a mai tras si 2 pumni, cu acelasi 'scuza-ma' pe buze.

Am marfa la bazar umanitar DC

Laura, mami de shtrumphi gemeni: Bianca Andreea si Rares Mihai (13.06.2005)
Cugetari gemene, Poveste cu shtrumphi

'Cos what I feel is the only truth for me

Mergi la inceput