Pedepse gradinita

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Picky_toto spune:

Eee uite ca si in tarile civilizate, precum Belgia, se practica pedepsele la gradinita. Nu stiu daca toate gradinitele/scolile aplica pedepse dar la gradinita unde este fetita mea, se aplica.
Si nu ca am auzit copilul spunand ci am vazut cu ochii mei cand am fost sa vizitam clasa. Un baietel mai neastamparat a stricat o jucarie(tot acel baietel e mai mereu pedepsit pentru ca loveste copii) si a fost trimis sa stea pe bancuta din hol. Tot un fel de "colt" e si banucta aceea.
Cei mari stiu ca primesc teme in plus fata de ceilalti colegi..2 ore de studiu...

Bella de Stefania si Anna
Buburuza mea
Fluturasul mic
Povestea Printesucai

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lorellay spune:

la noi la fel..pedepsele sunt scaunelul tacerii.Cateva minute. Dar doar daca sar calul.
Diana a stat de vreo 2 ori ca a aruncat cu jucarii in ceilalti copii. Acum gata.

CODRIN *15.02.2005 si DIANA *10.11.2009

Cea mai mare bogatie din aceasta lume sunt copiii, mai mult decat toti banii din lume si toata puterea de pe pamant. Mario Puzo

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ioana_Pos spune:

Pusul pe un scaunel e una, dar sa tina mainile in sus deja mi se pare ca se apropie de o forma de tortura... Eu ca adult nu pot sta cu mainile in sus prea mult cand pun perdelele si la un copil mic mi se pare cu atat mai chinuitor... E doar o parere.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ILONA_21 spune:

La noi e mai complicat pe baietelul meu de 5 ani si 6 luni doamna educatoare la scos la usa lansand copilul vreo 10-15 min singur acolo si a inceput sa planga,la pedepsit si nevinovat pt ca doamna facea lectii alt baietel a ras si a cazut pedeapsa pe baietelul meu.Ce mie imi pare revoltator este ca doamna educatoare nu mi-a zis nimik eu am aflat de la femeia de serviciu care la gasit plangand.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns coracora spune:

Citat:
citat din mesajul lui anya

Nu e ok sa ii pedepseasca "fizic". Urmeaza coji de nuca?
La noi la gradi cand cineva e nazdravan si deranjeaza e mutat sa lucreze la catedra . Amenintarea suprema: Te duc la grupa mica! (ei sunt acum la pregatitoare)

Anya

Si amenintarea asta nu tot o umilinta include (la fel ca statul la colt cu mainile sus in fata tuturor)?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns msl1 spune:

Exista pedepse in lumea "civilizata" la gradi cum sa nu existe...dar sint psihologice care eu cred ca sint mai rele decit cele fizice....
pt ca fata-mea a invatat sa scuipe copii le-am dat mina libera sa o pedepseasca cum cred ei de cuviinta pe ca eu nu am putut sa o fac sa se opreasca nici cum oricit i-am explicat; din cite stiu eu o pedepseste prin time-out, nu mai are voie sa se joace cu ceilalti copii si cu jucarii, si este obligata sa stea linga educatoare tot timpu in loc sa se joace cu ceilati, plus alte chestii de la care este restrictionata. cred ca are efect ca parca scuipa mai putin in ultimu timp....

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ali spune:

Genul asta de "pedepse" , tinut pe langa educatoare si a nu-l lasa pe copil sa se joace cu ceilalti sunt acum in faza asta, cu educatoarele cele bune.Stiu ca la pedeapsa asta e "abonat" un baietel care ii loveste pe ceilalti.Si lui i se explica faptul ca ii doare pe copii, il fac sa inteleaga ce inseamna durerea...
Au un tact educatoarele astea, ii invata pe copii sa puna jucariile la locul lor spunand ca altfel sufera jucariile ca nu sunt la locul lor....
Nu va spun ce mult le iubesc copiii.

Inainte venea copilul meu acasa si striga "Gura!"
Acum vine si ia cate o agenda si ne spune "Atentie copii uitati-va aici, vedeti cum fac eu... asa sa faceti si voi" si plus cate a invatat....

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns S_Elena spune:

Da, pedepsele adecvate sunt cele care nu umilesc-nu trebuie jignit, amenintat- si nu-l fac pe copil sa fie chinuit-adica sa stea cu mainile in sus.A-l opri sa se joace, a-l pune sa stea pe un scaunel si chiar a-l pune la colt, cred ca este adecvat.Am citit intr-o carte ca este adecavat sa-l pui la colt, dar nu chinuit si nu trebuie tinut mult timp.

www.alartes.ro

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns S_Elena spune:

Marius spune:Pot sa spun ca intrebarea pusa de tine este un nonsens?

Perfecta pentru un moderator, nu am ce zice.Eu zic sa comentezi cand ai ce spune.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Laura25 spune:

Citat:
citat din mesajul lui S_Elena
Eu zic sa comentezi cand ai ce spune.

Valabil si pentru tine. Care este contributia ta la acest subiect?

Am marfa la bazar umanitar DC

Laura, mami de shtrumphi gemeni: Bianca Andreea si Rares Mihai (13.06.2005)
Cugetari gemene, Poveste cu shtrumphi

'Cos what I feel is the only truth for me

Mergi la inceput