Pedepse gradinita
Fetelor cu copii de gradinita, stiti cumva daca este specificat pe undeva care ar fi pedepsele acceptate pe categorii de varsta la copiii de gradinita?
Avem o educatoare care pedepseste copii de 3-4 ani la colt cu mainile sus.Copilul meu inca nu a fost pedepsit dar ma revolta genul asta de pedeapsa....am si protestat dar educatoarea nu recunoaste. Copiii insa nu mint...
Raspunsuri
marius spune:
Citat: |
stiti cumva daca este specificat pe undeva care ar fi pedepsele acceptate pe categorii de varsta la copiii de gradinita? |
Pot sa spun ca intrebarea pusa de tine este un nonsens?
www.romleas.ro/Rosia%20Montana/" target="_blank">Ce nu stiu romanii despre aurul lor!
Eu pur si simplu / Pagina legislativa
roxy spune:
pedepse la gradinita nu sunt acceptate(cel putin in lumea civilizata).Acolo exista persoane angajate tocmai bazandu-se ca ele cunosc cum sa gestioneze situatii in care copii fac nazdravanii si stiu cum sa-i faca sa inteleaga ca nu e bine ceea ce fac.Si in aceste metode nu sunt incluse pedepsele.Mai ales cele in fata clasei care umilesc.De aceea nu orice tata Floarea se poate angaja ca educatoare .Stiu ca in Romania ti se spune in fata ca daca nu-ti convine ia-ti copilul si te du...iar tu parinte neavand unde sa te duci accepti orice.Dar nu e ceea ce e normal.Eu i-as spune educatoarei ca al meu copil nu minte, ca eu l-am educat acasa si daca aud ca este pedepsit oricum, voi actiona legal dar voi actiona.Posibil sa o doara in cot pe educatoare de amenintarile tale, dar poate exista o minima sansa sa se opreasca.Directoarea gradinitei ar putea reactiona daca i se spune ca i se face reclama negativa gradinitei.Nu stiu , orice merita incercat ca sa fie bine copilul acolo unde il lasi.O educatoare nu e de neinlocuit daca nu isi schimba obiceiurile proaste.
roxy spune:
Revin cu o precizare, aici singurele pedepse pe care le-a primit al meu cand a fost mai neastamparat a fost ca nu a mai avut voie in ziua respectiva sa se joace cu ceva cu care in mod obisnuit se juca cu drag.Si crede-ma ca l-a oprit mult mai mult decat o alta pedeapsa.Si nu in ultimul rand explicat mereu ce si unde a gresit ca sa nu mai faa alta data.Asta ar trebui cerut in orice gradinita, pentru ca asa faci si acasa.
diannaalex spune:
La noi la gradinita copii care deranjeaza sau care nu asculta sunt asezati cateva minute pe scaun si li se explica de ce sunt asezati.
mami de Alex nazdravan www.dianalaura.wblog.ro
veniti la produse noi sau impecabile la preturi foarte bune
pt. Alexandru Hapaleti si alti copii
poze Alex http://www.flickr.com/photos/72360957@N03/6573967211/in/photostream
http://www.lesch-nyhan.eu/
buli spune:
"Art. 157. - (1) In institutiile si unitatile de invatamant sunt interzise pedepsele corporale.
(2) Personalul didactic care practica asemenea metode va fi sanctionat administrativ sau, in functie de gravitatea abaterii, se va supune rigorilor legii."
din Legea Invatamantului
"(5) Personalul din invatamant trebuie sa dovedeasca respect si consideratie in relatiile cu elevii si cu parintii/reprezentantii legali ai acestora.
(6) Personalului din invatamant ii este interzis sa desfasoare actiuni de natura sa afecteze imaginea publica a elevului, viata intima, privata si familiala a acestuia.
(7) Personalului din invatamant ii este interzis sa aplice pedepse corporale, precum si sa agreseze verbal sau fizic elevii si/sau colegii." - din Regulamentul-2005-de-organizare-functionare-unitatilor-invatamant-preuniversitar
anya spune:
Nu e ok sa ii pedepseasca "fizic". Urmeaza coji de nuca?
La noi la gradi cand cineva e nazdravan si deranjeaza e mutat sa lucreze la catedra . Amenintarea suprema: Te duc la grupa mica! (ei sunt acum la pregatitoare)
Porumbita spune:
la gradinita baiatului sunt pedepstiti dc devin violenti fata de alti copii. pedeapsa inseamna ca sunt pusi pe scaun langa calorifer (dc sunt in sala de joaca) sau pe pat la cativa metri de ceilalti copii dc sunt in dormitor; li se explica de ce au gresit si sunt tinuti acolo cateva minute;
eu as vb cu directoare ref la pedeapsa aia :(
Lillo spune:
Si la noi tot la colt sunt pusi dar cu fata la clasa si nu cu mainile ridicate. Li se explica ce au gresit si stau acolo cateva minute. De obicei asta e pedeapsa maxima in cazul in care copilul agreseaza colegii.
ali spune:
Avem un caz mai special...
Educatoarea in cauza a fost insarcinata in toamna cand a preluat grupa... au fost multi copii care au plans si la inceput fiecare parinte credea de copilul lui ca nu s-a acomodat.
Spre sfarsit ne-am dat seama cam ce se intampla dar am tacut ... sa nu cumva sa nasca mai repede de suparare..sa o avem pe constiinta...
A nascut la sf anului trecut si a venit in locul ei o educatoare extraordinara....copiii sunt atat de fericiti si multumiti....
Dar.... "pacostea" asta de educatoare nu sta nici macar un an acasa si la 3 luni de cand a nascut vrea sa se intoarca.... si atunci am facut o sedinta cu parintii si cu ea si cu directoarea sa ne spunem pasurile.... nu a recunoscut nimic.... Si nu e numai legat de pedeapsa asta. Alti parinti si-au observat copiii cum se joaca.Fetele striga la papusi si le ameninta cu pedeapsa....
Toti insa speram sa priceapa ceva din sedinta asta si sa se schimbe ceva in comportamentul ei.
Ce putem face daca nu se schimba? Am impresia ca momentan se simte intangibila pentru ca nu poate fi data afara , fiind in perioada de alaptare.
Stiu Marius ca e un nonsens. Si eu sunt clar impotriva pedepselor "fizice" la copii(si atat de mici) mai ales ca sunt atatea metode noi de educatie...
Multumesc Buli pentru lege cred ca o listez si o afisez in clasa...
Ramonika spune:
cel mai tare le sperie o reclamatie scrisa la Inspectoratul Scolar.
Ramonika Ruxandra (30.11.2009) tati si Vladutz
zebra roz