Clasa PREGATITOARE 2012-2013 (4)
Raspunsuri - Pagina 4
Inaf78 spune:
ce e sigur: inscrierea in prima etapa, conform circumscriptiei scolare.
ce va fi in etapa a II-a: pile multe si interventii... sa te tii... aici totul depinde de criteriile scolii si de aprobarea dosarului in comitetul de conducere a scolii (asa e legal, scrie in metodologie)...
dandana spune:
dar pana la urma daca nu te primesc in etapa 2 unde ai vrut sunt obligati sa te primesca la scoala de circumscriptie? voi ce ati inteles?
corina_tutza spune:
Inaf78, multumesc pentru informatii!
Baietelul meu are sase ani, grupa mare, pregatitoare.
M-a intrebat ieri o mamica a carei fetita implineste 6 ani in octombrie si nu am stiut sa-i raspund. Si eu fata buna aveam informatii "calde" cica...bine ca nu i-an spus. Barbata-miu a fost la sedinta cu parintii, li s-a comunicat ce si cum trebuie facut si daca Vlad al nostru nu se incadreaza, el a generalizat...nu se mai da si gata!
usorlili spune:
Citat: |
citat din mesajul lui dandana dar pana la urma daca nu te primesc in etapa 2 unde ai vrut sunt obligati sa te primesca la scoala de circumscriptie? voi ce ati inteles? dandana mamica de gargarita iubita 17.07.2006 |
Ultima adresa de la minister lasa sa se inteleaga ca daca am fost recenzati, ne inscrie automat la scoala de arondare. Daca nu s-a facut recenzarea, spun ei, copilul va intra intr-o clasa cu locuri libere din Bucuresti.
A postat Inaf un msg la 10:39, unde a lipit si ultima adresa de la minister.
Inaf, cu placere.
Bravo Luca.
Muso spune:
Deci lucrurile stau cam asacf celor de la edu:
''Astfel, copiii care implinesc 7 ani pana la 31 august 2012 inclusiv vor fi inscrisi in clasa I, iar copiii care implinesc 6 ani pana la data de 31 august 2012 inclusiv vor fi inscrisi in clasa pregatitoare.
Copiii care implinesc 6 ani intre 1 septembrie 2012 si 1 decembrie 2012 inclusiv pot fi inscrisi in grupa mare, la gradinita (fara a fi nevoie de vreo evaluare) sau clasa pregatitoare, la cererea parintilor, numai daca prin evaluare s-a stabilit ca pot parcurge cu succes clasa pregatitoare.''
Au ramas pe dinafara acestui grafic o parte de copii care nu se incadreaza intre aceste date, reespectiv in ce clasa merg copii nascuti in decembrie si care in decembrie 2012 implinesc 7ani, acesti copii nu se regasesc in nici o grila, vor trage de ei toti da in clasa 0 ba 1.
Alta prb e cea a testarii copiilor, cine va face aceste testari si mai ales unde, acasa, la scoala, pe strada in parc, ptr ca ptr un copil de 6 ani e destul de greu sa-l duci la un cabinet medical sau in orice alt loc unde sa-i spui ca va fi testat daca va merge la scoala sau la clasa pregatitoare, iar acei oameni care vor face aceste testari sunt psihologi pediatri?
Sincer e o intreaga nebuloasa si o dezorganizare, va fi un haos de nedescris, deja multi parinti isi muta copii cu viza de flotant la bunici ai alte cunostinte ptr a se putea inscrie la o scoala preferata dar de care nu apartin teritorial.
danaionela spune:
Muso, intre timp au aparut clarificari la ceea ce ai scris tu . Chiar la acest capitol Inaf la ora: 11:18:42, a facut din nou referire la adresa de la minister cu privire la situatiia copiilor si incadrarea lor pe grupe.
Cu privire la testarile copiilor, acestea se fac in centrele special amenjate in acest sens. Daca citesti putin din urma, fetele au prezentat in mare ceea ce s-a intamplat la aceste evaluari si ceea ce se urmareste. Pana in prezent nu am auzit de nici un copil care nu a luat evaluarea si nu cred ca toti sunt niste mici genii. Banuiesc ca ceea ce se petrece acolo este OK si noi ca pariniti suntem mult mai speriati decat cei mici.
CameliaBianca spune:
ati vazut ca se pot da si la 5 ani copiii daca evaluarea permite :)? chiar ma bucur.
diana_jors spune:
Muso, de unde ai luat informatiile? Ca am senzatia ca multe din ele sunt depasite...
claujro spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Muso Deci lucrurile stau cam asacf celor de la edu: ''Astfel, copiii care implinesc 7 ani pana la 31 august 2012 inclusiv vor fi inscrisi in clasa I, iar copiii care implinesc 6 ani pana la data de 31 august 2012 inclusiv vor fi inscrisi in clasa pregatitoare. Copiii care implinesc 6 ani intre 1 septembrie 2012 si 1 decembrie 2012 inclusiv pot fi inscrisi in grupa mare, la gradinita (fara a fi nevoie de vreo evaluare) sau clasa pregatitoare, la cererea parintilor, numai daca prin evaluare s-a stabilit ca pot parcurge cu succes clasa pregatitoare.'' Au ramas pe dinafara acestui grafic o parte de copii care nu se incadreaza intre aceste date, reespectiv in ce clasa merg copii nascuti in decembrie si care in decembrie 2012 implinesc 7ani, acesti copii nu se regasesc in nici o grila, vor trage de ei toti da in clasa 0 ba 1. Alta prb e cea a testarii copiilor, cine va face aceste testari si mai ales unde, acasa, la scoala, pe strada in parc, ptr ca ptr un copil de 6 ani e destul de greu sa-l duci la un cabinet medical sau in orice alt loc unde sa-i spui ca va fi testat daca va merge la scoala sau la clasa pregatitoare, iar acei oameni care vor face aceste testari sunt psihologi pediatri? Sincer e o intreaga nebuloasa si o dezorganizare, va fi un haos de nedescris, deja multi parinti isi muta copii cu viza de flotant la bunici ai alte cunostinte ptr a se putea inscrie la o scoala preferata dar de care nu apartin teritorial. |
Asa e. Informatiile sunt depasite. Uite-te aici: http://www.ismb.edu.ro/Subpagini/pregatitoare/clasa_preg.php