Clasa PREGATITOARE 2012-2013 (4)
Raspunsuri - Pagina 3
diana_jors spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Lillo Diana in cat timp e gata buletinul? |
Teoretic o saptamana, dar practic exista o singura zi de ridicari... eu am depus actele lunea asta, si il pot ridica martea viitoare (dar era acelasi lucru daca le depuneam joia trecuta, tot martea viitoare s-ar fi putut ridica).
Bafta la evaluare! Si Alex e mai timid... vedem ce-o fi
dandana spune:
bine, hai sa va spun si eu ca m-am enervat!
am sunat ieri la noi la scoala pt ca nu am fost recenzati si precizarile spun ca trebuie sa ii anunti. se trecem este ton si atitudine dar raspunsul a fost "bine", nu tu nume, strada, ma rog ceva ce se scrie in lista aia! am zis ca asa o fi dar azi citesc mai bine precizarile si parca imi suna rau, dau tel la nrverde si tipa de acolo si-a inghitit cuvintele si mi-a zis sa ma duc cat mai repede cu buletinul la scoala, adica e cum am inteles din ultimul paragraf (nu esti in evidentele lor intri pe locurile libere la nivel de bucuresti chiar daca ai domiciliul in circumscriptie)
usorlili spune:
Dana m-ai pus rau pe ganduri. Pe T l-a recenzat o prietena din bloc pentru ca noi nu eram acasa. Am sunat si eu la scoala arondata sa vedem daca chiar ne-au luat in calcul. Mi-a zis sa o sun peste 10 minute. La naiba cu regulile lor ca daca nu m-am saturat.
Revin sa va spun cat de ofciala a fost recenzarea lui T de catre vecina de la parter.
Inaf78 spune:
DANDANA ai dreptate. Du te cat mai repede la scoala; cine stie peste ce "plictisita" ai dat la telefon...
http://www.ismb.edu.ro/Subpagini/pregatitoare/clasa_preg/PRECIZARI_RECENSAMANT.pdf
PRECIZARI
privind cuprinderea copiilor īn clasa pregatitoare si īn clasa I,
īn anul scolar 2012-2013
1. Īn situatia īn care adresa de domiciliu / resedinta nu se regaseste īn nicio circumscriptie scolara din municipiul Bucuresti, parintii se vor adresa Inspectoratului Scolar al Municipiului Bucuresti printr-o solicitare scrisa pāna pe data de 24.02.2012
2. Parintii copiilor care nu au fost recenzati īn perioada 30.01-18.02.2012 sunt rugati sa se adreseze unitatii de īnvatamānt īn a carei circumscriptie scolara este arondata adresa de domiciliu / resedinta pentru a fi luati īn evidenta.
3. Īn cazul īn care prescolarii nu se regasesc īn evidentele unitatilor de īnvatamānt respective, scolarizarea acestora īn anul scolar 2012-2013 se va face pe locurile ramase libere la nivelul municipiului Bucuresti.
dandana spune:
pai despre asta vorbeam si eu, stai ca sun iar la scoala!
adica nu mai sun deloc, ma duc acolo
usorlili spune:
Am vorbit la scoala si este ok. Au luat in calcul discutia cu vecina si ne-au pus pe lista.
Parerea mea
Inaf78 spune:
Pentru Corina Tutza
http://www.ismb.edu.ro/Subpagini/pregatitoare/clasa_preg/File30159%202012-02-17.PDF
Adresa MECTS 30159/17.02.2012
1. In art.15, alin.(5) lit. a) din Legea 84/1995 republicata, cu modificarile si completarile ulterioare, valabile pina la data intrarii in vigoare a prevederilor privind clasa Pregatitoare din noua Lege a educatiei nationale nr.1/2011, cu modificarile si completarile ulterioare, sunt mentionate cele trei grupe de varsta ale invatamntului prescolar, respectiv:
- grupa mica;
- grupa mijlocie;
- grupa mare, pregatitoare pentru scoala,
Totodata, art.l9 alin 2 din Legea invatamantului nr.84/1995 republicata, cu modificarile si completarile ulterioare clarifica sintagma grupa mare, pregatitoare pentru scoala, mentionind faptul ca se referi la copiii cu vArste intre 5-6/7 ani.
3. In formatiunile de studiu numite, conform practicilor diferite, grupa mare, grupa pregatitoare respectiv grupa mare,pregatitoare pentru scoala, copiii au parcurs curriculumul specific nivelului II (pt.copii de 5-6/7 ani) atingand aceleasi finalitati.
4. Avind in vedere cele de mai sus, tuturor copiilor care implinesc varsta de 6 ani pana la data de 31.08.2012 inclusiv si care au frecventat formatiunile de studiu numite grupa mare sau grupa pregatitoare sau grupa mare, pregatitoare pentru scoala, in anul scolar 2011-2012, li se aplica prevederile art, 5 alin. (5) lit. a) din Metodologia privind cuprinderea copiilor ln clasa pregltitoare si in clasa I pentru anul scolar 2012-2013,
aprobata prin ordinul ministrului educatiei, cercetarii, tineretului si sportului nr. 3064/2011, ca urmare, acesti copii au dreptul de a fi inscrisi in clasa I, la solicitarea scrisa a parintilor/tutorilor legal instituiti, fara o evaluare a dezvoltarii psihosomatice.
usorlili spune:
Spicuiri din conferinta Oanei Badea (de azi, de la 12.00).
http://www.jurnalul.ro/observator/oana-badea-clasa-pregatitoare-ministerul-educatiei-605077.htm
In legatura cu inscrierea la alta scoala decat cea arondata, concluzia mea: totu-i relativ si cred ca va fi tot pe bani, ca-n anii trecuti.
Edit, ca am mai gasit cate ceva:
http://www.realitatea.net/haos-in-educatie-isteria-inscrierilor-in-clasa-pregatitoare-a-pus-pe-jar-sindicalistii-si-parintii_916428.html
Aici este inregistrarea intreagii conferinte, pentru cine are nervi:
http://www.privesc.eu/Widget
Inaf78 spune:
USORLILI: multumesc de linkuri. am citit articolele. cand ajung acasa voi urmari si inregistrarea conferintei. bine ca nu a anuntat cine stie ce alte modificari...
Yagmur spune:
Ne-am intors de la evaluare. A trecut cu punctaj maxim, desi s-a mai incurcat la zilele saptamanii: a incercat sa le convinga ca la el saptamana incepe cu marti, ca asa ii place lui .
Nu a mai vrut sa plece de acolo, atat de mult i-a placut, dar el si este foarte comunicativ si sociabil.
Intrebarile au fost dintre cele postate aici.
Organizarea foarte buna, cum am sosit, am si intrat. Iar doamnele din comisie blande si cu simtul umorului.
Cu inscrierea nu am emotii pentru ca am ales scoala la care suntem arondati.
Bafta in continuare cu evaluarea si mai ales cu inscrierea. Sper sa mearga toti la scolile alese de parinti.Yagmur si Luca