Clasa PREGATITOARE 2012-2013 (4)
Raspunsuri - Pagina 27
ruxandra_sb spune:
Citat: |
citat din mesajul lui flaviutza Si cine spune ca nu e diferenta mare pe ariile de dezvoltare psihomotorie intre un copil de 6 si unul de 7, cu scuzele de rigoare, respectivul nu a lucrat, academic vorbind cel putin cu copilul. (..) Sunt diferente uriase in capacitatea de intelegere cel putin, de la o luna la alta, nu de la un an la altul. Lucrand sistematic cu al meu copil in intervalul 6-7 ani, am realizat urmatoarul lucru: azi incercam sa inteleaga un aspect matematic, nu intelegea deloc, nici 10 la suta, parea la ani lumina si peste doua -trei luni acel lucru era priceput in 10 minute. |
Exact asta se uita!
Plus ca aceasta diferenta de varsta va conta (la majoritatea copiilor, nu ma refer la micile genii) si mai tarziu.. la matematica clasei a 6a, a 7a..
De aceea eu personal nu inteleg parintii grabiti care-si dau copiii in clasa 0 la nici macar 6 ani impliniti.
Denn die Ferne ist niemals dort, wo man sich befindet. (Janosch)
ruxandra_sb spune:
In legatura cu unele temeri care s-au exprimat aici...Copiii nu pleaca din scoala de capul lor, nici macar cei de la liceu (adica exista un individ la poarta care ii intreaba daca au terminat orele si eventual verifica). |
Sa fim seriosi.. nu cred ca se poate generaliza.
Tec deseori pe langa unul din liceele cunoscute ale capitalei... unde se sare gardul la greu. Si nu numai elevi de liceu.. ci si de gimnaziu. Se sare linistit gardul, cu portar cu tot.
Denn die Ferne ist niemals dort, wo man sich befindet. (Janosch)
diana_jors spune:
A trecut si Alex evaluarea
Eu sincer nu imi fac probleme pentru el legat de conceptele matematice, ca de pe-acum le face in cap calculele copiilor care vor intra in clasa 1 in toamna o fi semanand cu ma'sa, care e matematician
Problemele pe care le are el sunt la capitolul "comunicare", dar pana si asta se poate rezolva cu putin exercitiu, important va fi sa ii insuflam dragostea de citit (si asta o spun tot din experienta).
Mult succes la inscrieri!
grigutza spune:
Exact asa am vazut si eu copii sarind gardul (poate trecem noi doua pe langa acelasi ), dar sa fim optimiste si sa speram ca macar pana vor fi liceeni copii nostri nu vor pleca de capul lor din scoala.
Despre temerile celor ce incearca inscrierea in a doua etapa, eu pot sa va spun ca sunt indreptatite. Legea e noua, aparent nu permite spaga, relatii etc., dar oamenii sunt vechi si mentalitatea e romaneasca.
Si legat de clasa pregatitoare, am observat un "exod" masiv al celor ce erau direct vizati de aceasta clasa - copii nascuti in 2006, catre clasa I. Am citit ca numarul claselor I in 2012-2013 este mai mult decat dublu fata de numarul claselor pregatitoare in Bucuresti. Deci doamnele invatatoare cu experienta se feresc de aceasta clasa, pe de alta parte se feresc si parintii, consecinta si a faptului ca doamnele nu sunt celele mai bune...dar si multe alte argumente, le-am tot vazut aduse aici in discutie.
Si-atunci ma intreb eu, daca cei ce au posibilitatea de a alege intre clasa pregatitoare si clasa I, aleg in mare majoritate, clasa I, iar cei ce pot alege intre a ramane inca un an in gradinita si clasa pregatitoare, aleg sa stea in mediul mult mai adecvat varstei lor la gradinita, nu ajunge acesta generatie pilot de clasa pregatitoare sa fie ocolita chiar cu ajutorul legii? Iar in anii urmatori, asa cum a afirmat Badea, "copii de 5 ani sa fie evaluati si sa mearga direct in clasa I", deci sa ocoleasca din nou clasa pregatitoare?
anya spune:
Tocmai a aparut o circulara prin care copiii peste 6 ani nu mai intra in gradinite. E subiect nou.
Generatia care incepe acum pregatitoarea va avea un numar mai mic de copii decat cea care incepe clasa 1. Va fi batalia mai mica la licee, la facultati .
Lala_D spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui ruxandra_sb
Sa fim seriosi.. nu cred ca se poate generaliza. Tec deseori pe langa unul din liceele cunoscute ale capitalei... unde se sare gardul la greu. Si nu numai elevi de liceu.. ci si de gimnaziu. Se sare linistit gardul, cu portar cu tot. Denn die Ferne ist niemals dort, wo man sich befindet. (Janosch) |
Saritul gardului de catre elev este "chiul", o actiune voluntara a acestuia, nu il da scoala afara pe poarta ca nu se face ora !
Este de datoria noastra, ca parinti, sa ne sfatuim copiii sa nu faca asa, sa le spunem ce riscuri implica acest lucru.
anya spune:
Chiulul apare de la clasa a 5-a incolo si predominant in liceu. Noi discutam acum de pregatitoare/ clasa 1
fran spune:
parca la subiectul cu clasa1- 2011-2012 a fost la inceputul toamnei un bobocel pe care au uitat sa-l ia din curtea scolii cei de la after... in primele zile de scoala. Copilul cand s-a vazut singur ( invatatoarea se pare ca plecase) s-a pus pe plans si o mamica a mers cu el la secretariat a luat numarul parintilor si au sunat sa vina sa-l ia. Nu bag mana in foc ca am citit aici pe forum sau prin alta parte...Dar eu stiu ca sunt copii de clasa 1 care merg cu un mobil la ei tocmai ca sa poata anunta daca se intampla ceva de genul asta...
bebe1 spune:
citat din mesajul lui grigutza Si legat de clasa pregatitoare, am observat un "exod" masiv al celor ce erau direct vizati de aceasta clasa - copii nascuti in 2006, catre clasa I. Am citit ca numarul claselor I in 2012-2013 este mai mult decat dublu fata de numarul claselor pregatitoare in Bucuresti. Deci doamnele invatatoare cu experienta se feresc de aceasta clasa, pe de alta parte se feresc si parintii, consecinta si a faptului ca doamnele nu sunt celele mai bune...dar si multe alte argumente, le-am tot vazut aduse aici in discutie. Si-atunci ma intreb eu, daca cei ce au posibilitatea de a alege intre clasa pregatitoare si clasa I, aleg in mare majoritate, clasa I, iar cei ce pot alege intre a ramane inca un an in gradinita si clasa pregatitoare, aleg sa stea in mediul mult mai adecvat varstei lor la gradinita, nu ajunge acesta generatie pilot de clasa pregatitoare sa fie ocolita chiar cu ajutorul legii? Iar in anii urmatori, asa cum a afirmat Badea, "copii de 5 ani sa fie evaluati si sa mearga direct in clasa I", deci sa ocoleasca din nou clasa pregatitoare? |
Pai da, au fugit cu totii de clasa 0, atata timp cat nu stiau cu ce "se mananca", adica cine va preda, cum vor arata salile de clasa... Si normal ca invatatoarele cu experienta vor prelua clasele I, nici ele nu isi doresc sa fie cobaii lui Funeriu
Poate avem noroc si vor exista si la anul exceptii, ca si anul asta, copilasi care au 6 ani si au facut grupa mare la gradi sau care au facut-o chiar de 2 ori (cum va fi cazul baietelului meu), sa intre direct in cls I.
usorlili spune:
A aparut si pachetul curicular pentru pregatitoare (pentru dezbatere publica).
http://www.edu.ro/index.php/articles/16643
Edit: Hihihi...m-am trezit si eu.... acum am vazut ca deja fusese pus de ieri. Scuze