Clasa PREGATITOARE 2012-2013 (4)
Raspunsuri - Pagina 26
fran spune:
daca vor fi 10 locuri si 15 copii se vor aplica criteriile suplimentare ale scolii. Care teoretic ar trebui stabilite inainte de inceperea inscrierilor si comunicate la inspectorat. Probabil ca asta se va intampla in foarte putine cazuri, deoarece scolile POT dar nu sunt OBLIGATE sa aleaga si alte criterii. Cand situatia cu cei 15 pe 10 locuri va apare inspectoratul va aproba probabil si alte criterii, iar alegerea lor probabil ca va fi dictata chiar de inspectorat. Iar daca pila la inspectorat e mare poate intra si pe un loc suplimentat de inspectorat - nu acum in timpul inscrierii ci mai la vara...chiar credeti ca toate clasele vor avea in toamna maxim 25?
iubu77 spune:
Poohy crede-ma ca nu vorbesc prostii.. Scoala unde va merge copilul meu, de care si apartin nu are spatii..incearca sa gaseasca solutii si ne-au anunta ca poate se va face la 2 km distanta de scoala actuala. Crezi ca imi place sa fac 2km dus 2 intors in fiecare zi cand scoala este langa casa mea??? Imi doresc pentru copilul meu o invatatoare buna cu exeprienta. Toate invatatoarele acestei scoli vor lua clasa 1 urmand ca 2-3 sa vina pt clasa pregatitoare. Va fi probabil o educatoare care a predat la pregatitoare in gradi dar care are si specializare de invatator. Adica va fi cineva care a predat doar la gradi si nu are exeprienta pe invatamantul primar, nu a facut niciodata ce se face in clasa 1 sau a 2-a, a 4-a.. Pt mine este foarte important sa aiba in primii ani de viata un om cu experienta etc...As vrea sa stiu unde vor face locurile de joaca pentru ei cand in Bucuresti majoritatea scolilor au spatiile full..Unele desfiinteaza cancelariile sa fac o clasa ceva? ti se pare normal? Mi s-ar fi parut normal intai sa identifice spatiile, sa construiasca, modifice, sa faca manualele sa pregateasca invatatorii si abia apoi sa dea un ordin cu implementare legii. Eu nu sut obligata sa il dau la scoala si as vrea sa iau o decizie corecta daca il dau anul acesta sau nu..INSA nu o pot lua pentru ca in acest moment nu stiu locatia clasei, nu stiu invatatoarea, nu stiu conditiile. Adica in afara de faptul ca este obligatorie nu stiu nimic. Atunci pe ce anume sa-mi bazez decizia? pentru mine este o decizie importanta si vreau sa o iau pe niste lucruri concrete nu ca se va rezolva pana la toamna!!!
anya spune:
Eu am inteles ca nu se fac manuale. Vor avea caiete speciale - piata e plina -si se va alege dintre ele. De obicei se mai lucreaza pe fise - printate de invatatoare/parinti.
Usorlili - daca vor fi doar doua dosare pe un singur loc - vor lua ambii copii. Se poate suplimenta nitelus. Daca vor fi 20 de dosare si un singur loc...gasesc ei o solutie (vre-o adeverita ca lucreaza parintele in zona arondata sau chiar in ordinea depunerii dosarelor).
iubu77 spune:
Inspectoratul nu ar trebui sa permita mai mult de 25 de copii!!! clar..pai daca am 30 de copii eu il mut..oricum nu ii limiteaza cineva? nu mi se pare normal sa inscrie mai mult sau in urmatorul an sa apara inca 7 copii
usorlili spune:
Citat: |
citat din mesajul lui anya. Usorlili - daca vor fi doar doua dosare pe un singur loc - vor lua ambii copii. Se poate suplimenta nitelus. Daca vor fi 20 de dosare si un singur loc...gasesc ei o solutie (vre-o adeverita ca lucreaza parintele in zona arondata sau chiar in ordinea depunerii dosarelor). Anya |
Merci mult Anya. Da, o sa fie disctractiv. Scoala asta este o scoala foarte cautata si logic, foarte aglomerata. Este adevarat, conducerea scolii si-a luat foarte in serios atributiile si sper ca vor lupta pentru toti copii.
Mi-a mai revenit optimismul ca iar picasem intr-o stare...
fran spune:
eu stiu ca numarul de copii in clasa se poate suplimenta cu aprobarea inspectoratului. eu ma astept lejer la peste 30 la noi in clasa...
Sunt mai multe scoli care nu au spatiu pentru clasa pregatitoare si o vor face la o gradi. Noi ne inscriem in clasa 1 iar despre pregatitoare directoarea mi-a zis asa " o facem la o gradi, nu asta de langa noi,ca nu au nici ei spatii, alta mai departe, nu au hotarat inca unde vor fi salile pentru pregatitoare, am vrut sa ma duc sa le vad dar mi-au zis ca inca nu stiu ce sali ne pot da, nu am habar cu ce trebuie sa dotam salile alea, nu stiu cine va preda. Dar de luni incep sa inscriu copiii care vor merge acolo..."
flaviutza spune:
Sa va lamuresc cum e cu clasa 0 la o scoala de top din tg jiu. Doua clase vor fi desfiintate, copiii redistribuiti, invatatoarele respective vor lua clasa 0 . Criteriul prin care au fost selectate invatatoarele este urmatorul: ultimele doua venite in scoala , restul doamnelor "cu renume" nu au dorit sa ia nici una clasa 0.Domnisoara noastra este super ok, o inteligenta si-o draguta, cealalta nu. este o tipa de vreo 23 ani, de-a dreptul isterica, se aude cum tipa in ultimul hal la niste amarati de cls 3-a, au clasa la parter, si se aude perfect cand treci pe acolo.
Sper ca situatia din scoala noastra, asta cu desfiintatul claselor si ultimele venite-clasa 0 sa nu fie una generalizata, adica asa, in genere doamnele de la alte scoli sa se inghesuie in a prelua boboci de 6 ani.
Dincolo de asta,mai sunt cateva aspecte demne de luat in calcul .
Nu toata lumea isi permite after / schooluri cum trebuie, adica cu program de odihna. cel putin nu in orasele mici, cu salarii mici, la noi e un lux after -ul cu somn/odihna, marea majoritate stau in clase, 8 ore / zi.Adica cat stau unii la birou, intelegeti? asta e mult mai grav decat problema toaletei sau a bancilor.
Si cine spune ca nu e diferenta mare pe ariile de dezvoltare psihomotorie intre un copil de 6 si unul de 7, cu scuzele de rigoare, respectivul nu a lucrat, academic vorbind cel putin cu copilul.Va spun asta din perspectiva parintelui care din motive de sanatate a retras copilul de la gradinita si a lucrat programa acasa, grupa pregatitoare.Sunt diferente uriase in capacitatea de intelegere cel putin, de la o luna la alta, nu de la un an la altul. Lucrand sistematic cu al meu copil in intervalul 6-7 ani, am realizat urmatoarul lucru: azi incercam sa inteleaga un aspect matematic, nu intelegea deloc, nici 10 la suta, parea la ani lumina si peste doua -trei luni acel lucru era priceput in 10 minute.
Este o mare porcarie prin prisma acestor aspecte!
catrinik spune:
Citat: |
citat din mesajul lui fran daca vor fi 10 locuri si 15 copii se vor aplica criteriile suplimentare ale scolii. Care teoretic ar trebui stabilite inainte de inceperea inscrierilor si comunicate la inspectorat. Probabil ca asta se va intampla in foarte putine cazuri, deoarece scolile POT dar nu sunt OBLIGATE sa aleaga si alte criterii. Cand situatia cu cei 15 pe 10 locuri va apare inspectoratul va aproba probabil si alte criterii, iar alegerea lor probabil ca va fi dictata chiar de inspectorat. Iar daca pila la inspectorat e mare poate intra si pe un loc suplimentat de inspectorat - nu acum in timpul inscrierii ci mai la vara...chiar credeti ca toate clasele vor avea in toamna maxim 25? |
Din cite stiu pe 19 martie, inainte de inceperea etapei a 2, scolile vor stabli si afisa criteriile specifice.
Si eu cred ca fiecare scoala chiar isi va stabili criteriile ei.
Pai asa pot sa-si bage si pilele, pt ca indeplinesc "criteriile" extra specifice scolii, ca sa aiba si o hirtie la mina.
Doar ca pilelor le sint comunicate mai din timp aceste criterii.