Clasa PREGATITOARE 2012-2013 (4)

Raspunsuri - Pagina 25

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns dandana spune:

bine, dar ce se face in astfel de cazuri? ajungem sa dotam copiii cu mobile de la varsta asta?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lala_D spune:

Citat:
citat din mesajul lui dandana

eu nu am zis ca va fi dezastru!

eu nu vreau sa mearga copilul meu la scoala la 6 ani, chiar daca e grupa 0, vreau sa fie supravegheata permanent
voua va e clar ce se intampla daca lipseste doamna? am citit undeva aici pe forum (chiar de scoala noastra) ca ii trimitea acasa! CUMMMMM? la 6 ani pe strada, in centrul bucurestiului?
nu stiu daca ati vazut dar, cel putin in teorie, parintii nu intra cu copiii in scoala, de unde poti avea certitudinea ca a ajuns in clasa? ca s-a dezbracat? au 6 ani, de altele le arde lor! pot sa stea si toata ziua uzi

dandana mamica de gargarita iubita 17.07.2006


M-ai facut sa zambesc cu mesajul asta si nu ca un lucru rau.
Temerile tale le-am avut si eu acum cativa ani, la fel de acute, la fel de reale.
Fiul meu cel mare la 15 septembrie cand a inceput clasa I avea 6 ani si 2 luni jumatate.
Am stat cu teama ca nu se va descurca cu aceste lucruri muuult mai mult decat ca nu se va descurca cu obligatiile scolare, acolo stiam clar ca va face fata.

Am intrat cu el doar in prima zi in scoala.
Din ziua urmatoare doamna ii aduna ca o closca din curtea scolii, ii aducea la pranz inapoi si ii preda fiecarui parinte ( bona, bunic).
S-au obisnuit extrem de rapid sa fie independenti.
Cand s-a intamplat sa nu se faca vreo ora ne suna dimineata cand afla, la 9.00, la 10.00 si cineva mergea dupa ei. Daca nu se putea erau tinuti in clasa pana la ora normala de iesit si erau supravegheati.
Idem daca d-na lipseste nu stau de capul lor nici acum ( sunt clasa a sasea) cineva vine la supraveghere si nu pleaca din scoala inainte de ora normala de iesit decat daca vine un adult dupa ei.Mai mult decat atat daca eu parinte vreau sa il iau mai devreme trebuie sa merg la director si sa completez un "bilet de voie" pe care il semnez si il arat gardianului la poarta ca sa ies cu elevul inainte de terminarea orelor.

Aceste lucruri se stabilesc in cadrul sedintelor cu parinti pe clasa/scoala si intra in regulamentul intern al scolii.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dandana spune:


eu stiu ca sunt isterica! asa am fost de cand s-a nascut
si totusi am lasat-o fara nicio teama la gradi, e adevarat e particulara si FFFFFFFFF buna. (mami, ce culoare ii place lui iza - una din educatoare, pt martisor - ei nu-i plac culorile, ii plac doar copiii!)
eu sunt mai linistita cand e la gradi decat cand e cu mama mea acasa!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns catrinik spune:

Citat:
citat din mesajul lui anya

Cu religia se rezolva foarte usor. In primele zile de scoala parintele face o cerere prin care solicita ca fiul/fiica lui sa fie retrasa de la ora de religie. Daca scoala are alt optional - il pune la dispozitie. Cum evident ca nu au (marea majoritate), copilul poate fi luat acasa mai devreme - dac ae ultima ora - sau poate face altceva (sa se joace, sa faca teme-la clasele mai mari). Eu am copilul mai mare retras de la religie, asa ca nu vorbesc ca sa ma aflu in treaba .
Pentru ca e atat de mare presiune pusa pe treaba asta cu pregatitoarea, pentru ca e an electoral, eu cred ca se vor stradui sa faca totul cat se poate de bine.

Anya


Da ... asa stiu si eu.
Il scoti de la religie si gata.
Dar oare nu e aratat apoi cu degetul prin scoala?



Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Fomalhauti spune:

Si, uite-asa, iar ajungem la problema salamului cu soia. Cand a fost "inventat" de Ceausescu toata lumea a sarit in sus, toata lumea il barfea si il evita (pe salam). Acum mancam linistiti salam cu soia (cei mai multi dintre noi) si chiar salam de soia in post...Doar ca este alegerea noastra, nu a altcuiva.

De-a lungul timpului, de multi, multi ani de cand am copii la scoala si gradi, am tot auzit mamicile intrebandu-se daca sa dea copiii la scoala la 6 ani sau la 7 ani. Mai ales mamicile care aveau copii care in septembrie aveau peste 6 ani si jumatate. Dar si cu copii de 6 ani si cateva zile...

Acum, fiindca a devenit obligatoriu, ne suparam insa tare. Da, asa e mereu, ce este obligatoriu este groaznic, dar daca am avea de ales am avea uneori fix aceeasi optiune (in cazul de fata sa ne dam copiii la 6 ani la scoala).

Haideti sa va spun ce am inteles eu. Eu am inteles ca in clasa 0 se va intampla cam ceea ce se intampla in grupa pregatitoare de la gradi. Adica fara note - tocmai am citit ca nu se vor da calificative dar se pot da "buline de diferite culori". Copiii nu vor invata sa scrie si sa citeasca. Am inteles ca se va face prezenta (dar prezenta se facea si la gradi, in sensul ca educatoarea stia cine lipseste si chiar erau niste reguli legate de prezenta).

In legatura cu unele temeri care s-au exprimat aici...Copiii nu pleaca din scoala de capul lor, nici macar cei de la liceu (adica exista un individ la poarta care ii intreaba daca au terminat orele si eventual verifica). Faptul ca lipseste un profesor (ma refer de la clasa a V-a in sus) nu este motiv de plecat din scoala.

Copiii din ciclul primar nu raman nesupravegheati - asa ca nu vad de ce ar ramane cei de clasa 0.

In legatura cu toaletele - da, cel putin la noi sunt mai curate la gradi decat la scoala. Dar pana la urma asa cum se obisnuiesc la 7 ani se obisnuiesc si la 6. Asta e, traim in Romania, a folosi o toaleta nu foarte curata face parte din educatia noastra. (Nu sariti, sigur ca as vrea sa se schimbe asta, mai ales in scoli; si chiar cred ca s-a mai schimbat si se va schimba dar nu foarte rapid.)

De fapt eu cred ca multi din cei care dau in judecata statul, ministerul si ordinul (nu toti!) sunt nemultumiti de partea cu repartizarea in scoli. In realitate intotdeauna a existat "discriminare" in sensul ca atunci cand intr-o scoala doresc sa se inscrie mai multi copii decat au loc, unii sunt refuzati. Nu se poate altfel. In general nu pot fi facute mai multe clase fiindca nu exista spatiu si cadre didactice. Se fac clase mai mari, apoi parintii care au facut tot felul de presiuni ca sa le fie primiti copiii in scoala in cauza sunt suparati ca sunt prea mari clasele (si asta spun din experienta). Oricum, exista o limita. Si astfel raman niste copii pe dinafara in sensul ca nu pot merge la scoala la care doresc parintii lor ci sunt obligati sa aleaga o alta scoala. Repet, nu se poate altfel, in unele scoli nu au loc toti copiii care doresc (parintii doresc...). Problema este ca unii nu vor criterii clare afisate. De ce oare? Cum se gandesc acei parinti ca ar trebui facuta selectia? Sau ar trebui primiti toti copiii chiar daca apar clase de 50 de copii?

Poate, daca vrem sa se schimbe ceva, ar trebui sa venim cu solutii concrete, cu un alt raspuns la intrebarea "Ce se intampla daca pentru o scoala sunt mai multi doritori decat incap in scoala respectiva?"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dianad spune:

Citat:
citat din mesajul lui matahut
Citat:
citat din mesajul lui catrinikSi Abramburica a vrut sa faca ceva asemanator ( tb sa caut, ca nu vorbesc prostii ).
Eu tocmai citisem o interventie recenta a Abramburicai in care spunea ca nu e potrivita mutarea clasei pregatitoare de la gradi la scoala...In alta ordine de idei, am inteles eu bine sau va fi mobilier reglabil? Reglabil in ce sens? In sensul de a invata dupa-masa handralaii :D de gimnaziu sau chiar liceu (acolo unde sunt Colegii)? Sper ca nu! In 2 saptamani s-ar distruge tata frumusetea de mobilier, ca sa nu mai vorbim de "inscriptiile" cu "metafore" si "aforisme" care vor fi scrijelite, firesc, de catre cei mari, pentru a-si marca trecerea prin acea scoala/clasa.
exact asa vor fi: dimineata piticii de pregatitoare si dupa-amiaza cei de gimnaziu sau liceuDianaD & Alexandru 12 04 2006www.ghid-az.ro

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Celena2 spune:

Citat:
citat din mesajul lui riloasa

Eu cred ca totul va fi mult mai bine decat ne asteptam. O sa vedeti ce clase or sa se faca si ce dotari. Funeriu, o sa demonstreze la toti ce va face. Eu l-am ascultat la emisiune si a zis ca o sa bage cele mai bune Educatoare.


WOW! Eventual, scolite in Anglia! Scuze, dar nu m-am putut abtine

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns usorlili spune:

Bun... Eu avusei ieri o discutie cu o prietena. Am constatat ca avem o cunostinta comuna care "e linistita, are pila mare la inspectorat, o sa intre sigur la scoala X". Eu acum vin si va intreb, cand vor fi terminate toate criteriile stiute de noi, ce (sau cine) va face diferenta intre copilul meu si cel al cunostintei comune? Pila (si plicul)? Daca vor fi 10 locuri disponibile si 15 copii care indeplinesc criteriile ce se intampla? Caci "calculatorul nu stie ce este mita" (citat aproximativ din discursul ex-ministrului).

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anya spune:

O scoala trebuie sa pastreze locuri copiiilor recenzati. Eu apartin de scoala x si vreau sa dau copilul la scoala y, unde invata fratele mai mare. In etapa a doua inscriu copilul - daca intra la y - bine, daca nu in etapa a 3-a gasesc liber locul din scoala x. Daca intra la scoala y, in etapa a 3-a locul nu se ocupa la scoala x si pe acest loc poate veni orice copil (cu pile sau fara).
In plus, scolile au listele facute cu 25 copii/clasa. La toamna, la o zi dupa inceperea scolii veti vedea ca multe clase vor ajunge la 30. Cei cu pile isi vor muta copiii atunci. Nu s-au agitat sa-si faca viza de flotant .

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns usorlili spune:

Da Anya, ai dreptate. Am gresit eu ca am generalizat. Eu vorbeam strict de etapa a II-a, cand copilul este inscris la scoala Y (desi apartine de scoala X). Sa zicem (ipotetic vorbind) ca eu tot la Y vreau sa-l inscriu pe al meu, ca si tine. Dupa cei arondati, are prioritate al tau, logic. Si mai ramnane un loc, iar dosare depuse sunt doua: al meu si al cunostintei mele de mai sus (cea cu pila). Pe care dintre noi ne ia (strict in etapa a II-a)? Ce ne va departaja?

PS: Este o intrebare care ma roade de ceva timp, nu ca as cauta acum nod in papura. Asa mari probleme are pusitul meu la gradi si asa de mult isi doreste sa plece la scoala incat am ajuns sa fiu multumita ca incepem pregatitoarea la scoala (eu care eram destul de revolata la inceput).


Mergi la inceput