Clasa PREGATITOARE 2012-2013 (4)
Raspunsuri - Pagina 23
szivarvany spune:
stirile de ultima ora:
http://www.hotnews.ro/stiri-esential-11628679-ministerul-educatie-prezentat-curriculumul-pentru-clasa-pregatitoare-descarca-din-articol-programele-scolare.htm
_
toby79 spune:
Citat: |
citat din mesajul lui deea772 Ce se aude?Au mai zis ceva de proces?Sunt la serviciu si nu vad canale de stiri. Daca pica metodologia,se va amina data inscrierilor si ne intoarcem de unde am plecat. |
Deocamdata nimic.Intre timp Ministerul Educatiei a avut timp sa faca curriculumul pt. clasa pregatitoare.Le puteti descarca de aici :
www.hotnews.ro/stiri-esential-11628679-ministerul-educatie-prezentat-curriculumul-pentru-clasa-pregatitoare-descarca-din-articol-programele-scolare.htm" target="_blank">http://www.hotnews.ro/stiri-esential-11628679-ministerul-educatie-prezentat-curriculumul-pentru-clasa-pregatitoare-descarca-din-articol-programele-scolare.htm
AndraPG spune:
Bun gasit.
Avind in vedere ca luni incep deja inscrierile pentru clasa pregatitoare, am mai mers inca o data la scoala de pe Panduri, unde as fi vrut sa o inscriu pe fetita mea si bine am facut.
Am vorbit cu secretara si i-am explicat situatia in care ne aflam, ca stam efectiv pe Panduri dar ca adresa din buletin este alta si ca putem dovedi cu contractul casei, ca asa stau lucrurile.
Daca prima oara cind am fost la ea, mi-a spus clar si transant ca daca nu am adresa pe buletin,nu am nici-o sansa sa prind vreun loc pentru Carina, acuma mi-a spus foarte amabila si binevoitoare ca pot sa-mi inscriu copilul in prima etapa si ca pot fi sigura ca va intra la aceasta scoala la clasa pregatitoare.
Concluzia: Se poate. Asa ca cei care se afla in situatia mea, pot incerca si ei sa vada daca au acelasi noroc.
Bafta!
toby79 spune:
Ce imi place la programa asta pt. clasa pregatitoare este disciplina "Educatie fizica si sport".Sper sa se faca asa si cum scrie acolo : Practicarea de exercitii in aer liber, in contexte diferite: la padure, la iarba verde, pe nisip, pe zapada , cu bicicleta, cu saniuta, in parc cu rolele etc., cu echipament si incaltaminte adecvate conditiilor climatice.
Participarea la plimbari în mediul apropiat.
Exersarea procedurilor de calire a organismului initiate de catre profesor (bai de soare, bai de aer, *aerosoli). Suna bine , nu ?
Adriana mica spune:
Tocmai intentionam sa postez si eu link-ul cu programa pt clasa pregatitoare.
Parearea mea este usor diferita de ceea ce s-a spus pana acum. La nivel teoretic, pe hartie, mi se pare destul de bine gandita dpdv al gradului de dificultate (comparativ cu ceea ce invata acum la gradi, in grupa mare). Cred insa ca nu se va putea pune in aplicare daca nu se fac anumite schimbari logistice in scoli sau daca cadrele didactice nu vor fi pregatite corespunzator (pare o diferenta destul de mare intre sistemul clasic de predare si modalitatea de transmitere a informatiilor prin joc - asa cum este descrisa in programa).
dandana spune:
scola de circumscriptie este intre blocuri in spatele pietei amzei, asta ca sa fie clar cum e cu padurea, iarba verde etc
aaa si aerosolii
toby79 spune:
Atentie la ce doleante au cei din UDMR , si pt. care noul ministrul Catalin Baba s-a deplasat personal la Targu Mures.
Liderii UDMR Kelemen Hunor, Laszlo Borbely si Marko Bela ameninta cu iesirea de la Guvernare daca la Universitatea de Medicina si Farmacie (UMF) din Targu Mures nu va fi creata, prin Hotarare de Guvern, o linie de predare in limba maghiara. Ministrul Educatiei, Catalin Baba, s-a deplasat la Targu Mures pentru a discuta cu conducerea UMF pe marginea liniei de studiu in limba maghiara. In schimb, conducerea UMF sustine ca a respectat legea Educatiei in privinta invatamantului pentru minoritati.
Personal eu cred ca le vor fi rezolvate doleantele.
poohy spune:
AndraPG, din ce ziceti voi cred ca e vorba si de multa lipsa de binevointa si dezinformare prin scoli. Oamenii sfintesc locul nu e spus degeaba...
Si cu asta ne izbim zi de zi, nu numai in scoli
O sa rasfoiesc si eu programa ca m-ati facut curiosi
Poate totusi reusesc sa aplice ceva, totusi din ce ziceti e un pas spre bine
Eu 1-4 nu am facut nici o ora de sport si nu ne-a lasat in recreatii afara din clasa decat putin la sfarsitul clasei a-4-a.
As fi multumita daca o s-o convinga pe Manu sa faca miscare, pana acum nu prea are nimeni succes prea mare
edit: na' ca abia am deschis si vad ca religia e obligatorie. Nu sunt de acord cu asta, cu istoria religiilor as fi, dar de la clasa mai mare
Anca, Manu 02.06.2007 si Mihnea 09.04.2009
dandana spune:
si eu am o problema cu religia, dar nu cred ca e obligatorie! totusi, ce fac cu cei de alte confesiuni?