Clasa PREGATITOARE 2012-2013 (4)

Raspunsuri - Pagina 12

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Lillo spune:

Citat:
citat din mesajul lui catrinik

Eu nu cred ca am auzit de vreun profesor plecat din usa in usa sa faca recenzare.
Toti le-au facut la scoala si gata.

La noi au trimis niste elevi de clasa a 8-a care locuiesc in blocul nostru si invata la scoala de circumscriptie....Sper ca au ajuns datele unde trebuie...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns matahut spune:

Citat:

Eu nu cred ca am auzit de vreun profesor plecat din usa in usa sa faca recenzare.

Sa stii ca la noi a fost recenzorul la usa chiar de doua ori, sa se asigure :), iar azi am primit in cutia de scrisori si o instiintare cum ca a trecut recenzorul X si ca daca avem intrebari sa sunam la telefonul scolii. Partea misto e ca intre timp strada noastra nu mai tine de scoala care ne-a recenzat :))

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns toby79 spune:

Citat:

La noi au trimis niste elevi de clasa a 8-a care locuiesc in blocul nostru si invata la scoala de circumscriptie....Sper ca au ajuns datele unde trebuie...

Incredibil asa ceva !

Mergi la inceput

Citat:

Sa stii ca la noi a fost recenzorul la usa chiar de doua ori, sa se asigure :), iar azi am primit in cutia de scrisori si o instiintare cum ca a trecut recenzorul X si ca daca avem intrebari sa sunam la telefonul scolii. Partea misto e ca intre timp strada noastra nu mai tine de scoala care ne-a recenzat :))

Ce poti sa mai zici la asa ceva ? Doamne cate prostie omeneasca !In 32 de ani, cat am in prezent, nu am reusit sa imi tocesc nervii cum am facut-o in perioada asta, de cand a inceput balamucul asta cu clasa pregatitoare !

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns catrinik spune:

Citat:
citat din mesajul lui matahut

Citat:

E ... or fi fost in tot Bucurestiul 20 scoli care chiar au mers pe teren.

Stiti ce mi-a zis mie o directoare de la o scoala?
Ca ei si anul trecut au facut recensamint. Si in fiecare an. Pai cum altfel sa stie cifra de scolarizare?
Na ...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns diana_jors spune:

toby, mi se pare ca esti suficient de inversunat inca sa ajungi sa nu mai vezi padurea de copaci Dar na, e doar senzatia mea...

Nu pot sa spun ca sunt cea mai incantata de lege, dar accept totusi schimbarea (la modul general) si ma straduiesc sa gasesc si partile bune in toata situatia asta. Si chiar gasesc .

Noi ne-am recenzat singuri, prin telefon, la scoala de circumscriptie, desi nu acolo vrem sa il inscriem. Oamenii chiar ne-au multumit frumos pentru ca am facut asta Cum ne-am mutat acolo anul trecut, iar Alex e nascut in 2007, chiar nu era luat in calcule... bineinteles, mai avem pasul cu evaluarea (care chiar mi se pare un lucru util, macar pentru mine ca parinte, sa stiu cam la ce nivel e copilul meu).

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui diana_jors

toby, mi se pare ca esti suficient de inversunat inca sa ajungi sa nu mai vezi padurea de copaci Dar na, e doar senzatia mea...

Nu pot sa spun ca sunt cea mai incantata de lege, dar accept totusi schimbarea (la modul general) si ma straduiesc sa gasesc si partile bune in toata situatia asta. Si chiar gasesc .

Noi ne-am recenzat singuri, prin telefon, la scoala de circumscriptie, desi nu acolo vrem sa il inscriem. Oamenii chiar ne-au multumit frumos pentru ca am facut asta Cum ne-am mutat acolo anul trecut, iar Alex e nascut in 2007, chiar nu era luat in calcule... bineinteles, mai avem pasul cu evaluarea (care chiar mi se pare un lucru util, macar pentru mine ca parinte, sa stiu cam la ce nivel e copilul meu).

Diana de Alex (23 aprilie 2007)
Alerg 42 pentru o sansa
"When you cross that finish line - no matter how slow, no matter how fast - it will change your life forever." (Dick Beardsley)

Ok , este parerea ta si ti-o respect !Eu, intr-adevar sunt destul de inversunat pe treaba asta si nu gasesc atat de multe aspecte bune in ea. Ma rog, fiecare cu parerea lui, ar fi culmea sa avem toti aceleasi pareri , nu ? Personal , nu cred ca asta era "buba" in educatie , sa fim seriosi.Existau multe alte probleme stringente de rezolvat in sitemul educational romanesc.Daca era asa buna legea asta cu mutatul grupei pregatitoare din gradinite in scoli, nu cred ca erau atatea controverse, mii de parinti nemultumiti de ea si chiar cadre didactice revoltate .Chiar astazi vorbeam cu educatoarea grupei din gradinita fetitei mele si imi spunea cat de diferite sunt conditiile care le pun la dispozitie scolile la momentul asta fata de cele din gradinite pt. acesti copii.Si iti urez multa bafta pt. copilul tau la evaluare!Sper sa treaca cu succes.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns riloasa spune:

Si eu sunt tare stresata. Astazi l-am intrebat daca ii place la scoala si a zis ca vrea la gradi. Imi era mila de el. Ce sa ii placa? O scoala nerenovata, banci si atat. E mic, si imi dau seama ca vrea jucarii. Ce putea sa ii placa? Nu erau nici dulapioare, nimic, nimic. Sincer, groaznic mi s-a parut. Nu as putea sa il vad in astfel de conditii. Baile erau urate, absolut tot. Va rog mult de tot care isi da copilul la Jean Monnet sa imi spuna si mie. Nu am aflat nimic, ca nimeni nu isi inscrie copilul aici. E o scoala asa nasoala? Va rog sa imi spuneti, ca sunt in mare dilema.

Mergi la inceput

Vedeti, asta e realitatea trista.Sunt scoli si scoli.Scoli care au conditii mai bune,mai sigure, reabilitate, termopane, centrala, gardian la intrare, si scoli care au conditii mai proaste.Hai sa va dau eu exemplu de scoala de care apartin .In primul rand ca sunt 3 sferturi "romi"( sa nu zic tigani).Cand am intrat in scoala , la intrare erau niste copii maxim de clasa 5-6, care mancau seminte si cred eu ca tineau cumva loc de paznic , ca m-au intrebat unde merg.Tamplaria scolii cred ca este din secolul trecut la cum arata, iar incalzirea se realizeaza prin sobe de teracota.Sa va mai spun despre toalete ? Nu cred ca are rost, din moment ce mi-a venit instantaneu sa vars de cum am intrat acolo.Iar de clase ce sa mai vorbim, ca era sa ma impiedic intr-o sala de parchetul care era efectiv iesit in afara intr-o zona, cred ca fusese inundat ceva.La polul opus, este scoala la care vreau eu sa-mi dau eu copilul si care efectiv imi place cum arata pt. acolo fetita mea a mers la niste cursuri de logopedie.Este o scoala f. bine dotata din toate punctele de vedere.Nu ai cum sa intri acolo aiurea asa, pt. ca de cum ai deschis usa te intampina un gardian si te ia la intrebari unde mergi.Salile de sport sunt f. bine utilate, clasele la fel, este curatenie, ce sa mai, sunt conditii bune.Si acum intreb eu , cum naiba sa nu alergi sa dai copilul la o scoala cu conditii mai bune ?Sa-mi imi spuna mie ministrul Funeriu sau Baba , sau care o mai fi, de ce exista discrepantele astea majore referitor la conditiile din scoli ?De ce la o scoala lingi pe jos efectiv , iar la alta ti-e scarba efectiv sa intri in ea ?Mai intai trebuiau rezolvate problemele astea si apoi sa ne oblige pe noi sa dam copiii la scoala.Sa se ocupe de probleme efective din scoli, sa caute sa egalizeze cumva conditiile pe care scolile le ofera.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danaionela spune:

Tobby sunt de acord cu tine, ca unele scoli are dezastrus. Parerile sunt imparite, dupa cum vezi sunt parinti cor vor sa-si dea copilul la scoala cu toate ca nu a facut inca 6 ani. Asa pentru acesti parinti este o oportunitatea noua lege.
In legatuira cu scolile, tu chiar crezi ca daca copilul tau avea 7 ani era mult mai pregatit sa intre intr-o scoala unde nu are cel putin conditiile minime de igiena? Sau crezi ca anul viitor se va intampla o minune si asemenea scoli nu o sa mai existe? Eu una nu cred... si daca copilul ar fi mers la 10 ani la scoala tot acelasi soc l-ar fi avut.
Ca legea nu este perfecta toti o stim, dar stii ce mi-a spus secretara de la scoala " Doamna o fi legea prosta, dar si noi adultii ( si aici ma refer atat la cei din invatamant cat si la parinti) o complicam mai mult."
Si chiar are dreptate

Mergi la inceput