Clasa PREGATITOARE 2012-2013 (4)
Raspunsuri - Pagina 11
coracora1 spune:
Acum intrebarea care se pune ar fi daca in cei 39 intra si cei cu domiciliul modificat (flotantii) sau ne trezim ca, de fapt, toate locurile care teoretic ar trebui sa ramana libere dupa etapa I se vor ocupa cu cei care si-au schimbat intre timp buletinul in circumscriptia scolii (si care nu au fost recenzati la aceste adrese) si ne trezim ca in etapa II - s-au epuizat locurile si s-a cam terminat cu inscrierea pt noi ceilalti care stam ca pe ace sa prindem si noi un loc la scoala dorita, dar n-am avut pe nimeni in zona ca sa ne "mutam" fictiv langa scoala? Si unde mai pui ca noi chiar si locuim la 5 min de scoala dorita, dar totusi apartinem de alta scoala - de asemenea apropiata de domiciliu.
catrinik spune:
Recenzare s-a terminat ieri, cel tirziu azi.
Cine nu s-a recenzat pina acum ... pa pa ...
coracora1 spune:
Catrinik vrei sa spui ca daca un copil nu a fost recenzat pe listele unei scoli, dar el totusi se prezinta la acea scoala in etapa I de inscriere avand domiciliul in circumscriptia scolii (flotant sau mai stiu eu cum...), scoala ii va refuza inscrierea?
matahut spune:
Citat: |
citat din mesajul lui coracora1 Catrinik vrei sa spui ca daca un copil nu a fost recenzat pe listele unei scoli, dar el totusi se prezinta la acea scoala in etapa I de inscriere avand domiciliul in circumscriptia scolii (flotant sau mai stiu eu cum...), scoala ii va refuza inscrierea? |
Cam asa ceva. Vezi precizarea 2:
http://www.ismb.edu.ro/Subpagini/clasa_preg/PRECIZARI_RECENSAMANT.pdf
coracora1 spune:
Mersi Matahut. Am citit precizarea, dar tare ma indoiesc ca vor avea curaj sa o si aplice in practica - pt ca o sa le sara parintii in cap. Pai carui parinte ii convine sa ii fie copilul "redistribuit pe locurile ramase libere" la nivelul mun. Bucuresti, cand vina poate fi chiar a lor ca nu au ajuns la toate adresele.
matahut spune:
citat din mesajul lui coracora1 Mersi Matahut. Am citit precizarea, dar tare ma indoiesc ca vor avea curaj sa o si aplice in practica - pt ca o sa le sara parintii in cap. Pai carui parinte ii convine sa ii fie copilul "redistribuit pe locurile ramase libere" la nivelul mun. Bucuresti, cand vina poate fi chiar a lor ca nu au ajuns la toate adresele. |
Da, asa e, e destul de dificil de aplicat. Totusi are o noima, fiindca ei trebuie sa stie exact cati copii au in circumscriptie pentru a stii cate locuri sa pastreze (deci sa nu le scoata la bataie in etapa a II-a). Acum, probabil ca daca or sa apara una, doi in etapa a III-a, care nu au fost recenzati (ca abia si-au facut buletinele), o sa ii primeasca (in limita spatiului disponibil) Dar interesul parintelui cu copil de scoala este totusi sa se intereseze de regulamentul inscrierii la scoala, de circumscriptia de care apartii, in fine, asa face un parinte responsabil - dar sunt convinsa ca sunt si unii care stiu ca scoala incepe in septembrie si se trezesc pe la 1 sept sa isi inscrie copilul...
Inaf78 spune:
Recenzarea este o obligatie (prin lege) a fiecarui cetatean. si la recensamantul national ai fost obligat daca nu ai fost gasit acasa sa te duci tu singur la primarie si sa te declari sau sa trimiti prin email datele.
si aici, la recenzarea copiilor ptr scoala se aplica aceleasi obligatii, plus ca "ei" au facut aceste precizari de obligativitate:
http://www.ismb.edu.ro/Subpagini/pregatitoare/clasa_preg/PRECIZARI_RECENSAMANT.pdf
toby79 spune:
citat din mesajul lui Inaf78 Recenzarea este o obligatie (prin lege) a fiecarui cetatean. si la recensamantul national ai fost obligat daca nu ai fost gasit acasa sa te duci tu singur la primarie si sa te declari sau sa trimiti prin email datele. si aici, la recenzarea copiilor ptr scoala se aplica aceleasi obligatii, plus ca "ei" au facut aceste precizari de obligativitate: http://www.ismb.edu.ro/Subpagini/pregatitoare/clasa_preg/PRECIZARI_RECENSAMANT.pdf |
Recensamantul populatiei a fost una, recenzarea copiilor pt. grupa pregatitoare alta.Ne ne-a anuntat nimeni oficial ca trebuie sa ne prezentam nu stiu unde daca nu am fost recenzati.Efectiv eu am aflat chestia asta ca daca nu ai fost recenzat, sa te prezinti la scoala din circumscriptie de la un prieten.Si in situatia mea erau destul de multi parinti.In plus unele scoli au facut o recenzare f. dubioasa :de exemplu scoala unde vreu sa imi inscriu eu fetita nu a trimis pe teren cadrele din usa in usa cum era normal, ci a cerut listele cu copiii inscrisi la gradinitele din apropierea scolii respective (2 gradinite) si de acolo a sortat dupa adrese doar copiii din circumscriptia lor.Si asta a fost recenzarea. Vi se pare corect ? Mie unul nu !Si nu cred ca pot aplica in practica chestia asta.Pai daca am fost plecat in concediu o luna de zile cu familia in perioada recenzarii in Caraibe ???
catrinik spune:
Eu nu cred ca am auzit de vreun profesor plecat din usa in usa sa faca recenzare.
Toti le-au facut la scoala si gata.
toby79 spune:
citat din mesajul lui catrinik Eu nu cred ca am auzit de vreun profesor plecat din usa in usa sa faca recenzare. Toti le-au facut la scoala si gata. |
Pai ala nu se mai este recensamant al copiilor ! E o gluma proasta , la fel cum este si legea asta care ne obliga sa ne dam copiii la 6 la scoala.