studentii suedezi trag un semnal de alarma

Raspunsuri - Pagina 4

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns saskia spune:

Citat:
citat din mesajul lui mihaela_s

Citat:
citat din mesajul lui saskia

Citat:

Eu am scris mai sus cum se face "admiterea" la medicina in Suedia. Sunt multi (stiu persoane, le cunosc personal) care au stat cate 4-5 ani ca nu erau trasi la sorti si nu puteau incepe sa faca medicina desi isi doreau tare mult.

Saskia, de ce crezi tu ca ar fi fraieri sa plateasca o gramada de bani (nu stiu exact cat costa, dar e scump) sa faca facultatea in Ro, in loc sa o faca gratuit in Suedia, daca ar fi atat de usor sa intre?

Da, nu neg ca sunt si studenti suedezi care trec examenele in Ro pe mita si pe copiate. Nu cred ca cei care au reclamat sunt invidiosi. Cred sincer ca ei vor sa schimbe ceva.

pur si simplu...

Hobby

calator de profesie

Dar unde te contrazic? Eu zic ca e greu sa intre in Vest si d-aia nu au candidati ca astia nu invata de mici, deci nu ajung sa aiba minimul necesar sa intre. Deci nu debordeaza de toceala.

Ti-am explicat ca aici NU SUNT LOCURI, nu ca nu au astia note sa intre. Asta era contrazicerea. Eu spun una, tu alta...eu spun ca suedezul ar invata mult mai repede medicina la el acasa decat sa plateasca bani in alte tari. Nu o face in Suedia NU pentru ca nu e capabil, ci pentru ca nu prinde un loc. Poate sa aiba note maxime si sa nu il traga la sorti ever!

pur si simplu...

Hobby

calator de profesie

DAR DACA NU SUNT LOCURI (ca sa fiu in ton cu tipatul tau) si intrarea se face prin TRAGERE LA SORTI tot nu mi-ai raspuns de ce au ales Romania, acolo unde e asa naspa, ca au ajuns sa-si plateasca examenele. Nu cumva ca in alta tara i-ar costa si sufletul din ei. Nu cumva ca e mai bine asa, hai sa profitam de diploma din Romania si dupa sa ne dam in barci in Suedia.

Niste ipocriti.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mihaela_s spune:

Eu am explicat clar care e situatia in Suedia. Suedia NU E Olanda, nu e vorba de STUDENTI OLANDEZI in Ro, ci de STUDENTI SUEDEZI.

Vorbim de mere, nu de pere, saskia!

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui Mariuk_18

Citat:

Citat:

Citat:

Se intra mai greu, dar asta arata si gradul de studiosenie al vesticilor sa fim cinstiti. La urma urmei daca vrei neaparat sa fii medic, pui burta pe carte nu dupa ce intri ci si pana sa intri.

Aici au locuri garla, dar candidati nema, nici bacul nu sunt in stare sa si-l ia in proportie de 40% dar nu conteaza ca gasesc ei ceva de facut bani. Adica hopa, s-a mai daramat un mit ala cu vesticul inteligent si romanul prost. Si dupa plang cu lacrimi de crocodil ca vai nu avem medici, nu avem ingineri si vin nenorocitii aia din Europa de Est sa ne ia joburile. Da, clar ca lumina zilei!

IN Suedia e altfel. Aici sunt locuri putine la medicina, si nu numai. Candidati sunt, am explicat mai sus cum se intra la medicina.

Se merge pe principiul putini dar buni. Nu au posibilitate sa scolarizeze in Suedia mai multi, pur si simplu. Asa ca au ales mai intai compromisul sa aduca medici din afara, am scris mai sus cum se merge ca sa poti profesa in Suedia venind din est.

Apoi tot in articol scrie ca inainte sa exsite posibilitatea sa mearaga in tarile est Europene, suedezii se scolarizau in Danemarca. Tot in numai insuficient insa. Suedezii clar au vazut in scolile din Europa estica o gura de salvare. Ceea ce acum sa inteleaga ca nu chiar asa...Probabil ca si absolventii suedezi din Ro vor trece prin aceleasi "furci caudine" ca medicii romani veniti aici, la ceea ce un absolvent in Suedia nu e supus.

pur si simplu...

Hobby

calator de profesie

Si a cui e vina ca singura gura de salvare, nah, ca sa vezi fu Romania. Sa caute in alta parte atunci. Nemultumitului i se ia darul.

Saskia,daca acesti tineri nu ar fi intrat la facultatile din tara lor asa nu inseamna ca sunt tampiti si pot fi,teoretic chiar mai buni decat romanasii care intra cu note mari la aceste facultati.Nu are sens sa comparam doua sisteme de invatamant ...

Si apoi,daca nemtii sau suedezii care au intrat aici cu taxa,au venit sa invete,nu e normal sa ii judecam ca pe niste ratati care trebuie sa suporte spagaraia profesorilor universitari de la noi.Daca au venit sa invete intr-o tara de rahat,nu sunt obligati sa manance tot rahatul nu???????????

Dar cine ii tine in tara aia de rahat, sa se duca sa-si faca facultatea in alte tari, o fi Romania singura????

Adica nu abunda si ei de ipocrizie. Hai sa facem facultatea in Romania dupa sa profitam in alta tara, dar sa o facem si de rahat peste tot (nu ca nu ar exista spaga si etc, dar sper ca intelegi nuanta).

Hai ca nu-i tine nimeni cu forta in Romania.

Mergi la inceput

Citat:

Eu am explicat clar care e situatia in Suedia. Suedia NU E Olanda, nu e vorba de STUDENTI OLANDEZI in Ro, ci de STUDENTI SUEDEZI.

pur si simplu...

Hobby

calator de profesie

CE LEGATURA AU STUDENTII OLANDEZI (by the way aia nici macar nu se duc sa studieze in Romania, in comparatie cu studentii suedezi car ar da orice sa aiba o diploma de oriunde si dintr-o tara pe care o detesta) cu subiectul.

Vezi ca tu incurci borcanele si tu l-ai deschis (subiectul ma refer).

Mergi la inceput

Citat:

Citat:

Citat:

Citat:

Eu am scris mai sus cum se face "admiterea" la medicina in Suedia. Sunt multi (stiu persoane, le cunosc personal) care au stat cate 4-5 ani ca nu erau trasi la sorti si nu puteau incepe sa faca medicina desi isi doreau tare mult.

Saskia, de ce crezi tu ca ar fi fraieri sa plateasca o gramada de bani (nu stiu exact cat costa, dar e scump) sa faca facultatea in Ro, in loc sa o faca gratuit in Suedia, daca ar fi atat de usor sa intre?

Da, nu neg ca sunt si studenti suedezi care trec examenele in Ro pe mita si pe copiate. Nu cred ca cei care au reclamat sunt invidiosi. Cred sincer ca ei vor sa schimbe ceva.

Dar unde te contrazic? Eu zic ca e greu sa intre in Vest si d-aia nu au candidati ca astia nu invata de mici, deci nu ajung sa aiba minimul necesar sa intre. Deci nu debordeaza de toceala.

Ti-am explicat ca aici NU SUNT LOCURI, nu ca nu au astia note sa intre. Asta era contrazicerea. Eu spun una, tu alta...eu spun ca suedezul ar invata mult mai repede medicina la el acasa decat sa plateasca bani in alte tari. Nu o face in Suedia NU pentru ca nu e capabil, ci pentru ca nu prinde un loc. Poate sa aiba note maxime si sa nu il traga la sorti ever!

DAR DACA NU SUNT LOCURI (ca sa fiu in ton cu tipatul tau) si intrarea se face prin TRAGERE LA SORTI tot nu mi-ai raspuns de ce au ales Romania, acolo unde e asa naspa, ca au ajuns sa-si plateasca examenele. Nu cumva ca in alta tara i-ar costa si sufletul din ei. Nu cumva ca e mai bine asa, hai sa profitam de diploma din Romania si dupa sa ne dam in barci in Suedia.

Niste ipocriti.

Nu am tipat, am vrut sa subliniez cuvintele ca sa iti sara in ochi. Ca degeaba le-am scris de cateva ori ca ai trecut peste ele si ai priceput ce ai vrut tu.

Din cate stiu eu, nu e numai Ro printre tarile unde suedezii fac medicina. E si Polonia, Ungaria, Cehia.

Au ales Ro din aceleasi motive ca si Polonia sau alta tara...nu stiau ca se da mita, nu aveau de unde sa stie. Nu au trait in Ro. Au ajuns acolo si au constatat asta, au alertat si rectoratul din Cluj, au alertat si statul suedez de situatia ce au descoperit-o.

Nu vad care e nedumerirea?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns b.nica spune:

Cu spagarie, fara spagarie, pe mine tot nu m-a lamurit nimeni daca absolventii suedezi de Medicina din Romania au dreptul sa paractice in Suedia fara o evaluare!

Mergi la inceput

Citat:

Citat:

Citat:

Citat:

Citat:

pur si simplu...

Hobby

calator de profesie

pur si simplu...

Hobby

calator de profesie

Niste ipocriti.

Nu am tipat, am vrut sa subliniez cuvintele ca sa iti sara in ochi. Ca degeaba le-am scris de cateva ori ca ai trecut peste ele si ai priceput ce ai vrut tu.

Din cate stiu eu, nu e numai Ro printre tarile unde suedezii fac medicina. E si Polonia, Ungaria, Cehia.

Au ales Ro din aceleasi motive ca si Polonia sau alta tara...nu stiau ca se da mita, nu aveau de unde sa stie. Nu au trait in Ro. Au ajuns acolo si au constatat asta, au alertat si rectoratul din Cluj, au alertat si statul suedez de situatia ce au descoperit-o.

pur si simplu...

Hobby

calator de profesie

Nu le convine, foarte bine sa stea la coada la tragerea la sorti atunci, sau sa-si mute catrafusele in alta tara, unde nu e spagarie, unde se face pe bune facultate, nu inteleg ce atata tevatura.

Mergi la inceput

Citat:

Citat:

CE LEGATURA AU STUDENTII OLANDEZI (by the way aia nici macar nu se duc sa studieze in Romania, in comparatie cu studentii suedezi car ar da orice sa aiba o diploma de oriunde si dintr-o tara pe care o detesta) cu subiectul.

Vezi ca tu incurci borcanele si tu l-ai deschis (subiectul ma refer).

saskia, eu nu incurc nimic. Tu singura ai bagat in oala studentii olandezi si ai extrapolat situatia lor (ca sunt slabi pregatiti si ca nu au cunostintele necesare) la studentii suedezi.

Eu ti-am explicat ca nu e asa. Tu ai inteles ce ai vrut. Eu am reluat explicatiile, tu o tii pe a ta.

Asa ca eu te las sa scrii mai departe ce doresti, nu asta era ideea subiectului, catre care incerci tu sa il tragi.

Mergi la inceput

Citat:

Citat:

Citat:

Citat:

Citat:

Citat:

Niste ipocriti.

Nu le convine, foarte bine sa stea la coada la tragerea la sorti atunci, sau sa-si mute catrafusele in alta tara, unde nu e spagarie, unde se face pe bune facultate, nu inteleg ce atata tevatura.

O sa le transmit!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns b.nica spune:

Daca au absolventii suedezi de Medicina din Romania mai multe sanse decat absolventii suedezi din Suedia eu cred ca problema nu este "spaga" data in Romania si asa eu inteleg perfect sensul demersului acelor studenti suedezi.

Mergi la inceput