studentii suedezi trag un semnal de alarma

Raspunsuri - Pagina 22

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns en_kvinna spune:

Citat:
cand vedem ceva stricat intr-un sistem mult mediatizat ca fiind bun.

Da' cine o zis ca-i bun. LOL. Tot ce s-a zis despre sistemul de invatamant suedez au fost raspunsuri la intrebarile altora. Atata tot. S-a explicat cum functioneaza. S-a explicat cam care ar fi cauzele. S-a explicat cum isi vad suedezii propiul lor sistem. S-a explicat. Nu s-a hotarat ca e bun. LOL Asta ai presupus tu.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cipcipcip spune:

Citat:
citat din mesajul lui saskia

Citat:

Tu vorbesti pe linga, pe bune. Pe suedezi ii tine buzunarul chiar f bine, sint mii de studenti suedezi care studiaza in diverse tari. Unii in tari mai scumpe, altii in tari mai ieftine. Unii pentru ca n-au intrat in Suedia, altii ptr ca vor sa schimbe mediul, clima, cultura etc. de-asta se numeste exchange.

http://www.asse.com/

Nu e vorba ca pleaca din Suedia ca-s chinuiti

Inteleg acum. Deci ei se duc in Romania (desi ar avea bani sa studieze in alta tara) doar pentru exchange-ul cultural, mai o branza de oaie, mai o maslina, o sarma, Grigorescu si Enescu.

Eu credeam ca se duc sa faca o facultate de medicina sa profeseze apoi in Suedia. Eh, acum vorbim despre altceva atunci.

Eu incercam sa-ti explic de ce studiaza lumea in strainatate si nu neaparat la ea acasa. Dar vad ca tu intelegi ce vrei. Ok, eu nu imi mai bat gura.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns buflea spune:

Citat:
citat din mesajul lui en_kvinna

Marius te inseli. Am terminat recent facultatea. Intrii in sala si te asezi. Vine proful/profii se aseaza si dau subiectul/subiectele de examen. Tu frumos iti scrii datele de identificare (nume, specializare, an, grupa, daca e primul sau al 8-lea examen pe aceeasi disciplina, si da sunt cu astfel de restante, data examenului) si rezolvi subiectul. Ca dupa ce proful le ia si le corecteaza si trebuie sa treaca notele in catalogul/foaia lor si vede ca tu nu apartii, atunci da, e o problema. Niciodata n-am dat examen sa-mi ceara buletinul si sa se faca prezenta. Si am stat numai si numai printre studenti. Nimanui nu i s-a mai intamplat.

Serios ? Adica poate sa vina si mama sa dea examen in locul meu ? Scrie numele meu, data nasterii ...etc si gata ? Pai atunci de ce se mai da spaga ? Eu mi-as pune toata familia sa invete pentru cate un examen si i-as trimite pe rand ... "a team effort"

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui Lali

En_kvinna, e OK ca au facut acele sesizari.
Poate ca trebuiau sa ajunga si la politie, altfel e vorba mai mult de imagine. Dar e OK ca au facut chiar si atat.

Am spus ca o discutie aduce in fata mai multe aspecte ale problemei, nu doar situatia nuda. Iti mai explic daca nu ai inteles.

Sigur ca aduce alte probleme in discutie. I-a vezi pe cate pagini s-a vorbit de invatamantul suedez si pe cate de spaga din Romania.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns saskia spune:

Citat:
citat din mesajul lui cipcipcip

Citat:
citat din mesajul lui saskia

Citat:

Tu vorbesti pe linga, pe bune. Pe suedezi ii tine buzunarul chiar f bine, sint mii de studenti suedezi care studiaza in diverse tari. Unii in tari mai scumpe, altii in tari mai ieftine. Unii pentru ca n-au intrat in Suedia, altii ptr ca vor sa schimbe mediul, clima, cultura etc. de-asta se numeste exchange.

http://www.asse.com/

Nu e vorba ca pleaca din Suedia ca-s chinuiti

Cipcipcip si Julia (4 august 2005) + Erik (16 mai 2010)

Inteleg acum. Deci ei se duc in Romania (desi ar avea bani sa studieze in alta tara) doar pentru exchange-ul cultural, mai o branza de oaie, mai o maslina, o sarma, Grigorescu si Enescu.

Eu credeam ca se duc sa faca o facultate de medicina sa profeseze apoi in Suedia. Eh, acum vorbim despre altceva atunci.

Eu incercam sa-ti explic de ce studiaza lumea in strainatate si nu neaparat la ea acasa. Dar vad ca tu intelegi ce vrei. Ok, eu nu imi mai bat gura.

Cipcipcip si Julia (4 august 2005) + Erik (16 mai 2010)

Pai unul din punctele pe care le-ati tot subliniat voi cele din Suedia e ca au venit sa faca facultatea in Romania ca e ieftina.

Eu am tras concluzia ca daca isi permiteau alegeau si ei destinatii d-asta consacrate: Bruxelles, Paris, mai stiu eu ce.

Dar tu nu vii si spui ca au bani garla de dat pe studii, dar motivul e ba ca nu au fost trasi la sorti in Suedia ba ca vor exchange cultural in Romania.

Mergi la inceput

Citat:
Eu nu agreez deloc solutia studentilor suedezi de a face valva publica in legatura cu acest fenomen. Mi se pare ca intra in categoria discriminarii.

Buflea unde vezi tu discriminare???

Mergi la inceput

Citat:

Citat:
cand vedem ceva stricat intr-un sistem mult mediatizat ca fiind bun.

Da' cine o zis ca-i bun. LOL. Tot ce s-a zis despre sistemul de invatamant suedez au fost raspunsuri la intrebarile altora. Atata tot. S-a explicat cum functioneaza. S-a explicat cam care ar fi cauzele. S-a explicat cum isi vad suedezii propiul lor sistem. S-a explicat. Nu s-a hotarat ca e bun. LOL Asta ai presupus tu.

Pai daca nu e bun e prost si atunci trebuie remediate greselile din el.

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui buflea

Citat:

Marius te inseli. Am terminat recent facultatea. Intrii in sala si te asezi. Vine proful/profii se aseaza si dau subiectul/subiectele de examen. Tu frumos iti scrii datele de identificare (nume, specializare, an, grupa, daca e primul sau al 8-lea examen pe aceeasi disciplina, si da sunt cu astfel de restante, data examenului) si rezolvi subiectul. Ca dupa ce proful le ia si le corecteaza si trebuie sa treaca notele in catalogul/foaia lor si vede ca tu nu apartii, atunci da, e o problema. Niciodata n-am dat examen sa-mi ceara buletinul si sa se faca prezenta. Si am stat numai si numai printre studenti. Nimanui nu i s-a mai intamplat.

Serios ? Adica poate sa vina si mama sa dea examen in locul meu ? Scrie numele meu, data nasterii ...etc si gata ? Pai atunci de ce se mai da spaga ? Eu mi-as pune toata familia sa invete pentru cate un examen si i-as trimite pe rand ... "a team effort"

Serios Buflea. Daca vine familia ta, totusi, asigura-te ca proful o va gasi pe fisele de catalog cand va trece nota. Nu de alta, dar atunci n-ai rezolvat nimic.

Eu am zis ca se poate intra in sala de examen chiar daca nu esti studentul lor. N-am zis ca poti sa si treci examenul.

Mergi la inceput

Citat:

Citat:
citat din mesajul lui Lali

En_kvinna, e OK ca au facut acele sesizari.
Poate ca trebuiau sa ajunga si la politie, altfel e vorba mai mult de imagine. Dar e OK ca au facut chiar si atat.

Am spus ca o discutie aduce in fata mai multe aspecte ale problemei, nu doar situatia nuda. Iti mai explic daca nu ai inteles.

Sigur ca aduce alte probleme in discutie. I-a vezi pe cate pagini s-a vorbit de invatamantul suedez si pe cate de spaga din Romania.

Daca vrei subiect separat despre spaga data in facultatile din Romania e simplu, deschizi unul nou fara sa bagam in ciorba si ce au scris la ziar niste studenti suedezi.

Mergi la inceput

Ai dreptate Saskia. Ce s-a scris la ziar strain nu e cu spaga... e altceva.

Mergi la inceput