Piersicute de iulie august (18)
Raspunsuri - Pagina 4
ARUBA spune:
Zizou, Fleur, multumim de explicatiile complete.
Cred ca odata cu postarea lui Zizou s-a primit si explicatia la intrebarea "de ce unii doctori nici nu pomenesc de aceasta problema?". Oricum, e clar ca nu trebuie neglijata
17+
Biribu spune:
buna fete!
Ada bravos! ai fost barbata
mie m se pare mai mult decit o absurditate chestia cu incompatibilitatea de grup sanguin. voi vorbiti serios ca va trimit medicii sa faceti dozari??? nasol tare, sincer. pe principiul ca sa mai dea omul un ban ca poate nu are ce face cu ei
chiar ma revolta toate inventiile asteadin romania din ultimul timp, a devenit sarcina asta asa o adevarata boala, dumnezeule...
deci nu va serveste la nimic! icterul nou nascutului e o problema strict post-natala, orice copil are un grad de icter si oricum toti sunt urmariti din punctul asta de vedere, nivelul anticorpilor nu prezice in nici un fel severitatea icterului si deci nu are relevanta.
plus ca icterul se trateaza simplu la lumina zilei (ultraviolete), ce mare filozofie.
Mami de A 5.02.07, T 27.06.08 si BB 3
ali24 spune:
hai ca m ati omorat iar si cu grupele de sange.eu am 0 si sotul nici nu stiu a sau b oricum nu 0,dar nu am stiut pana acum de asa ceva.nu m am intrebat nimeni niciodata decat daca el e pozitiv,avand in vedere ca eu am negativ
19+
rafael albert(25.05.2007)
balanta_tm spune:
Biribu, eu recunosc ça dr meu de aici nu mi-a zis nimic de grupul sanguin, ci doar m-a intrebat de RH. Eu am citit, de capul meu, despre incompatibilitatea de grup si recunosc ca nu am inteles exact ce se poate intampla la nastere, si, mai ales, cum se poate trata. Oricum, am in plan ca la urmatoarea eco de la Viena sa o intreb si pe dr-a de la Viena. Poate o pufneste rasul .
De la tine am retinut ca mai mult decat un icter (poate un pic mai sever decat de obicei), bebe nu are ce patii.
ARUBA spune:
Mie una nu mi se pare "nasol tare" sa dau banii pe o analiza, fie ea si doar cu scop informativ, atata timp cat imi poate releva un posibil risc asupra copilului. E optiunea fiecaruia pana la urma, niciun doctor nu iti poate baga mana in buzunar pana la urma, imi pare rau ca unii oameni pun asta pe primul plan.
17+
Daconst spune:
Ete ca imi confirma si Biribu,presupunerile mele!
Sincer,eu daca nu am auzit aici sa se faca asa ceva in sarcina,zic ca sunt doar metode in Ro de a scoate bani de pe paciente,care in disperare fac si platesc orice sa elimine orice pericol...chiar si inexistent.
Asa ca relax si bucurati-va de sarcina!
www.flickr.com/photos/9613794@N05/" target="_blank"> Lucas Paul(18.01.07)
19 sapt
adarev spune:
Foarte pertinente afirmatiile, Biribu,Fleur si Zizu. Doamne fetelor asa as mannca ceva iute, de nu mai pot. N-am nimic in frigiderul asta interesant. Cam nasol cu statul asta in pat, dar, ma sacrific.Sunt tare curioasa ce o sa pregateasca al meu sot in seara asta de mancare, ca asa s-a laudat.
Ada
Fleurdelise spune:
Ai dreptate, Biribu...
Si cu no-spa-urile, si cu testele statistice, eu cred ca tot asa, se exploateaza la maximum ingrijorarea viitoarelor mamici, ca sa faca bani clinicile, cabinetele private si industria farmaceutica.
Aici unde sunt eu, sunt mai relaxati, acum nu stiu daca e bine nici asa, dar cred totusi, cu cat se abordeaza sarcina ca o stare fireasca, naturala, cu atat e mai bine pentru psihicul si fizicul mamei. In schimb, aici, multe femei (in special de origine est-europeana) se plang ca nu se face nimic tratament de mentinere a sarcinii in primele saptamani. E o alta filosofie, sa se lase natura sa isi urmeze cursul, in bine sau in rau...
In fine, e un subiect complex asta si nu vreau sa supar pe nimeni, stiu ca sunt femei care prefera sa faca in sarcina toate tratamentele si testele posibile pentru linistea lor interioara. Pana la urma, nu prea avem de ales decat sa ne "supunem" sistemului medical din tara unde suntem.
21 + X Ioan
"Copiii sunt mesajele vii pe care le trimitem unor vremuri pe care nu le vom vedea" (John W. Whitehead)
Biribu spune:
Aruba nu asa se pune problema.
atita vreme cit o analiza nu serveste la nimic, nu are nici o relevanta clinica, nu influenteaza in nici un fel cursul sarcinii sau necesita vreun tratament, e inutila, intelegi?
cam cum ar veni hai sa aflam daca copilul o sa aibe ochii albastrii sau verzi, scoatem o analiza si pt aia.
Mami de A 5.02.07, T 27.06.08 si BB 3
ARUBA spune:
Poate ca nu se pune asa problema, dar de ce toata lumea aduce banii ca argument? Ca doctorii nu mai stiu ce sa faca ca sa jecmaneasca pacientele? Pe mine asta ma zgarie pe creier...
Si daca e o inventie pur romaneasca, de ce e internetul plin de articole de genul asta in toate limbile posibile?
17+