Piersicute de iulie august (18)
Raspunsuri - Pagina 3
ARUBA spune:
Citat: |
citat din mesajul lui dannett Ada, bravo ca ai trecut si peste hopul asta. Mie nu mi-a zis nici un doctor de anticorpi de incompatibilitate intre grupe. Doar de RH. De ex daca eu am A si sotu 0, ar trebui sa fac astfel de analize? Cine stie mai multe detalii? 18+ |
Danett, in cazul tau nu este nicio problema, pt ca Grupa 0 este donator universal ( daca oricare din grupe primeste sange de la grupa 0 nu se intampla nimic rau ). Problema e sa nu fie invers, pt ca un pacient cu grupa 0 poate suporta transfer de sange doar de la alt pacient cu grupa 0, alftel se intra in incompatibilitate.
17+
ARUBA spune:
Citat: |
citat din mesajul lui adarev Aruba,merci, ma gandeam eu.Aoleu, eu sunt incompatibila si la astia.Eu sunt o neg si barbatu A poz.Balanta asa e, tot pe tocuri. Era sa faca infarct al meu de dimineata , cand am coborat. Ada |
Si eu sunt incompatibila cu sotul si la rh si la grupa, eu am 0- el are B+, dar anticorpii de grup se fac dupa luna a 7-a
17+
Daconst spune:
Ada,bine ai revenit!!!
Super ca ai scapat.Oricum sa stai in pat si sa iei nospa,ca eu nu am luat si seara ma apucasera contractiile de am plecat la urgenta.Mai bine nu risca doua zile...apoi ai timp de plimbari.Eu stiu cum e ca nu am nici eu stare.
Eu va citesc cu incompatibilitati si ce discutati aici,dar n-am auzit de asa ceva.Sotul are 0 si eu A,dar nu a intrebat nimeni,niciun dr. de asa ceva aici.Cred ca tatal nici nu conteaza,la faza asta.
www.flickr.com/photos/9613794@N05/" target="_blank"> Lucas Paul(18.01.07)
19 sapt
ARUBA spune:
Daconst, in cazul tau nu e nicio problema, insa ele pot aparea si pot avea consecinte grave.
"Many pregnant women carry a fetus with a blood type different from their own, and the mother can form antibodies against fetal RBCs. Sometimes these maternal antibodies are IgG, a small immunoglobulin, which can cross the placenta and cause hemolysis of fetal RBCs, which in turn can lead to hemolytic disease of the newborn, an illness of low fetal blood counts that ranges from mild to severe."
Nu este de ignorat acest aspect!
17+
ARUBA spune:
Nu am intrebat-o pe doctorita, cand mi-a zis ca abia in luna a 7-a se fac anticorpii mi s-a parut prea indepartata perspectiva ca sa o intreb acum. Dar o sa ma interesez la viitoare programare.
17+
ancadragoman spune:
Poftiti la targ de martisoare !!!!
http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=170630&nm=Targul-Martisoarelor-de-suflet
anca de fetita cu fundita Maria Alexandra (4 noiembrie 2007)
poze si filmulete
povestea nasterii
www.totsites.com/tot/mariadragoman" target="_blank">eu sunt Maria
www.onetruemedia.com/otm_site/start" target="_blank">Montaje Mariuca
AM PRODUSE LA BAZAR!!!!!!
DE TOATE PENTRU TOTI!!
ZIZOU spune:
Uita-ti ce am gasit in legatura cu incompatibilitatea de grup saguin:
"Incompatibilitatea de grup reprezinta cauza cea mai frecventa de aparitie a anemiei hemolitice la nou-nascut.
Din totalul fetilor, aproximativ 20-25% prezinta incompatibilitate in sistemul ABO; din fericire numai o mica parte prezinta expresie clinica – anemie hemolitica a nou-nascutului, iar atunci cand aceasta exista forma este una usoara exprimandu-se printr-o anemie usoara si aparitia unui icter neonatal, afectiuni ce se remit de cele mai multe ori prin simpla fototerapie (expunerea la radiatiile ultraviolete).
Trabuie mentionat faptul ca nu este necesara investigarea incompatibilitatii de grup (sistemul ABO); acest lucru se datoreaza gradului mic de anemie pe care il poate determina aceasta patologie; simpla monitorizare neonatala la sarcinile ce prezinta acesta incompatibilitate este suficienta – poate aparea hiperbilirubinemia
Diagnostic
Diagnosticul anemiei hemolitice datorate incompatibilitatii de grup se face pe baza urmatoarelor criterii:
- mama prezinta grupul de sange O si implicit anticorpii anti A si anti B iar fatul prezinta grupul de sange A, B sau AB (acest lucru se intampla atunci cand procreatorul – tatal – prezinta una dintre aceste grupe de sange)
- instalarea icterului neonatal in primele 24 de ore de la nastere
- au fost excluse alte cauze de anemie hemolitica
- prezenta anemiei de diverse grade – la nou-nascut
Diagnosticul diferential – incompatibilitatea de Rh
Exista cateva diferente importante intre incompatibilitatea de grup si cea de Rh:
- anemia hemolitica datorata incompatibilitatii de grup poate aparea si la prima sarcina (nu necesita o imunizare prealabila ca in cazul incompatibilitatii de Rh)
- chiar daca apare foarte frecvent, formele clinice de anemie sunt mult mai putin severe fata de incompatibilitatea de Rh
- nu exista vaccin ce se poate administra pentru a preveni aparitia anemiei (nici nu este necesar dupa cum am mentionat mai sus); poate afecta si sarcinile ulterioare, insa formele de anemie nu sunt severe.
Principiile de tratament in cazul aparitiei anemiei la nou-nascut sunt aceleasi ca la incompatibilitatea de Rh – transfuziile de sange; avand in vedere faptul ca nu sunt raportate morti subite fetale intrauterine datorate acestui tip de patologie nu este necesara extractia fetilor inainte de termen (cum se intampla in cazul izoimunizarii anti-D).
In concluzie putem afirma ca incompatibilitatea de grup in sistemul ABO este mult mai putin importanta pentru obstetrician (nu necesita nici un fel de interventie terapeutica intrauterina asupra fatului), insa trebuie cunoscuta de acesta, si este mult mai importanta pentru neonatolog, ce se va ocupa dupa nastere de sanatatea nou-nascutului."
Ada, vezi, te-ai speriat degeaba. A fost bine si va fi si mai bine dupa ce vor veni rezultatele.
Fleurdelise spune:
Buna fetelor,
Hop si eu la birou, cu un chef de munca super-fantastic , noroc ca am treaba de dimineata, sa nu ma plictisesc...
Ada, ti-am zis ca o sa fie bine. Acum stai linistita si azi si maine...stiu ca iti cerem prea mult, dar...
Nu stiu ce-i cu no-spa-urile astea de se tot prescriu in Ro, imi amintesc ca ultima oara am luat asa ceva in frageda tinerete, pentru dureri violente de stomac. Aici nu se prescrie nimic de genul asta, dupa amnio nu mi-a dat nici antibiotic preventiv, nimic. Dar cred ca depinde de "filozofia" medicala din fiecare tara. Oricum nu strica, probabil.
Fetele, pt. ca am predat biologia un timp, imi permit si eu sa zic celor ingrijorate de problema incompatibilitatii de grup (adica a celei care nu depinde de rh):
poate apare daca:
- mama are grupa 0 (poate dezvolta anticorpi impotriva grupelor sangvine A, B, AB) iar tatal orice alta grupa in afara de 0,
- sau mama are A tatal B,
- sau mama B tatal A.
nu apare niciodata daca:
- mama are AB
sau
- tatal are 0
Am incercat sa rezum si sa nu uit vreun caz, sper ca s-a inteles ceva. Daca nu, ma puteti intreba cazuri particulare.
Din cate stiu eu, dar nu cred ca e complet, daca apar totusi anticorpi in urma nasterii la bb, se vor manifesta prin icter mai pronuntat si/sau anemie, necesitand in rare cazuri transfuzii sangvine.
Va pup, revin.
21 + X Ioan
"Copiii sunt mesajele vii pe care le trimitem unor vremuri pe care nu le vom vedea" (John W. Whitehead)