Prieteni imaginari
Raspunsuri - Pagina 4
carolinah spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Alizee Fetita mea are mai multi prieteni imaginari. Este cand invatatoarea, cand educatoarea lor, ori prietena de joaca. E normal. Eu nu m-as ingrijora. Fetita mea are 9 ani. Alizee A fi fericit nu inseamna ca totul este perfect. Inseamna ca te-ai hotarat sa privesti dincolo de imperfectiuni. |
Alizee, nu e mare la 9 ani sa aiba prieteni imaginari? Eu aveam senzatia ca apar la varste mai mici... Zice si cineva mai sus acelasi lucru.
histamina spune:
ei dispar la maxim 6 ani,dar majoritatea la 5 ani.
alizee,iarta-ma,ca iti spun,dar e cam mare pt prieteni imaginari.du-te,totusi ,la un psiholog.
mina spune:
Pe la 3 ani Matei cauta prin casa "morande si ceape". Petrecea minute intregi pe sub pilota cautandu-le si razand de mama focului. Primul pas a fost sa vorbesc cu pediatra, eram destul de speriata de chestia asta adica...ok, auzisem de prieteni imaginari la copii dar al meu cauta ceva ce nu exista! Pediatra mi-a zis ca e clar un joc imaginar (cel mai probabil de pe la gradi) si sa fiu atenta ce se intampla cand/daca le gaseste sau daca aceasta cautare devine o chestie permanenta si obsesiva. Nu le-a gasit si nici n-a devenit obsedat de ele, a uitat sa le mai caute dupa cateva luni. Acuma daca-l intreb, si-aduce aminte ca le cauta, dar nu mai stie ce erau sau de unde a auzit de ele .
Prieteni imaginari n-a avut, insa pana spre 6-7 ani, daca-l intrebam al cui este imi raspundea: al tau si-a lu' copacu'! Ta-su era copac! Dar ne spunea asta numai noua. Psihologu (ca l-am intrebat) a zis ca probabil e o comparatie legata de ideea de tata-stalp de familie, stabilitate, etc etc si ca nu pare o comparatie ingrijoratoare, mai ales ca a avut intotdeauna o relatie excelenta cu ta-su.
Acu e baiat mare si nu mai zice de copac, dar mi-e tare drag sa-mi amintesc.
Alizee spune:
Acum, am citit. Prietenii imaginari au revenit in momentul in care i-am schimbat scoala. Nu este nimic grav; o sa-i treaca, dupa ce va reusi sa isi faca cat mai multi prieteni in noua scoala. Deja si-a facut cativa, dar nu se intalneste cu ei in parcul in care mergem acum si asta e o problema, fiindca la fosta scoala aveam un grup de mame si copii cu care mergeam zilnic. Multumesc pt sfaturi.
Naty spune:
Nadia avea ... un lup ... rosu! De cateva luni vad ca nu a mai aparut, dar intre 3 si 4 ani (ai Nadiei) era omniprezent. Pacat, era un lup bun, nu prea facea traznai
msl1 spune:
nu imi amintesc sa fi avut prieteni imaginari vreodata in copilarie; dar eu sint mai lipsita de imaginatie si creativitate de felul meu, intodeauna am fost, poate de aceea.