Prieteni imaginari

Raspunsuri - Pagina 4

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns carolinah spune:

Citat:
citat din mesajul lui Alizee

Fetita mea are mai multi prieteni imaginari. Este cand invatatoarea, cand educatoarea lor, ori prietena de joaca. E normal. Eu nu m-as ingrijora. Fetita mea are 9 ani.

Alizee

A fi fericit nu inseamna ca totul este perfect.
Inseamna ca te-ai hotarat sa privesti dincolo de imperfectiuni.

Alizee, nu e mare la 9 ani sa aiba prieteni imaginari? Eu aveam senzatia ca apar la varste mai mici... Zice si cineva mai sus acelasi lucru.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns histamina spune:

ei dispar la maxim 6 ani,dar majoritatea la 5 ani.

alizee,iarta-ma,ca iti spun,dar e cam mare pt prieteni imaginari.du-te,totusi ,la un psiholog.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mina spune:

Pe la 3 ani Matei cauta prin casa "morande si ceape". Petrecea minute intregi pe sub pilota cautandu-le si razand de mama focului. Primul pas a fost sa vorbesc cu pediatra, eram destul de speriata de chestia asta adica...ok, auzisem de prieteni imaginari la copii dar al meu cauta ceva ce nu exista! Pediatra mi-a zis ca e clar un joc imaginar (cel mai probabil de pe la gradi) si sa fiu atenta ce se intampla cand/daca le gaseste sau daca aceasta cautare devine o chestie permanenta si obsesiva. Nu le-a gasit si nici n-a devenit obsedat de ele, a uitat sa le mai caute dupa cateva luni. Acuma daca-l intreb, si-aduce aminte ca le cauta, dar nu mai stie ce erau sau de unde a auzit de ele .

Prieteni imaginari n-a avut, insa pana spre 6-7 ani, daca-l intrebam al cui este imi raspundea: al tau si-a lu' copacu'! Ta-su era copac! Dar ne spunea asta numai noua. Psihologu (ca l-am intrebat) a zis ca probabil e o comparatie legata de ideea de tata-stalp de familie, stabilitate, etc etc si ca nu pare o comparatie ingrijoratoare, mai ales ca a avut intotdeauna o relatie excelenta cu ta-su.

Acu e baiat mare si nu mai zice de copac, dar mi-e tare drag sa-mi amintesc.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Alizee spune:

Acum, am citit. Prietenii imaginari au revenit in momentul in care i-am schimbat scoala. Nu este nimic grav; o sa-i treaca, dupa ce va reusi sa isi faca cat mai multi prieteni in noua scoala. Deja si-a facut cativa, dar nu se intalneste cu ei in parcul in care mergem acum si asta e o problema, fiindca la fosta scoala aveam un grup de mame si copii cu care mergeam zilnic. Multumesc pt sfaturi.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Naty spune:

Nadia avea ... un lup ... rosu! De cateva luni vad ca nu a mai aparut, dar intre 3 si 4 ani (ai Nadiei) era omniprezent. Pacat, era un lup bun, nu prea facea traznai

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns msl1 spune:

nu imi amintesc sa fi avut prieteni imaginari vreodata in copilarie; dar eu sint mai lipsita de imaginatie si creativitate de felul meu, intodeauna am fost, poate de aceea.

Mergi la inceput