Prieteni imaginari

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Laura Ioana spune:

RECLAMA ILEGALA -/copilul-tau/2-6-ani/prietenii-imaginari-ai-copilului

Mama fericita de minune si frumusete de Thea Maria
Nasterea minunii Thea Maria (3.01.2008) ,
Filmulete
La Mare - sept '09
Poze din Egipt

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Picky_toto spune:

Citat:
citat din mesajul lui Laura Ioana

RECLAMA ILEGALA -/copilul-tau/2-6-ani/prietenii-imaginari-ai-copilului

Filmulete
La Mare - sept '09
Poze din Egipt

Interesant articolul. Multumesc.

Fetelor m-am amuzat de micile voastre povestiri legate de prieteni imaginari, sunt chiar haiosi micuti astia ai noastri. Acum clar nu mai e cazul sa ma mai ingrijorez, ca se pare ca e absolut normal un astfel de prieten.
Acum si Diego e bolnav si e ingrijit acasa la el de mama lui...

Bella de Stefania si Anna
Buburuza mea
Fluturasul mic
Povestea Printesucai

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Laura Ioana spune:

Cu placere
Noi nu avem prieteni imaginari, dar cred ca ma va strange si pe mine in spate daca va aparea vreunul, desi pare si distractiv

Filmulete
La Mare - sept '09
Poze din Egipt

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anca74 spune:

Noi avem vreo trei prieteni imaginari pana in clipa de fata: o fetita de 4 ani (ce coincidenta! ) Nina, sora ei Amélie (ceva mai mare ca varsta), si un baietel David Cristopher (D.C. prescurtat) care-i inca bebe si nu are mai mult de 10-11 luni.

Pe D.C. l-am identificat recent la gradinita si, intr-adevar, e inca , sub 1 an. Anna mea e innebunita dupa el si cum il vede sare sa-l ia in brate.

Pe Nina si Amélie insa... inca nu. Banuiesc ca-s niste personaje dintr-o poveste citita de educatoarea la gradinita.
Cert este ca Nina e omniprezenta, orice am face sa scapam de ea nu am reusit inca.
Cand o intreb pe copila mea unde locuieste Nina asta si ca vreau sa o vad si eu la ochi, imi spune ca nu se poate, locuieste foarte departe si trebuie sa luam avionul sa ajungem la ea.
OK, zic, "Unde?"
Anna mea imi raspunde: "In Mexic". (Am fost cu ea in vacanta in Mexic anul trecut si a facut legatura cu distanta mare, avionul, etc.)

In orice caz, pe mine ma distreaza cand o aud cum imi povesteste cate-n luna si-n stele despre aventurile Ninei, ale lui Amélie si ale lui D.C. Rad ca nebuna si ma pretez si eu la jocul asta, o descos ce traznai au mai facut, daca au fost cuminti sau nu, daca au facut "buba" sau nu, etc. Si ajungem astfel sa purtam conversatii extrem de interesante si variate pe tema asta, introducand uneori chiar un "asa da" sau un "asa nu" moralizator.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns chinabulina spune:

a mea are drept prieteni niste melci. ii are de la 2 ani, acum are 3 ani si 9 luni. nu au nume, dar fiecare are alta culoare. melcul rosu e cel mai obraznic si o mai indeamna sa faca prostioare. in rest... isi spun glume, au grija unii de altii. si noi trebuie sa avem grija sa apuce cu totii sa intre in lift, sa nu prindem pe vreunul cu usa, sa le facem loc in pat, din astea... la inceput mi s-a parut amuzant, apoi m-am ingrijorat putin, ca am vazut ca nu mai pleaca. acum m-am obisnuit cu ei si nu mai vad nimic rau.
p.s. intr-o noapte s-a trezit plangand ca ii e dor de melcul pe care l-a pierdut cand am fost in vacanta in Bulgaria

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns miany75 spune:

al meu stumf nu are inca prieteni imaginari,in schimb intra in pielea unor personaje diferite..este ,pe rand,Pinochio,Mowgli,Bucsa and so on...preferatul lui e Bucsa,iar noi suntem: tata-McQueen,iar eu-Sally....daca ii spun sa-si stearga gurita cu servetelul n-o face,dar daca ii spun"bucsa,sterge capota" o face ..sau daca ii spun "D.sterge manutele",el zice " sterge rotile,Sally" uneori cand ma striga ma striga "sally",iar daca ii raspund doar "da" continua sa ma strige pana ii spun "da,Bucsa"; intr-o zi a venit de afara si mi-a zis ca "i-a inghetat lui Bucsa "filtu de aer",adica nasul...in loc de ochi are faruri,iar fundicul e 'teava de esapament,pe unde ies gazele'...ca idee,fiecare parte a corpului lui isi are corespondentul in piesele unei masini...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns larasarit spune:

Pe al nostru il cheama Pompier Sam. Mereu il invata ce sa faca si ce sa nu, vine cu noi la plimbare, il tine de mana cand traversam strada..

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Alizee spune:

Fetita mea are mai multi prieteni imaginari. Este cand invatatoarea, cand educatoarea lor, ori prietena de joaca. E normal. Eu nu m-as ingrijora. Fetita mea are 9 ani.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns histamina spune:

cand Ianu avea un an si doua luni in viata noastra a intrat Bandu.atat zicea Bandu si cateodata Candu.
credeam ca e un obiect.pe la 2 ani mi-a spus ca Bandu vine cu el mereu si Candu e pa.
Acum are 2 ani si 7 luni si de la 2 ani si 4 luni face zilnic obiectul relatarilor lui Ianu.
e un tringhi alb,de lumina, mic (il voi inregistra,ca prea frumos zice), se ascunde in spatele icoanei,vine doar dimineata.nu are picioare,urechi, gura.si dnei psiholog i-a vb despre el.
sin in ce limba,vb , Bandu?
nu intelegi mami,ca nu are gura, dar eu inteleg.
o fi,ca prea zice din suflet.
de cateva ori bandu s-a suparat pe Ianu, pt ca Ianu i-a facut o ureche mov, apoi una alba.
acum 2 saptamani mi-a zis ca nu mai e triunghi alb ,ci patrat ,pt ca ii va construi lui ,lui Ianu, o casa cu scara, sus, unde ei doi vor vorbi.
Ianu mi-a spus:Bandu vine de unde am venit si eu.
de unde o fi venit el?????????

de doua saptamani Bandu a cam plecat. ori o fi ocupat cu cosntructia "casei cu scara", ori...........dna psiholog ne-a zis ca prietenii imaginari dispar in jurul varstei de 5 ani,amxim 6 si ca mental, el are deja aceasta varsta.
nu stiu.stiu doar ca m-a amuzat teribil.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns violetan spune:

Si Laur are doi frati imaginari: Capacel si Cernica.
Mai mult decat atat, are si un sef imaginar, pe nume Luminutza, sef care l-a desemnat pe Laur sef in anumite situatii.
Laur lucreaza la un magazin de jucarii, cat noi dormim. Cand ne trezim cu totii, el e satul de munca. Si- uite problema!- asa, obosit, trebuie sa mearga la gradinita. Pai te cred si eu ca in conditiile astea nu i-a facut bine codita lui "patru".
Nu sunt foarte prezenti in viata noastra, doar i-a mentionat de cateva ori, in treacat, ca sa stiu ca exista.

Mergi la inceput