Pufi de ian-feb 2010 (67)
Raspunsuri - Pagina 13

danasor spune:
Citat: |
citat din mesajul lui decenuela intreb si eu...acu...pt ca...ta-su continua ideea ca fiul asau este un exemplar "deosebit" in sensul negativ....si sustine ca o vizita la psiholog ne-ar scapa de multe probleme. jiji de cateva luni loveste copiii( desi dupa fata lui angelican-ai zice) ...si cam de vreo 2-3 sapt s-a accentualt. dar nu stiu cum sa va explic ...ca o face fara motiv...fara sa-l supere cineva....pur si simplu...si pe strada daca trece pe langa un copil si la lift... cum sa procedez? ce fel de pedeapsa sa aplic? eu zic ca e doar o perioada, o etapa ( musca..mai ales pe ta-su...si la fel era un dezastru....azi am sesizat ca ed ceva timp nu mai musca decat ocazional) in casa e o atmosfera placuta...eu sunt calma...degajata...nu ne certam...nu stiu cum sa va explic..n-ar avea motive, suparari sau repercursiuni la o stare de tensiune ...INSA..poate undeva gresesc...poate sunt prea optimista....si intr-adevar trebuie luate niste masuri... dar mie mi se pare aberant...pt eu n-am aplicat nicun fel de pedeapasa pena acu...ca n-a fost cazul, e e un copil cuminte, docil, in general... mi se pare ca nici nu ar intelege ( eram la o vecina i-am zis ca daca-l mai loveste o data pe baietel plecam....l-a lovit si am plecat...el era f degajat nu arata niciun regret)de aici deduc eu ca n-are legatura.... deci...nu ma supar .. puteti sa va dati cu parerea Mihaela, ![]() Povestea unui...petrecaret JUCARII PENTRU PITICI... N-am stiut ca poate exista pe pamant o dragoste atat de mare!... |
cred ca e o faza care va trece de le sine asa cum a si venit, doar ca trebuie sa stai cu ochii pe el atunci cand se joaca cu copii...
cat despre mersul la psiholog... daca asa s-ar linisti tatal... ai putea sa-l duci; atunci ai avea ce sa-i arunci in fatza lui JJ mare- vezi ti-am zis eu

poate vrea doar sa atraga atentia copilului asupra lui, o face din dragoste.. cine stie ce-i in capusorul lui

sorina_bz spune:
Buna dimineata,
Coffee, ladies!
Multumesc tare mult pentru urari BF, Ruxita, Ana_g, Haircut, Danasor!
Sunteti niste dragalase si niste scumpe, ca de obicei!
Ne-am masurat si cantarit si noi....avem 12.200g si 86 cm. La doc de fam n-am ajuns....am sunat si mi-a zis sa mai stam, sa treaca zapada... As fi vrut s-o si vada, dar...nah....mai stam, daca-i musai.
Am facut si un mini-party aseara, un fel de repetitie pentru sambata...s-a distrat iris ...am avut la noi in vizita bunicii, si tort, lumanari, coifuri, baloane...tot tacamul.
Lorex, Alexutzzza....nashpa tare fazele astea! Unii oameni chiar sunt lipsiti de orice urma de bun simt. Din pacate, ca sa citez un "mare clasic" in viata..."traim in romania, si asta ne ocupa tot timpul".
Mire.... felicitari pentru bilant!
Cu pishu....am vazut ca a scris Tomaca (
)...eu n-am stiut atatea detalii cand i-am mai recoltat lui iris....Am luat mai multe pungi de la farmacie, sa am, de rezerva...Am spalat copila in mod repetat(de 3 ori, zic avizatii), am lipit punguta cum am putut, si am incercat s-o stimulez sa faca pishu....jocuri cu apa, in principiu. Cand am avut "material" in pungutza (dupa multiple incercari, ofc)...am sunat pe tati de iris, care a venit repejor, a luat pungutza, si a lasat-o drept la laborator, dupa ce, in prealabil, eu am lipit-o, si-am pus-o intr-o alta pungutza, cu fermoar. Cu sangele...tot asa cum ti-a raspuns Lorex, mi s-a spus si mie....ca doare mai tare din deget, ca se chinuie sa stoarca sange,etc....
Ruxita....cam nasol rezultatul de la rmn....nu suna deloc bine....Dar e bine ca exista tratament, iar cu vointa, ambitie si dedicatie, o sa se faca bine. Un mare "bravo!" lui Kay cel papacios si dormicios!
Eu nu mi-as bate capul cu ce scriu educatoarele in jurnal cum ca..."nu face". Poate le-ar prinde bine o sugestie, sa scrie si ce anume face bine copilul, ca sigur sunt o gramada de lucruri care se merita notate!
Larisel....m-a emotionat tare, ce ai scris despre mama ta!...La cat mai multi pasi, spre o recuperare totala, va doresc!
Plateea...am vazut poze de ginerel frumos, si de mami gazelutza! Torturile alea arata bestial!
Loredana.......sa gasesti varianta care va avantajeaza cel mai mult, ca si costuri! Eu cred, totusi, ca in ro este destul de ieftin tratamentul stomatologic, comparativ cu ceea ce-mi spune sora mea, despre costurile din us. Acum...nu stiu cum este la voi, si probabil ca si sotul tau are dreptate, cu costurile adiacente....
Tomaca.......sa gasiti cea mai potrivita cale pentru voi! Tare multe si tare grele aveti de analizat, de luat in calcul....
BF....vrem pozeeeeee!
Ana_g...Cu alaptatul la bb2....cred ca au spus fetele tot ce era de spus....eu nu am alaptat, asa ca nu ma pot pronunta. Cu adormitul....si iris adormea ziua in brate, leganata, si cu anumita melodie...o hatzanam si cate o ora, de ma ustura plasa abdominala....dar, miracol, prin noiembrie....a cooperat, n-a protestat, si de atunci adoarme in pat, neleganata...sigur ca stau eu sau bona cu ea, si ca se foieste o gramada, dar....n-o mai legan...
Atlantique...cu vigantolul....eu ii dau D3, de la secom, lui iris. I-am dat mereu, consecvent, n-am intrerupt decat o saptamana, in vara, cat am stat la mare. Iris a facut 18 luni in 22 august, asa ca imediat au inceput lunile cu "r"....nu mai avea rost sa intrerup...
Dece.......cu pb cu psihologul.....nu cred ca e cazul la voi...Luca e un copil tare dulce si cuminte...dar, pentru linistea "casei" tale....poti lua o programare, sa mergi la unul, ca apoi sa ai munitie...
. Si iris batea si musca copiii in parc, asta-vara....se mai repezea si la noi, cateodata, desi chiar nu a avut unde sa vada gesturile astea...
...I-am explicat de ma ustura in gat, de fiecare data cand am avut ocazia....ca nu e ok, ca ii face "buba" celui pe care il agreseaza, si-l doare, si plange....ca noi dam pup, iubim, mangaiem, luam in brate....nu batem/muscam...si o luam brate, o pupam, mangaiam, chiar daca ea era in spume, si ma lovea/musca, in timpul asta....Acum nu mai face treburi agresive decat extrem de rar, si cand le comite, procedez la fel.
Danasor....pupam fetele frumoase! Si pe mine ma bate gandul unei schimbari majore de look...
Trimit, ca tricotez de vreo ora la mesaj, si daca il pierd......ma impusc!
O zi frumoasa, sa aveti!

decenuela spune:
neatza dragelor...
sarumana de cofffe, sorina, merge lafix...mai ales cajiji m-a capiat pana s-a culcat.. mult dupa 12....si mie imi picau ochii in gura ca de....eu n=am dormit la amiaza...apoi foielile de rigoare...mai un marait la ora x...apoi laptele de la ora y....de sunt varza...
nu stiu cum sunteti voi...dar eu astept ...primavara.m-=amsaturat de vremea asta de kk...deceatza...de apa de pestrazi..de zapada cenusie...care imi scade moralul..
sorina...dar la ce mall-ista e...bilantul e fff bun, nu?
sunt asa cu capul ca nu mai tin minte nik
sa aveti o zi super cu vesti muult mai bune
Mihaela, de LUCA ... minunea de la miezul noptii...
Povestea unui...petrecaret
JUCARII PENTRU PITICI...
N-am stiut ca poate exista pe pamant o dragoste atat de mare!...

sorina_bz spune:
Citat: |
citat din mesajul lui decenuela neatza dragelor... sarumana de cofffe, sorina, merge lafix...mai ales cajiji m-a capiat pana s-a culcat.. mult dupa 12 ![]() ![]() ![]() nu stiu cum sunteti voi...dar eu astept ...primavara ![]() ![]() ![]() sorina...dar la ce mall-ista e...bilantul e fff bun, nu? sunt asa cu capul ca nu mai tin minte nik ![]() ![]() ![]() sa aveti o zi super cu vesti muult mai bune |
Dece...sorry de noapte nashpa....vad ca si party-girl a mea a inceput de ieri niste sculari, cu care nu prea eram obisnuita. Ea se treaza pe 5, isi bea laptele, si adormea singurica, pana pe la 8. Nici ieri, nici azi n-a facut asta...ieri a vrut sa petreaca de la 5 jumi...abia la 7 jumi am dovedit s-o adorm...azi a bagat o sticla la 5, a adormit repede, dar la 6.15 era deja in popou. La 7 a adormit...
Primavara...daaaaaa, si eu o astept!
Bilantul...si eu zic ca e ok.

ana_g spune:
Buna dimineata si mersi sorina de cofi, e musai la mine, tensiune mic....ameteli, din astea....
Bon, ca sa fiu mai clara, nunvreau sa renunt la alaptat, ar fi culmea, doar ca sper ca de data asta sa fie mai cu succes si mai usor. Sunt pro alaptat pana in panzele albe, atata timp cat situatia o permite. Si nici nu ma vad manevrand biberoane, doar ca privit din afara totul parea atat de simplu la copilu asta de care va ziceam, finutza mea...mersi tuturor ca ati sarit, de asta va iubesc eu pe voi!
Stefan, conform cantarului meu de la baie are 11 kg! Asta e o mare veste pentru mine, suntem pe drumul cel bun. Da, i-am dat multisanostol 3 saptamani, dar nu cred ca de asta.
Nu mai stiu cine intreba, stefan se trezeste la 7! Asa ca imi iintelegeti disperarea ca la 3 dupa masa el inca alearga de colo colo, mort de somn, dar fara sa se dea batut.
Va doresc o zi frumoasa!
_
mama lui Stefan, pui scump si 17+

ale1212xa spune:
neatza
sorina multumim de cafea...savurez si eu una in tihna acum si apoi ma apuc de chestii casnice...nu am nimic in frigder si habar nu am ce sa mai fac de mancare...am o lehamite de tot....
dece..naspa de noapte..si Dragos trece printr-o faza cam ciudata...se trezeste noapte la 3 si urla...ca din gura de sarpe...cred ca are cosmaruri ca altfel nu imi explic..nu il calmeaza nimic...azi noapte vad ca nu s-a mai trezit..i-am bagat o lampa de veghe si l-am culcat cu tac-su...oare s-o speria si de intuneric?? habar nu am...cat despre batut...eu zic ca nu are jiji nimic...e o faza prin care trec toti...Dragos a inceput si el sa dea in noi cand nu ii convine ceva... mai ales in tac-su...incerc sa ii explic, ii zic ca tati se supara..se enerveaza si mai rau...la cresa nu mi-au zis ca ar bate copii deci cred ca inca nu si-a dat seama ca poate
ana_g..un pupic si o imbratisare...hai fi tare...sunt convinsa ca o sa te descurci minunat cu ambii feciori...si te inteleg ca vrei cateodata sa fi singura...nu esti mama denaturata..pur si simplu un pic obosita
alexutza...nu imi vine sa cred...oare le cadea rangu sa iti spuna adevaratul motiv pentru care nu te mai vor...nu s-or fi gandit cat rau poate sa faca la pshic un astfel de motiv pentru cineva abia intors in campul muncii dupa 2 ani...sincer eu una nu inteleg astfel de oameni si pace...
multumesc fetele de pumni stransi..totusi nu mai astept la un raspuns pozitiv din partea celor la care am fost la interviu...e deja joi...ma gandesc ca pana acum au luat deja o decizie...dar nu disper...e ok sa mai iau contact cu inteviurile o perioada..vad ce se cere, ce se ofera...
a...lorex..eu sincer ii ziceam ceva fufei aleia de nu te-a lasat cu copilul sa intri in scara...oricum sa nu o ierti data viitoare pls
gata..cam atat a retinut neuronu...o zi frumoasa sa aveti...

atlantique spune:
Buna dimi!
Multumesc de cafea Sorina si felicitari pt bilant! Sa va fie de bine petrecerea!
Dece, parerea mea este ca asa incearca el sa atraga atentia iar cea mai buna atitudine este, asa cum a zis si Sorina, sa ii explici ca este gresit si ca provoaca durere. Si eu as verifica si cum se mai poarta bona cu el (tu parca ziceai ca ai surprins-o cum dadea in el), poate ii da peste manuta ca sa nu face ceva....zic si eu. Un psiholog nu cred ca i-ar explica mai bine ca tine.
O zi frumoasa!

atlantique spune:
Si eu tot cu problema mea....vigantol.
Avand in vedere ca dupa 1 an alimentatia copilului nu mai este formata preponderent din lapte nu este ok calciu cu D3 in loc de vigantol, ca vigantolul fixeaza calciul, nu? Si ce sa fixeze daca nu are suficient din alimentatie?
Este o abordare gresita?
Scuze ca insist atat dar am auzit si de varianta calciu de la nastere in conditiile in care atunci bebe mananca doar lapte....

atlantique spune:
Sorina imi poti da si mie retata de cheesecake? Eu am facut doar diferite variante de placinta si as fi vrut sa incerc o reteta testata. Poti sa imi trimiti Pm sau sa postezi aici, daca nu le deranjeaza pe fete.
Multumesc mult!
Si scuze pentru

larisel spune:
dece Si fetele mele se bat, pe bune... Alena impinge copiii la gradi (mi-a zis educatoarea)... eu le cert si le zic ca nu asa fac domnisoarele ci huliganii si ele vin sa ma loveasca si pe mine. Le pun apoi sa se impace si sa se pupe, uneori se executa, alteori pun botic. Deci noi o facem pe suparatii si uneori chiar tine schema.
rux Si mie mi se pare ciudat bilantul de la gradi... noua ne da raport zilnic seara cand le luam despre masa, somn si ce mai intrebam noi (eu am o grija si mai mereu intreb daca socializeaza si daca se bat ). Uneori e aglomeratie si nu aflam nimic... dar si pe camere vedem destul de multe (pacat ca fara sonor).
sorina Felicitari pt bilant!
atlantiq Eu eram adepta suplimnetelor doar dupa analize si pana la 1 an am respectat cu strictete. Dar la controlul de 1 an jumate mi-am spalat creierii si am dus fetele la control la un alt perdiatru decat de obicei care mi-a recomandat vigantoletten zilnic si calciu cate 10 zile lunar in lunile cu r. M-am conformat si am gresit, dovada ca din analize a rezultat un nivel de calciu un pic cam ridicat, deci ar fi fost ok fara supliment. Si una din ipotezele mele pt ce s-a intamplat ar fi o combinatie nefericita care a alterat fosfataza (poate chair calciu cu vigantoletten).