Boicot european contra discriminarii
Raspunsuri - Pagina 8
bird70 spune:
Citat: |
citat din mesajul lui desprecopii bird ai dreptate insa la aceasta situatie s-a ajuns tot din cauza Olandei, aceasta este singura tara din UE care impiedica accesul legal la munca al romanilor! Si asta este o discriminare pentru ca FIECARE cetatean al UE TREBUIE SA AIBA drepturi egale in UNIUNE. Despre asta este UE. |
Nu toti cetatenii UE au drepturi egale peste tot. Daca ar fi asa s-ar elibera pasapoarte europene pentru toata lumea si gata. Tarile din Uniune au inca suveranitate, au conducatorii lor si evident drept de decizie. De ce e asa de greu sa intelegem si sa respectam faptul ca Olanda incearca sa-si protejeze cetatenii? Mi se pare normal ca o tara sa puna pe primul loc interesele cetatenilor proprii, in fata sentimentelor ranite ale unor ilegali.
Health is a state of physical, mental and social wellbeing and not merely the absence of disease or infirmity . World Health Organisation
I'm not insane, my mother had me tested! Dr.Sheldon Cooper
jenn spune:
Sa o luam altfel-daca site-ul respectiv se numea "raportati infractiuni pe piata muncii"nu era nicio problema.In articolul 1 al Constitutiei olandeze se arata clar interzicerea discriminarii pe baza rasei,religiei,convingerilor politice,sex sau alte motive.Efectele juridice ale discriminarii sunt descrise in codul penal,articolul 137c.Daca cineva vrea ,intelege ca cea ce face Wilders e ilegal.
coracora spune:
Ce-ar putea face statul roman / romanii pentru a combate aceste fenomene care iau o amploare fara precedent (si care starnesc, pe buna dreptate, mania cetatenilor europeni victime ale variilor crime comise de romani)?
http://www.evz.ro/detalii/stiri/romanii-controleaza-jumatate-din-prostitutia-din-franta-vezi-cat-castiga-un-proxenet-96882.html
http://www.jurnalul.ro/special/furturi-haine-tigani-malta-605519.htm
caro spune:
citat din mesajul lui coracora In aceeasi nota mi s-ar parea firesc daca olandezii s-ar apuca sa-i boicoteze economic pe romani pentru ca aceastia fura sinele de tren din toata tara, golesc conturile bancare ale oamenilor prin tot felul de metode (skimming), canta la acordeon la multe colturi de strada si agaseaza cetatenii, samd. Ar fi interesant de comparat efectele unui eventual boicot economic al Olandei asupra Romaniei cu varianta viceversa. Desprecopii e clar ca nemultumirile olandezilor sunt multe in ceea ce ii priveste pe est-europeni, am inteles ca sunt deja 50.000 de sesizari pe site-ul PVV. Daca aceasta initiativa a lui Wilders nu e buna / etica / viabila / morala, care ar fi solutia ca cetatenii olandezi sa-si poata exprima frustrarile vizavi de ceea ce se intampla in jurul lor fara sa fie acuzati ca discrimineaza? |
here we go again! romanii fura, romanii agreaseaza... blah,blah,blah.... inca un exemplu de generalizare crasa!
coracora spune:
citat din mesajul lui caro here we go again! romanii fura, romanii agreaseaza... blah,blah,blah.... inca un exemplu de generalizare crasa! Mama mandra de Dan Andrei (24/03/1996) si Thomas Adrian (18/01/2004) http://community.webshots.com/user/lidia67 |
Nu generalizeaza nimeni nimic. Eu, de exemplu, nu fur si nu agresez pe nimeni, insa asta nu ma face sa nu recunosc faptul ca multi din conationalii mei reprezinta o problema pentru tarile in care au emigrat.
Citeste articolele de mai sus, cifrele nu mint.
AB_AC spune:
Mey Wilders si acolitii sunt deplasati si contra legii. Si ar trebui pedepsiti : dati in judecata intai si luptat pentru condamnarea lor!
Dar ceva trebuie facut. Nu poti veni intr-o tara, emigra acolo si nu te poti astepta sa nu vrea nimeni sa-ti corecteze acele obiceiuri care poate ti-au dus propria tara de rapa.
Nu ajuta cu nimic ca voi cei ireprosabili negati ca emigratia legala a est-europenilor pune in general muuulte probleme de integrare si in plus emigratia ilegala si munca la negru are aer de sport national pentru unele state
Boicotul este de parca voi sunteti in afara Olandei, a problemelor ei de buget si somaj. Ce-i aceea sa-ti boicotezi tara din prima? Si de ce romanii sa boicoteze? Voi nu ati renuntat la cetatenia romana devenind olandezi? (Stiu ca era o ruza cum ca pierdeai ceva financiar in .ro, dar ideea e tot aceea... ) Daca vrei dreptate in tara ta, manifesteaza, fa greva, fa plangeri si daca toate mijloacele democratice de lupta din interiorul sistemului nu merg, abia atunci fa apel la altii.
Eu sunt foarte fericita ca exista sistem de vize in US si ca isi triaza vizitatorii si ca nu accepta ca oricine sa devina cetatean. Decat sa ma lupt cu justificarile ca eu nu-s ca majoritatea, mai bine ma lupt sa arat ca merit cetatenia. Eu ii inteleg pe olandezii revoltati de munca ilegala in conditiile in care somajul este enorm si toti angajatorii taie costuri. Si si mai tare ii inteleg pe cei care se plang de stricarea calitatii vietii. Numai citind ce zic fetele de cum se comporta copilasii romani in blocuri imi aduc aminte cat de civilizat era pana si-n blocurile sociale din Eindhoven. Si mai ales ii inteleg pe cei care se plang de hoti.Cand am ajuns eu in Olanda, fetita unei prietene a plecat taraind o mega jucarie de la Vroom & Dressman in timp ce mama-sa era focused pe bebele care plangea. A iesit cu ea din magazin, n-a sunat vreo alarma si mama cand a vazut-o (la bicicleta) a returnat jucaria bineinteles. Anul trecut baietelul meu s-a apropiat cu jucaria de usa, usa automata nu s-a deschis, deci nu era asa aproape dar a sarit alarma si copilul chiar s-a speriat. Societatea aceea increzatoare si senina in care crima majora era furtul de biciclete s-a schimbat binisor. As fi profund nefericita daca ar trebui sa-mi pun alarma la casa cum am in Franta, sa-mi pazesc buzunarele non-stop, daca ar trebui sa pazesc jucariile pe care copii le lasa imprastiate in curte... si alte mii de lucruri inutile dar fff placute . Cum ar fi acela ca-n tara asta mi se trimite pasaportul prin posta si-n schimb cutia postala ar putea sa-mi umble toata strada si totusi nu o face nimeni...
Acuma daca vreti sa-mi ziceti ca de fapt nu boicotati contra lui Wilders ci ca .ro ar trebui sa faca presiune pe Olanda pentru a elibera piata muncii, iarasi nu vad cu ce ii atinge pe romanii deveniti cetateni olandezi. Intr-o economie ca ceea actuala orice stat are dreptul sa-si protejeze cetatenii, nu? Nu mi se pare deplasat sa se mai intarzie. Parerea mea mea e ca la momentul cu pricina multi altii vor bate in retragere daca economia nu va merge mai bine. Romania ca stat nici eu nu prea are interesul sa mai fac brain drain pe undeva asa ca singurii interesati sunt romanii care vor sa emigreze fix in Olanda. Ori asta mi se pare un motiv slabut pentru un boicot. Mai ales daca tinem cont ca intr-o prima faza toate aceste economii EU s-au protejat una fata de alta, adica s-au deschis cand au fost oarecum echivalente. Ceea ce bineinteles nu-i cazul.
portocalia spune:
AB_AC, in cazul de fata, problema nu este Olanda ca tara sau olandezii ca popor. problema este primul ministru olandez, care aproba, tacit, o manifestare xenofoba si profund anti-europeana. pe mine nu ma doare ca un idiot ca wilders a pus un site, in care incita la xenofobie si extremism, ca sa castige voturi. ( ei da, e criza, infloreste extrema dreapta, e perfect previzibil).
ma deranjeaza insa foarte tare ca guvernul olandez nu ia distanta de actiunile lui wilders, ca primul ministru schimba cu el glumite spumoase in parlament, dar tace malc cand wilders intinde coarda cat poate, pentru ca poate. pentru ca, printr-o schema foarte imbarligata, fara el si fara voturile aduse de partidul lui, guvernul actual nu ar fi posibil. deci vezi, totul e un joc politic. Mark Rutte e un prim ministru slab, care nu e in stare sa ia atitudine si care joaca asa cum ii canta wilders. si pana nu va exista un pressing serios, politic sau economic, poti sa faci tu mama manifestatiei, Rutte nu va da puterea din mana. pressingul politic este si nu prea, speram sa reuseasca ceva pressingul economic.
(si nu, pe romanii care au deja cetatenie olandeza, probabil ca nu-i atinge cu nimic eventuala inasprire a conditiilor de pe piata muncii dar vezi, nu toti au uitat de unde se trag si cum au fost inceputurile. si-apoi, marile grozavii se intampla pas cu pas si nu dintr-o data. azi un pic, maine inca un pic, poimaine te trezesti cu casa insemnata si te intrebi cum de s-a intamplat. ma surprinde ca oamenii uita atat de repede, sincer.
si bonus, citat din wiki: In 2009, Rutte stated that Holocaust denial, although it is in itself ridiculous, should no longer be punishable by law. )
gmmm spune:
AB AC, ai mila de creierul meu obosit.
Eu am inteles ca vrei sa spui ca Wilders et comp fac ceva ilegal, ca ar trebui pedepsiti, lupta, tribunal etc.
Dar ca in fond au dreptate.
portocalia spune:
citat din mesajul lui bird70 conducatorii lor si evident drept de decizie. De ce e asa de greu sa intelegem si sa respectam faptul ca Olanda incearca sa-si protejeze cetatenii? Mi se pare normal ca o tara sa puna pe primul loc interesele cetatenilor proprii, in fata sentimentelor ranite ale unor ilegali. |
am tradus mesajul lui wilders, ai citit acolo pe undeva cuvantul "ilegal"? eu am citit doar est-european, polonez, roman si bulgar.
mi se pare extrem de ciudat ca exista oameni carora li se pare normal mesajul lui wilders. si si mai ciudat e ca acesti oameni sunt ei insisi imigranti. serios, e peste puterea mea de intelegere.