Boicot european contra discriminarii

Raspunsuri - Pagina 15

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns AB_AC spune:

Citat:

Bai nu stiam ca Seattle -ul e la cucuieti .

Pai fata de salariile si preturile din NYC si California esti la cucuieti cu bune si rele :)) Verifica si tu costul vietii...ca n-o spun cu rautate.

Mergi la inceput

Saskia nu stiu cum faci tu. Eu pot sa accept ca tu vrei binele .ro chiar daca asta ar baga inca nitel in cofa .nl . Daca am plecat din .nl avand un job acolo dup ce studiasem acolo... spune multe despre cat de mult iubesc eu .nl. Problema nu-i ce accept eu ci daca cei in tara carora vrei sa traiesti te accepta asa cu loialitatea in primul rand fata de .ro si cu drepturi egale lor.

Din punctul meu de vedere mi se pacre cinstit sa fiu loiala copiilor mei. Tara in care vreau sa creasca copiii mei e cea careia ii sunt loiala, desi mi se rupe sufletul de o alta in care am crescut. Nu cred ca-i o alegere usoara, mai ales cand olandezii te vad ca cetatean de rangul doi.

Eu n-am spus ca .ro sa taca! Romania are dreptul sa penalizeze prin boicot, dar nu mi se pare potrivit ca cetatenii olandezi de origine romana sa instige la boicot inainte a fi incercat mijloacele interne legale de a-i aduce in fata justitiei pe vinovatii de rasism. Boicotul e o solutie simplista care cere ajutor din afara care pune niste ceateni olandezi separat de alti cetateni olandezi, oficializand o egregare contra careia ar trebui luptat.

Nu stiu cum sunt "olandezii". Ei versus noi. Sau poate ca stiu si de aceea n-am vrut sa schimb rezidenta pe cetatenie in Olanda. Dar tot eu stiu cum erau tratati romanii in 97, cum incepusera sa fie tratati in 2000 cand incepusem sa migrez catre petrecutul de semestre in US si am vazut cum erau tratati anul trecut. Si nu cred ca vina e doar a olandezilor. Adica ar trebui analizate erorile de ambele parti.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns saskia spune:

Citat:
citat din mesajul lui AB_AC

Saskia nu stiu cum faci tu. Dar tara in care vreau sa creasca copiii mei e cea careia ii sunt loiala, desi mi se rupe sufletul de o alta in care am crescut. Nu cred ca-i o alegere usoara, mai ales cand olandezii te vad ca cetatean de rangul doi.

Eu n-am spus ca .ro sa taca! Romania are dreptul sa penalizeze prin boicot, dar nu mi se pare potrivit ca cetatenii olandezi de origine romana sa instige la boicot inainte a fi incercat mijloacele interne legale de a-i aduce in fata justitiei pe vinovatii de rasism. Boicotul e o solutie simplista care cere ajutor din afara care pune niste ceateni olandezi separat de alti cetateni olandezi, oficializand o egregare contra careia ar trebui luptat.

Nu stiu cum sunt "olandezii". Ei versus noi. Sau poate ca stiu si de aceea n-am vrut sa schimb rezidenta pe cetatenie in Olanda. Dar tot eu stiu cum erau tratati romanii in 97, cum incepusera sa fie tratati in 2000 cand incepusem sa migrez catre petrecutul de semestre in US si am vazut cum erau tratati anul trecut. Si nu cred ca vina e doar a olandezilor. Adica ar trebui analizate erorile de ambele parti.

Asta e chestiune de principii. Copii mei sunt jumatate jumatate. Asa ca loialitatea asta e uneori asa de interpretabila. Sa fim cinstiti, esti loial cui vrei, nu tarii in care iti cresti copiii, ca doar nu mi-i creste tara, respectiv Olanda. Eu si sotul muncim pe branci si platim taxe asemenea. N-am primit nici un fir de ata gratis ca sa stau in genunchi si sa pup mana tarii/cuiva/oricui. Sunt un om liber, asa m-am nascut si asa o sa mor.

Restul e chestiune de interpretare. Si chiar daca pe fata, din cauza genului astuia de comportamnet social unii s-ar declara loiali fata de tara in care locuiesc, dar in sufletul lor ar fi loiali alteia, ce mare branza a castigat tara aia.

Tu chiar crezi ca nu au incercat altii mai cu putere decat noi, uite aici:
http://www.nu.nl/politiek/2742360/evp-fractie-ep-wil-rutte-spreken-meldpunt.html
sa-l reduca la tacere pe xenofobul asta casatorit cu o unguroaica, aia ipocrizie crasa. Si chiar olandezi au incercat. No bine, nimeni nu are ce sa-i faca zic ei. Asa ca fiecare face ce poate ca sa puna presiune, d-asta mie boicotul mi se pare chiar normal. Dupa cum spuneam, nu dau olandezii pe dinafara de toleranta, dar cand le arati banii ei bine atunci poate se mai gandesc. Daca asa vor si nu de vorba buna, ce sa le fac eu lor.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ladyJ spune:

AB, dar de ce daca esti loiala unei tari(sa zicem Olanda) trebuie automat sa te dezici de loialitatea pentru RO? De ce trebuie ales, asta nu inteleg . Nu poti fi loial amandurora?(ca doar tara nu-i femeie sa se supere)

Pana la urma e vorba de EU, olanda si romania nu-s in razboi sa trebuiasca sa alegi de partea cui lupti.

Tara iubita Olanda(politicienii ei) face o magarie fata de sora mai mica romania. Deci fata de tine, nascut roman, rezident in olanda. Normal ca iti trezeste furia, ca te cam simti ca musca-n lapte, dintr-o data, in tara a carui cetatean esti. Nasol sentiment. Nu mai stii daca esti roman sau olandez, defapt esti si si. Ce faci? Faci ce poti. Sigur ca ideal ar fi asa cum zici , sa se ia masuri legale, sa se adune est europenii olandezi si sa-i tarasca prin tribunale pe politicienii rasisti. Dar e nevoie de organizare pentru asta, asa ca pana se organizeaza fac si oamenii ce stiu, vorbesc de boicot.

Mie mi se pare oricum aiurea sa trebuiasca, in 2012, sa organizezi ample manifestari anti rasism in UE, intre state sau cetateni UE. Ce naiba pazeste uniunea asta, de ce nu intervine?

Mergi la inceput

Saskia asa cum vad eu lucrurile e doar un inceput. Care nu pare deloc promitator si tipul pare sa scape. Daaaar astia doi trebuiesc napaditi de procese in tara si la EU. Sa fie clar ca nu merge!

Copiii ti-i creste si tara. Faptul ca in jurul lor au un mediu civilizat costa enorm de mult si din pacate nu o poti plati doar cu bani sau munca. Nici eu nu cred ca trebuie sa stau in genunchi in fata vreunei tari. Pe de alta parte si tara aceea are dreptul sa-mi spuna. Numai munca imi dai...pai stau si altii la coada mai draguti ca tine. Asa ca de aceea eu am cautat pana am gasit o tara fata de care sa simt ceva. Daca nu, nu ceream pasaport si ma multumeam cu drepturile unui rezident. US imi place, dar fara agrseiune, asa ca-s rezident si atat.

Lady e o ordine de loialitate. Dupa cum vad eu lucrurile nu doar Olanda a facut o magarie lui .ro. In primul rand niste ilegali iesiti de sub control au schimbat binisor calitatea vietii in orasele mari, .ro nu a evoluat la nivelul economic pronosticat acum niste ani, iar .nl a involuat. Si atunci pe de o parte niste xenofobi au castigat teren si din cauza nemultumirii populare nu-s pedepsiti ca sa nu fuga toate voturile la extremistii vezi D-ne nedreptatiti. Si pe de alta parte .nl refuza sa tina promisuni facute pentru ca in mod onest ar deteriora si mai tare situatia. Acum xenofobii trebuiesc pedepsiti cu minim de damage pentru tara mea... Eh trebuie sa fie una prima. Si in tinerea promisiunilor conteaza si cat de afectata va fi tara mea... upss care-i aceea? Daca alegerea olandezilor de origine romana e net diferita de a olandezilor de alt tip in ambele cazuri ... apai cineva a facut o greseala dandu-le pasaport pentru e clar ca nu-s integrati.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns portocalia spune:

Citat:
Daca alegerea olandezilor de origine romana e net diferita de a olandezilor de alt tip in ambele cazuri ... apai cineva a facut o greseala dandu-le pasaport pentru e clar ca nu-s integrati.

wow! io zic sa vorbesti cu Beatrix si sa-i atragi atentia! mie cel putin, ea mi-a dat cetatenia

nu te supara, dar ce sugerezi tu e super bla-bla. PVV-ul nu a aparut ca sa apere olandezii de agresiunea imigrantilor. PVV-ul vrea la putere, speculand frustrarile votantilor cu capete patrate si atat. Giboni exista in toate tarile si trebuie sa le vorbesti pe limba lor, desigur. Daca nu erau imigrantii est-europeni erau arabii si turcii, daca nu erau arabii erau antilienii, daca nu erau antilienii, erau probabil evreii. Actiunea PVV-ului e xenofobie plain & simple. In cazul de fatza e si profund antieuropeana, din fericire! (macar se face tam-tam). Si da, Saskia are dreptate, pentru olandezi, banii conteaza, nu gluma! Stii ce obtii daca tai un evreu in doua?

un clip pentru tine, enjoy:

Mergi la inceput

Portocalia departe de mine de a apara PVV-ul. V-ar conveni sa vina maghiarii din .ro sa ceara pedepsirea .ro pentru existenta si faptele unuia gen Vadim Tudor? Acela parca a fost odata in coalitia guvernamentala.
Eu cred ca ati spune ca sunt si alte metode de lupta si cred ca au fost, nu?

Eu nu reprosez lupta contra lui Wilders sau altuia.
Eu reprosez ca o faceti de parca .ro ar fi tara voastra si nu. nl.
Ce faceti voi ca persoane reale ma pasa prea putin si bunastarea Olandei mi-e complet paralela ca si d-na Beatrix. cea Portocalie. Dar ceea ce voi repeta mereu este ca sa ceri cetatenia unei tari fara sa te simti cetatean al ei dintr-un motiv pur economic este "o incalcare virtuala de contract". Poti ramane rezident sau expat daca nu simti nimic si nu consider ca aceea tara merita recunostinta si loialitatea ta. Nu-i mai cinstit asa?

Mergi la inceput

Cat despre bancurile rasiste... nu le gust

Ah si sa nu uit sunt pe jumatate evreica!

Cat despre clip... da olandezii is lenesi si prosti...ihim Multi is... da sa vezi si celelalte nati... surprise tot cam asa
Cantitatea de inteligenta nu creste schimband tara, nici macar de toleranta... ramane doar educatia(nu instructia) si civilizatia...

Mergi la inceput

Citat:

Portocalia departe de mine de a apara PVV-ul. V-ar conveni sa vina maghiarii din .ro sa ceara pedepsirea .ro pentru existenta si faptele unuia gen Vadim Tudor? Acela parca a fost odata in coalitia guvernamentala.
Eu cred ca ati spune ca sunt si alte metode de lupta si cred ca au fost, nu?

Eu nu reprosez lupta contra lui Wilders sau altuia.
Eu reprosez ca o faceti de parca .ro ar fi tara voastra si nu. nl.
Ce faceti voi ca persoane reale ma pasa prea putin si bunastarea Olandei mi-e complet paralela ca si d-na Beatrix. cea Portocalie. Dar ceea ce voi repeta mereu este ca sa ceri cetatenia unei tari fara sa te simti cetatean al ei dintr-un motiv pur economic este "o incalcare virtuala de contract". Poti ramane rezident sau expat daca nu simti nimic si nu consider ca aceea tara merita recunostinta si loialitatea ta. Nu-i mai cinstit asa?

iti scapa in continuare esenta problemei, desi numai eu am mai zis-o de vreo 2 ori deja: problema mea nu e wilders, problema mea e primul ministru olandez Rutte, care nu ia distanta de magariile lui wilders. Rutte este vocea Olandei. In momentul in care primul ministru isi da tacit acordul pentru aceasta mizerie, ce loialitate vrei sa mai simt pentru "tara mea"? deci paralela cu vadim tudor nu sta in picioare, sorry.

Mergi la inceput

Citat:

Cat despre bancurile rasiste... nu le gust

Ah si sa nu uit sunt pe jumatate evreica!

Cat despre clip... da olandezii is lenesi si prosti...ihim Multi is... da sa vezi si celelalte nati... surprise tot cam asa
Cantitatea de inteligenta nu creste schimband tara, nici macar de toleranta... ramane doar educatia(nu instructia) si civilizatia...

ca sa vezi! ai crede ca un evreu, ( fie si pe jumatate), ar fi sensibil la problemele de xenofobie.

clipul nu este despre olandezi. sorry, am presupus ca stii limba, spuneai ca ai stat prin NL.

Mergi la inceput