Clasa a-III-a: 2011-2012 (4)
Raspunsuri - Pagina 3
sorana spune:
Lory eu nu sunt convinsa ca vor fi mai multi in competitionala. Vom vedea. Zic asta pentru ca sunt multi care nu vin la toate etapele. De exemplu la romana n-a venit un baietel pentru ca mergea la o nunta, la mate nu va veni alt baietel ca merge la ski, samd. Fiind sambata sunt multi care au si altceva de facut, deci ..... Plus ca se mai si imbolnavesc si mai rateaza cate una fara intentie. Eu nu sunt sigura nici de noi daca vom veni la ultima etapa, depinde cand pica, ce altceva e in weekendul ala, etc. Asa, teoretic, fi-nea se va califica la romana, dupa 2 etape cu 98 si 94. Dar asta ar insemna sa si avem chef sa venim si la ultima. Plus sa avem chef sa ne prezentam la ultima si asta chiar ma indoi ca prea e vara ultima etapa.
loryi1974 spune:
Da, poate ca ai dreptate. Nu stii ce se iveste la ultima etapa. Eu marturisesc ca, daca se pastra sistemul de calificare de anul trecut, mai raream si din evaluari.
Poate e mai bine sa ii pregateasca cu adevarat pentru testele de final de clasa a patra, sunt multe scoli cel putin in Buc care fac clasele de gimnaziu pe baza unor evaluari. Mie nu mi se pare tocmai ok, dar trebuie sa trecem si peste ele.
Si, desigur, o medalie, indiferent de culoare, este cu atat mai valoroasa cu cat este mai greu de castigat.
Happi, de obicei prima etapa e cea mai dificila la mate. Subiectele de anul trecut de la etapa a doua sunt de dificultate medie, nu au avut nimic spectaculos in ele.
loryi1974 spune:
A, da , Sorana, nu vin in primul rand cei de la scolile unde s-au petrecut diverse lucruri paranormale. Cel putin anul trecut nu s-au prezentat.
anya spune:
Noroc cu voi ca mai afla omul de concursurile astea. Fiul meu n-a zis nimic de evaluarile de care vorbiti. De obicei imi spune si specifica daca vrea sau nu sa mearga. Cred ca nu i-a anuntat invatatoarea...Asa ca noi am avut alt program.
Vineri seara am fost la actiunea Mrtisor de pe DC - s-au vandut martisoare si bijou'uri facute de mamici de pe forum sau donate de prieteni. Din banutii stransi vor fi ajutati copilasii nevoiasi sa meraga la scoala. Cu ocazia asta copiii mei au vazut si spectacolul de la Opera comica, au cumparta si ei martisoare, au colorat in coltul destinat copilasilor...Iar dupa, am plecat la munte. Sambata si duminica au skiat. Daca sambata si-au reamintit una-alta pe partia mica, de duminica au trecut la avansati si au coborat deja de 3 ori partia mare din Busteni. Are mama baieti mari...Iar la intoarcere, ieri, ne-am oprit la Buftea la un loc de joaca, unde verisoara lor isi serba cei 4 anisori - ca sa incheie weekendul cu o petrecere.
Cat despe ce va povesteam cu inscrietrea celui mic...nebunie curata.
Legea zice ca au prioritate copiii arondati. Dupa ce se inceie inscrierea lor, daca mai raman locuri, se incriu cei din alte circumscriptii iar acestia primesc un punctaj. Acest punctaj favorizeaza in ordine urmatoarele categorii:1. Copii cu dizabilitati, 2.Copii provenind din casele de copii, 3.Copii din familii monoparentale, 4. Copii care au parintii cadre didactice 5. Copii care au frati mai mari in aceeasi unitate de invatatmant. Ultimii sunt copiii sanatosi, care au ambii parinti si acestia nu sunt profesori. Culmea e ca directoarea ne-a zis ca nu e sigur ca prindem loc pe criterul "frate mai mare" si avea dreptate. Vineri am fost la polite sa-mi fac flotant si era o coada mare de parinti in aceeasi situatie.
sorana spune:
Lory eu nu cred ca nu vin cei "dubiosi". Nu vin cei mai neinteresati, asa ca mine . Dupa cum zicem e vara, poate plecam in concediu atunci, oricum la finalul anului e obosita si fara chef, nu cred ca o voi stresa cu finala la vreun concurs. Pe mine nu ma intereseaza o colectie de diplome, ce stie si ce acumuleaza aflu pe parcursul anului, nu dupa 1 iunie. Si nici nu vreau de la ea cine stie ce peroformanta la 9 ani. Vreau sa-si aleaga o profesie in care sa se descurce si (mai ales) care sa-i placa. Dar mai e pana acolo, deocamdata vreau sa aiba o copilarie fericita. Daca asta inseamna pentru ea sa cante - atunci sa cante, daca se poate si niste mate, e perfect, dar "in limita posibilitatilor" .
Dar asta o sa mai vedem pana atunci. Cine stie, poate are chef si vrea sa mearga.
giulia81 spune:
Buna, ne primiti si pe noi in club?
vad ca povesteati despre concursul evaluare in educatie, din pacate la cluj nu s-a organizat etapa a II-a din motiv ca "in acest moment protocolul de colaborare cu MECTS este în curs de semnare, iar pân#259; la definitivarea acestei proceduri inspectoratul Cluj a decis s#259; nu organizeze concursurile"...nu vreti sa stiti ce dezamagit a fost alex al meu
mai sunt mamici din cluj care s-au confruntat cu acest lucru? poate stiti mai multe motive pentru care concusul nu a avut loc aici?
giulia si alex-raoul (22.09.2002)
"Un copil este o raza de soare ce iti va lumina viata. Un copil e o promisiune a lui Dumnezeu ca viata merge inainte. Un copil e atingerea raiului. Un copil e tandrete si dulceata. Un copil e mereu surprinzator, emotionant, fermecator si captivant. Un copil e o minunata binecuvantare. Dar in primul rand un copil e dragoste."
happiness spune:
La noi pe sem I nu s-au tinut Evaluarile la engleza, din acelasi motiv, dar la romana si mate da...Asa a decis inspectorul de limbi moderne. Parerea mea despre acest concurs este impartita.Pe de o parte, subiectele sunt interesante si complexe si se face o evaluare exigenta chiar a copiilor. Pe de alta parte, depaseste cu muuuult programa scolara si mai ales are un sistem de premiere foarte crud: de la 98 de p medalie, fara diplome speciale etc.Ma gandesc tare serios sa nu o mai las deloc...Sa vedem ce crede ea, pentru sambata la mate ba vrea , ba nu vrea..
loryi1974 spune:
Anul trecut nu au venit.
Cu totii vrem pentru copiii nostri o copilarie fericita si o profesie care sa le placa.
Eu nu cred insa ca un copil cu rezultate este neaparat un copil nefericit si chinuit. Am tot spus-o.Un exemplu este chiar copilul meu care, pe langa colectionarea de diplome, se ocupa cu tot felul, dar nu la program.
Probabil exista si copii stresati, dar exista stres si pentru cei care fac pagini intregi pe zi de suplimentar fara niciun rezultat.
anya spune:
Copiii mei au programe sportive. Weekendul asta Matei are Cupa Martisorului la baschet si cel mic, Calin, concurs de inot. Weekendul urmator mergem la Eforie la concurs de karate. Daca o mai fi zapada peste 3 saptamani mergem iar la munte, la ski. Sunt baieti, vor sport. Pana sunt de Fb la scoala...ii las sa faca ce le place.
Sabina, ati ajuns la munte?
Sabina spune:
Anya, ce sa mai spun, ca ei au fost la munte, dar degeaba, ca au facut si mai tare viroza. Pareau mai ok joi seara, au plecat, dar s-au intors ieri si am crezut ca innebunesc, eram disperata de halul in care se prezentau. Ghe e bine, dar sotul si Sofia rau rau.
azi totul e mult mai bine, din fercire, Sofia nu mai are febra si sotu e mai ok.
Eu am fost dramatic joi si vineri, am crezut ca o sa chem salvarea, numai ca antibioticul si-a facut efectul si am ramas doar cu tusea.
Insa mi-a scazut hemoglobina tare.
deci, m-am plans cat pentru 100 de ani :)))
Sofia nu va ramane repetenta, ne-a asigurat doamna :))), a zis ca e f despteapta si va recupera materia fara probleme , dar cu o sg conditie: sa fie sanatoasa! :)
Sofia nu isi face probleme nicicum, zice ca la scoala e usor de tot .
Eu maine plec la Viena si pe 2 martie ma internez. Vin acasa pe 21 martie.
Va urez anticipat martisor frumos :) si sa fiti cuminti si sa nu va stresati prea tare cu concursuri samd, ca in viata nu iese in fata ala care are mai multe diplome la clasa a treia, ci ala care e proaspat cand conteaza ;-)
Mai intru eu sa va tin la curent.
Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil!
Cum mi-am alaptat copiii
Sabina's blog, Sofia Galagia si bb Gheo