Clasa a-III-a: 2011-2012 (4)

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns loryi1974 spune:

Sunt convinsa ca activitatile din acea saptamana pot fi sarite. eu tot nu am auzit nimic.
Sofia o sa primeasca in loc de 5 lucrari una si cu asta se incheie perioada. Ea sa fie sanatoasa.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sorana spune:

Sabina stai linistita ca n-o sa aiba probleme. Probabil o s-o asculte sau ceva de gen ca sa ii faca numarul de note, dar chiar nu e problema.
Pe vremea mea si nu erau probleme daca lipseai 2-3 saptamani (stiu eu, care am facut toate bolile posibile - oreion, varicela, pojar, pojarel, etc) si toate in clasele VI-VII. Nu cred ca din punctul asta de vedere s-a schimbat ceva, ar fi aberant sa n-ai voie sa fii bolnav.

EDIT: Noi numeral si "carte postala" la romana. La mate factor comun dar n-am vazut impartire cu rest ci doar inmultire/impartire cu numere mari (2-3 cifre).
Raportez ca incepe fi-mea sa "stie sa invete". Spre deosebire de sem I (cu note in jurul lui 90, +/-)acum a luat un 99,5 la civica si un 99 la stiinte. La mate a "impuscat" un 91 pentru ca n-a inteles cerinta unui exercitiu care valora 18 puncte si a luat doar jumatate din punctaj. Exercitiul zicea "calculeaza apoi transforma cu paranteze" si era ceva gen 2x140 + 2x150= si din asta trebuia sa intelegi ca il calculezi o data cum e apoi inca o data dand factor comun. Fi-mea l-a calculat doar dand factor comun si a fost nedumerita ca i-a scazut "ca doar si eu am calculat si am si transformat, nu zicea nicaieri sa calculezi in doua moduri". Ce sa zic, interpretabila formulare.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anya spune:

N-o lasa nimeni repetenta. Ca sa usurezi invatatoarei viata, scoate-i scutire de la medicul de familie, macar din cand in cand. Conform teoriei in saptamana altfel se pun absenta la fel ca in cazul zilelor obisnuite de scoala.
Matei are acasa lista cu ce se face in sapt aia la el si probabil ca multe cativitati sunt comune. Miercuri stiu ca e excursie - la Pietrosita (iar) unde nu fac mare lucru: sezatoare, facut placinta, mancat la restaurant si 100 lei dati de parinti. Vineri vine iepurasul - asta nu stiu cum se concretizeaza. Luni cred ca au teatru - Alice in Tara minunilor iar marti si joi - ceva local...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns happiness spune:

Noi am trecut , la romana, la "Bunicul" de Delavrancea, un text care si mie si ei ne place foarte tare. Ma apuca nostalgia pe loc, doar cand rostesc titlul.In clasa au facut exercitii pe text si pe adjective si le-a dat un subiect din Evaluare in educatie, anii precedenti. Pana acum , saptamana trecuta, a mai facut doua, si a luat intai 92, apoi 97 de p. La stiinte au lucrat pe echipe afise cu rolul diferitelor organe ale corpului. La civica, foarte dragut, text despre clasa ideala pe Think, pe proiectul despre care v-am mai zis. Sa vedeti ce buni sunt copilasii la teorie, toti sunt ideali acolo. Cu practica mai greu.La mate au trecut la impartirea cu rest, ceea ce ma bucura, ca ma saturasem de metoda figurativa pe care apropo acum o visez si eu. Ce e ala factor comun? Scuzati incultura. Inafara de asta, am mai facut asa: la abilitati, acasa, o felicitare pentru un concurs de luna Martisorului, si amandoua am patruns cu drag in lumea minunata a tehnicii quilling(Ne-a iesit ceva dragut, sper sa luam si premiu.); la abilitati scoala, nasturei cusuti in forma de ciorchine pe o bucatica de panza; covor multicolor la pictura; animale si verbul have got la engleza. Avem putine teme in continuare, singurul stres e cititul...Are de terminat Huck Finn pana pe 5 martie si a citit(am citit) abia 25 de pagini. Din 280.
Maine , Evaluare in educatie. Cine mai merge?

Mergi la inceput

Legat de factorul comun, a mea l-a facut inainte de impartirea cu rest, 5x3+5x7=5x(3+7).Mie mi se pare important, in perspectiva viitoarelor tipuri de exercitii si probleme.
Eu asta urasc, de terminat cartea x pana pe 5 martie. Si daca nu o termina ce?Fuge cartea undeva? Mai important este sa o inteleaga, sa o faca cu placere.

PS: Eu intotdeauna am lasat-o sa citeasca ce i-a placut, inclusiv Jurnalul unei pustoaice :) . Nu i-a placut sa zicem Alice, a renuntat atunci, a citit-o altadata.
La clasa povestim povesti :((

Mergi la inceput

Si a mea citeste (macar deocamdata, cat se poate ) numai ce vrea ea. Acum mai are cateva pagini din "stapanul viselor" primul volum si a inceput o carte cu trolii. Iar in paralel a recitit "Peggy Sue si fantomele" si s-a mai apucat si de Odiseea spatiala 2001 a lui Clarke. A citit Jurnalul unei pustoaice mai demult, evident foarte repede.

Noi inca n-am ajuns la impartirea cu rest dar au facut deja factor comun. Nici mie nu-mi place aia cu "termina cartea" de exercitii si probleme. Eu sunt pentru lucrat mai putin si directionat. Daca e un capitol pe care l-a inteles e suficient sa faca 2-3 exercitii de fixare si gata, ce rost are sa faci 20 de pagini de probleme identice, la ce ajuta? Daca n-ai inteles si inca gresesti, atunci da, mai faci acelasi tip de exercitiu/problema pana iti iese.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anya spune:

Matei "a sfeclit-o". A luat prima nota de B de anul asta si nu-i prea convine. I-a fost rusine sa ne spuna...A incurcat niste propozitii si a mai varzaluit un text. A avut de "descoperit" partile de propozitie si in afara de cele invatate s-a mai apucat sa scrie si de verb...pe care l-a denumit "actiune" . In rest ok.
Cu sporturile o ducem bine. Zilnic de la 8 seara are antrenament de karate, de doua ori pe sapt de la 6 are si baschetul. In weekendul asta fugim la munte - Sabina, maine la 12 avem programare la partie . Weekendul urmator are Cupa Martisorului la baschet si peste doua saptamani zonalele de karate la Eforie. Iar mama cea rea vrea sa faca si scoala. Mi-a mai cerut niste bani (20 lei) pentru un concurs - dar n-am inteles care (ceva de mate si/sau romana).
Eu sunt acum in focuri cu inscrierea celui mic in clasa 1. Am reusit sa gasesc sa-mi schimb adresa. Sper sa tina. Altfel cum fac eu sa duc doi copii la doua scoli, la aceeasi ora?

Mergi la inceput

Anya ar fi chiar stupid sa nu reusesti sa-l duci pe cel mic la aceeasi scoala. Adica stupid sa te oblige, chiar nu conteaza ca e fratele mai mare acolo?
Am fost la romana la evaluari. Mi sau parut subiectele un pic mai greute ca anul trecut. S-a descurcat foarte bine (94), ca de obicei a fost ceva ce "n-a vazut" de data asta la compunere 2 expresii pe care trebuia sa le foloseasca , vedem data viitoare la mate cum se descurca .

Mergi la inceput

Da, subiectele au fost mai grele, dar in acelasi timp mai interesante decat in anii trecuti.
Punctaje relativ putine peste 92p,multe intre 80-91p, desi avem un centru mare, cu mai multe scoli. Fiica-mea ca de obicei s-a descurcat
Cred ca ultima etapa va fi dificila la romana din cauza schimbarii regulamentului de acces la competitionala. 260 p pe total vor fi atinse de multi, sunt curioasa daca le convine sa corecteze atatea lucrari. Anul trecut le-a luat o luna, in Buc au fost 3 centre si se calificasera doar cei cu primele 3 punctaje.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns happiness spune:

Si fiica-mea a luat 94 p, si in clasa ei, unde erau de obicei multi copii cu 100, a fost de data asta un singur copil cu punctaj maxim. A plans totusi foarte tare si a zis ca a dezamagit-o pe doamna, ca a rata medalia, ca asa punctaj rusinos nu a mai avut, ca ii e jena sa spuna altora cat a luat...Eu am incurajat-o, i-am zis ca la subiectele alea e ok, sunt mandra de ea, sper sa aiba si doamna inspiratia sa ii laude...Vedem maine. Mi-e si frica sa o trimit la mate...Cine stie ce le mai trece prin gand..E prea greu totusi...Sorana, nici a mea nu a folosit acele expresii...Nu le-a vazut...

Mergi la inceput