BIOGENESIS FERTILITY CENTER(34)
Raspunsuri - Pagina 7
adrianaady spune:
Samira eu stiam ca se discuta sa faca si in Romania transfer de blasto, cand va fi exact momentul.. asta nu stiu. Dar uite ca daca au inceput sa faca fiv pe natural si vin special pt paciente nesincronizate in nici un fel, inseamna ca sunt dispusi in a gasi solutii pentru pacientele lor, si la un pret foarte bun de altfel
eliza70 spune:
Citat: |
citat din mesajul lui catalina2307 eliza mi-am permis sa editez mesajul tau pentru al pozitiona correct (quote preluat gresit) [Flo] Catalina |
Multumesc Catalina pentru ajutor!
Mai apas aiurea pentru ca nu sunt obisnuita sa scriu, doar citeam povestile fetelor, printre care si a ta care m-a impresionat enorm...
La inceput nu aveam net decat la serviciu si stiu ca-mi dadeam brusc lacrimile, de colega mea de birou imi zicea ca daca mai citesc mult cu fertilizarile alea ori ma scrantesc de-a binelea, ori o sa ma dea afara pana la urma (plecam des la diverse consultatii, analize, eco, etc.).
Nu s-a intamplat nici una, nici alta.
Am reusit pana la urma cu ajutorul lui Dumnezeu si al acestor oameni extraordinari pe care i-am cunoscut datorita tie si fetelor care scriu pe acest forum.
Va multumesc din tot sufletul!!!
Toate cele bune!
eliza70 spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Lara27 Eliza, multumesc pentru detalii.. eu oricum nu sunt din Bucuresti, deci, tot ar fi vorba de transport, cazare, etc. pana la urma..mai mult, voi face Clexane, in consecinta tratament fara AC, deci mi-e greu sa cred ca ma voi incadra, ever, in cele 2-3 zile/luna, cat sunt dansii la Bucuresti..Athena, da, sunt sigura ca e minunata si cred ca a contribuit la relaxarea ta psihica..nici eu nu sunt un caz simplu, dar sunt sigura ca se vor alinia si pentru mine astrele candva.. toate cele bune |
Cu placere!
E evident ca nici cazul tau nu e simplu de vreme ce ai nevoie de FIV si Clexane.
Pentru ca eu am doua mutatii heterozigote MTHFR A1298 si C677 iti pot spune ce am facut eu.
Inainte de a pleca la Atena am fost la dna dr Avram de la spitalul Coltea, care mi-a verificat ca inr-adevar am mutatiile (eu facusem mai demult un profil de trombofilie care cuprindea cele doua gene MTHFR, factorul II si factorul V Leiden). Doar MTHFR-urile au iesit heterozigote.
Dna dr Avram mi-a dat ca tratament Aspenter 1tb pe zi si optional Clexane 0,4.
De asemenea m-a spus sa evit sa mai iau estrogeni, deci anticonceptionale avand risc de tromboza.
Eu am luat Yasmin de mai multe ori ca sa pot face FIV si nu mi s-a intamplat nimic. Dar eu nu sunt medic.
Cum am inceput procedura de FIV am inceput si tratamentul cu Aspenter si Clexane de 0,4. Nu am vrut sa mai risc nimic avand pe linie materna doua verisoare cu sarcini oprite din evolutie, exact cum imi explicase dna dr.
Dupa ce am ramas insarcinata, dna dr Avram fiind in concediu am ajuns la Fundeni la dna dr Uscatescu cu prima ecografie.
Deoarece nivelul homocisteinei mele era la limita superioara mi s-a recomandat in plus Medyn Forte pe care mi l-a trimis o prietena din Germania.
Acum in Bucuresti se gaseste Femibion nr 1 si 2 la farmaciile Dona si Sensi Blu.
Nu am avut probleme deosebite hematologice pe parcursul sarcinii, am ramas pe Clexane de 0,4.
Pentru mai multe detalii intra pe forumul FIV cu trombofilie cap. 69.
Sfatul meu e sa intrebi medicul hematolog daca poti lua anticonceptionale macar o data si sa ai foarte clar tratamentul pe care trebuie sa-l incepi odata cu cel pt FIV, deci mutatii;e sau alte probleme clarificate din timp.
Toate cele bune!
to be continued..
[/quote]
Lara27 spune:
Eliza, multumesc din nou..
d.p.d.v. trombofilic, sunt edificata (am MTHFR hetero in ambele alele, Fact.XIII hetero si PAI 1 homo..); tot d-na dr. Simona Avram mi-a stabilit tratamentul, Clexane obigatoriu din prima zi de stimulare, in niciun caz AC.. nivelul Homocisteinei este in limite, am folosit Femibion in ambele fiv-uri, la fel si Acifol (5mg).. am avut mereu embrioni frumosi si numerosi (de ziua 3 la fiv 1 si blasto la fiv 2), problema e ca..nu s-au prins..ever..acum sunt in cautare de solutii..Athena, pare a fi o optiune ce merita luata in considerare, de ce nu?
to be continued..
catalina2307 spune:
Lara daca ajungi in Atena iti voi recomanda un hematolog extraordinar. Dumnealui mi-a monitorizat mie toata sarcina.
Din pacate nu vb limba engleza, doar germana, dar sunt convinsa ca nu este o problema. :)
eliza - iti doresc numai bine .
O primavara frumoasa dragelor, plina de vesti bune.
mbadaran spune:
La multi ani!
Va doresc un 1 Martie fericit si o primavara care sa va infloreasca intregul an!
si multe multe multe...multe floricele
Mihaela
Lara27 spune:
Catalina, dap, as fi incantata de orice info legata de fiv la Athena (cu dr. D) si sigur ca da si despre hematolog..e perfect daca vorbeste germana, la mine e oricum Muttersprache..
mie mi-a trezit interesul deoarece are o viziune, idei, propune o abordare targetata pe mediul de implantare, in caz de RIF, sounds good..
se stie deja, care va fi data cand va fi aici dr. D, in luna martie? thx!!
p.s.: daca te rog, nu editezi si ultimul mesaj al Elizei, sa fie mai easy de citit?
le: acum am observat ca deja ai rezolvat..
to be continued..
elly_me spune:
La multi ani! va doresc o primavara insorita si numai reusite!!
Eliza - eu la intalnirea de duminica cu dr D - am avut o discutie despre posibilele cauze ale nereusitei si am punctat ce voi face ulterior.
Insa dr. a spus ca ar putea schimba procedura si ca am putea incerca cu blasto. data viitoare ...
Deci poti intreba daca se face fiv cu blasto.
Mie mi-a lasat impresia ca se poate face, dar depinde si de ce spune dl dr- in functie de analize!!!
Eu am o problema
Dupa Fiv mi-a venit CM pe 08.02 ... prin Z10 am inceput sa am niste scurgeri maronii..
Azi dimineata am sangerat ff putin .. acum am scurgeri maronii ..
Mi se pare ciudat pt ca eu tot timpul am luat tratam sa-mi vina uratii (am PCOS si nu-mi venea natural ). este posibil acum sa-mi vina natural la 22 de zile??
M-am dereglat de la tratam?
Am si niste dureri jos... dar nu ca la CM .. am intepaturi ..
Nu stiu ce sa fac .. MAi astept sa vad ce mi se intampla
Elly
...din 2005 ... Astept, astept si iar astept ...
Lara27 spune:
Elly..cred ca la Sami ai vrut sa-i zici de blasto, ea intreba..(Eliza are gemenashi)..
vis-a-vis de problemele tale: hm, tu, teoretic, ai putea ramane gravi natural? adica, trompele sunt ok? (uterul, am retinut ca e septat..), problema ta, care a indicat fiv, e "doar" lipsa ovulatiei, pe motiv de PCOS?
oricum, dupa o stimulare ovariana puternica (fiv), hormonii administrati se elimina in decurs de cateva luni, deci imediat dupa luna fiv, fertilitatea (ovulatia) e puternic stimulata, adica femei care ovuleaza in mod natural pot avea o ovulatie multipla (mai multi foliculi maturi, care apoi se sparg), iar femeile care nu ovuleaza in mod normal, pot ovula in urmatoarele 2-3 luni, ca efect hormonal prelungit, in urma fiv.. nu in putine cazuri, dupa un fiv nereusit, femei care au (teoretic) sanse natural, au ramas insarcinate..daca e si cazul tau, 'profita' de aceasta perioada, chiar si cu o spermograma mai putin buna, you'll never know..
to be continued..
catalina2307 spune:
Lara - daca te pot ajuta cu vreo informatie o fac cu drag, intreaba-ma insa ce anume te intereseaza.