Baiat ce dezvolta o noua teorie a relativitatii
Raspunsuri - Pagina 3
cruis spune:
Eu zic ca exagerati si sa va relaxati. :)
Eu l-am gasit si cam acum un an pe youtube si mi-a facut placere sa-l aud debitand dezinvolt si atunci. Mie nu mi se pare ca e prea nefericit de atentia publica. Iar daca face milionul inainte de a lua nobelul... who cares... Pana una alta am vazut ca a primit 3 carti. :))
Vaz ca are o fundatie de ajutor al copiilor autisti si aduna bani pentru ea, foarte frumos daca e incurajat si pentru altele. Mama lui a scris o carte. Si cam atat am gasit eu concret. Ia ceva cursuri la purdue si un ziar local i-a publicat povestea care a fost picked up the restul media. Tot nu vad de ce trebuie trimis in camera lui la studiu si parintii trimisi la colt ca se lauda cu el. E un fenomen. Au mai fost copii deosebiti in media. Eu ii gasesc fascinanti si ma bucur ca-i impartasesc cu noi.
Daca acesti copii vor ajunge sa isi "fulfill their destiny" ramane de vazut si e treaba lor, mi se pare doar ne-elegant cate un comantariu, atat.
P.S. Si eu il stiu pe unul, la 22 de ani si-a luat phd la princeton in math, la 24 e fellow la harvard si are si el tot felul de aparitii, ar trebui trimis in laborator la treaba ca inca n-a castigat nobelul? Bine, el nu a fost expus de mic pt ca e imigrant, dar zau, they are out of our league si nu le intelegem noi nevoile si ciudateniile. :D
Nothing is worth doing unless the consequences may be serious. --G.B.Shaw
capcaunul spune:
Citat: |
citat din mesajul lui cruis Daca acesti copii vor ajunge sa isi "fulfill their destiny" ramane de vazut si e treaba lor, mi se pare doar ne-elegant cate un comantariu, atat. |
Dar dupa parerea ta cum ar trebui sa reactionam? "Wow, beton pustiul, l-a spart pe Einstein!"
Cand o sa publice ceva cat de cat demn de atentie, mai vorbim. Pana atunci se poate face mishto de elucubratiile mass media si incercarile celor din jurul lui de-a se baga in seama. Nu-i vorba de struguri acri pentru ca strugurii NU exista.
Amonar spune:
Dar de Eric van den Boom nu ati auzit? Baiatul a avut 13 ani, anul trecut cand a terminat gimnaziul. Lucrarea lui de sfarsit a facut-o impreuna cu universitatea tehnica din Delft. A dovedit ca teorema lui Bell este adevarata si si-a construit propria lui teorie. A fost premiat cu premiul olandez Wijnand Wijnen, foarte important in Olanda. Acum este student la universitatea din Delft.
Pe langa student mai este si DJ, in timpul liber este prin discoteci si concerte cu muzica proprie.
http://www.youtube.com/watch?feature=player_detailpage&v=J9-IH3vogFk
http://www.youtube.com/watch?v=l6RtDb97k1M
adastero spune:
Daca e intr-adevar atat de inteligent il apreciez, nu ma intereseazaa critic sau sa il ridic in slavi, e pierdere de vreme, dar cand vad genii, care automat nu se pot adapta la un moment data societatii... ma bucur ca am copii normali, care nu fac nimic iesit din comun
AB_AC spune:
Acel copil are autism. Terapia este adesea continua si extrem de costisitoare, asa ca probabil o parte din bani se duc si acolo.
In plus mai e ceva. Orice parinte de copil autist a trait o perioada de timp cu ideea ca al lui copil e destinat unei existente dificile. Baietelul meu este asa. Are doua idei clare pianul si matematica. Cand l-am vazut terminand primul an de scoala normal cu ceilalti am simtit nevoia sa arat tuturor ca si el poate sa fie ca ceilalti, ba nu ... mult mai bun! N-am facut-o si nici nu tin sa-l expun si nici nu este atat de avansat asa ca as fi si mai ridicola.
Asa ca eu nici nu cred ca trebuie sa picam in extaz inainte ca teoria/teormele si in general rezultatele sa apara, dar nici nu i-as judeca prea aspru pe parinti. Strugurii lor sunt mai buni decat ai lui Einstein. Intr-o epoca in care mii de copii autisti nu traiesc independent, ei au reusit sa-l aduca la facultate. Este o reusita insa doar daca vor reusi sa-l tina in mediul universitar in cercetare sau va deveni suficient de bogat cat sa se poate ocupa de cercetarea lui in liniste. Pentru ca la predare sau in companii autistii nu au skill-urile sociale minime pentru a fi angajati.