Clubul "babelor" FIV-oase 10
Raspunsuri - Pagina 18
Ralu_mv spune:
Ana multumesc frumos !
unguente cu arnica, tataneasa, scoarta salcie ... din pacate stiu pentru ca am ceva probleme cu articulatiile... ma ameninta candva un doctor ca ma opereaza... acum eu am zis cat timp merg nu ma apropii de bisturie (mi-e mai groaza de o operatie la membre decat mi-e de o hsc sau chiar si o cezariana - desi nu as vrea sa fac decat daca ar fi strict necesar)
(am in schimb un unguent cu tot felul de plante, plus camforat-tine rece la entorse- care chiar e bun la articulatii si vad ca o sa scap repede)
Sami, si mie imi place mozzarela mmm... dar din motive de lapte cu origini necunoscute mananc rar
Lara27 spune:
dap, Olimpia, si mie mi se pare schema lui PK, care se bazeaza mult pe modul de raspundere a orgamismului, foarte conservatoare, adica minim de corticosteroizi, bazandu-se pe faptul ca trofoblastul va emite semnalele necesare pentru a anihila raspunsul imun matern; fara estrogeni, bazandu-se strict pe nivelul crescut al estradiolului din sange prezent in urma stimularii etc.
sunt sigura ca in majoritatea cazurilor abordarea asta e in regula, rezultatele sunt cele scontate, dar, in unele cazuri exceptionale, cum sunt si eu, dupa ce ai trecut prin atatea ET-uri in conditii optime (endo, embryo, etc.) de ce nu se ridica un red flag ca ceva lipseste? undeva, cineva, ceva nu reactioneaza precum ar trebui..asta ma scoate din pepeni la PK..de ce sa ma gandesc eu, sa-mi incropesc o schema, sa citesc, sa analizez, sa-mi bat capul, cand ar putea sa accepte simplu situatia si sa ma ajute sa depasesc momentul "implantare"..pe mine si pe alte femei in aceasta situatie..gosh..e clar cata frustrare am acumulat, nu?
to be continued..
Ralu_mv spune:
Lara si Olimpia... ce spuneti voi acolo imi da bine de tot de gandit... adica chiar trebuia sa tina doctorul seama de nivelul de estradiol din sange la finalul stimularii? si in functie de asta ar fi trebui adaugat sau nu estradiol...mmm
pai la mine a dat-o in bara clar...ca eu am avut doar 800 valoarea la final, cu tot cu cele 12-3=9ovocite mature care mi-au dat 6 mititei ok ... of...si nici nu a venit cu o sugestie macar cand am intrebat...
Lara27 spune:
ah, plecam (merg sa mananc) si uitam..Sami, am mai scris (la discutia noastra despre skema de sustinere), dar cum si eu sunt o artista in editare, cred ca n-ai mai vazut..
so, repet: pentru ca, corticosteroizii sa-si faca efectul scontat, este nevoie de o perioada de minim 7 zile pentru a obtine un down-regulation al sistemului imunitar propice implantarii (asta desigur in caz de raspuns imunologic matern anormal) ->> momentul minim pentru intake de prednison ar fi cel de la declansare (hcg), cu 7 zile inainte de "presupusa" implantare (observi ghilimelele, da)
to be continued..
ioana3110 spune:
Buna dimineata fetelor! ...chiar daca dimineata era cand m-am apucat io de citit din urma. Vad ca ati terminat si al 4-lea raid aerian
Eu am lipsit nemotivat dar am avut oaresce musafiri si nici nu mi-a fost bine zilele astea asa ca am lasat laptopul la umbra.
Sami, merci de gandurile bune! Mi-a picat tare bine sms-ul tau mai ales ca sunt tare depresiva...
Artisticutzo, am citit ca vrei remediu pentru endometrioza. Eu pot sa iti recomand ce am facut eu - un regim Oshawa nr 7 tinut 10 zile. Primele 2 zile sunt mai grele, dar dupa, te simti perfect si eu cred cu tarie ca m-a ajutat mult la ultimul FIV. I l-am recomandat si unei prietene care avea un chist ovarian de vreo 7 cm, si era sa ajunga la cutit, si dupa 10 zile de Oshawa, chistul aproape disparuse complet. Doctora i-a zis ca e clar datorita regimului alimentar...
Pup fetele!
10 ani de incercari pentru a avea un BB
FIV 2 reusit decembrie 2011 Budapesta, dr Peter Kovacs
PAI 4G/5G homozigot, FXIII heterozigot, Tiroidita hashimoto
samira33 spune:
da,da...mi-am amintit lara.
deh...batranetea.
ralu,mie nu mi-a dozat niciodata E2 PK...presupun ca a presupus ca e mare dupa stimulare...dar el scade dramatic dupa punctie.
in fine.
Ralu_mv spune:
Ioana bine ai revenit !
Spune aici regimul acela ca sunt tare curioasa ca si eu am mai multe cunostinte care au fost trimise la bisturiu cu chist de doar 5 cm...
Sami, da? nici Pk-ul nu testa E2 la final de stimulare?
(uite ca eu l-am testat cand mi se zisese sa mai fac doar P, si uite cum nu era deloc mare, ba chiar foarte mic, si nici pana acum nu am o explicatie la asta, coerenta: ca cica e mic daca sunt oua putine de gen 200-300/ou, dar eu am avut 9 mature, deci pica; apoi daca sunt de proasta calitate, ceea ce iar pica, ca au fost 6 embrioni de cal 1 si 1-2 ... si parca mai era o cauza, dar si pe aia o desfiintasem cu faptele.
explicatie dr. : habar nu avea, doar ca ceva procese metabolice diferite la nivel folicular, ceea ce era mai mult o concluzie decat o cauza...