Tatii trec la schimbat scutece
Raspunsuri - Pagina 7
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/Ramonika/Ramonika.jpg)
Ramonika spune:
buli pai aici e toata chestia, legea ar fi binevenita daca ar fi optionala, nu obligatorie.
Ramonika
![](mamica.gif)
![](zana.gif)
![](rok.gif)
![](cat.gif)
zebra roz
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/buli/buli.jpg)
buli spune:
pai de ce?
unii nu stiu ce pierd daca nu-s obligati sa faca chestia respectiva. adica ar alege sa nu. si eu cred ca e bine sa da.
![](images/user_woman.png)
AgnesLuca spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Ramonika buli pai aici e toata chestia, legea ar fi binevenita daca ar fi optionala, nu obligatorie. Ramonika ![]() ![]() ![]() ![]() zebra roz |
probabil ca ar fi avut un efect mai pozitiv daca ar fi fost prezentata ca bonus si nu ca obligatie (adica daca ar fi fost o posibilitate de lungire a CIC cu 2 luni asa cum e in alte tari).
In Germania din ce in ce mai multi tati "indraznesc" ;in primul rind cred ca e si un mod de a arata ca ne pasa in primul rind de familie si ca nu ne e teama de a recunoaste asta. In fond 2 luni nu-s un cap de tara, un concediu un pic prelungit, nu moare nici un angajator din asta.
mami_cris spune:
Am auzit de legea asta... Bebelusul nostru se va naste la inceputul lui martie deci va fi printre primii 'beneficiari' iar tati... S-a apucat de citit despre alaptare ca sarise peste capitolul asta
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/Paff/Paff.jpg)
Paff spune:
citat din mesajul lui mami_cris Am auzit de legea asta... Bebelusul nostru se va naste la inceputul lui martie deci va fi printre primii 'beneficiari' iar tati... S-a apucat de citit despre alaptare ca sarise peste capitolul asta ![]() |
Wow ce minunat,va fi printre primii care se vor bucura de legea asta aberanta.
balanta_tm spune:
citat din mesajul lui mami_cris Am auzit de legea asta... Bebelusul nostru se va naste la inceputul lui martie deci va fi printre primii 'beneficiari' iar tati... S-a apucat de citit despre alaptare ca sarise peste capitolul asta ![]() |
Nu inteleg, de ce sa citeasca sotul tau despre alaptare?
Ai vrut sa spui despre hranirea artificiala?
mami_cris spune:
Citeste si el... Macar teoria sa o stie, ca oricum cu practica om vedea cum vom face... Cam cum e si legea asta: teoretic se poate, practic e o aberatie noi sa fim sanatosi.
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/Ramonika/Ramonika.jpg)
Ramonika spune:
si daca citeste despre alaptare ce?
Ramonika
![](mamica.gif)
![](zana.gif)
![](rok.gif)
![](cat.gif)
zebra roz
AgnesLuca spune:
citat din mesajul lui balanta_tm Tocmai am vazut la stiri ca asociatia "Mame pentru mame" impreuna cu asociatia "TATA" vor sa depuna la Parlament o propunere conform careia acel 1 sau 2 ani de CIC (in fct de ce opteaza fiecare) sa nu se scurteze prin acea luna "data" obligatoriu parintelui care nu a stat in CIC, ci in continuarea CICului (la terminarea lui) sa se ofere OPTIONAL 1 sau 2 luni parintelui care nu a stat in CIC, si sa fie platit cu 75% din venit (nu am retinut daca va fi mentionat si plafonul maxim de 3400 lei). |
asta mi se pare o varianta rezonabila, merita de luptat pentru ea
eventual merita sa luptati si pentru acordarea CIC in paralel ambilor parinti, in prima luna este foarte de ajutor pentru mamici sa nu fie singure acasa cu copilul.
Hai sa vedem si partea plina a paharului
![](floare.gif)
balanta_tm spune:
agnes, si mie mi se pare o varianta f buna, dar nu am mai auzit nimic de ea. A fost o discutie la TV si de atunci, nimic...