Tatii trec la schimbat scutece

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns balanta_tm spune:

O lege gandita in interesul altora, dar nu al parintilor direct afectati de ea!
Daca ar fi intr-adevar in interesul si pt sustinerea familiei, ar lasa la alegerea familiei daca tatal sa stea sau nu o luna acasa cu bb, nu ar fi fost formulata la modul:

==========================
b) in situatia in care persoana prevazuta la lit. a) nu solicita dreptul la concediul care ii revine, celalalt parinte nu poate beneficia de dreptul la concediu in locul acesteia.
===========================
asa incat daca celalalt parinte nu opteaza pt acea luna, ea se pierde, mama trebuind sa revina la job cu o luna mai devreme.
Eu cred ca f multi vor renunta sa ia aceasta luna de concediu, din cauza posibilelor complicatii ( de ex pt taticii care au anumite tipuri de joburi, angajatorul nu va agrea deloc ideea sa se lipseasca o luna de respectivul angajat, si intr-un fel sau altul, acesta va suporta niste consecinte in cazul in care decide sa ia acea luna de CIC).
Probabil ca scopul introducerii acestei OUG care a fost publicata in Monitorul Oficial pe 30 Dec 2011, asa, in tacere, este de fapt scurtarea CICului cu o luna. Dadada, in RO se incurajeaza cresterea natalitatii

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monicabo spune:

Asa este, in cele mai multe cazuri mamele se ocupa preponderent de cresterea copiilor, mai ales a celor mici...

Insa nici sa te oblige sa iesi fortat din CIC si sa schimbi cu sotul nu mi se pare ok, caci sunt mai multi factori in joc, de ex jobul, de care nu poti face abstractie. Incurci aiurea angajatorul spunanda-u, vezi ca luna asta ma intorc, pe urma plec iar in CIC... tatal la fel, vezi ca 1 luna plec in CIC in locul sotiei...
In plus, daca bebe este alaptat, ce faci? In special in primele luni de viata cand laptele este alimentul de baza... alaptatul doar mamica il poate face...

Monica, mami de 2 : Andreea Ioana (11 iulie 2007) si Ana Maria (13 noiembrie 2008)

www.andreeaioana.ro/displayimage.php?album=31&pos=37" target="_blank">Ele doua

Povestea sarcinii si a nasterii Andreei

Povestea nasterii super rapide a Anei Maria

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sheherezada spune:

Citat:
citat din mesajul lui Laura25

Citat:
citat din mesajul lui sheherezada

Se pare ca e obligatorie.Noi am depasit faza asta dar tare mi-ar fi placut sa-l vad pe al meu macar hranind-o pe Maia... El doar stie ca are copil ca nu a miscat niciodata un deget in directia asta.

Poze

aha.. si tatii pot alapta? Interesant ...

Am marfa la bazar umanitar DC

Laura, mami de shtrumphi gemeni: Bianca Andreea si Rares Mihai (13.06.2005)
Cugetari gemene, Poveste cu shtrumphi

'Cos what I feel is the only truth for me

Hai mai Laura ca nu la asta ma refeream!

Poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mianna spune:

e mare gradina uniunii europene, da' la faza asta nu mai vad nici bucatica de gard.

intr-adevar, cum dracu' vad ei punerea in aplicare a acestei reglementari din punctul de vedere al angajatorilor??

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Laura25 spune:

sheherezada, eu nu m-am referit la ce ai spus tu strict, ci in general la ideea ca e obligatoriu sa stea si tatal cu copilul. Practic obliga copilul la intarcare (sau face f, dificil alaptatul).

In ultimii ani am observat ca romanii aleg sa stea in CIC parintele care are venitul mai mic (pt ca reducerea de venit in familie sa fic cat mai mica). Prin prostia asta practic va genera o bulibaseaza birocratica (dosar cu hartii de la parintele care nu e in cic pt calculat venit pe luna respectiva), intarzieri la plata banilor si probabil bani mai putini in familie in luna respectiva.

Am marfa la bazar umanitar DC

Laura, mami de shtrumphi gemeni: Bianca Andreea si Rares Mihai (13.06.2005)
Cugetari gemene, Poveste cu shtrumphi

'Cos what I feel is the only truth for me

Mergi la inceput

Nu stiu de ce dau ei vina pe UE care, chipurile, le-ar fi impus masura asta, ca de ex, in Germania am inteles ca tata are dreptul sa stea 8 saptamani cu bebe, dar in acelasi timp cu mama. Plus de asta, daca nu vrea, nu il obliga nimeni.
Evident, RO a adoptat ce a vrut din masura asta a UE...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns DarkBendis spune:

Balanta, asa e si in UK. Tatii au dreptul la 2-4 saptamani de concediu de paternitate (la cerere, nu e obligatoriu) si asta nu are nimic de-a face cu concediul mamei, care are concediul ei. De obicei, concediul de paternitatee e luat de tatici imediat dupa nasterea bebelui (ca sa o poata ajuta pe mama in primele saptamani), dar repet, nu e obligatoriu, unii il iau atunci, altii mai tarziu, altii deloc, si nu influenteaza deloc dreptul mamei de a sta cu bebele sau durata si/sau plata concediului de maternitate.

Dark Bendis
& The Goblin Prince (31.12.2008)

"I dream of wolves. With them I run."
"Ye harm none, do what thou wilt shall be the whole of the Law"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Alecsia spune:

Super tare S-au gandit ei sa faca educatie cu barbatii din Romania. Asta e doar un pretext pentru a mai taia indemnizatia, nu ca le-ar pasa lor de copii. Mare prostie!

"Deschide cartea ca sa inveti ce au gandit altii; inchide cartea ca sa gandesti tu insuti ... "

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monicabo spune:

Citat:
citat din mesajul lui DarkBendis

Balanta, asa e si in UK. Tatii au dreptul la 2-4 saptamani de concediu de paternitate (la cerere, nu e obligatoriu) si asta nu are nimic de-a face cu concediul mamei, care are concediul ei. De obicei, concediul de paternitatee e luat de tatici imediat dupa nasterea bebelui (ca sa o poata ajuta pe mama in primele saptamani), dar repet, nu e obligatoriu, unii il iau atunci, altii mai tarziu, altii deloc, si nu influenteaza deloc dreptul mamei de a sta cu bebele sau durata si/sau plata concediului de maternitate.

Dark Bendis
& The Goblin Prince (31.12.2008)

"I dream of wolves. With them I run."
"Ye harm none, do what thou wilt shall be the whole of the Law"

A, sa stea un numar de zile/saptamani si tatal acasa impreuna cu mama e super ok, insa vad ca nu astaa se refera. Pana la urma chestia asta cu cine, cat sta in CIC mi se pare o chestie interna stabilita in familie, nu sa fie impusa de stat. Statul doar sa stabileasca cuantumul, perioada maxima de CIC si atat

Si gata, deja s-a creat cadrul legal pt aplicarea directivei asteia??
E pe bune totul? In sensul ca de abia s-a vorbit de chestia asta, si deja e aplicabila pt parintii copiilor nascuti dupa 1 martie?

Monica, mami de 2 : Andreea Ioana (11 iulie 2007) si Ana Maria (13 noiembrie 2008)

www.andreeaioana.ro/displayimage.php?album=31&pos=37" target="_blank">Ele doua

Povestea sarcinii si a nasterii Andreei

Povestea nasterii super rapide a Anei Maria

Mergi la inceput

monica, legea asta a fost publicata in Monitorul Oficial la 30 Dec 2011, deci este aplicabila. Ca s-a tinut "in secret" pana acum, este o tactica de-a lor si nimic mai mult (probabil pt a nu avea timp mamele/tatii sa se revolte). Este aplicabila familiilor in care copiii vor fi nascuti incepand cu 1 Martie 2012.

Mergi la inceput