FIV in Ungaria 154
Raspunsuri - Pagina 14
floryma spune:
Goofytza: Multam ....o sa ma purced spre compus
FIV1 - Iulie 2011 fara ET
FIV2 - Septemb-Oct 2011 cu ET, negativ
FIV3 - va urma in 2012
ImiMS spune:
Soroc80...de ce ati fost voi asa contra cronometru? Tie nu ti-a mai dat Ac deloc...sau cum ai si facut FIV intr-o luna?
---------------------------------------------
"Atata timp cat nu incetezi sa urci, treptele nu se vor termina; sub pasii tai care urca, ele se vor inmulti la nesfarsit"- Franz Kafka
Goofytza spune:
ImiMS- de curiozitatea mea...Cat ai avut prolactina de mare?Ca stiu ca iei pastiluta buclucasa...
Sunt doar curioasa care ar fi valorile crescute ale prolactinei pentru care in caz de FIV se recomanda tratament.Mie mi-a iesit 27,18ng/ml.Cred ca e cam mare totusi desi se incadreaza in limite normale.La fel si cu TSH:e 2,59 e in limite normale dar cam mare pentru FIV din cate am tot auzit.
soroc80 spune:
ImiMS, eu i-am scris lui Zadori pe la jumatatea lunii august si ne-a si programat la inceputul lunii septembrie pentru primul control si mi-a spus ca daca doresc FIV mai are un singur loc in octombrie si sa-i confirm daca vreau sau nu ca sa stie cum isi programeaza si el. Iti dai seama ca ne-a luat din pripa. Bani n-aveam, noi am zis ca dureaza, pana ne ducem la control, pana ne programeaza la FIV, dar cand ne-a dat sansa n-am ratat-o pentru ca m-am gandit ca apoi vine iarna si e mai dificil. Mare parte din analize le aveam deja de la investigatiile efectuate in tara: histero, papanicolau, clamidya, ureeaplasma, micoplasma, etc., a mai trebuit doar sa fac hormonalele ca sa fie cat mai recente. In septembrie m-am dus la control. S-a uitat pe analize, mi-a facut eco si mi-a confirmat ca nu exista probleme astfel incat sa nu putem merge cu FIV-ul deja programat in octombrie mai departe. Asa ca imagineaza-ti ca noi ne-am intors acasa la inceputul lui septembrie iar pe 6 octombrie trebuia sa fim inapoi pentru FIV. N-aveam niciun ban si habar n-aveam ce o sa facem si cum, pentru ca eu nu ma asteptam sa decurga totul atat de repede (noroc cu unele fete de pe aici care au fost destul de dragute sa-mi dea numarul lor de telefon si sa-mi permita sa le stresez de cate ori aveam cate o nelamurire, in special Floryma). Anticonceptionale nu mi-a dat si nici n-a pomenit nimic de ele. Poate ca le recomanda si in fuctie de analizele hormonale, de ce vede la eco, nu stiu ce sa zic.
Asa ca de la un simplu mail la jumatatea lui august cand abia am zis ca incepem sa demaram procedurile, am ajuns sa facem FIV intr-o luna si jumatate de la primul mail. De-aia zic ca a fost un maraton. Nu parasisem tara niciodata, ca sa nu mai zic ca nu condusesem 900 de km intr-o zi. Noroc ca avem amandoi carnet si am facut cu randu', bani n-aveam stransi deloc, a trebuit sa facem rost de ei la foc automat, etc.
Dar sotul meu mereu spunea ca daca le-a aranjat Dumnezeu asa pe toate e cu un motiv. Si intr-adevar, motivul implineste azi 20 de saptamani, da din picioare din ce in ce mai vanjoasa si ma face sa traiesc momente pe care nu credeam ca o sa ajung vreodata sa le traiesc.
Hai ca daca mai povestesc putin ma ia si plansul. Sa dea Dumnezeu sa va indepliniti toate visul si sa bata vantul pe la forumul asta.
ImiMS spune:
Goofitza...acum mi-a iesit PRL 37,58 ng/ml...la in interval de referinta 1.9-25...deci e mai mare decat limita superioara! TSH la mine e 2,39 uUI/ml, la un interval de 0,4-4.Mie dr mi-a zis ca sunt OK analizele,si nu vede nici un impediment in a incepe FIV-ul!Doamne ajuta sa fie asa
Soroc80:am inteles...bine macar ca nu ati avut timp de "ganduri negre" si si mai bine ca ati avut de unde aduna acei bani...la partea asta e putin mai greu...noi am stat pana i-am adunat, doar dupa m-am dus la controlSa-ti traiasca minunea!!!! V-ati gandit la un nume deja?
In ceea ce priveste AC...mie si prin mail mi-a zis in 2010 ca va trebui sa le iau 1 luna...desi atunci el nu stia cazul meu, nici analize, nici eco...nimic! Dupa cum vad pe aici mai toate fetele au luat...sincer nu stiu de ce depinde sau nu...Oricum, atata vreme cat omul ajunge la FIV nu are cum sa fie totul in regula cu el...Important este ca ai reusit si ca a meritat sa treci prin asta!
"Atata timp cat nu incetezi sa urci, treptele nu se vor termina; sub pasii tai care urca, ele se vor inmulti la nesfarsit"- Franz Kafka
soroc80 spune:
ImiMS, multumesc de urari. Sper sa ai norocul meu si sa-ti reuseasca din prima.
Sa stii ca daca analizam prea mult situatia probabil n-as mai fi avut curaj sa ma arunc asa cu capul inainte, poate ca a fost mai bine asa. Legat de bani sa stii ca inca platim pentru FIV, si mai avem de platit pana se naste bebelina, dar macar stim ca avem pentru ce. Din pacate pentru multe dintre noi si banii reprezinta o problema foarte importanta pe langa stres si partea psihologica. Desi mereu ziceam ca e mai bine sa ai o situatie mai modesta pe principiul ,,banii n-aduc fericirea,, legat de procedura asta chiar au fost momente cand ma gandeam ca pentru cei pentru care banii nu reprezinta o problema poate e mai usor, au un stres in minus.
Sa dea Dumnezeu ca banii pe care v-ati chinuit sa-i strangeti sa va aduca cea mai de pret minune.
ImiMS spune:
Soroc80...multumesc din suflet!!!
ioana3110 spune:
Buna fetelor!
Vreau doar sa va salut, sa le urez bafta maxima fetelor in focuri si sa ma bucur de reusite. Irene- am auzit de tine! Felicitari!
Imi cer scuze ca nu am fost on line aici, dar m-au acaparat babele la taifas in clubul de ceai si nu am facut fatza in prea multe directii in schimb v-am citit cu interes!
Stefania, imi pare rau ca ai trecut prin asa ceva, dar trebuie sa speri in continuare. Astea sunt accidente care se intampla, si din ce stiu eu, a doua oara nu mai apar in acelasi cuplu. Poate dupa o perioada de ragaz, mai incerci totusi...
Balanta & Adina - am auzit de nenumarate cazuri nedepistate la eco ci doar la Amniocenteza. Si nu numai de la noi din tara... Dar totusi inteleg ca amniocenteza nu mai este demult atat de riscanta pe cat se spune. Eu chiar ma gandeam ca indiferent de rezultatele la dublutest, sa fac amnio caci am 37 de ani impliniti...
Floricica, eu te sfatuiesc sa faci tot ceea ce te poate linisti. Si sa faci fara frica! Eu inteleg ca doar la Amnio poti sti 100% si daca te decizi s-o faci, sa nu iti fie frica! Bafta multa. Oricum testele astea bazate pe statistica mi se par mai mult de fortat buzunarul omului...
10 ani de incercari pentru a avea un BB
FIV 2 reusit decembrie 2011 Budapesta, dr Peter Kovacs
PAI 4G/5G homozigot, FXIII heterozigot, Tiroidita hashimoto
samira33 spune:
ioana,eu sunt pro-amniocenteza.
la 30 de ani nu as fi facut-o...dar acum,la peste 35, da.
ioana3110 spune:
Vad ca fetele de la mine de la Odisee, au facut majoritatea celor trecute de 16-17 sapt, si sunt toate ok. Plus ca cica se face foarte usor..
10 ani de incercari pentru a avea un BB
FIV 2 reusit decembrie 2011 Budapesta, dr Peter Kovacs
PAI 4G/5G homozigot, FXIII heterozigot, Tiroidita hashimoto