FIV in Ungaria 154
Raspunsuri - Pagina 11
bombi spune:
mona19, dezavantajele PGD sint urmatoarele:
- distrugere la biopsie / evolutie mai inceta din cauza biopsiei
- celula prelevata nu e relevanta pt restul embrionului (mozaicism)
- analiza in sine are exactitate de doar 90-95%
- analiza dureaza aproximativ 24h
- nu se testeaza toti cromozomii
(deci nu e vorba nici pe departe de 100%)
In plus, in mod normal, biopsia se face in Z3. Presupun ca embrionii tai congelati erau deja blastocisti, asa ca chiar daca PK ar fi fost de acord, nu cred ca ar fi fost posibil tehnic.
mona19 spune:
Foryna: Cursul valutar de pe prima pagina este un curs de la o data anume, probabil de la data cand a fost publicat. Daca urmaresti evolutia cursului BNR poti sa-ti dai seama care valuta urca sau coboara. De exemplu euro este in crestere, iar forintul a fost in crestere ultimele doua zile, iar astazi a avut o usoara scadere. Toate casele de schimb valutar se ghideaza dupa acest curs BNR, la fel si valutistii de la granita. In ianuarie, eu am avut noroc, pentru ca am schimbat exact in perioada cand forintul era in scadere, cred ca cel mai mic curs din acest an: 100 ft=1.41ron. In ultima perioada forintul este undeva in jurul valorii de 100 ft.=1.51lei.
FIV1 - oct.2011 - sfarsit cu avort prematur la 5 saptamani si 4 zile; FET 1 - nereusit - ian. 2012.
floryma spune:
Multumesc fetelor.....Imi si Mona, cred ca m-am exprimat eu putin gresit...dat fiind situatia noua ec a Ungariei, ma interesa cursul la ei, nu la noi.
Va pe toate si sa auzim numai de bine....
FIV1 - Iulie 2011 fara ET
FIV2 - Septemb-Oct 2011 cu ET, negativ
FIV3 - va urma in 2012
Lara27 spune:
mona19 in completare:
si daca embrionii ar fi de ziua 3, fiind vorba de FET, dupa decongelare PK ii transfera, nu mai sta (minim 24h) pentru a astepta rezultatul pgd, deoarece risca sa-i piarda..cu atat mai mult cu cat nu exista o indicatie medicala..
in acel caz specific, se "colecteaza" embrioni numerosi, in urma unor stimulari multiple, tocmai pentru ca, gradul de deteriorare fiind mare, se incearca asigurarea existentei/supravietuirii unor embrioni, pentru a mai putea face ET..
to be continued..
mona19 spune:
Da Bombi e adevarat ce zici. Dar poate m-am exprimat eu gresit, Dupa explicatiile lui PK aceasta analiza nu da un rezultat complet. Da imi amintesc ca a zis si ca este imposibil sa fie testati toti cromozomii si ca acel embrion supus PGD putem sa-l omoram prin aceasta analiza sau sa-i incetinim ritmul de dezvoltare. Ne-a facut o adevarata teorie atunci, cu explicatii cu tot, iar in final ne-a zis ca el nu este de acord cu asa ceva si nu recomanda. N-am retinut eu toate cele ce le-a zis, ca deh, eram la US dinaintea ET ului si aveam emotii, ca de fiecare data cand eram asa in vizita pe acolo.
FIV1 - oct.2011 - sfarsit cu avort prematur la 5 saptamani si 4 zile; FET 1 - nereusit - ian. 2012.
bombi spune:
da, asa este, PGD nu este o analiza completa.
De obicei, se foloseste pt a detecta anumite anomalii; adica te concentrezi pe ceva specific. Si trecind peste toate riscurile mentionate, chiar daca trece testul specific, nu exista garantii ca nu are alte problema, sau se va dezvolta pina la ET, sau se va implanta, samd.
lara, la ce caz specific te referi?
Eu am facut cumul din 2 stimulari cu embrioni de Z1
Lara27 spune:
la acel caz specific, in care ar exista o indicatie medicala..in general vorbind (era mentionat cu un rand mai sus)
le: kleine virgulina, war das etwa gerade 'ne kleine Textanalyse und/oder Interpretation?
to be continued..
bombi spune:
pur si simplu n-am inteles, nu ma bate
acuma daca te legi de virgulina, nu edita, ca nu poti demonstra ca tot asa era scris si la momentul in care am citit eu. sau ai facut printscreen?
ImiMS spune:
Floryma...aici poti vedea cursul devizelor in Ungaria.
http://www.mnb.hu/arfolyamok
---------------------------------------------
"Atata timp cat nu incetezi sa urci, treptele nu se vor termina; sub pasii tai care urca, ele se vor inmulti la nesfarsit"- Franz Kafka
mona19 spune:
Lara27: Am propus PGD in caz de nereusita FET. Nu am sperat in FET. De ce? Pentru ca sansele de supravietuire sunt mult mai mici. La mine din 6 embrioni au supravietuit doar 3. Deci 50%. Calitatea lor este cel putin cu un grad inferioara fata de cei rezultati la FIV. Stiu de pe vremea cand eram in liceul economic, de la merceologie (cred ca fost una din materiile preferate atat in liceu cat si in faculta), ca orice produs conservat, indiferent de metoda folosita, isi pierde o parte din proprietatile organoleptice. In concluzie, fiind de calitate mai slaba si procentul de reusita in FET este mult mai mic, parca in jur de 10% fata de FIV, unde procentul este in jur de 25-30%.