FIV in Ungaria 154
Raspunsuri - Pagina 10
balanta_tm spune:
stefania, si eu am simtit o perioada ca nu mai vreau si ca nu mai pot pishic sa trec printr-o alta fertilizare, printr-o alta sarcina. Dar mi-am dat seama ca doar un copil sanatos imi va putea alina durerea. Acuma, nu e usor cu a doua sarcina, adica nu mai am acea beautitudine pe care o aveam la prima sarcina cand credeam ca totul este perfect daca mi-a reusit fertilizarea; sunt foarte rezervata si imi e frica la fiecare ecografie de eventualele vesti proaste. Dar totusi sper ca de data asta va fi bine.
Bineinteles ca nu il voi uita niciodata pe primul meu baietel (ma gandesc zilnic la el) si sper ca intr-o zi o sa il intalnesc cumva, nu stiu, intr-o alta lume...(poate e o nebunie, dar eu asa sper).
Lara27 spune:
Adina, bombi
eu i-am cerut lui PK pgd, (in conditiile unui cariotip normal la ambii parteneri si embrioni numerosi) pentru a elimina posibilii embrioni afectati de anomalii cromozomiale (respectiv DT, TT si amniocenteza), motivul fiind varsta (>35); cert e, ca fara indicatie clinica (translocatii la cel putin unul din parteneri) nu a vrut sa preleveze proba, invocand riscul mare de distrugere embrionara (1 celula din 8), rezultatul nefiind garantat 100%, etc.
Stefania

Balanta

to be continued..
loretta76 spune:
Stefania, itit doresc multa putere si sanatate. O poveste ca aceasta te da peste cap total. 
Balanta ma inclin in fata ta...te admir de puterea pe care o ai. Doamne ajuta! 
balanta_tm spune:
Analiza aia de diagnostic de preimplanatare si mie mi se pare invaziva pt embrion si as face-o doar daca ar fi vorba de cariotip cu probleme la unul din soti. In Austria din cate stiu, este interzisa de lege.
Eu la primul FIV am facut analiza polar body (pe ovocit deci), dar acuma n-as mai da banii pe ea, pt ca nici aia nu elimina problemele genetice la embrion. Am facut-o mai mult pt curiozitatea mea - vroiam sa stiu daca am ovocite sanatoase sau nu. Sa zicem ca a fost un moft de-al meu.
samira33 spune:
si eu primit acelasi raspuns de la PK referitor la PGD.
cred ca de fapt nu se face PGD la Kaali.![]()
bombi spune:
Am discutat (mail-uit) eu cu PK despre PGD in august 2010. La vremea 'ceea cica faceau PGD de 4-5 ani, dar nu ei direct, ci trimiteau celula la un genetic lab.
La intrebari tehnice mai aprofundate despre PGD, PK a spus direct ca nu stie sa raspunda, iar persoana de contact de la laborator nu a raspuns la mailuri
floryma spune:
Hello,
Persoanele care au fost in ultimul timp in Ungaria ne poate spune care sunt cursurile de schimb lei-forint, euro-forint? Sunt valabile cursurile de prima pagina?
Multumesc anticipat pentru raspuns. 
FIV1 - Iulie 2011 fara ET
FIV2 - Septemb-Oct 2011 cu ET, negativ
FIV3 - va urma in 2012
mona19 spune:
In ianuarie cand am facut FET ul i-am sugerat lui PK sa faca PGD pe embrionii conservati ce urma sa mi puna. Mi-a zis ceva in genul ca analiza nu e relevanta 100%. De ce? Mi-a zis ca pe langa faptul ca se distruge o celula importanta din embrion, s-ar putea ca tocmai celula respectiva sa nu contina mutatii genetice, sau ceva in genul asta. Adica celula extrasa sa fie perfect sanatoasa si totusi sa existe o alta celula bolnava. Sincer mi-a zis ca el nu recomanda PGD, tocmai pentru ca nu da un rezultat 100% sigur.
Stefania, iti doresc multa putere si sa vina si ziua aia cand vei tine in brate un bebe sanatos!!!!! Cand am pierdut sarcina la 5 saptamani cu avort prematur, mi-a zis cineva: Bine ca nu a fost mai rau. Atunci m-am gandit ca da intr-adevar asa este. Am avut o colega ce si-a pierdut fetita la nastere, dintr-o eroare medicala. Nu i-a fost usor!!! Plangea si la servici multa vreme dupa aceea. Dar s-a ridicat din cenusa si peste doi ani a nascut o fetita sanatoasa. Iti doresc si tie sa reinvii din cenusa si sa ti se intample si tie aceiasi poveste cu final fericit ca al fostei mele colege.
FIV1 - oct.2011 - sfarsit cu avort prematur la 5 saptamani si 4 zile; FET 1 - nereusit - ian. 2012.
ImiMS spune:
Floryma..eu acum 10 zile am cumparat FT ptr consult in Ungaria, si era 100FT = 1,51 lei la casele de schimb.
In ceea ce priveste raportul FT/EUR: 1E = 287,16 FT ( curs oficial )
---------------------------------------------
"Atata timp cat nu incetezi sa urci, treptele nu se vor termina; sub pasii tai care urca, ele se vor inmulti la nesfarsit"- Franz Kafka